Connecteu-vos amb nosaltres

Càncer

EAPM: El càncer és clau per als experts en salut a mesura que s’acosta el Pla de la UE contra el càncer

publicat

on

Benvinguts, companys de salut, a la darrera actualització de l’Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM): al novembre i al desembre es tornarà a centrar, tant des de l’EAPM com de les institucions de la UE, els problemes de mortalitat i tractament del càncer, que no han desaparegut. , pandèmia o cap pandèmia. El pla de la UE contra el càncer de batuda es perfila a partir del 10 de desembre i, abans d’això, EAPM se centra en el seu propi enfocament de la malaltia basat en el nostre compromís amb diverses parts interessades i el paper dels diagnòstics durant el proper mes. A més, el butlletí EAPM estarà disponible a partir de demà (30 d’octubre), escriu el Director Executiu EAPM Denis Horgan. 

Batre el càncer: el camí cap a l’èxit

Tot i que el Pla europeu contra el càncer de batre pretén reduir la càrrega del càncer per als pacients, les seves famílies i els sistemes de salut. Es preveu abordar les desigualtats relacionades amb el càncer entre i dins dels estats membres amb accions de suport, coordinació i complement dels esforços dels estats membres.

Pel que fa a la seva implementació, EAPM ha defensat que el Pla europeu contra el càncer de batuda ha de ser realista i mesurable, de manera que hauria d’incloure un tauler d’indicadors que es puguin controlar i que permetria l’avaluació per controlar l’eficàcia d’aquest pla.

En el càncer, encara no es reconeix àmpliament el paper important del diagnòstic d’alta qualitat, així com l’experiència patològica. Si teniu algun símptoma o un resultat de la prova de detecció que suggereixi càncer, el vostre metge ha d’esbrinar si es deu a càncer o alguna altra causa. El metge pot començar preguntant sobre la seva història clínica personal i familiar i fer un examen físic. El metge també pot demanar proves de laboratori, proves d'imatge (exploracions) o altres proves o procediments. És possible que també necessiteu una biòpsia, que sovint és l’única manera de saber amb certesa si teniu càncer. Per identificar el tractament adequat, el diagnòstic precoç és fonamental. 

Com a tal per a l’àrea del càncer de pulmó, es justifica un enfocament més específic del cribratge i s’hauria de considerar una estratificació adequada.

Tenint en compte l'escassetat d'experiència als països, el paper de la junta de tumors moleculars a tot el país tindrà un paper important. Aquí serà fonamental un marc de governança per compartir les dades entre països.

EAPM ha presentat aquestes i altres qüestions davant els eurodiputats durant els darrers mesos des de la nostra exitosa sèrie de seminaris al Congrés de la Societat Europea de Metges durant la recent conferència de la Presidència de la UE. 

El pla de la Comissió rep el suport del comitè del càncer per al tractament

Amb la prevenció de més del 40% dels càncers, la UE pot fer més per combatre la malaltia, una de les principals causes de mortalitat a Europa, segons la comissió del càncer del Parlament Europeu. "Mitjançant la posada en comú de tots els nostres talents, coneixements i recursos, podem unir realment totes les nostres forces en la lluita contra el càncer". Així ho va afirmar Manfred Weber durant les eleccions del 2019, obrint el camí a un comitè especial en la lluita contra el càncer. Avui aquest comitè és una realitat. Aquesta lluita serà una prioritat per a molts en els propers anys. La presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, va anunciar un pla europeu de lluita contra el càncer en les seves directrius polítiques i la comissària de Salut, Stella Kyriakides, ha mostrat les seves ambicions a l’hora de presentar al Parlament el pla de la UE contra el càncer, que finalitzarà a finals del 2020. Aquest comitè especial ara es necessita més que mai. 

Mitjançant la posada en comú de recursos i experiència, es pot crear un pla mestre europeu integral contra el càncer, que actua com a catalitzador per a una cura i investigació completa i innovadora sobre el càncer, que s’hauria de centrar en la prevenció, l’atenció especialitzada i el tractament que posin els pacients en el seu cor, així com un entorn de contaminació zero. La prevenció és clau en la lluita contra el càncer i el tractament contra el càncer requereix una teràpia especialitzada correcta. Ja el 2003, el Consell va emetre recomanacions per desplegar programes de detecció del càncer per a alguns dels càncers més prevalents, però la seva implementació està lluny de ser completa. L’augment de la inversió a través de programes com ara Horizon 2020, així com organismes d’intercanvi de coneixement com les xarxes europees de referència, són eines de política inestimables que la UE té a la seva disposició en el pla de batre el càncer.

Segons el representant irlandès de la Comissió, la UE necessita més poder en la política de salut

El representant de la Comissió Europea a Irlanda Gerry Kiely, que va parlar dimecres (28 d'octubre), va dir al parlament irlandès que la contribució de la UE a la lluita contra el COVID-19 era inicialment limitada perquè els estats membres ho desitjaven. Però els estats membres han de gestionar col·lectivament una llarga i difícil crisi compartida, va afegir, tot afirmant que la vigilància a tota la UE i, de fet, dins dels estats membres, continua sent lenta, inconsistent i irregular. L’ECDC pot proporcionar metodologies comunes per a la recopilació d’informació, però no té manera de garantir que els estats membres proporcionin informació de la manera prescrita.

Per fer els fluxos d’informació més integrats i útils, la UE podria dirigir recursos i crear obligacions per als estats membres a millorar la vigilància i la presentació d’informes. Pel que fa a l’ECDC, té molt poc poder, i molt menys el pressupost, per respondre d’una manera comparable a la seva contraparte nord-americana. La Comissió anunciarà exactament com canviarà el paper d'aquesta agència d'aquí a dues setmanes. 

Coordinació COVID-19

Els líders europeus es reuniran avui en línia per debatre la coordinació COVID-19, després del Consell Europeu del 15 d’octubre. "Tot i que els estats membres estan més preparats i més coordinats que en els primers mesos de la pandèmia, els ciutadans, les famílies i les comunitats de tota Europa continuen enfrontant-se a un risc sense precedents per a la seva salut i benestar", va dir un comunicat de la Comissió.

Regne Unit sota pressió, ja que l’epidèmia de COVID-19 es duplica cada nou dies 

El govern britànic està sotmès a pressions perquè desenvolupi una estratègia nacional per combatre l'augment de casos de COVID-19 i "rescatar el Nadal", mentre els científics adverteixen que el nombre de persones hospitalitzades amb la malaltia al Regne Unit podria gairebé triplicar-se a finals del mes que ve tret que es faci alguna cosa més ara. Mark Walport, exdirigent científic, va dir que Gran Bretanya només ha de mirar el Canal de la Mànega per veure què vindrà. Les mesures actuals de Gran Bretanya són similars a les de França i Espanya, on les autoritats lluiten per controlar virus i casos diaris ja han superat amb escreix els del Regne Unit. "Amb les nostres mesures actuals ... hi ha poca evidència que hi hagi tant distanci social com quan vam reduir la primera onada i, per tant, sabem que el risc és important que els casos continuaran creixent ", va dir Walport a la BBC. No és" poc realista "que 25,000 persones al Regne Unit puguin ser hospitalitzades a finals de novembre, enfront de les 9,000 actuals", va dir. 

Alemanya tanca la botiga

Dimecres (28 d'octubre), la cancellera Angela Merkel i els primers ministres d'Alemanya van acordar tancar bars, restaurants, gimnasos, piscines, cinemes i altres empreses no essencials a tot el país durant el mes de novembre. "Hem d'actuar ara per evitar una aguda emergència nacional", va dir Merkel. "Els experts ens van dir que hem de reduir el nombre de contactes en un 75%, això és molt".

France est fermé

El president Emmanuel Macron ha anunciat el seu propi tancament nacional a partir del divendres (30 d’octubre), amb restaurants i bars tancats, però les escoles, els serveis públics i algunes fàbriques restaran obertes. A diferència del primer tancament, es permetran les visites a residències. 

Von der Leyen: la UE podria vacunar 700 milions de persones contra el coronavirus

La UE podria vacunar 700 milions de persones amb grans subministraments de vacunes que començaria a l'abril del 2021, segons ha informat avui (29 d'octubre) la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen. Von der Leyen també va reiterar la seva crida a l’harmonització dels plans de vacunació dels països. "Hi ha molts problemes que cal tenir en compte per a un desplegament eficaç de vacunes", va dir, assenyalant qüestions sobre infraestructures, com ara les cadenes de fred. 

Espai de dades de salut en ruta

La Comissió avança els plans per a un espai europeu de dades sanitàries, amb un informe provisional dels darrers tallers d’experts que es publicarà abans de finals del 2020, va dir dilluns (26 d’octubre) la comissària de Salut Stella Kyriakides durant la Cimera Mundial de la Salut. Tot i això, queden preguntes importants sobre la confiança del públic i sobre si la gent estarà disposada a compartir les seves dades en una plataforma paneuropea.

I això és tot, des de l’EAPM, de moment: mantingueu-vos en forma i estigueu ben salts, busqueu el butlletí informatiu EAPM a partir de demà i passeu una tarda esplèndida.

Càncer

EAPM: Mantenir les indicacions sobre el càncer de pulmó i l'estratègia farmacèutica de la Comissió

publicat

on

Bon dia i benvinguts, companys de salut, a la primera actualització de la setmana de l’Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM). Tenim més notícies sobre la propera taula rodona EAPM sobre càncer de pulmó, així com totes les actualitzacions habituals en matèria d’assistència sanitària, escriu European Alliance for Personalized Medicine, el director executiu Denis Horgan.

Detecció del càncer de pulmó i pla europeu contra el càncer de batuda

Sí, tots som conscients que la millor manera de reduir el nombre de pacients amb càncer de pulmó és persuadir els fumadors perquè s’aturin. Tot i que no tots els malalts són, o han estat mai, fumadors. Hi ha grups d’alt risc, és clar, i el diagnòstic precoç és vital. Actualment, les taxes de supervivència a cinc anys se situen només al 13% a Europa i al 16% a Amèrica. Això es parlarà en el nostre proper esdeveniment del 10 de desembre. 

És el càncer més freqüent en homes i el càncer de pulmó en dones està sent representat per un "augment preocupant" segons l'Organització Mundial de la Salut. Al voltant de mil milions de persones del planeta són fumadors habituals. I les xifres mostren que el càncer de pulmó causa gairebé 1.6 milions de morts cada any a tot el món, cosa que representa gairebé una cinquena part de totes les morts per càncer. 

La Societat Europea de Respiració i la Societat Europea de Radiologia (també partidàries de l’esdeveniment, igual que la Coalició Europea de Pacients amb Càncer (ECPC)), les societats han recomanat el cribratge del càncer de pulmó en les següents circumstàncies: programes longitudinals en un assaig clínic o en pràctiques clíniques de rutina en centres mèdics multidisciplinaris certificats. "

NELSON i la victòria?

L’estudi de NELSON sobre la tomografia computada (TC) del càncer de pulmó va demostrar que aquest tipus de detecció redueix la mortalitat per càncer de pulmó per 26% en homes asimptomàtics de risc.  Les conclusions també van indicar que, amb el cribratge, els resultats podrien ser encara millors en dones.

Perquè el cribratge sigui rendible, s’ha d’aplicar a la població en risc. Per al càncer de pulmó, això no es basa simplement en l’edat i el sexe, ja que en la majoria de cribratge de càncer de mama o de còlon. Europa ha d’implicar tots els grups clau en el desenvolupament de recomanacions i directrius per a la seva implementació, adaptades segons el panorama sanitari de cada país. 

Diversos estats membres ja han mostrat la seva voluntat d’avançar en la detecció del càncer de pulmó i representants de diversos països participaran a l’esdeveniment.

L’Aliança i els seus grups d’interès s’adonen que, entre altres elements, el que es requereix a Europa és: un seguiment continu de selecció, amb informes periòdics; coherència assegurada i millora de la qualitat de les dades comentades per als informes de selecció; s'han de desenvolupar i adoptar normes de referència per als indicadors de qualitat i de procés. 

Tot l’anterior es discutirà a l’acte de detecció del càncer de pulmó i es preveu que sorgeixi un pla coordinat que obrirà pas als responsables polítics de la Comissió i al Parlament i als caps del sistema de salut dels estats membres.

Podeu consultar l'agenda de la conferència del 10 de desembre aquíi registreu-vos aquí.

Estratègia de la UE Pharma a l’horitzó 

La assequibilitat, la disponibilitat i la sostenibilitat són els principals eixos de la nova estratègia farmacèutica de la UE, que es publicarà demà (25 de novembre). Arran de la pandèmia COVID-19, l'estratègia farmacèutica de la UE té com a objectiu "protegir el futur" del sector sanitari europeu. La nova estratègia, que es presentarà dimecres, està dissenyada per millorar i accelerar l’accés dels pacients a medicaments segurs i assequibles, alhora que dóna suport a la innovació en la indústria farmacèutica de la UE. 

La comissària de Salut, Stella Kyriakides, ha descrit anteriorment l'estratègia com una "pedra angular" de la política sanitària durant els propers cinc anys. Es considera un pilar fonamental de la visió de la Comissió de construir una unió sanitària més forta, tal com va exposar la presidenta von der Leyen en el seu discurs sobre l’estat de la Unió del 2020. També informarà del programa EU4Health recentment proposat i s’alinea amb el programa Horizon Europe de recerca i innovació, a més de contribuir al pla europeu de càncer de batre. 

I la Comissió Europea ha presentat els primers elements bàsics d’un paquet sanitari més ampli dirigit a augmentar la gamma d’eines de preparació per respondre a futures amenaces transfrontereres per a la salut. Enfocament orientat al pacient Una primera part de l’estratègia subratlla que “les prioritats de la investigació haurien d’estar alineades amb les necessitats dels pacients i dels sistemes de salut”. 

Per tant, s’hauria de reorientar tot el sistema d’incentius farmacèutics de la UE per estimular la innovació en àrees amb necessitats mèdiques no satisfetes, com ara les malalties neurodegeneratives i rares, així com el càncer pediàtric. Un exemple de necessitats mèdiques no satisfetes que s’esmenta al document és la resistència antimicrobiana (RAM), que disminueix la capacitat d’un metge per tractar malalties infeccioses i realitzar una cirurgia rutinària. El 2022, la Comissió explorarà nous tipus d’incentius per a antimicrobians innovadors, així com mesures per restringir i optimitzar l’ús de medicaments antimicrobians.

"MABS" COVID

L’agència nord-americana de regulació de medicaments, FDA (Food and Drug Administration), acaba d’emetre una autorització d’ús d’emergència (EUA) per al tractament del COVID-19 d’intensitat lleu a moderada en pacients adults i pediàtrics que no han estat hospitalitzats. La teràpia, encara investigada, es basa en anticossos monoclonals i s’anomena bamlanivimab. Aquest agent terapèutic, desenvolupat per la companyia farmacèutica Eli Lilly, és un anticòs monoclonal (mab) similar als que formaven part del còctel de medicaments per al COVID-19 que es va administrar a Donald Trump. 

Inici de la Unió Sanitària de la UE

La Comissió Europea inicia la construcció de la nova Unió Europea de la Salut per ajudar a reforçar el marc de seguretat sanitària de la UE i per reforçar la preparació per a la crisi i el paper de resposta de les principals agències de la UE. La creació de la Unió Europea de la Salut va ser anunciada per la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, en el seu discurs sobre l'estat de la Unió. La Comissió presenta una sèrie de propostes per reforçar el marc sanitari europeu, ja que es necessita més coordinació a nivell de la UE per intensificar la lluita contra la pandèmia COVID-19 i les futures emergències sanitàries. 

Protecció de la salut dels ciutadans europeus

Les propostes se centren a renovar el marc legal existent per a greus amenaces transfrontereres a la salut, així com a reforçar la preparació per a la crisi i el paper de resposta d’agències clau de la UE com el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC) i l’Agència Europea de Medicaments (EMA). La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va afirmar: “El nostre objectiu és protegir la salut de tots els ciutadans europeus.

La pandèmia del coronavirus ha posat de manifest la necessitat de més coordinació a la UE, sistemes de salut més resistents i una millor preparació per a futures crisis. Estem canviant la manera d’abordar les amenaces transfrontereres per a la salut. Avui comencem a construir una Unió Europea de la Salut, per protegir els ciutadans amb una assistència d’alta qualitat en una crisi i equipar la Unió i els seus estats membres per prevenir i gestionar les emergències sanitàries que afecten tota Europa ”. 

Von der Leyen insta a aixecar gradualment els bloquejos del coronavirus

Segons la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, els governs europeus haurien d’eliminar gradualment els bloquejos del coronavirus i altres restriccions socials per evitar una tercera onada d’infeccions. Europa ha estat confrontant-se amb un segon augment de les infeccions per Covid-19 des del setembre que ha conduït a la reintroducció de bloqueigs en determinats països i a un augment general de les restriccions a tota la regió. 

Malgrat la desacceleració dels casos en alguns països en els darrers dies, les xifres continuen sent elevades i encara no mostren signes clars de cresta. Mentrestant, els europeus es plantegen si podran reunir-se amb les seves famílies durant el període de vacances.

Vacuna esperança

La notícia que la vacuna AstraZeneca / Oxford és eficaç i podria tenir fins a un 90% d’eficàcia es va rebre amb molta alegria el dilluns (23 de novembre). "Esperem que les vacunes COVID-19 es converteixin en un mercat significatiu a mesura que els nous productes obtinguin l'aprovació i comencin a satisfer l'alta demanda de protecció contra la malaltia", segons una breu anàlisi de Fitch Solutions. Assenyala que amb més productes que semblen superar els obstacles regulatoris, "aquests productes ajudaran a desenvolupar les vacunes COVID-19 en una oportunitat comercial de diversos milions de dòlars". 

"S'espera que els preus augmentin a curt termini a mesura que els països intentin garantir l'accés a la llum dels resultats positius dels assaigs de la fase 3, però a llarg termini s'espera que es retreguin a mesura que els nous productes entrin al mercat ", va afegir el document. "Les empreses aviat estaran en condicions de capitalitzar l'èxit en els assaigs de fase III mitjançant el control de preus elevats per a les vacunes", afirma l'anàlisi.

Sessió plenària extra entre Nadal i Cap d’Any

Segons diversos funcionaris i diplomàtics de la UE, el Parlament Europeu es prepara per a una sessió plenària extra entre Nadal i Cap d’Any per donar el seu consentiment a un possible acord comercial posterior al Brexit amb el Regne Unit. És probable que se celebri el 28 de desembre, per donar als governs de la UE l’oportunitat d’expressar l’última paraula, tal com preveuen els procediments del bloc, abans que finalitzi el període de transició del Brexit del Regne Unit el 31 de desembre.

Els hospitals privats grecs van obligar a acollir pacients COVID-19

El govern grec es va fer càrrec de dos hospitals privats de Tessalònica el 19 de novembre, on la transmissió del coronavirus ha estat especialment estesa. La decisió es va prendre després que les clíniques privades no proporcionessin voluntàriament 200 llits per a pacients amb COVID-19 malgrat les apel·lacions del Ministeri de Sanitat. Els hospitals públics de Tessalònica i d’altres parts del nord de Grècia han estat lluitant per fer front a l’afluència de pacients amb coronavirus, afegint llits d’altres sales i instal·lant tendes d’aïllament després d’assolir les seves capacitats oficials.

I això és tot, des de l’EAPM per ara, estigueu atents durant la setmana per obtenir més actualitzacions sobre tots els problemes relacionats amb la salut, mantingueu-vos segur i recordeu que consulteu l’agenda de la taula rodona de càncer de pulmó del 10 de desembre de l’EAPM aquíi registreu-vos aquí.

Seguir llegint

Càncer

Qualitat, quantitat i qüestió de la política: esdeveniment de detecció del càncer de pulmó EAPM, 10 de desembre

publicat

on

Gdia, companys de salut, i benvinguts a la segona actualització de la setmana de l'Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM). Malgrat els problemes del coronavirus i les preocupacions sobre què passarà aquest Nadal a Nadal, encara hi ha moltes notícies positives en l'àmbit de la salut, escriu el Director Executiu EAPM Denis Horgan. 

Detecció del càncer de pulmó

Amb el llançament de l’European Beating Cancer, EAPM organitzarà una taula rodona sobre el cribratge del càncer de pulmó en associació amb la European Respiratory Society, la European Radiology Society i la European Cancer Patient Coalition. La taula rodona es titula "Càncer de pulmó i diagnòstic precoç: existeixen evidències per a les directrius de detecció de pulmó a la UE" i la idea és presentar un cas per a la implementació coordinada del cribratge de càncer de pulmó a tota la regió de la UE.

El Brexit i la celebració de Nadal encara poden ser incerts. El valor del cribratge del càncer de pulmó, però, no ho és. 

Un dels objectius de la conferència és presentar un pla d’acció d’implementació per facilitar l’elaboració per la UE de directrius de detecció del càncer de pulmó. Des de fa temps s’han establert programes de cribratge exhaustius pel que fa a altres càncers, però no tant el de pulmó, el principal assassí de tots, mentre que es requereixen amb urgència pautes i bones pràctiques compartides entre els estats membres.

Què veig? 

Un canvi d’etapa relacionat amb el cribratge del càncer de pulmó permetrà als països de la UE reduir el cost del tractament, ja que el tractament del càncer de pulmó en fase inicial té la meitat del cost del tractament en una fase avançada. L’Aliança i els seus grups d’interès s’adonen que, entre altres elements, el que es requereix a Europa és: un seguiment continu de selecció, amb informes periòdics; coherència assegurada i qualitat millorada de les dades comentades per als informes de selecció; s'han de desenvolupar i adoptar normes de referència per als indicadors de qualitat i de procés, 

Perquè el cribratge sigui rendible, s’ha d’aplicar a la població en risc. Per al càncer de pulmó, això no es basa simplement en l’edat i el sexe, ja que en la majoria de cribratge de càncer de mama o de còlon. Europa ha d’implicar tots els grups clau en el desenvolupament de recomanacions i directrius per a la seva implementació, adaptades segons el panorama sanitari de cada país. 

Tot això es discutirà a l’acte de detecció del càncer de pulmó del 10 de desembre i es preveu que sorgeixi un pla coordinat que obrirà pas als responsables polítics de la Comissió i al Parlament i als caps del sistema de salut dels estats membres. Podeu consultar l'agenda de la conferència aquíi registreu-vos aquí.

Enviat de l'OMS: "cautelarment optimista, extremadament preocupat"

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) dilluns (16 de novembre) va declarar que era "cautelosament optimista" sobre les notícies encoratjadores sobre la vacuna contra el coronavirus. No obstant això, va afegir que estava "extremadament preocupat" pels casos creixents a Europa i les Amèriques on els treballadors i sistemes sanitaris estan sent empesos al "punt de ruptura". 

"No és el moment de complaença", va dir el director general de l'OMS, Tedros Ghebreyesus, en una roda de premsa des de la seu de l'organització per primera vegada en dues setmanes des que es va posar en quarantena després de contactar amb una persona que va donar positiu al COVID-19. . 

"Tot i que continuem rebent notícies encoratjadores sobre les vacunes contra el COVID-19 i mantenim cautelosament optimistes sobre la possibilitat que comencin a arribar noves eines en els propers mesos, ara mateix estem extremadament preocupats per l'augment de casos que estem veient en alguns els països, especialment a Europa i les Amèriques, els treballadors de la salut i els sistemes de salut estan sent empesos fins al punt de ruptura ", va advertir Tedros, que va dir que no s'havia provat el virus durant la quarantena.

Mirant cap al futur de la Unió Europea de la Salut

La directora general de la DG SANTE, Sandra Gallina, va fer una breu compareixença en un seminari web de l'OCDE que va donar a conèixer el seu La salut a la vista: Europa 2020 periòdic dijous (19 de novembre), que diu que espera que hi hagi capítols nous per afegir l'any que ve després que la Unió Europea de la Salut es faci realitat.

Gallina va destacar diversos èxits de la UE durant la pandèmia, inclosa la contractació de diversos articles i la creació d’un centre d’intercanvi de productes mèdics. Però també va advertir que "queda un abast significatiu per augmentar la nostra eficàcia ... no totes les coses van anar bé". 

Alemanya té en compte l'evolució de les dades de salut 

Alemanya ha acordat gastar 3 milions d'euros per digitalitzar els seus hospitals. Això s'ha estat "discutint durant anys", va dir Thomas Renner, cap de direcció, digitalització i innovació del ministeri de salut alemany. El país també ha desenvolupat una única autoritat supervisora ​​de la protecció de dades.

Les aplicacions de coronavirus interoperables es van desenvolupar en pocs mesos. "Aquest és un molt bon exemple que si volem aconseguir alguna cosa podem ", va dir Renner.

La UE podria aprovar dues vacunes COVID-19 al desembre, diu von der Leyen 

La Comissió Europea ha acordat acords amb diverses companyies farmacèutiques per comprar milions de dosis de vacunes en nom dels estats membres de la UE. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha dit que dues vacunes COVID-19 podrien rebre una autorització de mercat condicional ja a la segona quinzena de desembre. 

En declaracions després d'una reunió de líders de la UE, von der Leyen va dir que les vacunes desenvolupades per Moderna i Pfizer, que van crear el seu sèrum amb el fabricant alemany de medicaments BioNTech, podrien ser aprovades a finals d'any per l'Agència Europea de Medicaments (EMA) "si tot es produeix ara sense cap problema ”. Va afegir: "Aquest és el primer pas per poder sortir al mercat".

L'OMS diu que no serien necessaris bloquejos si l'ús de màscares arribés al 95%

El director regional de l'Organització Mundial de la Salut a Europa, Hans Kluge, ha dit que si el 95% de les persones portessin màscares, no caldrien tancaments. En una conferència informativa, Kluge va dir que l'ús de màscares se situa actualment al voltant del 60% o menys a Europa i que els bloquejos haurien de ser mesures d'últim recurs. Tot i això, també va dir que l’ús de màscares no és una panacea i que s’ha de fer en combinació amb altres mesures.

Els líders del Regne Unit en converses sobre "l'enfocament de les quatre nacions" a les normes del COVID de Nadal

El secretari de Salut, Matt Hancock, ha dit que el govern espera implementar mesures "a tot el Regne Unit" per permetre que la gent pugui veure alguns familiars de diferents llars durant el Nadal ", però que mantingui el virus sota control".

Hancock va dir que el govern estava en converses amb líders d'Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord per acordar un front unit que permetés viatges festius transfronterers al Regne Unit. El primer ministre de Gal·les, Mark Drakeford, va dir que havia mantingut discussions amb el ministre del gabinet, Michael Gove, i els altres primers ministres de les administracions descentralitzades dimecres (18 de novembre) sobre un enfocament a tot el Regne Unit de les restriccions de Nadal, amb una altra reunió prevista pròxima setmana. 

Ho va dir a la BBC Radio 4's avui programa: "El dimecres (18 de novembre) vam acordar uns quants paràmetres amplis i vam enviar els funcionaris de les quatre administracions perquè treballessin ara en el detall, així que tinc l'esperança que serà possible arribar a un enfocament de quatre nacions pel Nadal".

Drakeford va dir que un acord sobre el permís de viatjar a través del Regne Unit durant la temporada de Nadal era "la part superior de la llista de coses a acordar", encara que no fos possible un acord més ampli. Hancock va afegir: “Crec que és important que tinguem un conjunt de normes acordades durant el Nadal. És la festa més important per a la gent d’aquest país. 

"El que intentem fer durant el Nadal és assegurar-nos que tinguem un conjunt de normes a tot el Regne Unit, de manera que també hi ha converses amb les autoritats descentralitzades per intentar acordar un conjunt de normes comunes durant el Nadal. Crec que la gent agradaria això ".

I això és tot per aquesta setmana; no us oblideu de registrar-vos a la taula rodona de detecció del càncer de pulmó d'EAPM el 10 de desembre aquí, llegiu l'agenda aquí, i tingueu un cap de setmana segur i feliç.

Seguir llegint

Càncer

El pla europeu de batre el càncer: és hora de recolzar el vaping i vèncer el càncer

publicat

on

El pla europeu de batre el càncer necessita una acció audaç contra el tabac i els eurodiputats hauran de recolzar-se per combatre el càncer, segons l'Aliança World Vapers. El Comitè especial contra el càncer de batre (BECA) ha identificat avui que "el consum de tabac, en particular el tabaquisme, és el principal factor de risc de mort per càncer a Europa".

En comentar el nou document, el director de l'Aliança World Vapers (WVA), Michael Landl, va dir: "Per tenir èxit en la seva missió, el comitè BECA i el Parlament Europeu han de ser prou valents per recolzar nous enfocaments. Els vapors de tota Europa demanen als responsables polítics que reconeguin els beneficis del vaping i el seu potencial per reduir massivament els danys del tabaquisme. Els responsables polítics ja no poden ignorar els fets.

"Agraïm el compromís de la eurodiputada, la senyora Véronique Trillet-Lenoir, i de tot el Comitè especial sobre el càncer de batre per combatre el càncer relacionat amb el tabaquisme. El pla Europeu contra el càncer ha de recolzar el vaping com a eina eficaç per ajudar els fumadors a passar a una alternativa més segura. Aquell "Vapors d'esquena, vèncer el càncer!"

El nou document de treball presentada al comitè especial d'avui contra el càncer de batre (BECA) per la diputada europeu ponent del comitè, Véronique Trillet-Lenoir, afirma que: "El consum de tabac, en particular el tabaquisme, és el principal factor de risc de mort per càncer a Europa. Diverses mesures per lluitar contra el tabaquisme semblen heterogènies i s’apliquen de manera inconsistent. En general, la regió de l’OMS a Europa és l’àrea mundial amb més consum de tabac, amb grans discrepàncies entre els estats membres, ja que la proporció de fumadors pot variar fins a 5 d’un país a un altre ”.

  • El comitè especial del Parlament Europeu contra la malaltia del càncer (BECA) s’ha reunit avui per segona vegada per intercanviar opinions amb la comissària de Salut Stella Kyriakides.

  • Com a part dels treballs del Comitè, el Comitè i la seva ponent, Veronique Trillet-Lenoir, van publicar un esborrany de DOCUMENT DE TREBALL sobre les aportacions del Comitè especial sobre el càncer de batre (BECA) per influir en el futur pla europeu contra el càncer de batre. Identifica que el tabac és el principal factor de risc de mort per càncer a Europa. Podeu trobar el document aquí.

  • L’aliança World Vapers (WVA) amplifica la veu dels vapers de tot el món i els permet fer les diferències per a les seves comunitats. Els nostres membres són associacions de vapers, així com vapers individuals de tot el món. Més informació disponible aquí. 

  • Michael Landl és el director de la World Vapers 'Alliance. És d’Àustria i té la seva seu a Viena. És un professional de la política amb experiència i apassionat. Va estudiar a la Universitat de St. Gallen i va treballar per a diversos centres de política pública i també al Parlament alemany.

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències