Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#EAPM: Buscant incentius en l'atenció sanitària per impulsar el concepte de "valor"

COMPARTIR:

publicat

on

"On és el valor?" és una gran pregunta en molts àmbits de la vida. Es podria argumentar que l'actual onada d'euroescepticisme (que s'ha vist més recentment al Regne Unit, i ara a França) es deu almenys en part a la percepció que la Unió Europea no ofereix prou valor a molts dels seus ciutadans, escriu el director executiu de l’Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM), Denis Horgan. 

A més a més, encara que la majoria de la gent accepta que la innovació és bona per a la ciutadania, molts qüestionen els preus elevats percebuts que cobren les empreses farmacèutiques per a determinats medicaments, preus que molts sistemes sanitaris dels Estats membres han de renunciar. L'efecte secundari, per descomptat, és que a molts pacients se'ls nega medicaments i/o tractaments nous, la qual cosa comporta una menor qualitat de vida i, de vegades, la mort evitable.

D’altra banda, l’esperança de vida a Europa augmenta, en gran part com a resultat de la innovació en el sector sanitari, juntament amb millors estils de vida i dietes. Les empreses farmacèutiques sempre desenvolupen nous medicaments, però poden trigar fins a 15 anys d’investigació i proves, a més de milers de milions d’euros, per aconseguir que un producte es comercialitzi. Es tracta d’una inversió enorme i els incentius a la UE per a aquesta innovació són insuficients.

Per tant, el sistema està lluny de ser perfecte, però això no vol dir que haguem de deixar la innovació per quedar-se a la gespa quan hauria de pujar a noves altures en benefici dels ciutadans de la UE. I no es tracta només de diners. Una integració més intel·ligent a tot Europa de la ciència actual en els sistemes sanitaris, que permeti una atenció molt més preventiva i específica, representaria una forma de valor que qualsevol ciutadà podria veure.

Afegiu-hi el fet que una Europa sana significa una Europa rica, sobretot a causa de la inversió exterior en recerca innovadora i ciència d'avantguarda, i hi ha un valor més clar per a tothom. Però una pregunta important per a la societat (i, per tant, per a la UE i els seus estats membres) és com ens adonem de l'enorme potencial que ofereix la recerca i el desenvolupament, i els increïbles avenços en les ciències mèdicament aplicables, com la genètica? Hem de trobar maneres millors i més ràpides de fer-ho i les barreres, encara que són substancials, estan lluny de ser insuperables. Per exemple, una empresa de tecnologia mèdica amb seu a Irlanda ha signat un acord amb el tercer laboratori de diagnòstic clínic de servei complet més gran dels EUA: un acord per valor d'entre 5 i 10 milions d'euros.

La firma, Diaceutics, va signar l’acord per tal d’adquirir dades que ajudessin la indústria farmacèutica a aconseguir nous fàrmacs del banc al llit. Les dades vindran d’uns 300,000 proveïdors d’assistència sanitària amb accés a més de 50,000 mostres de pacients cada dia. Té un abast massiu i s’espera que millori les proves de pacients, ja que permet a les empreses farmacèutiques obtenir un millor control dels patrons de proves d’aquells metges que busquen solucions de medicaments personalitzats per als seus pacients.

És un bon exemple que mostra el que es pot aconseguir potencialment mitjançant la coordinació i la cooperació i, tot i que es tracta d’un acord transatlàntic, el mateix es podria aplicar a les fronteres de la UE. Per la seva banda, és just dir que la UE almenys ha reconegut que les innovacions en salut poden contribuir a la salut i al benestar dels ciutadans i dels pacients mitjançant l’accés a productes, serveis i tractaments innovadors que tinguin un valor afegit. També és conscient que, per estimular el desenvolupament, cal facilitar la traducció d’avenços científics en medicaments innovadors que compleixin les normes reguladores, accelerin l’accés dels pacients a teràpies innovadores amb valor afegit per als pacients i siguin assequibles per als estats membres. sistemes de salut.

anunci

El diàleg primerenc entre desenvolupadors de tecnologia, la regulació, l'avaluació de les tecnologies sanitàries i, si escau, els organismes de preus promouran la innovació i l'accés més ràpid a medicaments a preus assequibles, en benefici dels pacients. Malauradament, hi ha massa pocs fòrums que permetin aquest necessari diàleg entre parts interessades amb el resultat que les persones que més necessiten els resultats més ràpids, els pacients, acabin perdent. Amb això en ment, l’Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada treballa per aconseguir el primer Congrés paneuropeu i multidisciplinari titulat “Personalitzar la vostra salut: un imperatiu mundial!”. Se celebrarà a la capital d'Irlanda del Nord (27-30 de novembre) en col·laboració amb Queen's University Belfast i Visit Belfast.

La idea general de l'esdeveniment és que actuarà com a finestreta única per a tot allò relacionat amb la medicina personalitzada i també prendrà en compte les conclusions que van sorgir de la recent conferència d'EAPM a Brussel·les. Un element clau de l’esdeveniment de Belfast serà presentar recomanacions concretes sobre com Europa pot integrar tota la nova ciència en els sistemes sanitaris, amb l’objectiu final de permetre l’accés dels ciutadans a tota l’atenció preventiva i personalitzada. Quan es tracta de valorar, una situació així augmentaria la posició de la UE, de les empreses farmacèutiques i de l’àmbit mèdic en general.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències