#EAPM: parlar, parlar, parlar quan els polítics estableixen llocs per a les properes eleccions

| Pot 16, 2019

Temps ocupats i ocupats per l'Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM), sobretot quan anem a Sofia per unir-nos a l'Aliança Búlgara per a la Medicina de Precisió i Personalitzada, coneguda com BAPPM, per a conferència titulada "Càncer de mama de A a Z", escriu el Director Executiu EAPM Denis Horgan.

I el mes que ve, a 20 juny, l'Aliança organitza una taula rodona d'alt nivell i tècnicament sobre Real World Evidence i HTA, que s'estructurarà al voltant d'un escenari inicial, seguit de diversos exemples de casos.

A continuació, al setembre 2019, una segona taula rodona titulada "Blocs de construcció de Big Data en atenció sanitària" is després del període de descans de l’estiu, un cop el Parlament ha assumit la seva plaça, i els diputats tenen les seves carteres per al nou mandat de cinc anys.

Aquesta reunió es basarà en les discussions del passat esdeveniment de juny i tindrà en compte la nova situació política postelectoral a l’hemicicle.

De tornada a Bulgària i l'esdeveniment de Sofia es veuran diversos temes tractats, com ara l'accés al diagnòstic precoç i al cribratge, diagnòstics de precisió i tractament farmacèutic, així com el paper d'un equip interdisciplinari en el procés de presa de decisions i l'elecció del tractament.

La conferència reunirà diversos agents implicats en l'àmbit de la medicina personalitzada a partir de responsables polítics de la salut, membres del comitè de salut al Parlament búlgar, grups de pacients, contribuents, professionals de la salut, representants de la indústria, ciència, acadèmics i de recerca.

Les votacions són grans

La recopilació d’evidències del món real esmentada anteriorment tindrà lloc, naturalment, després de les eleccions europees que ens estan guanyant ràpid. Tant és així que es va dur a terme un debat entre molts dels Spitzenkandidaten a mitjan setmana.

Aquests són els millors candidats dels diferents partits polítics, amb l'esperança de substituir Jean-Claude Juncker com a president de la Comissió per al proper mandat de cinc anys.

Entre els participants hi havia el vicepresident de la Comissió Europea, Frans Timmermans, representant de la part de S&D, que vol un tipus mínim d’impost sobre societats a tota la UE.

El Manfred Weber del PPE també hi era present, que era el següent "rei", va parlar sobre el clima i un nou acord per a Àfrica (amb el seu propi comissari per supervisar-ho i un gir a l'acció de la frontera exterior).

Es va enfrontar amb Timmermans per sobre de l’austeritat, amb Ska Keller dels Verds manifestant la seva opinió que és millor no negociar que comerciar malament.

El Jan Zahradil de l'ECR també va estar en el debat, igual que Nico Cué de l'esquerra europea, i es van unir a Margrethe Vestager, d'ALDE, que no és formalment un Spitzenkandidat, ja que els liberals tenen un frontet i no estan jugant realment.

Per descomptat, cap dels grups esmentats anteriorment pot acabar com a cap de la Comissió, ja que és igual de probable, malgrat el greu risc de molestar el Parlament Europeu, que els compromisos en sales fosques amb líders de la UE acabaran igual Com la darrera vegada, quan ningú no volia realment Juncker, però, heigh-ho, això és el que tenim.

Almenys el Festival de la Cançó d’Eurovisió produeix un clar guanyador. Estigues atent, estimat lector ...

Mentrestant, a França va tenir lloc un debat entre dos principals candidats a les eleccions franceses de la UE, quan un parell d’ells es va enfrontar a la televisió, però de més interès van ser els comentaris de Juncker respecte al president francès Emmanuel Macron.

El president de la Comissió va dir: "Em sembla clar que el grup al voltant de Macron, per molt que estigui compost, jugarà més que un paper marginal i tindrà veu (en la selecció del proper cap de la Comissió).

"Però no crec que sigui clar d'on va."

Clar o no, Macron està clarament en diverses ments en aquest moment, no només la de la canceller alemanya Angela Merkel, que malgrat explicar el diari. Süddeutsche Zeitungque Alemanya i França "tenen una longitud d’ona molt similar" van confessar: "Per descomptat, lluitem entre nosaltres. Hi ha diferències en la mentalitat entre nosaltres i les diferències en la comprensió dels nostres rols respectius. "

Nou paper per a l'expert en càncer

La Comissió Europea ha triat l'investigador de nanomedicina basat als Estats Units, Mauro Ferrari, per liderar el seu fons científic, el European Research Council, i assumirà la tasca al gener.

Ferrari és ben conegut pel seu treball en nous tractaments contra el càncer, i també vol destacar que el càncer no és tan simple com una sola malaltia.

Va ser citat a Politico dient: “El primer que hem de fer és reconèixer que el càncer no és una malaltia, sinó que's no són malalties 100. Crec que a partir d’aquestes dècades mirarem enrere i ens farem riure de la nostra ignorància d’utilitzar una paraula per descriure tot un conjunt de malalties ”.

Bé, la "rialla" probablement no és la paraula correcta, però certament és exacta amb la seva representació del càncer.

"La idea que ningú no tindrà més càncer és ridícul", va dir Ferrari. "No obstant això, la idea que es pot evitar que la gent es mori de càncer, que pugui limitar el seu impacte en la vida, crec que són conceptes molt realistes".

G7 sobre salut

El món'Els set països més rics (coneguts com G7) han enviat els seus ministres de salut a París per discutir, entre altres temes, l’accés a l’atenció primària a tot el món.

El país amfitrió, França, està en la lluita contra la desigualtat en aquest àmbit, centrant-se en la millora de l'accés a tot el món.

La reunió finalitza el divendres (17 maig) i França està buscant un compromís de taula rodona per desenvolupar una plataforma en línia sobre les millors pràctiques i el lliurament de l'atenció primària.

Canadà, França, Alemanya, Itàlia, Japó, el Regne Unit i els Estats Units tenen tots els seus ministres presents, i se'ls uneix representants del Fons Mundial, l'Organització Mundial de la Salut, Gavi, Unitaid i França.'s pròpia agència de desenvolupament. També participaran experts de la societat civil.

Mentrestant, cal instar a l'OMS, l'OCDE, el Fons Mundial i el Banc Mundial a signar una carta de compromís que indiqui la seva intenció de col·laborar en l'atenció primària. També se'ls encarregarà de produir un informe sobre els acords de la plataforma en línia.

També es discuteix a París els plans per eTB de radicats, AIDS i la malària, mentre que les desigualtats de gènere també es troben a l’agenda, en particular l’accés a la sanitat i el baix nivell de representació de les dones en un nivell alt en el sector de la salut.

Sobre aquest tema, la UE'El Comitè Assessor per a la Igualtat d'Oportunitats per a Dones i Homes també contribuirà.

Cimera de Sibiu

A principis de maig es va celebrar a Siblu, Romania, una cimera informal de caps d'Estat i de govern de la UE. El país, per descomptat, actualment ocupa la presidència rotatòria de la UE.

Els diferents grups polítics han tingut molt que dir sobre l'esdeveniment, així que anem a començar amb el president del PPE, Joseph Daul, que va dir: "A mesura que marquem el Dia d'Europa a Sibiu, ens recomanem a construir un futur basat en els valors que van aportar la pau i prosperitat al nostre continent i esperança als nostres ciutadans.

"Quan els ciutadans europeus voten a les eleccions al Parlament Europeu ... tenen l'oportunitat de decidir com configurar el nostre futur comú".

Mentrestant, el líder del grup S&D, Udo Bullman, va qualificar la cimera d '"una oportunitat única per als líders de la UE per enviar un senyal audaç de renovació cap als ciutadans europeus".

"No podem continuar els negocis com de costum quan el nostre planeta està sota amenaça històrica i els nens viuen en la pobresa mentre les grans empreses paguen gairebé zero impostos", va dir.

Ska Keller, president del grup Verds / ALE al Parlament Europeu, va dir: "És sorprenent que en el projecte de versió de la declaració de Sibiu," el canvi climàtic "sigui la darrera paraula al final del document. Sembla que els caps d'estats i governs encara no han entès la urgència de la situació.

"No només ignoren els milers de joves que viuen cada setmana a la carretera exigint una acció climàtica, sinó que posen en risc tots els nostres futurs. La protecció del clima no hauria de ser una nota al peu de la Unió Europea, sinó que hauria de ser al centre de tota la política europea. La Unió Europea ha de reforçar la seva ambició i liderar l’exemple d’un pla global d’acció ambiciós ambiciós ”.

Philippe Lamberts, col.lega de Keller, va afegir: "Necessitem polítics que tinguin el coratge de portar un canvi real per a Europa. Volem veure un ingrés mínim decent en tots els estats membres de la UE, volem un règim d'assegurança de desocupació viable a nivell europeu i volem un sistema impositiu just. "

I el president de GUE / NGL Gabi Zimmerva dir: "Estem demanant als líders dels Estats membres de la UE si han après alguna lliçó de la crisi climàtica, el referèndum del Brexit, l’augment de les forces d’extrema dreta i les nacionalistes i la creixent falta de confiança dels ciutadans envers les institucions de la UE.

“No necessitem promeses més buides sobre el canvi climàtic i la igualtat social. I definitivament no necessitem una cooperació militar millorada. En canvi, els líders dels estats membres de la UE han de corregir la trajectòria d’Europa ”.

No demanar molt, llavors ...

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Aliança Europea per a la medicina personalitzada, salut, la medicina personalitzada

Els comentaris estan tancats.