Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#EAPM: És necessària més cooperació per fer efectiva la HTA

COMPARTIR:

publicat

on

L’Organització Mundial de la Salut descriu l’avaluació de les tecnologies de la salut (HTA) com l’avaluació sistemàtica de propietats, efectes i / o impactes de la tecnologia sanitària, escriu Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM) Director Executiu Denis Horgan.

És un procés multidisciplinari que s’utilitza per avaluar els problemes socials, econòmics, organitzatius i ètics i el propòsit principal de dur a terme una avaluació és informar sobre la presa de decisions polítiques. Resumeix informació sobre qüestions mèdiques, socials, econòmiques i ètiques relacionades amb l’ús d’una tecnologia sanitària d’una manera sistemàtica, transparent, imparcial i robusta.

Mentrestant, les tecnologies sanitàries constitueixen l'aplicació de coneixements i habilitats organitzades en forma de medicaments, dispositius mèdics, vacunes, procediments i sistemes desenvolupats per resoldre un problema de salut i millorar la qualitat de vida.

EUnetHTA és una xarxa d’organitzacions designades pel govern (d’estats membres, països adherents a la UE, més països de l’EEE i de l’EFTA) i un gran nombre d’agències regionals rellevants i organitzacions sense ànim de lucre que produeixen o contribueixen a l’HTA a Europa. El seu objectiu és informar sobre la formulació de polítiques sanitàries segures, efectives i enfocades al pacient i que busquin el millor valor.

L’organització afirma que l’HTA ha de dependre fermament de mètodes científics i de recerca, i exemples inclouen mètodes de diagnòstic i tractament, equipament mèdic, productes farmacèutics,
mètodes de rehabilitació i prevenció, més sistemes organitzatius i de suport en què es proporciona l'assistència sanitària.

No obstant això, quan es tracta d'introduir medicaments i tractaments innovadors, les coses sens dubte podrien millorar. L'eurodiputat António Correia De Campos, que és vicepresident del jurat per a l'avaluació de les opcions de política científica i tecnològica per al Parlament Europeu, ha dit: "Tot i que l'avaluació de les tecnologies sanitàries és un instrument valuós i necessari per a la presa de decisions, és important que no representa una càrrega innecessària per a les empreses que s'enfronten a una diversitat de requisits nacionals per als mecanismes d’ATC i d’aprovació. ”

Per la seva banda, EAPM ha assenyalat de manera consistent que la presa de decisions tardanes per part de les autoritats i els caps dels sistemes de salut és molt poc útil per facilitar l’accés dels pacients als tractaments que necessiten (i tenen dret a esperar) i, de fet, fa molt de mal.

anunci

Probablement no hi hagi gaire que la Comissió pugui fer-ho tot sol, però cal descartar les mentalitats de les sitges en diferents disciplines, ja que caldrà fer més cooperació i col·laboració entre els estats membres, dins d'aquests països (és a dir, a nivell regional). i fins i tot entre hospitals.

El diàleg millorat és fonamental. EMA va arribar a la conclusió a l’estiu d’aquest any que es considera tan valuós el diàleg primerenc que va instituir una nova forma d’associar-se amb l’EUnetHTA. Això, explica EMA, té com a objectiu permetre als desenvolupadors de medicaments obtenir informació dels reguladors i organismes de HTA sobre els seus plans de generació d’evidències per donar suport a la presa de decisions sobre l’autorització de comercialització i el reemborsament de nous medicaments alhora.

L’objectiu és ajudar a generar evidències òptimes i robustes que satisfacin les necessitats dels reguladors i dels organismes HTA. Aquest és un pas per davant del procediment d’assessorament científic anterior paral·lel gestionat pels cossos EMA i HTA, que era més pesat pel fet que requeria que els desenvolupadors de medicaments contactessin els òrgans HTA dels estats membres de manera individual.

Les interaccions entre els desenvolupadors de medicaments, els reguladors i els organismes HTA o altres possibles grups d'interès per discutir el pla de desenvolupament fan que es puguin generar proves per satisfer les necessitats dels respectius responsables de decisions amb la màxima eficàcia possible.

"Això facilita l'accés dels pacients a medicaments nous i importants i, per tant, beneficia la salut pública en general", va dir EMA, tot assenyalant els beneficis que aporta una interacció més estructurada en termes de comprensió mútua augmentada i capacitat de resolució de problemes entre ell i els organismes de HTA.

És clar que la implementació retardada dels pacients costa vides. Però una millora ha estat el pilotatge de llicències adaptatives / esglaonades per EMA amb l'objectiu de reduir el temps de comercialització fent que les agències HTA participin durant tot el procés de desenvolupament. L’HTA és, per descomptat, un nexe vital de la cadena d’aportació d’innovacions sanitàries als pacients, però EAPM creu que està molt lluny d’aconseguir un acord europeu eficaç, malgrat la necessitat urgent d’establir una comprensió més clara a nivell de concepte de valor en l’atenció sanitària.

A les principals categories de malalties com la diabetis, les malalties neurològiques i el càncer, els estats membres de la UE continuen tenint punts de vista diferents sobre el que val la pena seguir en termes de tractament, prevenció, diagnòstic i reemborsament.

Més de 50 organismes nacionals i regionals d’ATH a tot Europa persisteixen en la realització de les seves avaluacions a la seva manera, i 15 anys d’encoratjaments ben intencionats però ineficaços per treballar junts a nivell de la UE amb prou feines han alterat aquesta situació. S’està realitzant un intens intent de cooperació per trobar alguna forma d’acord abans que s’acabi el suport de la UE el 2020, però a mitjans de 2017 la Comissió no havia arribat més enllà de completar una consulta sobre opcions, amb la promesa d’alguns encara no definits iniciativa ".

No es pot passar per alt el paper crític de la HTA en la innovació terapèutica. És essencial que els aspectes com l’ús en combinació i seqüenciació i la durada de l’ús s’atribueixin a l’atenció que mereixen. És bo que estigui passant en certa mesura en els debats esmentats sobre nous fàrmacs entre els organismes EMA i HTA, però no és suficient.

Quan es tracta d’una innovació molt necessària en l’atenció sanitària i la seva implementació, l’HTA pot ajudar els responsables de la presa de decisions amb la selecció basada en proves de tecnologies i serveis sanitaris i la tasca igualment important per millorar la seva eficàcia i eficiència al llarg del temps.

Actua com un procés de suport que permet als pagadors considerar seriosament la possibilitat de finançar o no un tractament sobre un altre i de posar-lo a disposició dels grups de pacients que probablement es beneficiaran més. EAPM ha afirmat cada vegada més que els pagadors restringeixen o fins i tot neguen l’accés dels pacients a les tecnologies i serveis sanitaris quan no hi ha un valor clar o excepcional, ja que intenten reduir costos i augmentar l’eficiència del sistema sanitari.

Cal abordar-ho, ja que clarament hi ha un llarg camí per fer quan es tracta de construir un sistema millor en benefici de tots els pacients de tota la UE.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències