Connecteu-vos amb nosaltres

Corona virus

La inversió de #MedTech és clau per a la via d’escapament de #Corona

COMPARTIR:

publicat

on

Amb la primera meitat del 2020 que s'ha vist molt afectada per la pandèmia de la COVID-19, el virus finalment sembla estar en retirada, almenys en un grapat de països europeus. No obstant això, un retorn a l'antic status quo, o fins i tot l'arribada de l'anomenada "nova normalitat", mai no es pot suportar del tot fins que la malaltia s'hagi vençut completament. Aconseguir aquesta gesta implicarà el descobriment d'una vacuna prou eficaç per aconseguir la immunitat del ramat, un procés que Normalment triga anys o fins i tot dècades a aconseguir-ho. Al mateix temps, és probable que altres avenços tecnològics, com ara la telemedicina i el tractament remot, esdevinguin un element habitual a la nostra vida quotidiana.

Com a tal, sembla clar que la tecnologia mèdica (MedTech) jugarà un paper crucial a l'hora de traçar una estratègia de sortida de la crisi actual. De fet, molt abans que l'esclat del coronavirus ensorrés vides i mitjans de vida, el Banc Europeu d'Inversions (BEI) havia estat finançant projectes de ciències de la vida amb un ull posat en el futur. Durant els últims quatre anys, unes 50 empreses europees ho han fet rebut un acumulat de 1.3 milions d'euros del banc, i el Fons de Financiació de Malalties Infeccioses (IDFF) representa 316 milions d'euros d'aquesta quantitat. A l'inici del brot, el pressupost de l'IDFF es va incrementar en 400 milions d'euros més per ajudar les empreses a desenvolupar noves tecnologies i tractaments per contenir i superar la COVID-19.

Els últims beneficiaris del finançament són CureVac i BioNTech, dues empreses d'assaigs clínics biofarmacèutics d'Alemanya. El primer rebrà tres trams de 25 milions d'euros en finançament del deute per finançar el seu programa de vacunes i ampliar les seves instal·lacions in situ, mentre que el segon, que va ser la primera empresa a conducta assaigs clínics a Europa: rebrà dues quotes de 50 milions d'euros per finançar un programa d'assaig de vacunes de quatre direccions. Ambdues inversions depenen que les empreses en qüestió assoleixin determinades fites preacordades.

El sector privat segueix l'exemple

 Els organismes públics com la CE i el BEI no estan els únics a buscar noves empreses per a una solució al dilema de la COVID. A bassa dels incipients equips europeus de MedTech han rebut un finançament important del sector privat. CereGate, amb seu a Munic, va aconseguir capital llavor a principis d'any d'High-Tech Gründerfonds per desenvolupar noves maneres d'ajudar les persones amb afeccions neurològiques, mentre que Sanity Group, que treballa en el desenvolupament de productes farmacèutics a base de cannabinoides, va recaptar 20.1 milions de finançament Sèrie A, catapultant-los al lideratge d'aquesta indústria emergent.

Aquesta inversió tampoc ha estat limitada a Europa. SGH Capital, amb seu a Luxemburg, se centra habitualment en la innovació entre les empreses nord-americanes recentment invertit capital important per a l'empresa de proves de diagnòstic de coronavirus Clear Labs, que utilitza una tecnologia de seqüenciació revolucionària de nova generació per optimitzar tant la disponibilitat com la qualitat de les proves de COVID-19. Dirigit per Alexandre Azoulay, SGH Capital té una habilitat per identificar empreses prometedores des del principi i ajudar-les a assolir el seu potencial, com ja s'ha fet. va ser testimoni amb la start-up de telesalut pediàtrica Blueberry Pediatrics.

De fet, és probable que la telemedicina i les videoconsultes remotes constitueixin una part integral de l'assistència sanitària del demà. El distanciament social ha estat una estratègia clau per limitar la propagació del coronavirus, mentre que molts països simplement són incapaços de fer front a l'excés de trànsit a les seves cirurgies, pràctiques i hospitals. Fins i tot el país G7 millor equipat, el Japó, només ho té llits d'hospital 13.1 per cada 1,000 persones, mentre que els alimentadors inferiors (Canadà i Regne Unit) només tenen un 2.5. Contenir l'entrada de nous pacients tractant-los de forma remota ja ha demostrat ser molt popular a França, on l'adopció de la telemedicina ha disparat un 40% en l'últim any. Als EUA, el canvi és encara més pronunciat; avui, el 46% dels pacients han fet servir la telesalud d'alguna manera, en comparació amb només l'11% el 2019.

anunci

Les startups tenen la clau

Mentre que alguns països com Austràlia i Singapur ho són promocionant activament tecnologies com la telemedicina, hi ha hagut una adopció lenta a nivell mundial d'aquest tipus de serveis, a causa principalment de les limitacions pressupostàries, les barreres reguladores i la resistència antiga al canvi. Tanmateix, iniciatives de MedTech com aquestes poden proporcionar un estil de vida segur per a una societat post-COVID, mentre que altres activitats de MedTech (com ara diagnòstics més ràpids i precisos i, sobretot, una vacuna eficaç) són potser l'única manera en què la malaltia serà vençut, d'una vegada per totes.

Atès que les start-ups són, per la seva pròpia naturalesa, més adaptatives i dinàmiques que les grans corporacions, poden reaccionar ràpidament a un panorama de mercat que actualment està en constant canvi. Tanmateix, són, per descomptat, susceptibles als inconvenients de tenir menys recursos a la seva disposició i són molt més propensos a caure en fallida i fracassar. Per això, és fonamental que rebin el finançament d'inversors tant públics com privats que els permetin dur a terme la seva tasca vital, però l'statu quo pel que fa a la legislació de la UE és limitant en aquest sentit.

Es necessita una major flexibilitat de finançament

Tenint en compte només la situació actual del flux d'efectiu d'una empresa emergent, la CE impedeix la inversió estatal en empreses amb pèrdues que poden resultar lucratives més endavant i, sobretot, fonamentals per conquerir la COVID-19. Amb això en ment, una coalició de més d'una dotzena d'òrgans de representació d'empreses d'arreu d'Europa escrit una carta oberta a la CE, demanant que les regles es relaxin per permetre que les empreses més petites puguin dur a terme la seva important tasca.

Aquestes empreses no demanen un tracte preferencial, sinó simplement l'accés a les mateixes oportunitats que gaudeixen la resta de negocis. Si l'actual presidenta de la CE, Ursula von der Leyen, va ser seriosa amb ella afirmació aquest canvi de motor tecnològic comprendria una faceta clau dels seus cinc anys de mandat, i si el bloc en conjunt vol finançar els més ben situats per identificar i desenvolupar noves tecnologies per vèncer el virus i fer front a les seves conseqüències, aleshores la Comissió Cal tenir en compte les preocupacions de la coalició. Afluixar els seus requisits, racionalitzar els processos d'inversió i facilitar la innovació són la millor manera de navegar per una via d'escapament del malson en què la població humana està actualment empresonada.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències