Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

La Comissió celebra l'adopció del programa EU4Health al Parlament Europeu

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió celebra la votació del Parlament Europeu sobre el programa EU4Health, que marca un pas important cap a la posició de 5.1 milions d’euros disponibles per reforçar la resiliència dels sistemes de salut i promoure la innovació en el sector de la salut. EU4Health contribuirà significativament a la recuperació post-COVID-19 fent que la població de la UE sigui més sana, donarà suport a la lluita contra les amenaces transfrontereres per a la salut i augmentarà la preparació i la capacitat de la UE per respondre eficaçment a futures crisis sanitàries, com a part d’un futur forta Unió Europea de la Salut.

La vicepresidenta Margaritis Schinas, que va promoure la nostra forma de vida europea, va dir: “La crisi ens va colpejar simètricament a tots, sense discriminació. Però, al mateix temps, ens trobàvem davant d’una asimetria entre les expectatives dels ciutadans i les limitades responsabilitats de la UE en matèria de salut. Amb l’acord d’avui fem el primer pas decisiu per salvar aquesta bretxa. Estem reforçant les nostres respostes polítiques a les àrees on Europa ha estat tradicionalment feble o amb competències limitades, com la salut. El nou programa EU4Health aprovat avui representa una de les respostes més explícites i tangibles a COVID-19: ara tenim a les nostres mans un instrument sanitari per afrontar una crisi sanitària ".

La comissària de Salut i Seguretat Alimentària Stella Kyriakides (a la foto) va dir: “El nostre nou programa EU4Health és la base d’una Unió Europea de la Salut resistent i forta. És la nostra resposta a les mancances revelades per la pandèmia COVID-19 i a la necessitat urgent de modernitzar els sistemes de salut de la UE. Avui enviem un missatge clar que la salut pública és una prioritat per a Europa. Que estiguem preparats per invertir en la nostra preparació col·lectiva per a la crisi i reconstruir sistemes de salut més forts, més resistents i accessibles, en línia amb el que els nostres ciutadans expertament legítimament de la nostra Unió ".

EU4Health, proposada per la Comissió el 28 de maig de 2020, és la resposta de la UE a COVID-19, que ha tingut un impacte important sobre el personal mèdic i sanitari, els pacients i els sistemes de salut de la UE. Invertint 5.1 milions d’euros, convertint-se, per tant, en el programa sanitari més gran de la història en termes monetaris, EU4Health proporcionarà finançament als països de la UE, organitzacions sanitàries i ONG.

EU4Health té com a objectiu:

  • Fer que els sistemes de salut siguin més resistents per fer front a amenaces transfrontereres per a la salut com el COVID-19 i millorar la capacitat de gestió de crisi;
  • Feu realitat la Unió Europea de la Salut invertint en atenció al càncer, una millor preparació per a la pandèmia, la disponibilitat de medicaments i la innovació; i
  • Potenciar la prevenció de malalties i la salut digital.

Propers passos

El programa ha de ser adoptat ara pel Consell abans que pugui entrar en vigor. El primer programa de treball per al 2021 es desplegarà després de l’adopció formal d’EU4Health.

anunci

Més informació

Finançament de la salut EU4

Unió Europea de la Salut

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències