Connecteu-vos amb nosaltres

Corona virus

La crisi de la salut "presenta noves oportunitats"

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La pandèmia ha provocat un "cop catastròfic" a la indústria cultural europea. Però, malgrat les perspectives tenebroses, Valeria Brusnikina (A la foto) va dir que la música i l'art era una història d'èxit internacional i que pot tornar a créixer, Els bancs escriu Martin.

En una entrevista amb aquest lloc web, Brusnikina, que representa una associació que, entre altres coses, defensa els drets de drets de músics i artistes, es mostrava optimista perquè la indústria es recuperés quan acabés la pandèmia. Ella va dir: "Una crisi sempre pot presentar noves oportunitats".

Però, durant una visita a Brussel·les aquesta setmana, Brusnikina, gerent de la cartera de projectes de TI de l'Associació IPChain, va dir a EUReporter que hi ha una necessitat "urgent" de reformar l'actual sistema de pagament de drets de llei perquè músics i artistes rebin una compensació adequada pel seu treball .

anunci

Va dir: "Avui, el titular dels drets d'autor depèn d'un gran nombre de participants del mercat, des d'iTunes, Spotify i altres serveis que paguen drets, fins a societats de gestió col·lectiva (CMR), que no estan preparades per proporcionar estadístiques detallades sobre l'ús de funciona. A Europa, el mercat és més per a plataformes, intermediaris i usuaris que per a titulars de drets i són les vitrines de contingut les que determinen quant guanyen els creadors ".

Va afegir: "El principal actor en aquest camp segueix sent el músic i necessita serveis que li permetin determinar de forma independent qui, on i en quines condicions utilitza les seves obres creatives". En contrast amb el mercat europeu, va dir que Rússia està construint un sistema en què els titulars dels drets d'autor reben informes sobre l'ús real del contingut i que la distribució de les regalías depèn al 100% d'aquestes dades.

Perquè Europa pugui posar-se al dia necessitarà canvis en la gestió col·lectiva de drets, segons afirma, “les activitats dels CMR haurien de basar-se en eines digitals tecnològiques per recopilar estadístiques d’ús d’obres musicals i fonogrames, i supervisar els recursos d’Internet. A partir dels informes recollits, els serveis digitals permetran formar una distribució justa de la remuneració ".

anunci

Va afegir: “Els titulars de drets, al seu torn, reben solucions que els permeten obtenir ingressos del contingut i gestionar els seus drets. A Europa, solucions com FONMIX i Hypergraph, que analitzen dades sobre l’ús d’obres musicals, constitueixen els informes més objectius i calculen la quantitat exacta de remuneració a l’artista, no són gens habituals ”.

Brusnikina va dir a aquest lloc: “Els informes només es basen en la ràdio i la televisió, ja que l’artista rep drets per cada reproducció d’una composició musical en antena. En altres camps on els artistes tenen drets d’autor, els CMR europeus operen sobre el principi de cobrar la remuneració i calcular els pagaments d’acord amb les qualificacions i els indicadors mitjans. "

PWC va estimar que el mercat de mitjans de comunicació de Rússia era de 694 milions de dòlars el 2019. Durant el bloqueig, va caure un rècord del 48% fins als 363 milions de dòlars. Al mateix temps, la pandèmia ha intensificat les tendències associades a la digitalització. El consum de contingut en plataformes en línia i altres serveis digitals ha augmentat dràsticament a Rússia. En la situació de prohibir els espectacles massius, els artistes es van veure obligats a buscar noves maneres de monetitzar el seu propi contingut. Si abans, el 75 per cent dels ingressos d’un músic provenien de concerts, les restriccions de quarantena han canviat l’estructura dels ingressos i ara les plataformes de transmissió són la font dels ingressos principals. Creiem que tornaran els concerts fora de línia, però la transmissió continuarà sent la font d’ingressos més important per als músics de Rússia, com a Europa.

Darrerament, el 75% dels ingressos d’un músic provenien de concerts, però ara les restriccions de quarantena han canviat l’estructura dels ingressos i les plataformes de transmissió es van convertir en les fonts dels ingressos principals. Creiem que els concerts fora de línia tornaran, però la transmissió continuarà sent la font d’ingressos més important per als músics a Rússia, com a Europa.

Ella diu que els CMR estan experimentant una "crisi de confiança", i afegeix: "A Rússia ens vam enfrontar fa uns anys. El problema és que els músics no veuen les estadístiques sobre l’ús de composicions musicals, sobre la base de les quals es calcula una bona remuneració. Això pot minar la seva confiança en els CRM. Aquest problema s’està solucionant amb eines digitals. A Rússia i als països de la CEI, els CMR ni tan sols tenen l’oportunitat de manipular les valoracions o les estadístiques perquè l’ús de les obres el registren el paquet de programari Hypergraph i el reproductor FONMIX. La informació recollida es consolida al "Compte personal" del titular dels drets d'autor i cada autor pot comprovar els càlculs i assegurar-se que ha rebut tota la remuneració que li correspon fins a un cèntim ".

Va afegir: “Creiem que amb el pas del temps, gràcies a les plataformes basades en la infraestructura blockchain, cada autor podrà gestionar i obtenir drets d’autor pels seus drets intel·lectuals sense intermediaris i guanyar. Blockchain garanteix la seguretat i la immutabilitat de les dades, cosa que significa que la crisi de confiança es resol purament tecnològicament. "

Segons ella, es tracta d'un "model" que podria ser útil per a altres països: "Rússia està desenvolupant un sistema de gestió de la propietat intel·lectual basat en la infraestructura IPChain blockchain. Els serveis creats sobre la base de la xarxa IPChain permeten als titulars de drets i als usuaris gestionar de manera independent els drets sobre les seves obres creatives.

“Hem investigat sistemes de gestió de la propietat intel·lectual a molts països del món, hem consultat la indústria musical i ens hem assegurat que el nostre model s’apliqui gairebé a tot arreu. Ja cooperem amb Itàlia, Letònia, Alemanya, Ghana i Colòmbia. El nostre ecosistema pot funcionar sense estar rígidament relacionat amb la legislació actual, els processos empresarials i el panorama institucional. Blockchain s’ha mostrat molt bé en el camp de la gestió de drets intel·lectuals, ja que us permet treballar amb grans bases de dades en mode “infraestructura de confiança”. La informació sobre totes les transaccions entra a la xarxa distribuïda IPChain de forma universal i estandarditzada, on és impossible substituir o falsificar dades. De fet, la informació no és propietat d’una entitat concreta, sinó de tot el mercat al mateix temps ”.

Brusnikina va dir: “Avui en dia existeixen tots els requisits previs que els artistes necessiten per gestionar de manera independent els seus drets no només en l’entorn digital, sinó també fora de línia. Aquesta oportunitat, en particular, la proporciona FONMIX, que també pot ser utilitzada pels CMR. És en aquesta capacitat que funciona actualment a la majoria de països ".

Tornant a la pandèmia en curs, va revelar l'impacte que això ha tingut en la indústria, dient: "Hem dut a terme investigacions sobre aquest tema. A causa de la restricció de l'activitat dels concerts, el mercat de la música russa el 2020 es va enfonsar un 47.7%. El 2019, la mida del mercat va ser de 694 milions de dòlars i, després de la pandèmia, es va reduir a 363 milions de dòlars. Al mateix temps, l’estructura dels ingressos ha canviat. Si abans, el streaming representava el 18% dels ingressos dels músics, després de la pandèmia, la seva quota era del 57.3% ".

Tot i això, la indústria es recupera progressivament. Segons els seus càlculs, la taxa mitjana de creixement anual del mercat rus de la música serà del 6.9% el 2024 i el seu volum arribarà als 968 milions de dòlars.

"No obstant això, augurem que els concerts" en directe "probablement representaran no més del 20 per cent d'aquesta xifra. Pel que fa al mercat global, segons diverses estimacions, ha disminuït un 28-34%. La raó d'això, va dir, és un tancament de mesos amb prohibicions de concerts i tancament de botigues al detall. A nivell mundial, abans de la pandèmia, la major part dels ingressos (56.1%) dels músics provenien dels serveis de transmissió, de manera que les implicacions financeres de la quarantena no eren tan dramàtiques per al mercat mundial com per al rus. Una crisi sempre pot presentar noves oportunitats per a aquells que estiguin disposats a veure-les. Per a la indústria musical, pot ser un motor de creixement. A Rússia, el bloqueig va impulsar la digitalització i el desenvolupament de nous serveis i va motivar els titulars de drets a participar activament en la monetització del seu contingut ".

La seva iniciativa, insisteix, pot contribuir al creixement i al reconeixement d’artistes menys coneguts, dient: “El sistema de gestió col·lectiva mundial està més orientat a donar suport a artistes i segells importants i coneguts. L’experiència russa en la creació d’una infraestructura digital per a la gestió de drets demostra que aquestes plataformes proporcionen accés a equips més petits, joves i artistes poc coneguts per obrir-se pas a la indústria. Els equips creatius poden recaptar finançament protegit per IP amb la plataforma de finançament col·lectiu Co-Fi o vendre una cançó o mostres per utilitzar-les en un programa de televisió. I el més important, els serveis disponibles us permeten triar i construir una estratègia independent al mercat, mantenint la independència i no venent a productors i editors de música ".

Tot plegat hauria d’importar per a un públic més ampli, segons ella, perquè el contingut creatiu mundial creix i diversifica constantment a un ritme ràpid.

Brusnikina va dir: “Al segle XX, tothom escoltava una dotzena o dues d’estrelles del pop, per a les quals funcionaven etiquetes i màrqueting despietades i màquines de relacions públiques. El web 20 va iniciar la creativitat en l’era del bricolatge. Ara és possible popularitzar-se sense una etiqueta i un gran poder comercial. Les estrelles neixen a les xarxes socials com VK, YouTube, TikTok ".

Brusnikina va concloure: “Vivim una nova era de contingut, que requereix nous enfocaments de producció i gestió de continguts. Per això, el màrqueting d'influència substitueix els grans canals de distribució i promoció i la gestió col·lectiva se substitueix per estratègies de monetització de contingut individuals ".

Corona virus

SURE: l'informe confirma l'èxit de l'instrument en la protecció de llocs de treball i ingressos

publicat

on

L' La Comissió ha publicat el seu segon informe sobre l'impacte de SURE, l'instrument de 100 milions d'euros dissenyat per protegir els llocs de treball i els ingressos afectats per la pandèmia COVID-19.

L'informe constata que SURE ha aconseguit amortir el sever impacte socioeconòmic resultant de la pandèmia COVID-19. S’estima que les mesures nacionals del mercat laboral recolzades per SURE han reduït l’atur en gairebé 1.5 milions de persones el 2020. SURE ha ajudat a contenir eficaçment l’augment de l’atur als estats membres beneficiaris durant la crisi. Gràcies a SURE i altres mesures de suport, aquest augment de l’atur ha resultat ser significativament menor que durant la crisi financera mundial, malgrat la caiguda del PIB molt més gran.

SURE és un element crucial de l'estratègia integral de la UE per protegir els ciutadans i mitigar les conseqüències negatives de la pandèmia COVID-19. Proporciona suport financer en forma de préstecs concedits en condicions favorables de la UE als estats membres per finançar plans nacionals de treball de curta durada, mesures similars per preservar els llocs de treball i donar suport als ingressos, sobretot per als autònoms, i algunes mesures relacionades amb la salut. .

anunci

Fins ara s’ha aprovat un total de 94.3 milions d’euros d’ajuda financera a 19 estats membres, dels quals s’han desemborsat 89.6 milions d’euros. SURE encara pot proporcionar gairebé 6 milions d'euros d'assistència financera als estats membres del total de 100 milions d'euros.

Conclusions principals

anunci

SURE ha donat suport aproximadament a 31 milions de persones el 2020, dels quals 22.5 milions són treballadors i 8.5 milions d’autònoms. Això representa més d’una quarta part del total de persones ocupades als 19 estats membres beneficiaris.

A més, al voltant de 2.5 milions d’empreses afectades per la pandèmia COVID-19 s’han beneficiat de SURE, cosa que els permet retenir els treballadors.

Atesa la forta qualificació creditícia de la UE, els estats membres beneficiaris han estalviat uns pagaments d’interessos estimats en 8.2 milions d’euros gràcies a SURE.

La Comissió va recaptar 36 milions d'euros més en tres emissions des del moment de la redacció del primer informe el març de 2021. Aquestes emissions es van subscriure en gran mesura. Tots els fons s’han recaptat com a bons socials, donant confiança als inversors que els seus diners es destinen a un propòsit social i converteixen la UE en l’emissor més gran del món de bons socials.

El 4 de març de 2021, la Comissió va presentar un Recomanació sobre un suport actiu eficaç a l'ocupació després de la crisi del COVID-19 (EASE). Esbossa un enfocament estratègic per transitar gradualment entre les mesures d'emergència preses per preservar els llocs de treball durant la pandèmia i les noves mesures necessàries per a una recuperació rica en llocs de treball. Amb EASE, la Comissió promou la creació d’ocupació i les transicions entre llocs de treball, fins i tot cap al sector digital i el verd, i convida els estats membres a utilitzar els fons disponibles de la UE.

Una economia que funciona per a les persones El vicepresident executiu Valdis Dombrovskis va dir: “El pla SURE ha demostrat la seva vàlua i continua complint el seu propòsit. El vam crear durant una emergència per afavorir els ingressos de les persones, protegir les seves famílies i preservar els seus mitjans de subsistència quan més ho necessitaven. El seu èxit es pot mesurar mitjançant les xifres de l’informe d’avui, que mostren que SURE va aconseguir mantenir molts milions d’europeus en un lloc de treball durant el pitjor moment de la crisi. Ha tingut un paper important en la resposta global d'Europa, per la qual cosa també hem d'agrair als governs nacionals. En sortir de la pandèmia, el nostre enfocament hauria de centrar-se gradualment en promoure la creació d’ocupació de qualitat i facilitar les transicions entre llocs de treball mitjançant la formació i altres mesures ”.

Nicolas Schmit, comissari de Treball i Drets Socials, va dir: "L'instrument SURE ha demostrat ser alhora innovador i indispensable. És un exemple brillant d’una Europa que protegeix i treballa per a les persones. L'informe publicat avui afirma que posar finançament a disposició dels estats membres mitjançant SURE va ajudar a evitar fins a 1.5 milions de persones més que entressin a l'atur el 2020. SURE va ajudar a frenar aquest flux. Ara, hem d’actuar de la mateixa manera resolta i ràpida per posar en marxa polítiques actives del mercat laboral per a una recuperació rica en ocupació en el mercat laboral canviant ”.

Fons

La Comissió va proposar el Reglament SURE el 2 d'abril de 2020, com a part de la resposta inicial de la UE a la pandèmia. Va ser adoptat pel Consell el 19 de maig de 2020 i va estar disponible després que tots els estats membres signessin els acords de garantia el 22 de setembre de 2020. El primer desemborsament es va produir cinc setmanes després que SURE estigués disponible.

El comissari de pressupostos i administració, Johannes Hahn, va dir: "És tranquil·litzador que els diners recaptats al mercat amb SURE hagin ajudat els països de la UE a obtenir resultats impressionants en un curt període de temps. Per a la Comissió, SURE ha establert l’escenari per demanar préstecs en virtut de l’instrument de recuperació NextGenerationEU, molt més gran. Amb 49 milions d’euros desemborsats a 13 països de la UE fins ara i uns quants milions a programes pressupostaris de la UE, NextGenerationEU també s’assegura que la recuperació funcioni per a tothom. "

L'informe d'avui és el segon informe sobre SURE dirigit al Consell, al Parlament Europeu, al Comitè Econòmic i Financer (EFC) i al Comitè d'Ocupació (EMCO). Segons l'article 14 del Reglament SURE, la Comissió està obligada legalment a emetre aquest informe en un termini de 6 mesos a partir del dia que l'instrument estigui disponible. El primer informe es va publicar el 22 de març de 2021. Els informes posteriors se seguiran cada sis mesos sempre que SURE estigui disponible.

El comissari d'Economia, Paolo Gentiloni, va dir: "Aquest segon informe sobre l'impacte de SURE confirma el valor d'aquest instrument de solidaritat sense precedents. Les xifres parlen per si soles: 1.5 milions d’aturats menys, 31 milions de treballadors i 2.5 milions d’empreses donades suport i més de 8 milions d’euros d’estalvi d’interessos. Estic orgullós de la història d’èxit europea que SURE: una història d’èxit sobre la qual hem de construir! ”

La Comissió emet bons socials per finançar l'instrument SURE i utilitza els ingressos per proporcionar préstecs consecutius als estats membres beneficiaris. Podeu obtenir més informació sobre aquests bons, juntament amb una visió completa dels fons recaptats en cada emissió i dels estats membres beneficiaris, en línia. aquí.

Més informació

Segon informe sobre la implementació de SURE

Lloc web SURE

Full de dades sobre SURE

Regulació SURE

UE com a lloc web prestatari

Seguir llegint

Corona virus

HERA: primer pas cap a l'establiment de la UE FAB, una xarxa de capacitats de producció sempre càlides

publicat

on

La Comissió ha publicat la Avís d’informació prèvia, que proporciona als fabricants de vacunes i productes terapèutics informació preliminar sobre la convocatòria de concurs FAB de la UE, prevista per a principis del 2022. L'objectiu de la FAB de la UE és crear una xarxa de "sempre càlids" capacitats de producció per a la fabricació de vacunes i medicaments que es poden activar en cas de futures crisis. FAB de la UE cobrirà múltiples tecnologies terapèutiques i de vacunes. Per estar operatius en tot moment, s’espera que els llocs de producció participants garanteixin la disponibilitat de personal qualificat, processos operatius clars i controls de qualitat, cosa que permetrà a la UE estar millor preparada i respondre a amenaces futures per a la salut. EU FAB podrà activar de forma ràpida i senzilla la seva xarxa de capacitats de fabricació per satisfer la demanda de vacunes i / o necessitats terapèutiques, fins que el mercat hagi ampliat les capacitats de producció. El FAB de la UE formarà un component clau de la dimensió industrial de l'Autoritat Europea de Preparació i Resposta a les Emergències Sanitàries (HERA), tal com s'ha anunciat a la Comunicació Presentem HERA, el següent pas per completar la Unió Europea de la Salut, el 16 de setembre. L'avís d'informació prèvia sobre el FAB de la UE està disponible aquí.

anunci

Seguir llegint

Corona virus

La Comissió aprova un esquema letó d’1.8 milions d’euros per donar suport als ramaders afectats pel brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema letó d’1.8 milions d’euros per donar suport als agricultors actius del sector ramader afectats pel brot de coronavirus. L'esquema es va aprovar en virtut de l'ajut estatal Marc temporal. Segons el règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura té com a objectiu mitigar la manca de liquiditat a què s’enfronten els beneficiaris i abordar part de les pèrdues que van patir a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern letó va haver d’implementar per limitar la propagació del virus. La Comissió va trobar que l'esquema s'ajusta a les condicions del marc temporal.

En particular, l’ajut (i) no superarà els 225,000 € per beneficiari; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions establertes al Marc Temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar l’esquema segons les normes d’ajuts estatals de la UE. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64541 del document Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències