Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#EAPM: La necessitat d'assessorament d'hora (i més) sobre nous medicaments i tractaments

COMPARTIR:

publicat

on

En el món en moviment ràpid de la medicina personalitzada hi ha molts problemes i barreres, sobretot quan es tracta d'aconseguir nous medicaments i tractaments amb rapidesa on realment es necessiten, escriu la directora executiva de l'Aliança Europea per a Medicina Personalitzada (EAPM), Denis Horgan. |

Les tarifes de banc a un llit lent no ajuden els milions de pacients potencials de 500 a través dels actuals estats membres de la 28 de la UE i els temps es veuen afectats per diversos elements durant les fases de desenvolupament i llicència.

Com tots sabem, la medicina personalitzada comença pel pacient. Té un gran potencial per millorar la salut de molts d'ells i garantir millors resultats d'eficiència i transparència dels sistemes de salut.

Si la medicina personalitzada ha d'estar en línia amb el principi de la UE i dels estats membres d'accés universal i igualitari a una assistència sanitària d'alta qualitat, és evident que s'ha de posar a disposició de molts més ciutadans del que hi ha ara, ciutadans que cada cop són més informats i, per tant, poderosos. quan es tracta de dialogar amb els professionals de la salut i prendre decisions sobre el seu propi tractament.

Per descomptat, la innovació és un pilar fonamental en la introducció de medicaments nous als pacients. Això, en l'àmbit de la salut, significa la traducció del coneixement i la comprensió del que podem anomenar "valor". I aquest valor cobreix el valor dels pacients, però també ha de tenir en compte el valor dels sistemes sanitaris, de la societat, dels contribuents i, per descomptat, dels fabricants.

La tecnologia existeix ara per aplicar la medicina personalitzada i tot això es basa en una investigació exhaustiva. El que després ha de ser traduït a través de diversos processos cap al mercat, sobretot de l’aprovació normativa i la fixació de preus.

Però també hi ha una necessitat d’incentius i recompenses actuals en la investigació, però, fins ara, no s’esdevé.

anunci

A l’altre costat de l’Atlàntic, l’expresident nord-americà Barack Obama va suposar la seva iniciativa de medicina de precisió amb un finançament inicial de $ 215 milions. La intenció és construir una cohorte d'investigació d'almenys un milió de nord-americans, incorporant informació de l'anàlisi genòmica i informació clínica i integrant-la en una atenció sanitària rutinària.

Va ser un moviment audaç, però necessari, i Europa està ara en perill de quedar enrere. En aquest món del vot post-brexit, la Unió Europea ha buscat un nou enfocament, i l'assistència sanitària de la seva ciutadania sembla ser un bon punt per fer èmfasi en el futur.

D'acord, en general, la UE ha reconegut que les innovacions en salut poden contribuir a la salut i el benestar dels ciutadans i pacients a través de l'accés a productes, serveis i tractaments innovadors que tenen un valor afegit.

També és conscient que per estimular el desenvolupament, cal facilitar la traducció dels avenços científics a medicaments innovadors que compleixin els estàndards reguladors, accelerar l'accés dels pacients a teràpies innovadores amb un valor afegit per als pacients i que siguin assequibles per als estats membres. 'sistemes de salut.

I és clar que els primers diàlegs entre els desenvolupadors de tecnologia, l'avaluació de les tecnologies sanitàries i, si escau, els organismes de fixació de preus promouran la innovació i l'accés més ràpid a medicaments a preus assequibles, en benefici dels pacients.

Hi ha una necessitat òbvia d’investigadors i empreses farmacèutiques, tan aviat com sigui possible en un procés molt llarg, per rebre assessorament adequat i precís.

Això hauria de ser ideal per als reguladors, els pagadors, els organismes HTA i, per descomptat, els pacients.

En un problema de costos pur, si un medicament "falla", això pot ser extremadament costós. Per tant, els grups d'interès ja esmentats poden mantenir un risc tan baix com sigui possible donant-li una aportació anticipada.

No només això, sinó que aquests grups d’intervenció poden ajudar a aconseguir quines són les valoracions vitals basades en l’evidència.

Malauradament (i no una mica sorprenentment), hi ha pocs fòrums que permeten aquest diàleg interinteressat necessari, de manera que la gent que necessita més resultats, els pacients, acaben perdent.

Amb tota la nova ciència mèdica sorprenent ara a les puntes dels dits d'Europa, aquesta situació no hauria de ser acceptable en el segle 21st.

Afortunadament, existeix almenys un fòrum idoni i l'Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada treballa cap al primer congrés paneuropeu i multidisciplinari específic d'aquest camp en moviment ràpid.

L’esdeveniment 28 de 30-2017 de novembre es titula "Personalitzar la vostra salut: un imperatiu global". Se celebrarà a la capital d'Irlanda del Nord en col·laboració amb Queen's University de Belfast i Visit Belfast.

La idea sobresortint de l'esdeveniment és que actuarà com a finestreta única per a tot allò relacionat amb la medicina personalitzada i, a més, adoptarà conclusions a partir de les conclusions de la conferència EAPM d'aquest mes a Brussel·les.

Permetrà la fertilització creuada entre les diferents àrees de malaltia i polítiques, permetrà als delegats obtenir una major profunditat de coneixement sobre les barreres en el camp de la medicina personalitzada i oferirà proves valuoses i l'opinió de les parts interessades en què els responsables polítics poden basar la seva presa de decisions sobre com integrar millor la medicina personalitzada als serveis sanitaris de la UE.

L’esdeveniment de Belfast proporcionarà l’espai més gran fins a la data per permetre-ho reunió de ment i experiència.

La medicina personalitzada té clarament la promesa de veure l'assistència sanitària allunyar-se de les teràpies de "proves i errors" a les individus basats en l'evidència.

Es tracta d’un enfocament que elimina la filosofia d’una sola mida i, en canvi, veu identificats i estratificats els subgrups d’un bon i dolent que respon abans que comenci el tractament en un pacient.

Els polítics us diran que, si demaneu a qualsevol ciutadà, l'assistència sanitària i sanitària estarà al capdavant de l'agenda, i com que vivim més temps, segur que esdevindrà més el cas, que no pas menys.

De fet, la Presidència luxemburguesa va publicar al desembre les conclusions del Consell sobre medicina personalitzada 2015. Durant aquest procés es va fer evident que es necessiten nous enfocaments en les següents àrees:

• Recerca

El desafiament innegable és la manera de traduir millor els nous coneixements i coneixements en avenços mèdics que millorin els resultats i augmentin el benestar dels pacients europeus.

• Regulació

El desenvolupament de la medicina personalitzada requerirà que els organismes reguladors adoptin nous enfocaments d'aprovació del producte.

Incentius

Cal calcular models i mètodes innovadors per calcular el benefici i els factors de risc dels medicaments. Els medicaments i els biomarcadors han de ser aprovats mitjançant l’efectivitat i el benefici per a la societat.

Actualment, no hi ha incentius per invertir en el desenvolupament de diagnòstics que treballen junts amb medicaments. El moment coordinat pel que fa al reemborsament i l'aprovació d'un diagnòstic complementari és essencial. Sense això, hi haurà retards potencialment mortals a l'hora d'accedir al pacient

• Pressupostos i rendiment

Els nous fàrmacs no són assequibles. Per tant, es necessita una millor avaluació econòmica per proporcionar als responsables de les decisions un marc teòric per informar sobre l'assignació de recursos.

Gordon McVie, copresident d'EAPM, fundador d'eCancer, ha treballat recentment amb Pfizer per produir un vídeo excepcionalment útil sobre economia de la salut. que podeu veure aquí.

• Utilitzar millor les dades

Actualment hi ha tanta informació, però la recopilació, l’emmagatzematge i l’intercanvi d’informacions relacionades amb la salut poden ser un camp de mines legal i ètic (per no dir, pràctic).

És evident que correspon a tots els agents implicats en l'àmbit sanitari –i especialment als responsables polítics i als legisladors– assegurar-se que tots els ciutadans europeus tinguin els mateixos drets i el mateix accés a la mateixa cura de qualitat que el seu veí.

Actualment tenim diferents estàndards d’atenció sanitària a diferents països, diferents estructures de preus en molts d’ells, i problemes d’abundància econòmica quan es tracta d’accés transfronterer als pacients.

Tot i que la salut segueix sent una competència dels estats membres, els sistemes sanitaris individuals poden tenir un paper fonamental a l'hora d'oferir prevenció, diagnòstic i tractament de malalties assequibles.

Ara és el moment de fer que la cura de la salut sigui més personalitzada, més preventiva i més rendible, i ja hi ha la tecnologia, les dades i més. El que més necessita ara és la voluntat.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències