Connecteu-vos amb nosaltres

Càncer

Protegir els treballadors reduint l'exposició a #carcinògens

COMPARTIR:

publicat

on

Les normes de la UE més estrictes per protegir millor els treballadors de l'exposició a carcinògens o mutàgens en el treball aconsegueixen l'aprovació final del Parlament.

Aquestes normes, que afegeixen 11 carcinògens més a la llista de substàncies perilloses i revisen els valors límit de dues existents, tenen com a objectiu la principal causa de morts laborals a la UE. L'objectiu és ajudar a salvar fins a 100,000 vides en els propers 50 anys.

Límits d'exposició més baixos

Els límits d'exposició laboral, és a dir, la quantitat màxima de substàncies nocives (generalment expressades en mil·ligrams per metre cúbic d'aire) a què poden estar exposats els treballadors, s'han establert per:

  • Deu agents químics: 1,2-epoxipropà, 1,3-butadiè, 2-nitroproprà, acrilamida, bromoetilè, bromur de vinil, compostos de crom (VI), òxid d'etilè, hidrazina i o-toluidina, a més de fibres ceràmiques refractàries i
  • Pols de sílice cristal·lina generada pel procés, creada per l'extracció, tall o trituració de materials com el formigó, els maons o les roques.

La nova legislació també revisa els límits d'exposició per a dues substàncies que ja estan a la llista:

  • Pols de fusta dura (produïda per tall o polverització de fusta), i;
  • monòmer de clorur de vinil (utilitzat principalment per produir PVC).

Els empresaris hauran d'identificar i avaluar els riscos per als treballadors que estiguin exposats a aquestes substàncies i prendre mesures preventives.

Els eurodiputats van assegurar que la Comissió haurà d'avaluar la possibilitat d'incloure substàncies per a la reproducció, és a dir, aquelles que tenen efectes sobre la funció sexual i la fertilitat, a la llista de substàncies perilloses abans del primer trimestre del 2019.

anunci

Vigilància de la salut

Les noves normes també estableixen que l'autoritat nacional responsable de la vigilància de la salut dels treballadors pot decidir que la vigilància de la salut ha de continuar després del final de l'exposició, durant el temps necessari per salvaguardar la salut.

Relator  Marita Ulvskog (S&D, SV), va dir: "Estic increïblement feliç que la UE hagi revisat finalment la directiva sobre carcinògens i mutàgens. Van necessitar més de deu anys d'esforç per aconseguir una agenda més ambiciosa. Els treballadors han de saber que estan protegits i que les empreses no competeixen per la seva salut. La UE necessita una agenda social més sòlida i aquest és un bon començament. El càncer és el principal assassí laboral i continuarem lluitant contra ell".

La directiva va ser aprovada per 540 vots a favor, 6 en contra i 119 abstencions. Un cop aprovades pel Consell, les noves normes es publicaran al Diari Oficial de la UE i entraran en vigor 20 dies després de la seva publicació.

fets ràpids

El càncer és la principal causa de morts laborals a la UE. Anualment, el 53% de les morts professionals s'atribueixen al càncer, enfront del 28% de les malalties circulatòries i el 6% de les respiratòries. Els tipus més comuns de càncer laboral són el càncer de pulmó, el mesotelioma (causat per l'exposició a partícules d'amiant) i el càncer de bufeta.

Les noves normes beneficiaran especialment els treballadors del sector de la construcció, la indústria química, l'automoció, la fusteria i el moble, els fabricants de productes alimentaris i tèxtils, el sector sanitari i els hospitals.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències