Connecteu-vos amb nosaltres

Corona virus

La crisi de la salut "presenta noves oportunitats"

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La pandèmia ha provocat un "cop catastròfic" a la indústria cultural europea. Però, malgrat les perspectives tenebroses, Valeria Brusnikina (A la foto) va dir que la música i l'art era una història d'èxit internacional i que pot tornar a créixer, Els bancs escriu Martin.

En una entrevista amb aquest lloc web, Brusnikina, que representa una associació que, entre altres coses, defensa els drets de drets de músics i artistes, es mostrava optimista perquè la indústria es recuperés quan acabés la pandèmia. Ella va dir: "Una crisi sempre pot presentar noves oportunitats".

Però, durant una visita a Brussel·les aquesta setmana, Brusnikina, gerent de la cartera de projectes de TI de l'Associació IPChain, va dir a EUReporter que hi ha una necessitat "urgent" de reformar l'actual sistema de pagament de drets de llei perquè músics i artistes rebin una compensació adequada pel seu treball .

Va dir: "Avui, el titular dels drets d'autor depèn d'un gran nombre de participants del mercat, des d'iTunes, Spotify i altres serveis que paguen drets, fins a societats de gestió col·lectiva (CMR), que no estan preparades per proporcionar estadístiques detallades sobre l'ús de funciona. A Europa, el mercat és més per a plataformes, intermediaris i usuaris que per a titulars de drets i són les vitrines de contingut les que determinen quant guanyen els creadors ".

Va afegir: "El principal actor en aquest camp segueix sent el músic i necessita serveis que li permetin determinar de forma independent qui, on i en quines condicions utilitza les seves obres creatives". En contrast amb el mercat europeu, va dir que Rússia està construint un sistema en què els titulars dels drets d'autor reben informes sobre l'ús real del contingut i que la distribució de les regalías depèn al 100% d'aquestes dades.

Perquè Europa pugui posar-se al dia necessitarà canvis en la gestió col·lectiva de drets, segons afirma, “les activitats dels CMR haurien de basar-se en eines digitals tecnològiques per recopilar estadístiques d’ús d’obres musicals i fonogrames, i supervisar els recursos d’Internet. A partir dels informes recollits, els serveis digitals permetran formar una distribució justa de la remuneració ".

Va afegir: “Els titulars de drets, al seu torn, reben solucions que els permeten obtenir ingressos del contingut i gestionar els seus drets. A Europa, solucions com FONMIX i Hypergraph, que analitzen dades sobre l’ús d’obres musicals, constitueixen els informes més objectius i calculen la quantitat exacta de remuneració a l’artista, no són gens habituals ”.

anunci

Brusnikina va dir a aquest lloc: “Els informes només es basen en la ràdio i la televisió, ja que l’artista rep drets per cada reproducció d’una composició musical en antena. En altres camps on els artistes tenen drets d’autor, els CMR europeus operen sobre el principi de cobrar la remuneració i calcular els pagaments d’acord amb les qualificacions i els indicadors mitjans. "

PWC va estimar que el mercat de mitjans de comunicació de Rússia era de 694 milions de dòlars el 2019. Durant el bloqueig, va caure un rècord del 48% fins als 363 milions de dòlars. Al mateix temps, la pandèmia ha intensificat les tendències associades a la digitalització. El consum de contingut en plataformes en línia i altres serveis digitals ha augmentat dràsticament a Rússia. En la situació de prohibir els espectacles massius, els artistes es van veure obligats a buscar noves maneres de monetitzar el seu propi contingut. Si abans, el 75 per cent dels ingressos d’un músic provenien de concerts, les restriccions de quarantena han canviat l’estructura dels ingressos i ara les plataformes de transmissió són la font dels ingressos principals. Creiem que tornaran els concerts fora de línia, però la transmissió continuarà sent la font d’ingressos més important per als músics de Rússia, com a Europa.

Darrerament, el 75% dels ingressos d’un músic provenien de concerts, però ara les restriccions de quarantena han canviat l’estructura dels ingressos i les plataformes de transmissió es van convertir en les fonts dels ingressos principals. Creiem que els concerts fora de línia tornaran, però la transmissió continuarà sent la font d’ingressos més important per als músics a Rússia, com a Europa.

Ella diu que els CMR estan experimentant una "crisi de confiança", i afegeix: "A Rússia ens vam enfrontar fa uns anys. El problema és que els músics no veuen les estadístiques sobre l’ús de composicions musicals, sobre la base de les quals es calcula una bona remuneració. Això pot minar la seva confiança en els CRM. Aquest problema s’està solucionant amb eines digitals. A Rússia i als països de la CEI, els CMR ni tan sols tenen l’oportunitat de manipular les valoracions o les estadístiques perquè l’ús de les obres el registren el paquet de programari Hypergraph i el reproductor FONMIX. La informació recollida es consolida al "Compte personal" del titular dels drets d'autor i cada autor pot comprovar els càlculs i assegurar-se que ha rebut tota la remuneració que li correspon fins a un cèntim ".

Va afegir: “Creiem que amb el pas del temps, gràcies a les plataformes basades en la infraestructura blockchain, cada autor podrà gestionar i obtenir drets d’autor pels seus drets intel·lectuals sense intermediaris i guanyar. Blockchain garanteix la seguretat i la immutabilitat de les dades, cosa que significa que la crisi de confiança es resol purament tecnològicament. "

Segons ella, es tracta d'un "model" que podria ser útil per a altres països: "Rússia està desenvolupant un sistema de gestió de la propietat intel·lectual basat en la infraestructura IPChain blockchain. Els serveis creats sobre la base de la xarxa IPChain permeten als titulars de drets i als usuaris gestionar de manera independent els drets sobre les seves obres creatives.

“Hem investigat sistemes de gestió de la propietat intel·lectual a molts països del món, hem consultat la indústria musical i ens hem assegurat que el nostre model s’apliqui gairebé a tot arreu. Ja cooperem amb Itàlia, Letònia, Alemanya, Ghana i Colòmbia. El nostre ecosistema pot funcionar sense estar rígidament relacionat amb la legislació actual, els processos empresarials i el panorama institucional. Blockchain s’ha mostrat molt bé en el camp de la gestió de drets intel·lectuals, ja que us permet treballar amb grans bases de dades en mode “infraestructura de confiança”. La informació sobre totes les transaccions entra a la xarxa distribuïda IPChain de forma universal i estandarditzada, on és impossible substituir o falsificar dades. De fet, la informació no és propietat d’una entitat concreta, sinó de tot el mercat al mateix temps ”.

Brusnikina va dir: “Avui en dia existeixen tots els requisits previs que els artistes necessiten per gestionar de manera independent els seus drets no només en l’entorn digital, sinó també fora de línia. Aquesta oportunitat, en particular, la proporciona FONMIX, que també pot ser utilitzada pels CMR. És en aquesta capacitat que funciona actualment a la majoria de països ".

Tornant a la pandèmia en curs, va revelar l'impacte que això ha tingut en la indústria, dient: "Hem dut a terme investigacions sobre aquest tema. A causa de la restricció de l'activitat dels concerts, el mercat de la música russa el 2020 es va enfonsar un 47.7%. El 2019, la mida del mercat va ser de 694 milions de dòlars i, després de la pandèmia, es va reduir a 363 milions de dòlars. Al mateix temps, l’estructura dels ingressos ha canviat. Si abans, el streaming representava el 18% dels ingressos dels músics, després de la pandèmia, la seva quota era del 57.3% ".

Tot i això, la indústria es recupera progressivament. Segons els seus càlculs, la taxa mitjana de creixement anual del mercat rus de la música serà del 6.9% el 2024 i el seu volum arribarà als 968 milions de dòlars.

"No obstant això, augurem que els concerts" en directe "probablement representaran no més del 20 per cent d'aquesta xifra. Pel que fa al mercat global, segons diverses estimacions, ha disminuït un 28-34%. La raó d'això, va dir, és un tancament de mesos amb prohibicions de concerts i tancament de botigues al detall. A nivell mundial, abans de la pandèmia, la major part dels ingressos (56.1%) dels músics provenien dels serveis de transmissió, de manera que les implicacions financeres de la quarantena no eren tan dramàtiques per al mercat mundial com per al rus. Una crisi sempre pot presentar noves oportunitats per a aquells que estiguin disposats a veure-les. Per a la indústria musical, pot ser un motor de creixement. A Rússia, el bloqueig va impulsar la digitalització i el desenvolupament de nous serveis i va motivar els titulars de drets a participar activament en la monetització del seu contingut ".

La seva iniciativa, insisteix, pot contribuir al creixement i al reconeixement d’artistes menys coneguts, dient: “El sistema de gestió col·lectiva mundial està més orientat a donar suport a artistes i segells importants i coneguts. L’experiència russa en la creació d’una infraestructura digital per a la gestió de drets demostra que aquestes plataformes proporcionen accés a equips més petits, joves i artistes poc coneguts per obrir-se pas a la indústria. Els equips creatius poden recaptar finançament protegit per IP amb la plataforma de finançament col·lectiu Co-Fi o vendre una cançó o mostres per utilitzar-les en un programa de televisió. I el més important, els serveis disponibles us permeten triar i construir una estratègia independent al mercat, mantenint la independència i no venent a productors i editors de música ".

Tot plegat hauria d’importar per a un públic més ampli, segons ella, perquè el contingut creatiu mundial creix i diversifica constantment a un ritme ràpid.

Brusnikina va dir: “Al segle XX, tothom escoltava una dotzena o dues d’estrelles del pop, per a les quals funcionaven etiquetes i màrqueting despietades i màquines de relacions públiques. El web 20 va iniciar la creativitat en l’era del bricolatge. Ara és possible popularitzar-se sense una etiqueta i un gran poder comercial. Les estrelles neixen a les xarxes socials com VK, YouTube, TikTok ".

Brusnikina va concloure: “Vivim una nova era de contingut, que requereix nous enfocaments de producció i gestió de continguts. Per això, el màrqueting d'influència substitueix els grans canals de distribució i promoció i la gestió col·lectiva se substitueix per estratègies de monetització de contingut individuals ".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències