Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Von der Leyen defensa l'estratègia de vacunació de la UE: "Era el correcte"

COMPARTIR:

publicat

on

Avui (10 de febrer), la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, s'ha dirigit als eurodiputats en un debat al Parlament Europeu sobre l'estratègia de vacunació COVID-19 de la UE. Von der Leyen va admetre al Parlament Europeu que la UE va arribar tard a autoritzar-ho, massa optimista a l'hora d'augmentar la producció i "potser" massa segur que el que es va demanar es lliuraria a temps. 

Von der Leyen va dir que a finals d'estiu, almenys el 70% de la població de la UE haurà estat vacunada, però va reconèixer que la UE encara no era on hauria d'estar.

Era el correcte

Von der Leyen va dir: "Estic profundament convençut que era el correcte, que és correcte fer que nosaltres, europeus, haguem ordenat col·lectivament la vacuna.

"Ni tan sols puc imaginar què hauria passat si només un grapat de grans actors, grans estats membres s'hi haguessin precipitat i tothom s'hagués quedat amb les mans buides, què hauria significat això per al nostre mercat intern i per a la unitat de Europa, però, en termes econòmics, hauria estat una tonteria ”.

Solidaritat internacional

anunci

Von der Leyen va subratllar que va ser la UE la clau en l'establiment de COVAX, la instal·lació que millora l'accés a les vacunes dels països de renda baixa i mitjana de tot el món: "Com a equip d'Europa, que són els estats membres i les institucions europees, tenim va aportar 850 milions d’euros, cosa que ens va convertir en un dels majors col·laboradors ”. 

Seguretat

Von der Leyen també va "defensar plenament" l'elecció que va fer la UE de preferir l'aprovació de "l'autorització de mercat" per sobre de l'enfocament més arriscat d '"ús d'emergència" seguit pel Regne Unit i per alguns països de la UE que utilitzen les vacunes contra l'SputnikV xineses o russes. Ella va dir: "No hi ha cap compromís possible quan es tracta d'injectar una substància biològicament activa a una persona que tingui bona salut".

Comparteix aquest article:

Tendències