Connecteu-vos amb nosaltres

coronavirus

La Comissió dóna suport a la investigació crucial sobre plasma convalescent per tractar el # Coronavirus

publicat

on

La Comissió ha anunciat que donarà suport amb 4 milions d’euros a un nou projecte d’investigació, SUPPORT-E, que coordinarà els esforços per determinar si la transfusió de plasma convalescent COVID-19 (utilitzant plasma de pacients que es van recuperar de la malaltia) és eficaç i tractament segur. El finançament forma part de la Comissió 1 milions d'euros de compromís per a la investigació i la innovació del coronavirus, que s’emmarca en Horizon 2020 i està dirigit al desenvolupament de vacunes, nous tractaments i eines de diagnòstic per evitar la propagació del virus.

La comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: “L’ús de plasma de pacients que s’han recuperat del COVID-19 i han desenvolupat una resposta immune és una via molt prometedora per al tractament de la malaltia, però necessitem més proves sobre la seva eficàcia i seguretat. La Comissió juga un paper important en donar suport als esforços internacionals per millorar l'evidència i avaluar el potencial d'aquesta teràpia, així com per garantir que no tingui efectes adversos greus ".

SUPPORT-E està liderat per European Blood Alliance (EBA) i reuneix 12 principals establiments de recerca i centres clínics amb capacitats de recerca de nivell mundial de sis estats membres de la UE, així com de Suïssa i el Regne Unit. Coordinarà i permetrà estudis clínics sobre transfusions de plasma convalescent realitzades a tot Europa. Això ajudarà no només a determinar la seguretat i l’eficàcia, sinó també a entendre millor quins pacients s’han de transfondre i com, així com també com s’haurien de provar i seleccionar les donacions per garantir el millor resultat del tractament. El projecte s'afegeix a la cartera de Accions de recerca i innovació finançades per la UE i complementa la política i les activitats de salut pública que la Comissió coordina amb els estats membres. Hi ha més informació disponible aquí.

coronavirus

Resposta del coronavirus: més de 1 milions d'euros de la política de cohesió de la UE per donar suport a la recuperació d'Espanya

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat la modificació de nou programes operatius de política de cohesió més a Espanya, per un valor total de 1.2 milions d '€ Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per pal·liar l’impacte del brot de coronavirus. Aquest enfocament de recuperació integral reassignarà fons per reforçar la capacitat de resposta del sistema sanitari espanyol, donarà suport a les pimes que contribueixin a impulsar el sector econòmic i desenvolupin les TIC dels sectors de l’educació i la formació.

La comissària de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira, va dir: “Estic contenta de veure que Espanya i la seva regió ultraperifèrica aprofiten les mesures de flexibilitat de la política de cohesió de la UE posades en marxa per donar suport als ciutadans, les empreses i el sector sanitari en els seus esforços diaris contra el virus. La Comissió Europea està disposada a donar suport a les regions espanyoles i a tots els estats membres gràcies a la Iniciativa d’Inversió en Resposta al Coronavirus (CRII) ”.

Hi ha disponible una llista completa de les regions espanyoles que es van beneficiar de mesures de flexibilitat similars aquí. Les modificacions són possibles gràcies a la flexibilitat excepcional de Iniciativa d’inversió de resposta a Coronavirus (CRII) i Iniciativa d'inversió de resposta al coronavirus més (CRII +) que permeten als estats membres utilitzar el finançament de la política de cohesió per donar suport als sectors més exposats a causa de la pandèmia, com ara la sanitat, les pimes i els mercats laborals. Hi ha disponible una nota de premsa aquí.

Seguir llegint

coronavirus

COVID-19: Com combat la UE la desocupació juvenil

publicat

on

L’atur juvenil continua sent una preocupació fonamental arran de la crisi del coronavirus. Obteniu més informació sobre una iniciativa de la UE per ajudar els joves a trobar feina.

COVID-19 podria conduir a l’aparició d’una “generació de bloqueig”, ja que la crisi arriba a les perspectives laborals dels joves. D'acord amb la Organització Internacional del Treball (OIT) la pandèmia té un impacte "devastador i desproporcionat" sobre l'ocupació juvenil, mentre que les dades més recents ho demostren joves afrontar grans obstacles en la formació i l'educació continuades, moure's entre llocs de treball i accedir al mercat laboral.

Més informació sobre mesures de la UE contra l’atur juvenil.

Reducció de l’atur juvenil en temps de coronavirus

Abans de la pandèmia, l’atur juvenil de la UE (15-24) era del 14.9%, per sota del seu màxim del 24.4% el 2013. Al juliol de 2020, va augmentar fins al 17%. La previsió econòmica d'estiu 2020 de la Comissió Europea preveu que l'economia de la UE es reduirà 8.3% a 2020, la recessió més profunda de la història de la UE. Per compensar l'impacte sobre els joves, la Comissió va proposar una nova iniciativa anomenada Suport a l’ocupació juvenil al juliol 2020.

Consulteu el calendari de les mesures de la UE per combatre la crisi COVID-19.

El paquet de suport a l’ocupació juvenil consta de:
 • Una garantia juvenil reforçada;
 • millora de la formació i formació professional;
 • renovat impuls per a l'aprenentatge i;
 • mesures addicionals per donar suport a l'ocupació juvenil.

Què és la garantia juvenil?

Llançada al punt àlgid de la crisi de l’ocupació juvenil el 2013, la Garantia Juvenil té l’objectiu de garantir que les persones menors de 25 anys tinguin una oferta d’ocupació de qualitat, formació continuada, aprenentatge o formació en un termini de quatre mesos després d’haver-se aturat o deixar formal. educació.

Una garantia juvenil reforçada
 • Cobreix joves de 15 a 29 anys (abans el límit superior era de 25).
 • S'acosta als grups vulnerables, com ara les minories i els joves amb discapacitats.
 • Proporciona assessorament, orientació i assessorament a mida.
 • Reflecteix les necessitats de les empreses, proporcionant les habilitats requerides i cursos preparatoris curts.

En una resolució adoptada pel comitè d’ocupació i assumptes socials el 22 de setembreEls eurodiputats celebren la proposta de la Comissió, però demanen que es mobilitzin més diners per a la següent fase de la Garantia Juvenil (2021-2027). També critiquen el retallades pressupostàries pel suport a l’ocupació juvenil que es va fer a la cimera de la UE al juliol.

A més, el comitè defensa un marc legal que es posi en marxa per prohibir les pràctiques, pràctiques i aprenentatges no remunerats a la UE. Els eurodiputats també critiquen que no tots els països de la UE compleixen les recomanacions voluntàries de la Garantia Juvenil i, per tant, demanen que sigui un instrument vinculant.

Els eurodiputats votaran la resolució durant una sessió plenària a principis d'octubre.

El Parlament demana més ambició

En una resolució de Directrius de l’ocupació de la UE Els eurodiputats van adoptar el 10 de juliol, els eurodiputats van demanar una revisió de les directrius properes a la llum de l’esclat Covid-19, posant de manifest la necessitat d’afrontar l’atur juvenil mitjançant una garantia juvenil reforçada.

Al juliol, el Parlament també va recolzar a 145 milions d'euros per al 2020 en el pressupost de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, el principal instrument pressupostari dels programes de garantia juvenil dels països de la UE.

El Parlament va demanar un augment significatiu del finançament per a aquesta iniciativa implementació de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil en una resolució sobre el pròxim pressupost a llarg termini de la UE adoptada el 2018. Els eurodiputats van agradar com la iniciativa ha donat suport als joves, però van dir que calen millores, inclosa una extensió del límit d’edat i l’establiment de criteris de qualitat i estàndards laborals clars.

Seguir llegint

Càncer

Batre el càncer: millor protecció dels treballadors contra els productes químics causants del càncer

publicat

on

Cada any, es produeixen al voltant de 120,000 casos de càncer relacionats amb el treball com a resultat de l'exposició a agents cancerígens a la feina a la UE, cosa que provoca aproximadament 80,000 morts anuals. Per millorar la protecció dels treballadors contra el càncer, la Comissió ha proposat avui limitar encara més la seva exposició a productes químics que causen càncer. Aquesta quarta revisió de la Directiva sobre agents cancerígens i mutàgens estableix valors límit nous o revisats per a tres substàncies importants: acrilonitril, compostos de níquel i benzè. Les estimacions mostren que més d'1.1 milions de treballadors en una àmplia gamma de sectors es beneficiaran d'una protecció millorada gràcies a les noves normes. La proposta d'avui és la primera iniciativa del compromís de la Comissió de lluitar contra el càncer en el marc del proper pla europeu contra el càncer.

El comissari de Treball i Drets Socials, Nicolas Schmit, va dir: "Un lloc de treball hauria de ser un lloc segur i, no obstant això, el càncer és la causa de la meitat de les morts relacionades amb el treball. Aquesta actualització de la Directiva sobre agents cancerígens i mutagens és un dels primers passos del nostre ambiciós pla per combatre el càncer. Mostra que estem decidits a actuar i no comprometrem la salut dels treballadors. En el context de la gran crisi sanitària deguda a COVID-19, redoblarem els nostres esforços per garantir la protecció dels treballadors a Europa. Analitzarem formes concretes de com aconseguir-ho mitjançant el futur marc estratègic de seguretat i salut en el treball ".

La comissària de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides, va dir: "Reduir el patiment causat pel càncer és una prioritat per a nosaltres i, per fer-ho, la prevenció és fonamental. Avui fem un pas important per protegir els nostres treballadors de l'exposició a substàncies perilloses en el lloc de treball i començar el nostre treball en virtut del nostre proper Pla europeu contra el càncer de batuda. Amb el pla, pretendrem abordar els principals factors de risc del càncer per a tothom, però també orientar els pacients en cada pas del seu viatge i contribuir a millorar la vida dels afectats per aquesta malaltia ".

Tres valors límit nous o revisats

La Directiva sobre agents cancerígens i mutagens s’actualitza periòdicament d’acord amb noves evidències científiques i dades tècniques. Tres actualitzacions anteriors han tractat l'exposició dels treballadors a 26 productes químics. La proposta d'avui afegeix límits d'exposició laboral nous o revisats per a les substàncies següents:

 • Acrilonitril (nou límit);
 • Compostos de níquel (nou límit);
 • Benzè (límit revisat a la baixa).

Avantatges per a treballadors i empreses

La introducció de límits d’exposició professional nous o revisats per a l’acrilonitril, els compostos de níquel i el benzè tindrà clars beneficis per als treballadors. Es previndran casos de càncer i altres malalties greus relacionades amb el treball, millorant la salut i la qualitat de vida.

La proposta també beneficiarà les empreses en reduir els costos causats per la malaltia laboral i el càncer, com ara absències i pagaments d’assegurança.

Desenvolupament de la proposta i passos següents

Aquesta iniciativa s'ha desenvolupat en estreta col·laboració amb científics i amb representants de treballadors, empresaris i estats membres de la UE. Els agents socials (sindicats i organitzacions d'empresaris) també van participar en una consulta en dues fases.

La proposta de la Comissió ara serà negociada pel Parlament Europeu i el Consell.

Fons

Aquesta Comissió s'ha compromès a intensificar la lluita contra el càncer i presentarà, abans que finalitzi el 2020, el Pla europeu contra el càncer. El pla donarà suport als estats membres per millorar la prevenció, la detecció, el tractament i la gestió del càncer a la UE, tot reduint les desigualtats en salut entre i dins dels estats membres.

En el seu Comunicació sobre "Una Europa social forta per a transicions justes", la Comissió s'ha compromès a revisar l'estratègia de seguretat i salut laboral (SST) per abordar, entre d'altres, l'exposició a substàncies perilloses, amb l'objectiu de mantenir els alts estàndards europeus de SST. Això està en línia amb el Pilar Europeu de Drets Socials, proclamat conjuntament pel Parlament Europeu, el Consell i la Comissió a la Cimera Social per a Feines i Creixement Justos del 17 de novembre de 2017, que consagra el dret dels treballadors a un entorn de treball saludable, segur i ben adaptat, inclosa la protecció contra els agents cancerígens.

Millorar encara més la protecció dels treballadors contra el càncer professional és encara més important, ja que segons EU-OSHA, el càncer és la primera causa de morts relacionades amb el treball a la UE: el 52% de les defuncions professionals anuals s’atribueixen actualment a càncers relacionats amb el treball, en comparació amb el 24% a les malalties circulatòries, el 22% a altres malalties i el 2% a lesions.

Aquesta iniciativa és la quarta revisió de la Directiva sobre agents cancerígens i mutagens. Durant els darrers anys, la Comissió va proposar tres iniciatives per modificar aquesta legislació. Aquestes tres iniciatives van ser adoptades pel Parlament Europeu i el Consell el XNUMX desembre 2017, gener 2019 i juny 2019, tractant 26 substàncies.

Més informació

Proposta de la Comissió per a la quarta revisió de la Directiva sobre agents cancerígens i mutagens

Preguntes: Combatre el càncer: la Comissió proposa una protecció millorada per als treballadors

Seguiu Nicolas Schmit a Twitter

Subscriviu-vos al correu electrònic gratuït de la Comissió Europea butlletí de notícies sobre ocupació, afers socials i inclusió

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències