Connecteu-vos amb nosaltres

coronavirus

Kirguizistan es subministrarà amb 400 ventiladors mèdics i 2 milions de màscares

publicat

on

Kazakhstan proporcionarà al Kirguizistan 400 conjunts de ventiladors mèdics mòbils per a unitats de cures intensives i dos milions de màscares mèdiques produïdes a empreses kazakhs, segons va informar el servei de premsa del primer ministre, escriu Aidana Yergaliyeva.

El govern kazakh prestarà assistència humanitària en nom del president kazakh Kassym-Jomart Tokayev com a part de la lluita contra el coronavirus, va informar el servei de premsa en el comunicat del 17 de novembre.

Aquesta decisió és una resposta a la crida oficial d'assistència del Kirguizistan. El ministre de Relacions Exteriors del Kirguizistan, Ruslan Kazakbayev, es va dirigir a diversos països, inclòs el Kazakhstan, amb una crida per assistir el 29 d'octubre en la lluita contra la difusió del COVID-19, en l'organització de les eleccions presidencials i parlamentàries, la reforma constitucional i l'eliminació del pressupost dèficit.

Els caps de Kazakhstan i Uzbekistan van acordar el 12 de novembre proporcionar assistència econòmica i humanitària al poble kirguís i garantir l'estabilitat i la seguretat a la regió.

Quan van aparèixer els primers casos a la primavera, Kazakhstan reafirmat el compromís de proporcionar ajuda humanitària als països veïns de l’Àsia Central. Al maig, Kazakhstan va rendir un total de 10 tones de farina a Kirguizistan i Tadjikistan.

In Juliol i Setembre, el govern kazakh va prestar ajuda humanitària a l'Afganistan. Kazakhstan va enviar milers de tones de farina, pasta, oli de gira-sol i llet condensada.

Kazakhstan també va enviar màscares d’un sol ús, vestits de protecció mèdica i ulleres a la Xina al començament de la pandèmia al febrer.

coronavirus

Últim sobre COVID-19 a Rússia

publicat

on

El món sencer s’enfronta a una segona onada de pandèmia del virus COVID-19. Segons moltes estimacions, la malaltia s'estén molt ràpidament, escriu Alex Ivanov, corresponsal de Moscou.

Els Estats Units, l’Índia i el Brasil estan al capdavant. A Europa, s’estan imposant de nou restriccions: cafeteries i restaurants, es van tancar clubs nocturns i les fronteres encara estan tancades. Rússia no és una excepció. Tot i que les autoritats no planifiquen mesures de quarantena a gran escala, però, ja s’han introduït moltes limitacions estrictes. Els estudiants i els estudiants de secundària van ser traslladats a l’ensenyament a distància. En moltes regions russes, també s’estan imposant regulacions més estrictes.

La situació amb la propagació de la infecció per coronavirus a Rússia és complicada, s'han registrat més de 2,138 milions de casos d'infecció al país, és a dir, gairebé 1,457 per cada 100 mil habitants, va dir el viceprimer ministre Tatyana Golikova en una de les reunions oficials .

Segons ella, a 32 regions de Rússia, la incidència de coronavirus per cada 100 mil habitants supera el nivell mitjà a Rússia. En total, el país va registrar més de 2,138 milions de casos d’infecció, és a dir, gairebé 1,457 per cada 100 mil habitants. Al mateix temps, la taxa diària d’increment de la incidència de coronavirus de l’1 d’octubre al 23 de novembre va augmentar a Rússia en 2.8 vegades, de 6.1 a 17.1 per cada 100 mil habitants, segons informa RIA Novosti.

"Fins ara, uns 520 mil treballadors mèdics, inclosos gairebé 147 mil metges, 301 mil personal mèdic secundari, més de 71 mil personal mèdic júnior i més de 38 mil conductors d'ambulàncies, proporcionen atenció mèdica amb una nova infecció per coronavirus", va afegir. Golikova també va recordar que fins ara s'han registrat dues vacunes contra Rússia contra la nova infecció per coronavirus, a més de Sputnik, es tracta d'Epivaccorona, desenvolupat pel centre científic de Novosibirsk Vector. pel centre d'investigació Chumakov del Ministeri d'Educació i Ciència de Rússia. Està previst que aquests assaigs clínics finalitzin a finals de desembre d'aquest any, va dir.

"Des del registre final de la vacuna Sputnik-V, més de 117 mil dosis de la vacuna s'han llançat a la circulació civil i els fabricants preveuen produir més de 2 milions de dosis a finals d'aquest any. Ara, en primer lloc, es vacuna persones de grups de risc, treballadors mèdics i pedagògics ", va dir Golikova. Segons ella, la vacunació massiva de la població contra el coronavirus està prevista a partir del 2021.

"Al mateix temps, vull cridar l'atenció una vegada més que, d'acord amb la legislació de la Federació de Rússia, la vacunació és voluntària", va dir Golikova. Durant el darrer dia, es van detectar 24,326 nous casos de coronavirus a Rússia, amb més de 2.1 milions de casos registrats al país.

Tot i que a diverses autoritats mèdiques i governamentals de Rússia els costa donar una previsió precisa de l’estabilització de la situació amb la propagació del coronavirus. Moltes hipòtesis prudents apunten a la primavera-estiu de l'any següent. És obvi que la situació és molt greu i que les autoritats prenen aquest tema amb la màxima responsabilitat. El president Putin manté reunions regularment amb diverses agències governamentals encarregades d’aquest tema.

És obvi que la pandèmia comporta grans pèrdues econòmiques a l’economia del país. Malauradament, també augmenta el nombre de morts que, en el context d’un descens constant de la població del país, també té un efecte negatiu.

No obstant això, les autoritats esperen frenar el virus en un futur proper i portar la situació a condicions on sigui possible controlar la pandèmia rampant. Les grans vacunes que es desenvolupen a Rússia tenen grans esperances i l’interès per elles creix constantment al món.

Seguir llegint

coronavirus

La Comissió aprova un esquema luxemburguès de 120 milions d'euros per donar suport als costos fixos no coberts de les empreses afectades per un brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un pla d’ajuts estatals de Luxemburg per donar suport als costos fixos no coberts de les empreses afectades pel brot de coronavirus. El pla es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal.

La vicepresidenta executiva, Margrethe Vestager, encarregada de la política de competència, va dir: "Moltes empreses a Luxemburg, com a la resta d'Europa, han vist com els seus ingressos disminueixen significativament a causa de les mesures restrictives necessàries per limitar la propagació del coronavirus. Aquest pla permetrà a Luxemburg ajudar aquestes empreses a afrontar els seus costos fixos que no estan coberts pels ingressos durant aquest difícil moment. Continuem treballant en estreta cooperació amb els estats membres per trobar solucions viables per mitigar l'impacte econòmic del brot de coronavirus, d'acord amb les normes de la UE ”.

La mesura de suport luxemburguesa

Després de l’aprovació de la Comissió de vuit esquemes d'ajuts estatals de Luxemburg per donar suport a les empreses que es troben amb dificultats econòmiques a causa del brot de coronavirusk, Luxemburg va notificar a la Comissió un pla per donar més suport a les empreses en virtut del Marc temporal. Segons l’esquema, Luxemburg té previst proporcionar ajuda econòmica a determinades empreses, incloses aquelles que operen en els sectors de l’hostaleria, l’allotjament i l’entreteniment, per ajudar-les a afrontar la seva escassetat de liquiditat relacionada amb el brot de coronavirus. La mesura té un pressupost estimat de fins a 120 milions d’euros.

Segons l’esquema, el suport es concretarà en subvencions directes. La mesura permetrà a les autoritats de Luxemburg donar suport a les empreses que van patir una caiguda mensual de la facturació entre novembre de 2020 i març de 2021 d'almenys el 40% en comparació amb el mateix període de 2019. L'ajuda els ajudarà a pagar el 70% (90% en cas que de microempreses i petites empreses) dels seus costos fixos que no estan coberts pels ingressos, fins a un màxim d’un milió d’euros per empresa.

La Comissió va trobar que l'esquema de Luxemburg s'ajusta a les condicions establertes en el marc temporal. En particular, l’ajut (i) s’atorgarà com a màxim el 30 de juny de 2021; (ii) cobrirà els costos fixos no coberts ocasionats durant un període comprès entre l'1 de març de 2020 i el 30 de juny de 2021; (iii) s’atorgarà a les empreses que pateixin una disminució de la facturació durant el període elegible d’un 30% com a mínim en comparació amb el mateix període del 2019; (iv) cobrirà com a màxim el 70% dels costos fixos no coberts (90% en el cas de microempreses i petites empreses); (v) no superarà els 3 milions d'euros per empresa; (vi) només es concedirà a empreses que no es consideressin en dificultat el 31 de desembre de 2019, a excepció de les microempreses i petites empreses elegibles fins i tot si ja es troben en dificultats. Finalment, Luxemburg vetllarà perquè les normes sobre acumulació d'ajuts previstes en el marc temporal es respectin en totes les mesures.

La Comissió va concloure que la mesura prevista en el règim és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una pertorbació greu de l’economia d’un estat membre, d’acord amb l’article 107 (3) (b) del TFUE i les condicions establertes al marc temporal.

Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura d'ajut en virtut de les normes sobre ajuts estatals de la UE.

Fons

La Comissió ha adoptat una Marc temporal permetre als estats membres utilitzar la plena flexibilitat prevista en les normes d’ajuda estatal per donar suport a l’economia en el context del brot de coronavirus. El marc temporal, modificat el 3 abril8 Mai29 juny i 13 octubre El 2020 preveu els següents tipus d’ajut que poden concedir els estats membres:

(I) Ajuts directes, injeccions patrimonials, avantatges fiscals selectius i pagaments anticipats de fins a 100,000 € a una empresa activa en el sector agrícola primari, 120,000 € a una empresa activa en el sector pesquer i aqüícola i 800,000 € a una empresa activa en la resta de sectors per cobrir les seves necessitats urgents de liquiditat. Els Estats membres també poden concedir, fins al valor nominal de 800,000 € per empresa, préstecs d’interès zero o garanties sobre préstecs que cobreixin el 100% del risc, excepte en el sector de l’agricultura primària i en el sector de la pesca i l’aqüicultura, on els límits de € S’apliquen respectivament 100,000 i 120,000 € per empresa.

(Ii) Garanties estatals per als préstecs de les empreses per assegurar que els bancs continuïn proporcionant préstecs als clients que els necessiten. Aquestes garanties estatals poden cobrir fins a un 90% del risc dels préstecs per ajudar les empreses a cobrir les necessitats d'inversió de capital i treballs immediats.

(iii) Préstecs públics subvencionats a empreses (deute superior i subordinat) amb tipus d'interès favorables a les empreses. Aquests préstecs poden ajudar les empreses a cobrir les necessitats immediates de capital de treball i inversions.

(iv) Garanties per als bancs que orientin l'ajut estatal a l'economia real que aquesta ajuda es considera una ajuda directa als clients dels bancs, no als mateixos bancs, i dóna orientacions sobre com garantir una distorsió mínima de la competència entre bancs.

(V) Assegurança pública de crèdit a l'exportació a curt termini per a tots els països, sense la necessitat que l’estat membre en qüestió demostri que el país respectiu és “no comercialitzable”.

(Vi) Suport a la investigació i desenvolupament relacionats amb el coronavirus (R + D) per fer front a l’actual crisi sanitària en forma d’ajuts directes, avenços reemborsables o avantatges fiscals. Es pot concedir un plus per a projectes de cooperació transfronterera entre els Estats membres.

(vii) Suport a la construcció i escalat d’instal·lacions de proves per desenvolupar i provar productes (incloses vacunes, ventiladors i roba de protecció) útils per combatre el brot de coronavirus fins al primer desplegament industrial. Es pot adoptar com a subvencions directes, avantatges fiscals, bestretes reemborsables i garanties sense pèrdues. Les empreses podran beneficiar-se d’una bonificació quan la seva inversió tingui el suport de més d’un estat membre i quan la inversió es conclogui dins dels dos mesos posteriors a l’atorgament de l’ajut.

(viii) Suport per a la producció de productes rellevants per afrontar el brot de coronavirus en forma d’ajuts directes, avantatges fiscals, bestretes reemborsables i garanties sense pèrdues. Les empreses podran beneficiar-se d’una bonificació quan la seva inversió tingui el suport de més d’un estat membre i quan la inversió es conclogui dins dels dos mesos posteriors a l’atorgament de l’ajut.

(ix) Suport dirigit en forma d’ajornament de pagaments d’impostos i / o suspensions de cotitzacions a la seguretat social per a aquells sectors, regions o per a tipus d’empreses que més afecten el brot.

(X) Suport dirigit en forma de subvencions salarials als empleats per a les empreses de sectors o regions que han patit la majoria de brots de coronavirus i, d’altra manera, haurien hagut d’acomiadar personal.

(xi) Ajuda de recapitalització orientada a empreses no financeres, si no hi ha cap altra solució adequada disponible. Hi ha garanties per evitar distorsions indegudes de la competència al mercat únic: condicions de la necessitat, adequació i mida de la intervenció; condicions sobre l'entrada de l'Estat al capital de les empreses i la remuneració; condicions relatives a la sortida de l’Estat del capital de les empreses afectades; condicions relatives a la governança, incloses la prohibició de dividends i els límits de remuneració per a la direcció; prohibició de la prohibició de subvencions i adquisicions creuades i mesures addicionals per limitar les distorsions de la competència; requisits de transparència i d'informes.

(xii) Suport per a costos fixos no coberts per a les empreses que s’enfronten a un descens de la facturació durant el període elegible d’un 30% com a mínim en comparació amb el mateix període del 2019 en el context del brot de coronavirus. El suport contribuirà a una part dels costos fixos dels beneficiaris que no estan coberts pels seus ingressos, fins a un import màxim de 3 milions d'euros per empresa.

El Marc temporal permet als estats membres combinar totes les mesures de suport entre si, excepte els préstecs i les garanties per al mateix préstec i que superin els llindars previstos pel Marc temporal. També permet als estats membres combinar totes les mesures de suport concedides en el marc temporal amb les possibilitats existents d’atorgar de minimis a una empresa de fins a 25,000 € en tres anys fiscals per a empreses actives en el sector agrari primari, 30,000 € en tres anys fiscals per a empreses actives en el sector pesquer i aqüícola i 200,000 € en tres anys fiscals per a empreses actives en la resta de sectors. . Al mateix temps, els estats membres s'han de comprometre a evitar una acumulació indeguda de mesures de suport per a les mateixes empreses per limitar el suport per satisfer les seves necessitats reals.

A més, el Marc temporal complementa les moltes altres possibilitats que ja tenen els estats membres per mitigar l'impacte socioeconòmic del brot de coronavirus, d'acord amb les normes d'ajuda de la UE. El 13 de març de 2020, la Comissió va adoptar una Comunicació sobre una resposta econòmica coordinada al brot COVID-19 exposant aquestes possibilitats. Per exemple, els estats membres poden fer canvis generalment aplicables a favor de les empreses (per exemple, ajornar impostos o subvencionar treballs de curta durada en tots els sectors), que no estan inclosos en les normes d’ajuda estatal. També poden concedir indemnitzacions a les empreses pels danys soferts a causa i directament del brot de coronavirus.

El marc temporal estarà vigent fins a finals de juny de 2021. Atès que les qüestions de solvència només es podran materialitzar en una etapa posterior a mesura que evolucioni aquesta crisi, només per a les mesures de recapitalització la Comissió ha ampliat aquest període fins a finals de setembre de 2021. garantint la seguretat jurídica, la Comissió avaluarà abans d'aquestes dates si cal ampliar-la.

La versió no confidencial de la decisió s'ha fet disponible sota el nombre de cas al SA.59322 Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència lloc web un cop resoltes les qüestions de confidencialitat. Les noves publicacions de decisions d’ajuda d’Estat a Internet i al Diari Oficial figuren a la llista State Aid Weekly e-News.

Es pot trobar més informació sobre el Marc temporal i altres accions que la Comissió ha fet per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus. aquí.

 

Seguir llegint

coronavirus

COVID-19 i desastres naturals: 823 milions d’euros en ajuts de la UE a vuit estats membres

publicat

on

Dimarts (24 de novembre), el Parlament va aprovar 823 milions d'euros en ajuts de la UE per al terratrèmol de Croàcia, les inundacions a Polònia i la resposta a la crisi del coronavirus a set països de la UE.

Els 823 milions d'euros en ajut de la Fons de solidaritat de la Unió Europea (FSUE) es distribuirà de la següent manera:

  • Es distribuiran més de 132.7 milions d’euros en pagaments anticipats a Alemanya, Irlanda, Grècia, Espanya, Croàcia, Hongria i Portugal en resposta a la major emergència de salut pública causada per la pandèmia COVID-19 a principis del 2020.
  • Croàcia rebrà 683.7 milions d’euros per ajudar el país a fer front als efectes devastadors del terratrèmol de Zagreb i els voltants al març de 2020. Ja es va realitzar un primer desemborsament de 88.9 milions d’euros alliberat a l'agost 2020.
  • Més de 7 milions d’euros es destinaran a Polònia per ajudar els esforços de reconstrucció després de les inundacions a la província de la Voivodat de Podkarpackie el juny d’aquest any.

Fons de solidaritat de la UE modificat en resposta a COVID-19

Com a part de la Iniciativa d’inversió de resposta a Coronavirus (CRII), el 2020 l’abast de la UE Es van ampliar les normes del Fons de Solidaritat, permetent a la UE ajudar els països a respondre a les principals emergències de salut pública.

En total, 19 països de la UE (Àustria, Bèlgica, Croàcia, Txèquia, Estònia, França, Alemanya, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Polònia, Portugal, Romania, Eslovènia i Espanya) i tres països adherents ( Albània, Montenegro i Sèrbia) han sol·licitat ajuda per fer front a les conseqüències de la crisi del COVID-19. D’aquests, set països van sol·licitar el pagament per endavant, cosa que el Parlament va aprovar amb aquesta votació.

Informació general sobre el Fons de Solidaritat de la UE.

Podeu trobar més informació i una taula amb quantitats precises per país Informe del Parlament i la Proposta de la Comissió.

El reportar, redactat per Olivier Chastel (RENOVAR, BE), recomanant l'aprovació de l'ajut, es va adoptar per 682 vots a favor, vuit en contra i dues abstencions.

El informe d’aprovació de l’esborrany de pressupost rectificatiu adjunt, pel ponent Monika Hohlmeier (PPE, DE), es va adoptar amb 682 vots a favor, vuit en contra i dues abstencions.

Propers passos

El Consell de Ministres va aprovar els pagaments anticipats el 30 d'octubre, que ja es poden desemborsar després de la votació del ple. Actualment, la Comissió està avaluant les sol·licituds rebudes. Un cop finalitzada aquesta avaluació, la Comissió presentarà una proposta per fer els pagaments finals.

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències