Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#EAPM: És necessària més cooperació per fer efectiva la HTA

publicat

on

L’Organització Mundial de la Salut descriu l’avaluació de les tecnologies de la salut (HTA) com l’avaluació sistemàtica de propietats, efectes i / o impactes de la tecnologia sanitària, escriu Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM) Director Executiu Denis Horgan.

És un procés multidisciplinari que s'utilitza per avaluar els problemes socials, econòmics, organitzatius i ètics i el propòsit principal de realitzar una avaluació és informar sobre la presa de decisions polítiques. Resumeix informació sobre els problemes mèdics, socials, econòmics i ètics relacionats amb l'ús d'una tecnologia sanitària de manera sistemàtica, transparent, imparcial i robusta.

Mentrestant, les tecnologies sanitàries constitueixen l'aplicació de coneixements i habilitats organitzades en forma de medicaments, dispositius mèdics, vacunes, procediments i sistemes desenvolupats per resoldre un problema de salut i millorar la qualitat de vida.

EUnetHTA és una xarxa d’organitzacions designades pel govern (dels estats membres, dels països d’adhesió a la UE, a més dels països de l’EEA i de l’AELC) i un gran nombre d’agències regionals rellevants i organitzacions sense ànim de lucre que produeixen o contribueixen a l’ATC a Europa. El seu objectiu és informar sobre la formulació de polítiques sanitàries segures, efectives i centrades en els pacients i buscar el millor valor.

L’organització afirma que l’HTA ha de dependre fermament de mètodes científics i de recerca, i exemples inclouen mètodes de diagnòstic i tractament, equipament mèdic, productes farmacèutics,
mètodes de rehabilitació i prevenció, més sistemes organitzatius i de suport en què es proporciona l'assistència sanitària.

No obstant això, quan es tracta d'introduir medicaments i tractaments innovadors, les coses sens dubte podrien millorar. L'eurodiputat António Correia De Campos, que és vicepresident del jurat per a l'avaluació de les opcions de política científica i tecnològica per al Parlament Europeu, ha dit: "Tot i que l'avaluació de les tecnologies sanitàries és un instrument valuós i necessari per a la presa de decisions, és important que no representa una càrrega innecessària per a les empreses que s'enfronten a una diversitat de requisits nacionals per als mecanismes d’ATC i d’aprovació. ”

Per la seva banda, EAPM ha assenyalat de manera consistent que la presa de decisions tardanes per part de les autoritats i els caps dels sistemes de salut és molt poc útil per facilitar l’accés dels pacients als tractaments que necessiten (i tenen dret a esperar) i, de fet, fa molt de mal.

Probablement no hi hagi gaire que la Comissió pugui fer-ho tot sol, però cal descartar les mentalitats de les sitges en diferents disciplines, ja que caldrà fer més cooperació i col·laboració entre els estats membres, dins d'aquests països (és a dir, a nivell regional). i fins i tot entre hospitals.

El diàleg millorat és clau. L’EMA va arribar a la conclusió a l’estiu d’aquest any, que el diàleg tan precoç es considera que va instituir una nova forma d’associació amb la UEnetHTA. Això, explica EMA, té com a objectiu permetre als desenvolupadors de medicaments obtenir comentaris dels reguladors i organismes de l'HTA en els seus plans de generació de proves per donar suport a la presa de decisions sobre autorització de comercialització i el reemborsament de nous medicaments al mateix temps.

L’objectiu és ajudar a generar evidències òptimes i robustes que satisfacin les necessitats dels reguladors i dels organismes HTA. Aquest és un pas per davant del procediment d’assessorament científic anterior paral·lel gestionat pels cossos EMA i HTA, que era més pesat pel fet que requeria que els desenvolupadors de medicaments contactessin els òrgans HTA dels estats membres de manera individual.

Les interaccions entre els desenvolupadors de medicaments, els reguladors i els organismes HTA o altres possibles grups d'interès per discutir el pla de desenvolupament fan que es puguin generar proves per satisfer les necessitats dels respectius responsables de decisions amb la màxima eficàcia possible.

“This facilitates patient access to important new medicines and hence benefits overall public health," said EMA, pointing to the benefits that more structured interaction brings in terms of incre-ased mutual understanding and problem-solving ability between itself and HTA bodies.

És evident que la implementació tardana dels pacients costa la vida. Però una millora ha estat la EMA que ha pilotat les llicències adaptatives / escalonades amb l'objectiu de reduir el temps de comercialització fent que les agències de l'ATM participin al llarg del procés de desenvolupament. L’HTA és, per descomptat, un vincle vital en la cadena d’innovacions sanitàries als pacients, però EAPM creu que està molt lluny d’aconseguir un acord europeu efectiu, tot i la necessitat urgent d’establir una comprensió més clara a nivell de la UE. concepte de valor en l’atenció sanitària.

A les principals categories de malalties com la diabetis, les malalties neurològiques i el càncer, els estats membres de la UE continuen tenint punts de vista diferents sobre el que val la pena seguir en termes de tractament, prevenció, diagnòstic i reemborsament.

More than 50 national and regional HTA bodies across Europe persist in conducting their assessments in their own way, and 15 years of well-meaning but ineffectual encouragements towards working together at EU level have barely altered that situation. An earnest attempt at cooperation is underway to find some form of agreement before EU support runs out in 2020, but by mid-2017 the Commission had got no further than completing a consultation on options, with the promise of some as-yet undefined "further initiative".

No es pot passar per alt el paper crític de la HTA en la innovació terapèutica. És essencial que els aspectes com l’ús en combinació i seqüenciació i la durada de l’ús s’atribueixin a l’atenció que mereixen. És bo que estigui passant en certa mesura en els debats esmentats sobre nous fàrmacs entre els organismes EMA i HTA, però no és suficient.

Quan es tracta d’una innovació molt necessària en l’atenció sanitària i la seva implementació, l’HTA pot ajudar els responsables de la presa de decisions amb la selecció basada en proves de tecnologies i serveis sanitaris i la tasca igualment important per millorar la seva eficàcia i eficiència al llarg del temps.

Actua com un procés de suport que permet als pagadors considerar seriosament la possibilitat de finançar o no un tractament sobre un altre i de posar-lo a disposició dels grups de pacients que probablement es beneficiaran més. EAPM ha afirmat cada vegada més que els pagadors restringeixen o fins i tot neguen l’accés dels pacients a les tecnologies i serveis sanitaris quan no hi ha un valor clar o excepcional, ja que intenten reduir costos i augmentar l’eficiència del sistema sanitari.

Cal abordar-ho, ja que clarament hi ha un llarg camí per fer quan es tracta de construir un sistema millor en benefici de tots els pacients de tota la UE.

Àfrica

Inversió, connectivitat i cooperació: per què necessitem més cooperació africana-UE en agricultura

publicat

on

En els darrers mesos, la Unió Europea ha demostrat la seva voluntat de promoure i donar suport a les empreses agrícoles a l'Àfrica, en virtut de la Comissió Europea Associació Àfrica-UE. L’associació, que posa l’èmfasi en la cooperació entre la UE i l’Àfrica, especialment arran de la pandèmia COVID-19, té com a objectiu promoure la sostenibilitat i la biodiversitat i ha defensat la promoció de relacions públic-privades a tot el continent, escriu el president dels recursos verds africans, Zuneid Yousuf.

Tot i que aquests compromisos s’apliquen a tot el continent, m’agradaria centrar-me en com l’augment de la cooperació entre l’Àfrica i la UE ha ajudat Zàmbia, el meu país. El mes passat, l'ambaixador de la Unió Europea a Zàmbia Jacek Jankowski anunciat ENTERPRISE Zambia Challenge Fund (EZCF), una iniciativa recolzada per la UE que atorgarà subvencions a operadors agroindustrials de Zàmbia. El pla té un valor total de 25.9 milions d’euros i ja ha llançat la seva primera convocatòria de propostes. En un moment on Zàmbia, el meu país, està lluitant greus reptes econòmics aquesta és una oportunitat molt necessària per a la indústria agroalimentària africana. Més recentment, la setmana passada, la UE i Zàmbia convingut a dos acords de finançament que esperen impulsar les inversions al país en el marc del Programa de suport al govern econòmic i del Programa de transformació sostenible d’eficiència energètica de Zàmbia.

La col·laboració i el compromís d'Europa per promoure l'agricultura africana no són nous. Els nostres socis europeus han invertit durant molt de temps a promoure i ajudar l’agroindústria africana a assolir tot el seu potencial i potenciar el sector. Al juny d’aquest any, les Unions Africana i Europea va posar en marxa una plataforma agroalimentària conjunta, que té com a objectiu vincular els sectors privats africans i europeus per promoure inversions sostenibles i significatives.

La plataforma es va llançar a la part posterior de l '"aliança Àfrica-Europa per a inversions i llocs de treball sostenibles", que formava part del president de la Comissió Europea, Jean Claude Junker, 2018 direcció de l’estat de la Unió, on va demanar una nova "aliança Àfrica-Europa" i va demostrar que Àfrica és el centre de les relacions externes de la Unió.

L’ambient agrícola de Zàmbia i, possiblement, l’Àfrica, està dominat en gran part per les explotacions de petites i mitjanes empreses que necessiten suport tant financer com institucional per fer front a aquests desafiaments. A més, hi ha una manca de connectivitat i interconnexió dins del sector, cosa que impedeix als agricultors connectar-se entre ells i realitzar tot el seu potencial mitjançant la cooperació.

No obstant això, el que fa que l'EZCF sigui únic entre les iniciatives agroindustrials europees a l'Àfrica és el seu enfocament específic a Zàmbia i la potenciació dels agricultors zambians. Durant els darrers anys, la indústria agrícola zambiana s’ha enfrontat a les sequeres, a la manca d’infraestructures fiables i a l’atur. De fet, al llarg de El 2019, s'estima que una severa sequera a Zàmbia va provocar que 2.3 milions de persones necessitessin assistència alimentària d'emergència.

Per tant, una iniciativa centrada únicament a Zàmbia, recolzada per la Unió Europea i alineada amb la promoció d’una major connexió i inversió en agricultura, no només reforça la forta connexió d’Europa amb Zàmbia, sinó que també aportarà el suport i les oportunitats molt necessaris per al sector. Sens dubte, això permetrà als nostres agricultors locals desbloquejar i aprofitar una àmplia gamma de recursos financers.

Més important encara, l'EZCF no funciona sol. Al costat d’iniciatives internacionals, Zàmbia ja alberga diverses empreses agroindustrials impressionants i importants que treballen per empoderar i proporcionar als agricultors accés al finançament i als mercats de capitals.

Un d’ells és African Green Resources (AGR), una empresa agroindustrial de primer nivell mundial de la qual estic orgullós de ser el president. A AGR, l’objectiu és promoure l’afegit de valor a tots els nivells de la cadena de valor agrícola, així com buscar estratègies sostenibles per als agricultors per maximitzar els seus rendiments. Per exemple, el març d’aquest any, AGR es va associar amb diversos agricultors comercials i agències multilaterals per desenvolupar un esquema de reg finançat pel sector privat i un subministrament solar de preses i fora de la xarxa que donarà suport a més de 2,400 agricultors hortícoles i ampliarà la producció de cereals i les noves plantacions de fruiters a el bloc agrícola Mkushi al centre de Zàmbia. Durant els propers anys, el nostre objectiu serà continuar promovent la sostenibilitat i la implementació d’iniciatives similars, i estem disposats a invertir al costat d’altres empreses agroindustrials que busquen ampliar, modernitzar o diversificar les seves operacions.

Tot i que sembla que el sector agrícola de Zàmbia pot afrontar reptes en els propers anys, hi ha algunes fites molt importants i motius d’optimisme i oportunitat. L’augment de la cooperació amb la Unió Europea i els socis europeus és una manera important de capitalitzar les oportunitats i de garantir que tots fem tot el possible per ajudar els petits i mitjans agricultors de tot el país.

Promoure una major interconnexió dins del sector privat ajudarà a garantir que els petits agricultors, la columna vertebral de la nostra indústria agrícola nacional, rebin el suport i la facultat de col·laborar i compartir els seus recursos amb mercats més grans. Crec que les empreses agroindustrials tant europees com locals van en la direcció correcta buscant maneres de promoure l’agroindústria i espero que junts puguem promoure aquests objectius de manera sostenible a l’escena regional i internacional.

Seguir llegint

EU

El nou informe del Joint Research Center mostra la influència de les xarxes socials en el comportament polític i les democràcies

publicat

on

Ha publicat el Joint Research Center (JRC) de la Comissió un nou informe sobre tecnologia i democràcia, analitzant la influència de les tecnologies en línia en el comportament polític i la presa de decisions. Gairebé el 48% dels europeus utilitzen les xarxes socials diàriament i interactuen políticament en línia. Aquestes plataformes estan subjectes a una supervisió pública limitada i a una governança democràtica, que poden tenir un impacte enorme a les societats.

La comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: “Les plataformes de xarxes socials són eines valuoses que ens ajuden a connectar-nos i participar en les nostres democràcies. Però també s’utilitzen per difondre missatges polaritzadors i informació enganyosa, cosa que pot dificultar la nostra capacitat de prendre decisions polítiques informades. Aquest nou informe caracteritza aquests desafiaments, aportant proves sòlides que ens ajudaran a prendre les accions adequades per salvaguardar un futur democràtic i participatiu en benefici de tots els ciutadans europeus ".

L'informe revela la pressió exercida sobre les bases de les societats democràtiques a causa de la influència de les xarxes socials i els seus efectes sobre les opinions polítiques i els nostres comportaments. Esbossen reptes clau, com ara les plataformes que aprofiten la informació recopilada sobre les personalitats dels usuaris per captar i mantenir la seva atenció o utilitzar tècniques de comportament per animar les persones a participar i compartir la seva informació constantment. Una troballa important mostra que els usuaris sovint desconeixen les dades que proporcionen i com s’utilitzen.

Finalment, apunta a algorismes complexos, que seleccionen la informació que els usuaris veuen en línia, que sovint són opacs i no s’entenen bé, i poden fomentar el discurs polaritzat o impedir que rebem informació fiable. L'estudi s'avança a diverses iniciatives emblemàtiques anunciades per la Comissió sobre problemes relacionats amb les xarxes socials: el Llei de serveis digitals i la Pla d’acció de la democràcia europea. El comunicat de premsa complet amb més informació és d'idiomes Fotos.

Seguir llegint

EU

Defensors hongaresos acusats després de la investigació de l'OLAF

publicat

on

Els fiscals hongaresos han seguit una recomanació de l'Oficina Europea de Lluita contra el Frau (OLAF) i han obert procediments contra persones acusades de cobrar il·legalment per la renovació de parcs infantils amb diners de la UE. Els fiscals demanen penes de presó per als estafadors, que van embutxacar il·legalment més d’1.7 milions d’euros en finançament europeu i hongarès.

El director general de l'OLAF, Ville Itälä, va dir: "Acull amb satisfacció la decisió de les autoritats hongareses de dur a terme processos contra els estafadors investigats per l'OLAF, d'acord amb les nostres recomanacions inicials. Aquest va ser un clar cas de frau contra els diners dels contribuents de la UE i els hongaresos, i és bo veure que els fiscals hongaresos estan d'acord amb aquesta valoració. Aquest cas és un exemple excel·lent de com l'OLAF i les autoritats judicials nacionals treballen juntes per assumir els defraudadors per garantir que cada euro de finançament europeu es gasta com i on hauria de ser. Aquest tipus d'investigació és el centre del que fa l'OLAF i estic encantat que la nostra col·laboració amb les autoritats hongareses en aquest cas hagi donat un resultat tan positiu ".

L'OLAF va obrir una investigació el 2011 sobre la possible manipulació de l'estimació inicial de costos i dels processos de licitació irregulars per a la construcció de parcs infantils en petits municipis d'Hongria. Els costos nets de la construcció o renovació dels parcs infantils es van reemborsar totalment a partir d’una combinació de finançament de la UE (Fons Europeu Agrícola per al Desenvolupament Rural) i nacional. No es van reemborsar només els costos de l’impost sobre el valor afegit (IVA).

La investigació de l'OLAF va trobar que un consultor havia col·laborat amb dos col·legues per inflar artificialment els costos relacionats amb les obres de renovació i construcció. Mentrestant, es va comprovar que una quarta persona havia establert una nova empresa amb la finalitat expressa de dur a terme els treballs de construcció. Els estafadors van dirigir-se als municipis hongaresos més petits (amb menys de 5,000 habitants) que s’ofereixen a renovar o construir els seus parcs públics a un cost mínim. El consultor va establir un sistema en el qual sol·licitava ofertes significativament cares a altres empreses i les va fer servir per sol·licitar finançament a les autoritats de Budapest.

Un cop adjudicat el projecte, es va encarregar el mateix consultor dels procediments de licitació, que van ser manipulats per afavorir sistemàticament el mateix contractista general. Els treballadors van ser realitzats per subcontractistes a un preu molt inferior: en la majoria dels casos, el contractista principal cobrava més del doble del cost real de la feina realitzada pels subcontractistes.

Els estafadors també van aconseguir que els municipis ni tan sols haguessin de cobrir els costos de l'IVA no reemborsats pel finançament. En canvi, l’IVA estava cobert pels pagaments d’una fundació finançada per empreses vinculades a l’assessor o a l’empresa constructora.

La investigació de l'OLAF va mostrar que l'import total de les subvencions irregulars pagades per 145 projectes rondava els 4 milions d'euros. Aquest import va ser exclòs del finançament de la UE per la Comissió Europea i Hongria va reemborsar l'import corresponent al pressupost de la UE.

El cas es va tancar el 2014, amb recomanacions al fiscal general hongarès per iniciar processos judicials. L'OLAF també va proporcionar coneixements i informació a la Direcció General Penal de l'Agència Tributària i Duanera hongaresa, sota la supervisió de la Fiscalia de la capital, per a la seva investigació criminal.

Segons l'acusació, les autoritats hongareses han trobat proves suficients del frau que es va dur a terme en 60 projectes entre 2009 i 2013, com a resultat dels quals els tres principals acusats van embutxacar més de 536 milions de forints (1.7 milions d'euros) de la UE i Diners públics hongaresos. Es considera que el quart acusat ha estafat gairebé 187 milions de forints (609,000 €).

La fiscalia de Budapest demana penes privatives de llibertat contra els defraudadors, així com multes i la prohibició de dirigir empreses i fer obres públiques. El principal acusat en aquest cas ja es troba en presó preventiva a Hongria en relació amb un altre cas penal, mentre els seus còmplices continuen en llibertat.

Missió, mandat i competències de l’OLAF

La missió de l'OLAF és detectar, investigar i aturar el frau amb fons de la UE.

L’OLAF compleix la seva missió mitjançant:

  • Efectuar investigacions independents sobre fraus i corrupció amb fons de la UE, per tal de garantir que tots els diners dels contribuents de la UE arribin a projectes que puguin generar llocs de treball i creixement a Europa;
  • contribuir a enfortir la confiança dels ciutadans en les institucions de la UE mitjançant la investigació de les conductes greus per part del personal de la UE i dels membres de les institucions de la UE, i;
  • desenvolupar una sòlida política antifraude de la UE.

En la seva funció d’investigació independent, l’OLAF pot investigar assumptes relacionats amb el frau, la corrupció i altres delictes que afecten els interessos financers de la UE sobre:

  • Totes les despeses de la UE: les principals categories de despesa són els Fons Estructurals, la política agrícola i la rural.
  • fons per al desenvolupament, despesa directa i ajudes externes;
  • algunes àrees d’ingressos de la UE, principalment els drets de duana, i;
  • sospites de falta greu per part del personal de la UE i dels membres de les institucions de la UE.

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències