Connecteu-vos amb nosaltres

Ceguesa

#EAPM: #WorldSightDay: la UE ha d'obrir els ulls a la ceguesa evitable

COMPARTIR:

publicat

on

Avui (12 d'octubre) se celebra el Dia Mundial de la Vista i, coincidint amb l'esdeveniment anual, el Parlament Europeu va acollir ahir el llançament d'un Llibre blanc titulat "Eyes Right: Preventable Blindness", amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància d'una UE se centren en les malalties oculars. 

El eurodiputat Cristian Silviu Bușoi va ser l’amfitrió de l’esdeveniment i se li van acompanyar els altres eurodiputats Alojz Peterle, Marian Harkin i Miroslav Mikolasik. Ian Banks, president del Fòrum Europeu contra la Ceguesa (EFAB), al costat del director executiu de l'Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM), Denis Horgan, va fer una visió general del Llibre Blanc, abans d'un debat amb les parts interessades. Al taller també hi van assistir Caroline Klaver, professora d’epidemiologia i genètica de malalties oculars a Erasmus MC, Rotterdam, que va parlar sobre la miopia i els problemes oculars.

Se li va acompanyar Carel Hoyng, professor d’oftalmologia, Departament d’Oftalmologia del Centre Mèdic de la Universitat Radboud, que va tractar el tema de la degeneració molecular relacionada amb l’edat, Olivier Arnaud, director sènior de Recerca Europea, JDRF, el tema del qual era “Veure malalties oculars a través de The Diabetes Lens ', i Christopher Brittain, director mèdic sènior, Ophthalmology Clinical, que va parlar sobre la investigació i el desenvolupament d'oftalmologia. Altres temes tractats es van centrar en facilitar l'accés a la prevenció i a tractaments innovadors, inclosos els pacients en formació de polítiques de ceguesa prevenibles, i promoure la investigació sobre la ceguesa.

El taller va escoltar que hi ha alguns 39 milions de persones cegues al món, però 80 per cent de la ceguesa es pot curar o prevenir. Així doncs, en efecte, 31.2 milions de persones estan cegues quan no cal. Mentrestant, els estudis suggereixen que la malaltia dels ulls costa a la societat a Europa uns milions d’EURX milions d’Euros, causant una càrrega econòmica significativa.

El nombre de persones cegues en la població de la UE (amb edat superior a 50) és al voltant de 1.3 milions, amb una regió de 10 milions més que viu amb deficiència visual de mig grau. Les conseqüències econòmiques de la discapacitat visual a Europa inclouen els costos mèdics directes a causa del tractament i el diagnòstic, el tractament de les conseqüències potencials per a la salut (que inclou un augment de les caigudes o altres accidents) i els costos directes no mèdics. La pèrdua de productivitat a causa de la impossibilitat de treballar és també un factor important, i això sovint inclou el cuidador del pacient.

Marian Harkin, diputat europeu, va dir: "Els costos substancials són més que probables per augmentar en el futur i un millor ús de les eines de prevenció i tractament efectives ja disponibles reduiria la càrrega fiscal.

"La inversió en programes de detecció, diagnòstics anteriors (i millors) i un tractament adequat de les condicions de la retina, pot reduir la càrrega econòmica i millorar la qualitat de vida, i reforçar una població més productiva", va afegir el diputat irlandès.

anunci

"El pèndol de l’acció concreta ha de girar-se cap a la Comissió Europea, llavors el Parlament, en aquesta àrea. Jo mateix i els meus col·legues del Parlament Europeu avui en dia recolzen plenament això i el Llibre Blanc que ara està a la taula ", va dir Harkin.

Cristian Silviu Bușoi, diputat parlamentari, va afirmar que "la detecció exhaustiva segurament permetrà un enfocament més preventiu, mentre que un tractament ràpid i eficaç significa que els pacients són molt menys propensos a demanar costosos llits d’hospital i que poden continuar treballant i contribuint a l’economia europea".

L'eurodiputat Miroslav Mikolasik va dir al taller que: "La UE en el seu conjunt hauria de fer més esforços per facilitar la investigació i sensibilitzar sobre les malalties oculars, que tenen un perfil baix en comparació amb altres malalties que arruïnen la qualitat de vida diàriament i de llarg recorregut. s’expliquen a llarg termini, de les persones que pateixen i tenen un impacte enorme a nivell social i financer, com es va esmentar anteriorment. "

I el seu col·lega parlamentari, Alojz Peterle, va dir: "Estem parlant aquí de la ceguesa evitable i, sens dubte, també hi ha una ceguesa política a aquesta situació. Actualment, hi ha molt poca consciència per empènyer l’Europa a abordar-la a nivell polític.

"Necessitem informar millor els pacients i els professionals de la salut sobre la ceguesa evitable, promoure polítiques de detecció, diagnòstic precoç i atenció i tractament adequats a tots els estats membres i perseguir els drets dels pacients a un tractament adequat, seguretat i elecció informada".

"La Comissió Europea i el Parlament han de ser actors clau en aquestes iniciatives i obrir els ulls als problemes", va afegir l'eurodiputat eslovè.

Denis Horgan, de l’EAPM, va dir: “Tal com hem escoltat avui tothom, cal que la investigació sobre les causes de les taractes i altres malalties oculars es desenvolupi a tota la UE, amb plataformes establertes per a una col·laboració efectiva entre el món acadèmic, la indústria i la salut. sistemes assistencials. "Per recolzar un esforç comú en nom de totes les parts interessades en aquesta àrea, el Llibre blanc presentat avui i acordat per consens explica la necessitat d'un enfocament més preventiu de la ceguesa entre els estats membres de la UE.

"Els nous programes de detecció i informació per evitar la ceguesa evitable serien un salt gegant cap endavant", va afegir Horgan. Ian Banks, de l'EFAB, va reiterar la necessitat d'un enfocament liderat per la UE, dient: "La batalla contra la malaltia ocular a Europa s'ha de lliurar a nivell de la UE. "Sense el cribratge i la detecció precoç de malalties oculars prevenibles, que condueixi en el pitjor dels casos a la ceguesa, gran part de la increïble ciència mèdica que s'està desenvolupant lluitarà per complir tot el seu potencial, en aquest cas a l'hora de millorar la qualitat de vida de ciutadans amb discapacitat visual, ara i per a les generacions futures ".

El taller també va escoltar que els professionals sanitaris han d’identificar ràpidament pautes i mètodes de pràctica clínica d’alta qualitat i dignes de confiança, per millorar la presa de decisions en benefici dels seus pacients. Mentrestant, els pacients han d’estar més ben informats i els programes de detecció han de tenir lloc per al seu benefici a curt i llarg termini. Les presentacions del taller van anar seguides d'una sessió de preguntes i respostes que tractava les accions necessàries per fer realitat les idees del Llibre blanc.

Resum de les malalties oculars: deu coses que haureu de saber ...
  • Hi ha alguns 39 milions de persones cegues al món, però 80% de la ceguesa es pot curar o prevenir. Això és 31.2 milions de persones que són cegues quan no necessiten.
  • Els estudis suggereixen que les malalties oculars costen a la societat a Europa al voltant d’un milió d’EUR X milions d’Euros, causant una càrrega econòmica important. Un informe recent va estimar que (incloent el 20m classificat com a cec) 39 milions de persones tenen discapacitats visuals a tot el món. El nombre de persones cegues en la població de la UE (amb edat superior a 285) és al voltant de 50 milions, amb una regió de 1.3 milions més que viu amb deficiència visual de mig grau.
  • Organitzacions com el Fòrum Europeu Contra la Ceguesa i l'Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada diuen que la inversió en programes de detecció, diagnòstics anteriors i un tractament adequat de les condicions de la retina, pot reduir aquesta càrrega econòmica i millorar la qualitat de vida.
  • El cribratge exhaustiu permetrà un enfocament més preventiu, mentre que un tractament ràpid i eficaç significa que els pacients són molt menys propensos a requerir llits d’habitacions cars i són capaços de continuar treballant i contribuint a l’economia europea.
  • Quan es tracta de la pèrdua de la vista, el diagnòstic més oportú, la intervenció i, bàsicament, la investigació i la consciència de l’abast del problema són claus.
  • La deficiència de la pèrdua de la vista pot resultar de condicions tals com cataractes (amb molt la raó més freqüent), retinopatia diabètica i glaucoma i DMA humida, entre altres causes.
  • Hi ha més casos de cataractes a tot el món que les altres malalties esmentades anteriorment. La cirurgia de la cataracta té un gran èxit, ja que 90% de pacients recupera la bona visió.
  • Mentrestant, els pacients amb diabetis són 40% més propensos a patir glaucoma que els que no tenen la malaltia. Com més temps ha tingut la diabetis, el glaucoma més freqüent és. L’edat, com sempre, també augmenta els riscos.
  • Els pacients són freqüentment exclosos dels aspectes crítics de les discussions sobre opcions de cegues / detecció i opcions que poden evitar-se al voltant del tractament. Les seves perspectives sobre ètica i benefici-risc es descuiden en gran mesura en els processos d’avaluació i, a més, tenen poca o cap expressió en la planificació pressupostària a llarg termini o en debats sobre preus i reemborsament dels tractaments.
  • Les investigacions sobre les causes de les cataractes i altres malalties oculars necessiten un augment en tota la UE, amb plataformes per a una col·laboració eficaç entre el món acadèmic, la indústria i els sistemes de salut.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències