Els principals advocats acadèmics #Els consumidors són menys nocius que el tabac

| Abril 18, 2018

Un acadèmic líder diu que els cigarrets electrònics són "molt menys nocius" que fumar tabac. En una entrevista de Q & A amb aquest lloc web, l'acadèmic italià Dr. Riccardo Polosa (a la foto, a sota), va dir que aquests productes són "poc probable que suscitin importants problemes de salut", escriu Martin Banks.

Reporter de la UE: Milions d'europeus ja utilitzen cigarrets electrònics, però creuen que són alternatives segures als cigarrets tradicionals? Quina és la ciència per fer-ho?

Polosa: "Fins i tot els opositors més obstinats en el moviment del control del tabac ara reconeixen que els cigarrets electrònics, encara que no són lliures de riscos, són considerablement menys nocius que fumar tabac. Les dades d'emissions i exposició mostren inequívocament que el seu perfil toxicològic és d'interès immaterial en comparació amb el fum del tabac. Les troballes clíniques sobre els usuaris d'e-cigarrets que han estat utilitzant aquests productes a llarg termini no mostren cap signe precoç de dany al pulmó. A més, el nostre treball en pacients amb condicions respiratòries mostra que els cigarrets electrònics poden ajudar a reduir el consum de cigarrets, són molt ben tolerats i poden millorar els resultats respiratoris en pacients amb asma i trastorn pulmonar obstructiu crònic (MPOC) que han canviat a un creixement regular. Aquesta evidència positiva està d'acord amb molts altres estudis de recerca sobre el tema. Per nomenar només unes poques autoritats respectades, com Public Health England (PHE), Cancer Research UK (CRUK) i Action on Smoking and Health (ASH), reconeixen el potencial dels cigarrets electrònics per reduir els efectes negatius per a la salut de fumar. Estic segur que, en condicions normals d'ús, és poc probable que aquests productes generen importants problemes de salut ".

Reporter de la UE: Els fabricants afirmen que aquests cigarrets electrònics poden estalviar milers de vides cada any, ja que ajuden els fumadors a superar la seva addicció. És possible verificar l'afirmació que són menys perjudicials per a aquells que volen deixar de fumar?

Polosa: "Ara hi ha un consens científic creixent que l'ús d'e-cigarrets comporta nivells de risc molt més baixos que fumar; un informe recent de Public Health England estima que és probable que un cigarret electrònic sigui almenys 95% menys nociu que fumar un cigarret regular. Les polítiques vigents de control del tabac per reduir l'ús de cigarrets només han estat modestament efectives i s'hauria de considerar la integració amb una estratègia de commutació de fumadors de cigarrets al consum d'e-cigarrets per accelerar el progrés del control del tabac. Les estimacions recents indiquen que la substitució del cigarret de tabac per l'ús de cigarretes electròniques durant un període de 10 pot prevenir morts prematures de 6.6, només a Estats Units. En col·laboració amb LIAF (Itàlia Anti-Smoking League), hem iniciat una sèrie d'iniciatives científiques i reguladores que promouen els beneficis potencials dels cigarrets electrònics amb l'objectiu d'accelerar les tendències en decadència de la prevalença del tabaquisme a Itàlia ".

Reporter de la UE: Els cigarrets electrònics es poden utilitzar legalment en aquells llocs públics on el tabaquisme real és il·legal, però alguns països i empreses els han prohibit. Com criticaries aquests moviments?

Polosa: "A diferència del fum de tabac de segona mà, no hi ha proves directes que l'exposició passiva a vaping pugui causar danys importants als transeünts. Salut pública a Anglaterra i acció sobre el consum de tabac i la salut del Regne Unit han produït guies basades en l'evidència per ajudar els llocs públics i els llocs de treball a fer política local. Tenint en compte això, estic personalment crític amb l'aplicació irracional de prohibicions internes. Les preguntes de l'etiqueta són rellevants, ja que els espectadors poden trobar desagradable l'aerosol de cigarrets electrònics. Algunes empreses, per tant, opten per limitar l'ús de cigarrets electrònics no per motius de salut i seguretat, però a causa de les preocupacions que els clients o els empleats es veuran molests pel seu ús. Els hospitals, les escoles i els avions serien els entorns més adequats per a una gran prohibició. Però, d'altra banda, no hi ha cap justificació per prohibir prohibicions a l'aire lliure. La prohibició dels cigarrets electrònics envia el missatge enganyós que són tan nocius com el tabaquisme i que podrien deixar de fumar. Les prohibicions poden expulsar els vapors amb els fumadors i animar-los a reiniciar el tabac. Finalment, permetre que l'ús d'e-cigarrets en alguns llocs de treball i llocs públics perjudiqui el comportament del tabac a favor de l'evolució ".

Reporter de la UE: El mercat d'e-cigarrets està regulat segons la Directiva sobre els productes del tabac. Això es va fer per fer front als temors que els productes pirates no regulats podrien amenaçar la salut humana. Recolza aquesta regulació?

Polosa: "L'article 20 de la Directiva sobre els productes del tabac de la UE 2014 / 40 / EU (TPD) permet la comercialització de cigarrets electrònics, subjectes a diverses condicions i restriccions. El règim reflecteix en gran mesura la regulació dels medicaments sense els beneficis, és a dir, sense la possibilitat de fer publicitat del producte. A més, el TPD es va guiar per una adopció arbitrària del principi de precaució, sense tenir en compte l'evidència científica existent. Un exemple el proporciona l'article 43, que literalment declara: "el cigarret electrònic pot convertir-se en una porta d'entrada a l'addicció a la nicotina i, en definitiva, al consum tradicional del tabac, ja que imiten i normalitzen l'acció del tabaquisme. Per aquest motiu, és convenient adoptar un enfocament restrictiu per a la publicitat de cigarrets electrònics i envasos de recanvi ". A més, la implementació de TPD a nivell d'estat membre ha fet que els consumidors obstaculitzin l'accés a productes beneficiosos per a la salut pública. A Itàlia, per exemple, el govern ha imposat una imposició impopular sobre productes de vapor electrònic i prohibeix la venda a través d'Internet. És clar que incloure restriccions de màrqueting addicionals per als cigarrets electrònics posarà aquests productes fora de l'abast de molts consumidors i, per tant, serà un impediment per a la salut pública europea. La meva opinió és que el TPD necessita mesures correctores ".

Reporter de la UE: Als Estats Units, la proporció d'estudiants de secundària i secundària que utilitzen e-cigarrets es va duplicar en 2017 a partir de l'any anterior. Una de les majors preocupacions entre els funcionaris sanitaris és que el cigarret electrònic pot convertir-se en un camí per fumar entre els joves que d'altra manera no haurien experimentat. Com reaccionaria davant aquestes pors?

Polosa: "Què té por? No hi ha tals temors! Alguns advocats antillupants es preocupen de ser una porta d'entrada per al tabaquisme juvenil, és a dir, el risc de renormalitzar el tabaquisme i soscavar el control del tabac. No obstant això, l'evidència no és compatible amb aquests arguments. A més, la teoria de "passarel·la" és una construcció política que s'ha utilitzat durant dècades per alimentar les drogues i defensar la prohibició de drogues. Tot el sentit de "passarel·la" desvia l'atenció dels determinants socials de l'ús de drogues. El més important és que, en països on l'ús de productes de vapor ha estat particularment comú (com a Estats Units i el Regne Unit), les taxes de tabaquisme juvenils segueixen disminuint a un ritme més ràpid; això nega clarament la mateixa ocurrència d'una porta d'entrada al tabac ".

Reporter de la UE: Què creieu que hauria de fer la UE en relació amb els cigarrets electrònics?

Polosa: "La UE hauria de considerar la possibilitat d'integrar les polítiques de control del tabac existents amb una estratègia prometedora per accelerar el progrés del control del tabac i que la regulació d'aquests productes estigui millor centrada en la seguretat i la qualitat estàndard per garantir el millor interès dels consumidors. La nostra experiència suggereix que molts ex fumadors que van passar a utilitzar cigarrets electrònics creuen que l'objectiu principal dels reguladors hauria de ser mantenir els productes disponibles i acceptables com a reemplaçament de cigarrets. La regulació excessiva i poc concebuda entra en conflicte amb aquests requisits bàsics; marginarà els cigarrets electrònics fent-los poc atractius per als fumadors i amb preus menys competitius en comparació amb els productes del tabac. El silenci sobre els beneficis dels cigarrets electrònics a la UE no pot continuar. El Parlament Europeu ha de treballar conjuntament amb la comunitat científica per tal de protegir els ciutadans europeus, els fumadors o no, mitjançant la implementació d'una eficaç estratègia de reducció de danys ".

El Dr Polosa és director de l'Institut de Medicina Interna i d'Emergència de la Universitat de Catania a Itàlia, Assessor Científic Cap de Lega Italiana Anti Fumo (LIAF).

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: ,

categoria: Una primera pàgina, Cigarrets, Els cigarrets electrònics, EU, salut, Tabac

Els comentaris estan tancats.