Connecteu-vos amb nosaltres

Ceguesa

#EAPM: enfocament de la UE en malalties oculars central del Llibre Blanc del Parlament Europeu

COMPARTIR:

publicat

on

En la propera ocasió del Dia Mundial de la Visió, el Parlament Europeu veurà el llançament d’un Llibre Blanc  intitulat 'Uyes Right: Prevenciablement', amb l'objectiu de sensibilitzar sobre la importància d'un focus de la UE en les malalties oculars, escriu Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM) Director Executiu Denis Horgan.

El llançament serà ampliat amb un taller que tindrà lloc un dia abans del dia mundial de la vista. Aquesta última es durà a terme a l'octubre de 12, sota la pancarta "Make Vision Count".

El taller d'alt nivell  Mentrestant, a 11 octubre es destacarà que les malalties oculars i la seva prevenció són un problema important a Europa avui dia i només augmentaran a mesura que la població de 500-milions més (i la incidència de, per exemple, la diabetis creixi).

Hi ha alguns 39 milions de persones cegues al món, però 80% de la ceguesa es pot curar o prevenir. Això és 31.2 milions de persones que són cegues quan no són necessàries, i els estudis suggereixen que la malaltia ocular costa a la societat a Europa uns milions de milions d’EUR X, causant una càrrega econòmica significativa.

Un estudi recent va estimar que (incloent el 39m classificat com a cec) 285 milions de persones són deficients visuals a tot el món. El nombre de persones cegues en la població de la UE (amb edat superior a 50) és al voltant de 1.3 milions, amb una regió de 10 milions més que viu amb deficiència visual de mig grau.

Les conseqüències econòmiques de la discapacitat visual a Europa inclouen els costos mèdics directes a causa del tractament i el diagnòstic, el tractament de possibles conseqüències futures per a la salut (que inclou un major risc de caigudes o altres accidents) i costos directes no mèdics.

La pèrdua de productivitat a causa de la impossibilitat de treballar és també un factor important, i això sovint inclou el cuidador del pacient.

anunci

Aquests costos substancials augmenten, probablement, en el futur i un ús molt millor de les eines de prevenció i tractament efectives pel que fa al cost ja reduiria la càrrega fiscal.

El eurodiputat Cristian Silviu Bușoi acollirà el taller al Parlament i estarà acompanyat pels companys de diputats Alojz Peterle, Marian Harkin i Soledad Cabezon Ruiz.

Ian Banks, president del Fòrum Europeu Contra la Ceguesa (EFAB), juntament amb Denis Horgan, director general de l'Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada, donarà una visió general del Llibre Blanc, abans d'una discussió de les parts interessades.

Entre els temes tractats el dia seran els problemes de diabetis i d'ulls esmentats, facilitant l'accés a la prevenció i tractaments innovadors, i incloure pacients en formació de polítiques de ceguesa prevenible. També hi haurà la necessitat de promoure la investigació sobre la ceguesa.

Les presentacions seran seguides per una sessió de preguntes i respostes que inclourà les accions necessàries per fer realitat les idees del Llibre Blanc.

To support a common effort on behalf of all stakeholders in this area, the White Paper, agreed by consensus, will explain the need for, among other things, a more preventative approach to blindness across the EU’s Member States – the authors believe that the battle against eye disease in Europe needs to be fought at EU level.

La inversió en programes de detecció, diagnòstics anteriors (i millors) i un tractament adequat de les condicions de la retina, pot reduir la càrrega econòmica i millorar la qualitat de vida i, per tant, una població més productiva.

El cribratge integral permetrà, sens dubte, un enfocament més preventiu, mentre que un tractament ràpid i eficaç significa que els pacients són molt menys propensos a requerir llits d’habitacions cars i són capaços de continuar treballant i contribuint a l’economia europea.

Els grups d'interès creuen fermament que la UE en el seu conjunt hauria de fer més esforços per facilitar la investigació i sensibilitzar sobre malalties oculars, que tenen un perfil baix en comparació amb altres malalties que arruïnen la qualitat de vida, de manera diària i a llarg termini, de les persones que pateixen i tenen un gran impacte social i financer, com es va esmentar anteriorment.

Actualment, hi ha molt poca consciència per empènyer l’Europa a abordar-la a nivell polític. Per tant, els objectius del Llibre Blanc inclouen millorar la informació als pacients i els professionals sanitaris sobre la ceguesa evitable, promoure polítiques de cribratge, diagnòstic precoç i atenció i tractament adequats a tots els estats membres i perseguir els drets dels pacients a un tractament adequat, seguretat i elecció informada.

En poques paraules, les investigacions sobre les causes de les cataractes i altres malalties oculars han de potenciar-se a tota la UE, i s'han establert plataformes per a una col·laboració eficaç entre el món acadèmic, la indústria i els sistemes de salut.

A més, els professionals sanitaris han d’identificar ràpidament directrius i mètodes de pràctica clínica d'alta qualitat i fiabilitat per millorar la presa de decisions en benefici dels seus pacients.

Mentrestant, els pacients necessiten estar millor informats i els programes de detecció han d'estar en vigor per al seu benefici a curt i llarg termini.

Les parts interessades no tenen il·lusions que l'assistència sanitària és un dels reptes més importants a què s'enfronta Europa actualment i que només es pot millorar i mantenir amb l'acord, la cooperació i la coordinació de totes les parts interessades.

La clau per a això és com es regula l’atenció sanitària a la UE i quina influència té, de fet, que Brussel·les té i té, tenint en compte que gran part de les àrees de salut es troben sota la competència dels estats membres. Els nous programes de detecció i informació per evitar la ceguesa evitable serien un salt de gegant cap a endavant.

Ian Banks, de l’EFAB, va afirmar que "sense la detecció precoç de malalties oculars evitables, que condueixin al pitjor dels casos a la ceguesa, gran part de l’increïble ciència mèdica que es desenvoluparà lluitarà per complir tot el seu potencial, en aquest cas quan es tracta de millorar la qualitat de vida dels ciutadans amb discapacitat visual, ara i per a les generacions futures. "

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències