Connecteu-vos amb nosaltres

Estratègia de l'aviació per a Europa

La Comissió aprova 4.4 milions d'euros de mesures de suport búlgars als aeroports de Burgas i Varna en el context del brot #Coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat una mesura de suport búlgara de 4.4 milions d’euros als aeroports de Burgas i Varna en el context de l’esclat de coronavirus. La mesura es va aprovar amb l'ajut estatal Marc temporal. El suport públic es concretarà en un ajornament dels pagaments de les taxes de concessió degudes per Fraport Twin Star Airport Management AD, l’empresa que gestiona els dos aeroports, al govern búlgar propietari de les infraestructures dels aeroports.

L’objectiu de la mesura és ajudar els dos aeroports a fer front a la penúria de liquiditat a què s’enfronten a causa del brot de coronavirus, reduint els costos suportats per l’operador aeroportuari. La Comissió va considerar que la mesura s'ajustava a les condicions establertes en el marc temporal.

En particular, l’ajornament del pagament només es podrà concedir fins a finals d’aquest any i la seva durada serà d’un any. A més, la diferència de pagament comporta una remuneració mínima d'acord amb el Marc temporal.

Per tant, la Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una pertorbació greu en l’economia d’un estat membre, d’acord amb l’article 107, apartat 3, punt (b), del TFUE i les condicions establertes en el marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura d'acord amb les normes d'ajuda estatal de la UE. Es pot trobar més informació sobre el Marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus. aquí.

La versió no confidencial de la decisió s'ha fet disponible sota el nombre de cas al SA.58095 Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

Estratègia de l'aviació per a Europa

Cel únic europeu: per a una gestió del trànsit aeri més sostenible i resistent

publicat

on

La Comissió Europea és proposant una actualització del marc regulador del cel únic europeu que s’aconsegueix després del Tracte Verd Europeu. L’objectiu és modernitzar la gestió de l’espai aeri europeu i establir camins de vol més sostenibles i eficients. Això pot reduir fins al 10% de les emissions del transport aeri.

La proposta arriba a mesura que la forta caiguda del trànsit aeri causada per la pandèmia del coronavirus requereix una major resistència de la nostra gestió del trànsit aeri, facilitant l’adaptació de les capacitats de trànsit a la demanda.

La comissària de Transports, Adina Vălean, va declarar: “De vegades els avions fan ziga-zaga entre diferents blocs d’espai aeri, augmentant els retards i el consum de combustible. Un sistema eficient de gestió del trànsit aeri significa rutes més directes i menys energia consumida, cosa que comporta menys emissions i menys costos per a les nostres companyies aèries. La proposta d’avui de revisar el cel únic europeu no només ajudarà a reduir fins a un 10% les emissions de l’aviació gràcies a una millor gestió de les rutes de vol, sinó que també estimularà la innovació digital obrint el mercat de serveis de dades del sector. Amb les noves regles proposades ajudem el nostre sector aeri a avançar en les transicions verdes i digitals dobles ”.

La no adaptació de les capacitats de control del trànsit aeri comportaria costos addicionals, retards i emissions de CO2. El 2019, només els retards van costar a la UE 6 milions d’euros i van suposar un excés de CO11.6 d’2 milions de tones (Mt). Mentrestant, obligar els pilots a volar en un espai aeri congestionat en lloc de prendre una ruta de vol directa comporta emissions innecessàries de CO2, i el mateix passa quan les companyies aèries prenen rutes més llargues per evitar zones de càrrega amb tarifes més altes.

El Tracte Verd Europeu, però també els nous desenvolupaments tecnològics, com ara un ús més ampli dels drons, han situat la digitalització i la descarbonització del transport al centre de la política aeronàutica de la UE. No obstant això, la reducció de les emissions continua sent un repte important per a l'aviació. Per tant, el cel únic europeu obre el camí a un espai aeri europeu que s’utilitza de manera òptima i que abasta les tecnologies modernes. Assegura una gestió col·laborativa de la xarxa que permet als usuaris de l'espai aeri fer rutes òptimes pel medi ambient. I permetrà serveis digitals que no necessàriament requereixen la presència d’infraestructures locals.

Per garantir serveis de gestió del trànsit aeri segurs i rendibles, la Comissió proposa accions com ara:

  • Enfortiment de la xarxa europea i la seva gestió per evitar congestions i rutes de vol subòptimes;
  • promoure un mercat europeu de serveis de dades necessaris per a una millor gestió del trànsit aeri;
  • racionalitzar la regulació econòmica dels serveis de trànsit aeri prestats en nom dels estats membres per estimular una major sostenibilitat i resistència, i;
  • impulsar una millor coordinació per a la definició, desenvolupament i desplegament de solucions innovadores.

Passos següents

La proposta actual es presentarà al Consell i al Parlament per a deliberacions, que la Comissió espera concloure sense demora.

Posteriorment, després de l’adopció definitiva de la proposta, caldrà preparar actes d’execució i delegats amb experts per tractar qüestions tècniques i detallades.

Fons

La iniciativa del cel únic europeu es va llançar el 2004 per reduir la fragmentació de l’espai aeri a Europa i millorar el rendiment de la gestió del trànsit aeri en termes de seguretat, capacitat, rendibilitat i medi ambient.

La Comissió va presentar una proposta de revisió del cel únic europeu (SES 2+) el 2013, però les negociacions han estat aturades al Consell des del 2015. El 2019, un grup de persones sàvies, format per 15 experts en la matèria, es va crear per avaluar la situació actual i les necessitats futures de gestió del trànsit aeri a la UE, cosa que va donar lloc a diverses recomanacions. A continuació, la Comissió va modificar el seu text del 2013, introduint noves mesures, i va redactar una proposta separada per modificar el Reglament bàsic de l'AESA. Les noves propostes s’acompanyen d’un document de treball del personal, presentat aquí.

Més informació

Preguntes i respostes: Cel únic europeu: per a una gestió eficient i sostenible del trànsit aeri

Seguir llegint

Estratègia de l'aviació per a Europa

La Comissió aprova una ajuda belga de 25 milions d'euros per donar suport al proveïdor de serveis de manipulació de terres Aviapartner en el context de brots de #ConaVirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat una mesura d'ajuda individual belga de 25 milions d'euros per donar suport a Aviapartner, un proveïdor de serveis de manipulació de terres de l'aeroport nacional de Brussel·les (Zaventem). La mesura es va aprovar en virtut de l 'acord Marc temporal de l'ajut estatal. La mesura proporciona ajuts en forma de préstec convertible. L'objectiu de la mesura de recapitalització és garantir que Aviapartner tingui la liquiditat suficient per continuar les seves operacions. Aviapartner és un operador essencial a l’aeroport nacional de Brussel·les (el principal aeroport de Bèlgica).

Un fracàs d'Aviapartner causaria importants pertorbacions en l'economia i la connectivitat belgues. La Comissió va constatar que la mesura notificada per Bèlgica s’ajusta a les condicions establertes en el marc temporal. En particular, (i) la mesura no superarà el mínim necessari per assegurar la viabilitat d’Aviapartner i no anirà més enllà de restablir la seva posició capital fins abans del brot del coronavirus, (ii) el règim proporciona una remuneració adequada per a l’estat; (iii) les condicions de les mesures incentiven els beneficiaris i / o els seus propietaris a pagar l’ajuda el més aviat possible; (v) hi ha mesures de seguretat per assegurar-se que els beneficiaris no es beneficien indegudament de l'ajut de recapitalització de l'Estat en detriment de la competència justa al mercat únic, com ara la prohibició d'adquisició per evitar una expansió comercial agressiva.

La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una pertorbació greu en l’economia d’un estat membre, d’acord amb l’article 107, apartat 3, punt (b), del TFUE i les condicions establertes en el marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura d'acord amb les normes d'ajuda estatal de la UE. Es pot trobar més informació sobre el Marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus. aquí.

La versió no confidencial de la decisió s'ha fet disponible sota el nombre de cas al SA.57637 Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

Seguir llegint

Estratègia de l'aviació per a Europa

La Comissió signa #AviationAgreement amb #Japan

publicat

on

El 22 de juny, la Comissió Europea i el Japó van signar un acord sobre seguretat de l'aviació civil, que impulsarà encara més la ja forta cooperació de la UE amb el Japó i reforçarà la competitivitat de la indústria aeronàutica de la UE.

Aquest acord bilateral de seguretat de l'aviació civil (BASA) donarà suport als fabricants de productes aeronàutics de la UE per augmentar el seu comerç i quota de mercat al mercat japonès. El BASA eliminarà les duplicacions innecessàries d’activitats d’avaluació i proves de productes aeronàutics, disminuirà els costos per a les autoritats i la indústria aeronàutica i promourà la cooperació entre les autoritats d’aviació civil de la UE i el Japó. Normes comunes facilitaran la cooperació d'empreses europees i japoneses i disminuiran la càrrega administrativa de les autoritats, creant millors oportunitats d'inversió i enfortint la prosperitat i el creixement econòmic.

La comissària de Transports, Adina Vălean, va dir: "Aquest acord facilitarà l'accés de la nostra indústria aeronàutica al mercat japonès de productes aeronàutics, ajudant aquest sector tan afectat a recuperar-se de la crisi. També intensifiquem la cooperació entre la UE i les autoritats d’aviació japoneses, cap a un nivell encara més elevat de seguretat de l’aviació civil i compatibilitat ambiental ”.

El ple el comunicat de premsa i la acord estan disponibles en línia.

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències