Connecteu-vos amb nosaltres

Cigarrets

Hi ha moltes preguntes sobre el sistema #TrackAndTrace de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

D'acord amb informes recents, s’espera que l’esperat sistema de seguiment i seguiment (T&T) de la UE per a cigarrets estigui en funcionament en “un any màxim” després de la data de llançament oficial del 20 de maig de 2019. El sistema va ser concebut en virtut de la Directiva sobre productes de tabac de 2014, que tenia com a objectiu ajudar a combatre el comerç il·lícit de productes del tabac, un problema que es calcula que generarà pèrdues anuals de més de 10 milions d’euros per als estats membres. Tot i així, es mantenen problemes substancials amb el sistema proposat, cosa que ha provocat que els defensors de la salut pública es qüestionin quina incidència tindrà una vegada que sigui completament funcional.

Preguntes subjacents

Tal com està ara, el sistema de T&T de la UE ha impulsat molt crítica, sobretot des de l'entrada en vigor del Protocol de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per eliminar el comerç il·lícit de productes de tabac al setembre. Els diputats europeus tenen reclamat que les disposicions del Protocol que exclouen la implicació de la indústria del tabac al sistema es veuen vulnerades per la normativa de la UE, que confia missions clau a la indústria del tabac. També hi ha preguntes sobre si les autoritats públiques estan en ple control del sistema, segons els requisits de l'OMS. S’està mantenint esperances que el Tribunal de Justícia d’Europa, que actualment està escoltant un cas que desafia aquest punt, posarà el problema al descans.

Per la seva banda, els funcionaris de la Comissió i els representants de la indústria del tabac han rebutjat aquestes acusacions, al · legant el sistema de la UE compleix els requisits establerts a la normativa de l'OMS. Assenyalen que, si bé la indústria del tabac té la capacitat de nomenar i remunerar alguns dels proveïdors implicats en el sistema, s'han adoptat disposicions per garantir que mantenen un nivell d’independència de la indústria. Per exemple, els proveïdors no han de generar més d’una cinquena part de la seva facturació anual amb aquest actor per mantenir la seva independència financera.

Però aquest llindar del 20% és en si mateix un llistó bastant baix en comparació amb les normes de l’OMS que impedeixen a la indústria del tabac qualsevol tipus d’implicació en les polítiques reguladores. De fet, la majoria dels proveïdors seleccionats per participar en T&T, inclosos IBM, Honeywell i Atos / Wordline, són socis de la indústria del tabac durant molt de temps. Aquesta qüestió és particularment sensible, ja que els socis històrics de la indústria del tabac han implementat o fins i tot promogut sistemes de traçabilitat de la indústria, sobretot Codentify.

Codentify és un sistema de marcadors de paquets creat inicialment per Philip Morris International (PMI) i posteriorment autoritzat per als seus tres principals competidors, que després ho van promocionar a governs nacionals a través de tercers. Tot i que el PMI i altres actors de la indústria afirmen que el sistema és independent, no obstant això, una àmplia xarxa d’interessos especials incorpora Codentify. L’OMS ha confirmat tant, dir que aquest sistema no es pot considerar conforme a les seves pròpies normatives.

anunci

Per obtenir més proves de la manera insidiosa en què el sistema de T&T podria acabar allunyant-se dels seus objectius de salut pública, no busqueu més enllà del nomenament del gegant japonès Dentsu Aegis Network per gestionar l’emmagatzematge de dades del sistema. En poques paraules, aquesta és una de les característiques centrals de seguretat del sistema de T&T, que recopila totes les dades dels estats membres sobre el moviment dels paquets de cigarretes a tot el continent. Sorprenentment, la Comissió no va organitzar una licitació pública per a aquesta part del sistema, atorgant el contracte directament a Dentsu.

Però la pròpia Dentsu té vincles amb la indústria del tabac: el 2017 va adquirir Blue Infinity, una empresa amb el sistema de T&T es deriva directament de Codentify. Per a una empresa que té una llarga història treballant a Japan Tobacco International, l’adquisició de Dentsu els hauria pogut diversificar els seus fluxos d’ingressos fora de la indústria del tabac.

Cap voluntat política 

A més de tots aquests problemes que haurien de preocupar els defensors de la salut pública a tot arreu, el sistema de T&T de la UE també s’enfronta a innombrables obstacles per a la seva implementació amb èxit. Alguns estats membres no han aconseguit nomenar les empreses encarregades de generar els codis únics que s’aplicaran als paquets de cigarrets, escollint en lloc de treballar amb proveïdors seleccionats per altres països de la UE. Tot i que alguns poden ser un estat de coses convenient, no compleixen els principis i directrius de l’OMS, per no parlar de la pròpia sobirania dels estats membres.

En resposta a aquests problemes, la Comissió va fer un altre pas inquietant durant una sessió tècnica de maig: va proporcionar una exempció que permet als operadors econòmics implicats en la cadena de subministrament de tabac escollir ells mateixos l’empresa que hauria d’emetre els codis T&T, entre els que ja treballen a altres estats membres. Tot i que es vol que la mesura sigui temporal, aquesta exempció sembla constituir una altra debilitat del sistema de la UE.

En conjunt, aquestes sèries de deficiències demostren la vella dita que “el dimoni està en els detalls”. Tot i que des de fa anys hi ha un sistema de T&T per a cigarrets a la llista de desitjos de les ONG de salut pública, el que la UE va decidir implementar es veu debilitat per moltes llacunes ocultes en les seves normes tècniques.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències