Connecteu-vos amb nosaltres

salut

Entrevista amb Eric Bossan, cap d'Europa Viatris

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Martin Banks parla amb Eric Bossan.

Ens podeu explicar alguna cosa sobre Viatris, el vostre propi paper personal i també el que fa i farà l’empresa en termes de sostenibilitat ambiental?

Viatris és una empresa mundial d’assistència sanitària formada el novembre de 2020 amb una plantilla de més de 40,000 treballadors. Viatris té com a objectiu oferir un major accés a medicaments de qualitat i assequibles per a pacients de tot el món, independentment de la seva geografia o circumstància.

anunci

Superviso les nostres operacions comercials. A Europa som una de les companyies farmacèutiques líders. Tenim presència a 38 països i donem feina a aprox. 11,000 individus. Som, per exemple, un actor clau en la trombosi i en l’accés als biosimilars, que poden oferir alternatives de tractament importants i sovint més assequibles, amb una de les carteres biosimilars més grans i diverses de la indústria.

La sostenibilitat per a nosaltres es refereix a la durabilitat a llarg termini del nostre rendiment general, basat en la nostra missió i model operatiu. Això suposa el respecte pels recursos naturals en què confiem i les contribucions socials que fem a través del nostre treball.

La contaminació és un dels temes de la setmana verda de la UE d’aquest any. Quin problema de salut té la contaminació i què voleu que aconsegueixi l'esdeveniment per abordar aquest problema global?

anunci

Com també es va afirmar al pla d’acció Zero Pollution, llançat per la CE a mitjans de maig, la contaminació és la causa ambiental més gran de múltiples malalties mentals i físiques i de morts prematures.

Com a part del nostre compromís, mantenim operacions sostenibles i responsables i treballem diligentment per reduir el nostre impacte ambiental. Tenim un enfocament integrat centrat en la gestió del nostre ús d’aigua, les emissions a l’aire, els residus, el canvi climàtic i l’impacte energètic; alguns exemples dels nostres esforços són: hem augmentat l’ús d’energies renovables en un 485% en els darrers cinc anys i tots els llocs de la nostra antiga empresa Mylan a Irlanda (un país on tenim el nombre més elevat de llocs d’Europa) utilitzen el 100% energia renovable.

Dit això, la Setmana Verda de la UE 2021 ha estat i continua sent una oportunitat per intercanviar coneixements i implicar-se amb els grups d'interès i els ciutadans interessats sobre com podem treballar junts per fer realitat l'ambició d'un entorn lliure de contaminació zero i tòxics.

No ho podem fer sols; per tant, ens associarem amb la indústria i el món acadèmic per promoure polítiques i pràctiques basades en el risc i la ciència.

Per exemple, defensem iniciatives industrials establertes sobre bones pràctiques mediambientals, inclosa la fabricació responsable i la gestió d’efluents, així com col·laborar amb la indústria farmacèutica per ampliar l’aplicació.

Quin és específicament el compromís de la vostra empresa amb la Setmana Verda 2021 i, més generalment, amb la UE? Què tan realista és l’ambició de contaminació zero de la UE? La UE podria estar fent més coses en aquest camp?

Com que va ser una setmana molt perspicaç, la meva crida és utilitzar l’energia EUGreenWeek per assumir els reptes mediambientals i inspirar-se en la determinació i el compromís que la indústria farmacèutica ha posat al darrere de COVID-19. La indústria farmacèutica ha de jugar un paper a l’hora de liderar aquests esforços, ja que intentem garantir el subministrament de medicaments d’alta qualitat i mantenir un comportament ambiental responsable.

El nostre treball a nivell de Brussel·les combina la defensa de bones pràctiques establertes, inclosa la fabricació responsable i la gestió dels efluents. Creiem que aquesta és la millor manera d’escalar l’aplicació de bones pràctiques mediambientals i facilitar l’eficàcia a tota la cadena de valor, per ajudar a reduir la càrrega administrativa i contenir els costos, que serveixen tots dos objectius generals d’accés estable i oportú a alta qualitat i medicina assequible i conducta responsable.

Per exemple, treballem junt amb les associacions europees de la indústria farmacèutica (Medicines for Europe, Association of the European Self-Care Industry (AESGP) i European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA)) i hem desenvolupat un marc holístic per a la predicció. i la priorització de productes farmacèutics per donar suport a les avaluacions dels seus riscos potencials en els sistemes hídrics i una eina d’exposició ambiental explícitament espacial que permeti als usuaris predir les concentracions d’API (ingredient farmacèutic actiu) en els sistemes hídrics. El projecte de seguiment, PREMIER, col·laboració publicoprivada, cofinançat per la Comissió Europea i iniciat el setembre del 2020, farà que les dades ambientals disponibles siguin més visibles i accessibles per a totes les parts interessades.

Podeu explicar, breument, com la vostra empresa intenta equilibrar entre atendre necessitats urgents de salut i afrontar els reptes ambientals?

La salut mediambiental i la de les persones estan interconnectades, una relació subratllada pel canvi climàtic, la contaminació i l'estrès hídric. La Comissió Europea ha establert objectius ambiciosos a la llei europea sobre el clima: incloure l’objectiu de reducció d’emissions del 2030, com a mínim, del 55%, com a trampolí cap a l’objectiu de neutralitat climàtica del 2050; sens dubte, ajudarà a impulsar una Europa més ecològica i contribuirà a millorar la salut pública.

Pel que fa als productes farmacèutics, l’ambiciós Pla d’Acció Contaminació Cero té com a objectiu solucionar la contaminació de productes farmacèutics a l’aigua, a més del pla d’acció sanitari de la UE contra la resistència als antimicrobians (RAM). A més, els ciutadans de la UE, i els nostres clients i socis comercials, són més conscients del medi ambient i exigeixen que les empreses es posicionin i es mostrin compromeses amb aquest tema.

Com que els productes farmacèutics són una indústria altament regulada, l’efluent de fabricació només contribueix marginalment a la presència de productes farmacèutics al medi ambient. La major part de l’impacte prové de l’excreció humana. Per obtenir resultats efectius, els municipis haurien d’establir plantes de tractament d’aigües residuals.

Ens comprometem a fer la nostra part mentre treballem per complir la nostra missió d’abordar l’impacte mediambiental de la nostra indústria alhora que oferim accés als pacients independentment de la geografia o les circumstàncies.

La conservació de l'aigua i la gestió proactiva de les aigües residuals són components bàsics per gestionar operacions sostenibles, així com per promoure l'accés a medicaments i una bona salut. Per exemple, el 2020 vam implementar mesures en diversos dels nostres llocs a l’Índia per reduir el consum d’aigua, millorar l’eficiència i garantir que cap aigua residual no tractada entri al medi ambient. Aquestes iniciatives testimonien el nostre compromís amb la conservació de l'aigua i la gestió proactiva de les aigües residuals a nivell mundial.

Una altra àrea que considerem que és fonamental per col·laborar és la lluita contra la resistència antimicrobiana (RAM), que es produeix quan els bacteris evolucionen per resistir els efectes dels antibiòtics. Molts factors contribueixen a la RAM, incloent un control deficient de la infecció, la prescripció excessiva d’antibiòtics i antibiòtics al medi ambient. La majoria dels antibiòtics del medi ambient són el resultat d’excrecions humanes i animals, mentre que una quantitat significativament menor prové de la fabricació d’ingredients farmacèutics actius (API) i la seva formulació en medicaments. Som signants de la Declaració de Davos sobre la lluita contra l’AMR i membre del consell fundador de l’AMR Industry Alliance. Hem adoptat el Marc comú de fabricació d’antibiòtics AMR Industry Alliance i som un membre actiu del seu grup de treball sobre fabricació. El Marc comú de fabricació d’antibiòtics proporciona una metodologia comuna per avaluar el risc potencial de les descàrregues d’antibiòtics i prendre les mesures adequades quan sigui necessari.

Com a empresa de nova creació, esperem establir objectius de rendiment basats en la ciència, enfocats inicialment al clima, l’aigua i els residus. A més, Viatris ha aprovat recentment el mandat de l’aigua, CEO del Pacte Mundial de les Nacions Unides. Es tracta d’una iniciativa global important i compromesa amb la reducció de l’estrès hídric identificant i reduint els riscos crítics per a l’aigua, aprofitant les oportunitats relacionades amb l’aigua i contribuint als objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides.

Quines, si n’hi ha, quines són les lliçons que s’han d’aprendre de la pandèmia en termes de sostenibilitat ambiental i de combatre la contaminació? El món estarà millor equipat per afrontar una altra pandèmia com aquesta?

La pandèmia ha subratllat qüestions urgents de solidaritat, seguretat i equitat en la salut mundial, i els seus impactes econòmics tindran ramificacions a llarg termini. Com a empresa, el 2020 vam centrar els nostres esforços polítics relacionats amb COVID-19 a garantir la continuïtat de l’accés als medicaments per a pacients de tot el món, superant un panorama en constant canvi de restriccions frontereres, requisits governamentals i interrupcions del sistema sanitari.

Els esforços realitzats per centenars de milers de treballadors sanitaris a tot el món no es poden subratllar prou. Els seus esforços incansables i la col·laboració entre socis públics i privats, inclosa la indústria farmacèutica mundial, demostren que, quan ens alinem amb un objectiu comú, podem fer-ho realitat.

De cara al futur, quins consideres els principals problemes / reptes per davant dels responsables polítics i del teu sector?

Per superar qualsevol desafiament o qüestió, hem de mantenir un diàleg obert i constructiu amb els grups d'interès de tot Europa, tenir com a objectiu trobar solucions que garanteixin l'accés als medicaments i responguin als desafiaments mediambientals i de salut. Crec fermament que els negocis poden ser una força definitiva. Estem preparats per col·laborar amb una Europa més verda i més justa.

Seguir llegint
anunci

Corona virus

HERA: primer pas cap a l'establiment de la UE FAB, una xarxa de capacitats de producció sempre càlides

publicat

on

La Comissió ha publicat la Avís d’informació prèvia, que proporciona als fabricants de vacunes i productes terapèutics informació preliminar sobre la convocatòria de concurs FAB de la UE, prevista per a principis del 2022. L'objectiu de la FAB de la UE és crear una xarxa de "sempre càlids" capacitats de producció per a la fabricació de vacunes i medicaments que es poden activar en cas de futures crisis. FAB de la UE cobrirà múltiples tecnologies terapèutiques i de vacunes. Per estar operatius en tot moment, s’espera que els llocs de producció participants garanteixin la disponibilitat de personal qualificat, processos operatius clars i controls de qualitat, cosa que permetrà a la UE estar millor preparada i respondre a amenaces futures per a la salut. EU FAB podrà activar de forma ràpida i senzilla la seva xarxa de capacitats de fabricació per satisfer la demanda de vacunes i / o necessitats terapèutiques, fins que el mercat hagi ampliat les capacitats de producció. El FAB de la UE formarà un component clau de la dimensió industrial de l'Autoritat Europea de Preparació i Resposta a les Emergències Sanitàries (HERA), tal com s'ha anunciat a la Comunicació Presentem HERA, el següent pas per completar la Unió Europea de la Salut, el 16 de setembre. L'avís d'informació prèvia sobre el FAB de la UE està disponible aquí.

anunci

Seguir llegint

Parlament Europeu

Unió Europea de la Salut: Millor prevenció de malalties i cooperació transfronterera

publicat

on

Els eurodiputats estan preparats per negociar amb els estats membres per reforçar el marc de prevenció i control de les malalties de la UE i abordar conjuntament les amenaces transfrontereres per a la salut, sessió plenària  ENVI.

La proposta d’ampliació del mandat del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC) es va adoptar amb 598 vots a favor, 84 en contra i 13 abstencions. Els estats membres de la UE haurien de desenvolupar plans nacionals de preparació i resposta i proporcionar dades oportunes, comparables i de gran qualitat, segons els diputats. També volen garantir que el mandat de l'ECDC s'estengui més enllà de les malalties transmissibles per cobrir també les principals malalties no transmissibles, com les malalties cardiovasculars i respiratòries, el càncer, la diabetis o les malalties mentals.

La proposta legislativa per enfortir la prevenció, la preparació i la resposta de les crisis a la UE a l’hora d’abordar futures amenaces transfrontereres greus per a la salut es va adoptar amb 594 vots a favor, 85 en contra i 16 abstencions. La crisi del COVID-19 va revelar que cal treballar més a nivell de la UE per donar suport a la cooperació entre els estats membres, en particular les regions frontereres, subratllen els eurodiputats. El text també demana procediments clars i més transparència per a les activitats de contractació conjunta de la UE i els acords de compra relacionats.

anunci

Mireu una gravació del debat del ple (primera part segona part).

Relator Joanna Kopcińska (ECR, PL) va dir: "Les nostres propostes millorarien la cooperació, l'intercanvi d'informació, experiència i bones pràctiques entre els estats membres i la Comissió, el Comitè de Seguretat Sanitària i el propi ECDC. Això conduirà a una millor preparació i coordinació de la resposta a l’hora d’afrontar els reptes de salut. També vam acordar intensificar l’anàlisi i la modelització per donar suport als estats membres en el control dels brots mitjançant la recopilació i el processament de més dades epidemiològiques, tot mantenint la competència nacional clau per a la protecció de la salut ".

“La visió d'una sola salut en totes les polítiques europees ha de guiar tot el nostre sistema de previsió i gestió de les crisis. La crisi del COVID-19 mostra com un problema de salut pública pot afectar el bon funcionament de totes les parts de la societat europea ”, va dir el relator Véronique Trillet-Lenoir (Renova, FR). “Estic totalment d'acord perquè sigui un procediment de compra conjunta de productes mèdics l'estàndard. Pel que fa a la negociació amb la indústria, la UE és més forta quan parla amb una sola veu, en nom de tots els estats membres ”, va afegir.

anunci

Fons

Com a part de la construir una Unió Europea de la Salut, l'11 de novembre de 2020, la Comissió va proposar un nou marc de seguretat sanitària basat en l'experiència relacionada amb el coronavirus. El paquet inclou un proposta de reglament sobre greus amenaces transfrontereres per a la salut I a proposta per reforçar el mandat de la Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties.

Més informació 

Seguir llegint

Malaltia d'Alzheimer

EIT Health insta el sector sanitari a adoptar dades i IA en la lluita contra la malaltia d'Alzheimer

publicat

on

·         Actualment, a Europa, 9.7 milions de persones ja viuen amb la malaltia d'Alzheimer i la demència[1] - i es preveu que aquest nombre augmentarà fins als 14 milions el 2030.[2]

·         EIT Health reclama un major ús de la tecnologia pel que fa al diagnòstic i al tractament, destacant projectes com iLoF i Altoida que utilitzen amb èxit IA i dades per augmentar les nostres possibilitats d’èxit tant en la investigació com en la millora de la gestió de l’Alzheimer.

·         En l'última dècada, un total de 400 assaigs clínics importants per tractar l'Alzheimer han fracassat,[3] amb molts a causa de les dificultats relacionades amb els mètodes de cribratge invasiu, els reptes per identificar pacients adequats i la necessitat de tractaments a mida per a cada perfil biològic.[4]

anunci

Coincidint amb el Mes Mundial de l’Alzheimer, EIT Health, una xarxa d’innovadors sanitaris amb el suport de la UE, ha posat de manifest la necessitat urgent de centrar-se en la implementació d’enfocaments més atrevits per al tractament de la malaltia d’Alzheimer post-pandèmia.

Amb l’envelliment de la població europea, la malaltia d’Alzheimer s’està convertint en una de les malalties més importants del segle XXI, però, malgrat els esforços científics moderns, inclosos molts assaigs clínics prolongats i costosos, només s’ha aprovat un medicament (als Estats Units) per tractar l’Alzheimer. Malaltia des del 21.[5]

Atesa la pressió sense precedents causada per la pandèmia COVID-19 en els sistemes sanitaris durant els darrers 18 mesos, hi ha temors creixents sobre l’impacte sobre els recursos i serveis actuals a tota la ruta del pacient; des del temps fins al diagnòstic fins a la finalització de l'atenció a la vida.

anunci

A principis d’aquest any, l’EIT Health Think Tank (Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT)) va publicar a reportar concloent que les solucions digitals i d’IA són necessàries amb urgència per ajudar els professionals de la salut a navegar per les conseqüències de la pandèmia, com ara la capacitat del personal, les cites perdudes i les llistes d’espera més llargues per a la prestació d’atenció.

Jan-Philipp Beck, conseller delegat d’EIT Health, va dir: “L’Alzheimer és una de les malalties més difícils de gestionar i suportar; és molt complex i, per tant, hem d’utilitzar totes les eines a la nostra disposició per fer front a l’impacte existent i creixent d’aquesta condició devastadora. Podem utilitzar la tecnologia per ajudar-nos a ser més intel·ligents en el nostre enfocament: la mineria de big data i big data, la IA i altres tecnologies poden enfortir els enfocaments tradicionals i donar-nos les millors possibilitats d’èxit en àrees com el risc i la predicció de malalties, els assajos clínics i descobriment de drogues.

“El desafiament de la pandèmia ha ajudat, sens dubte, a accelerar el creixement, l’adopció i l’escala de tecnologia com la IA, ja que els proveïdors i sistemes sanitaris s’han adaptat per oferir atenció de forma ràpida i remota. Tot i això, cal mantenir aquest impuls per garantir que els beneficis es notin en totes les malalties, no només en el COVID-19 ".

L’aprofitament de dades i IA pot obrir noves possibilitats en la investigació i la gestió de la malaltia d’Alzheimer. Per exemple, EIT Health ha donat suport a empreses com Altoida iLof que desafien els enfocaments tradicionals de la malaltia d'Alzheimer amb l'objectiu d'un diagnòstic ràpid i del procés de descobriment de fàrmacs.

Altoida, recolzat per EIT Health, ha desenvolupat un dispositiu de programari no invasiu que utilitza IA, per mesurar i controlar la funció cognitiva per predir si el deteriorament cognitiu lleu augmentarà fins a la malaltia d'Alzheimer. El diagnòstic precoç de la malaltia, fins i tot abans que no apareguin els símptomes, permet als metges tractar pacients amb l’objectiu de retardar o disminuir l’impacte de la neurodegeneració. El dispositiu recopila dades cerebrals personalitzades demanant als usuaris que completin un conjunt de 10 minuts de realitat augmentada i activitats motores al seu telèfon intel·ligent o tauleta. Amb aquestes dades, el dispositiu utilitzarà IA per predir si una persona de 55 anys o més amb deteriorament cognitiu lleu es convertirà o no a la malaltia d’Alzheimer en un termini de 12 mesos

A l'agost, Altoida va rebre la designació avançada de l'Agència de Drogues i Aliments dels Estats Units (FDA) pel desenvolupament del primer dispositiu de neurologia de precisió del món per a la predicció de la malaltia d'Alzheimer. Aquesta designació s’atorga a les solucions més prometedores en àrees de forta necessitat clínica i permet un procés regulador accelerat.

També es centra en l'Alzheimer iLoF, guanyadors del programa EIT Health Wild Care 2019, que pretén revolucionar el complex procés d'assaigs clínics i accelerar el descobriment de fàrmacs.

Els mètodes actuals de detecció de pacients per a assajos clínics són llargs, invasius i costosos, i les taxes de pacients que abandonen o consideren que no són elegibles són elevades. iLoF utilitza algoritmes i fotònica d’intel·ligència artificial per examinar pacients de manera no invasiva i elegir els assajos per facilitar la medicina personalitzada i de precisió en el disseny d’assaigs clínics. L'ús d'aquesta plataforma intel·ligent no només accelerarà el desenvolupament de tractaments contra l'alzheimer nous i personalitzats i els farà més viables econòmicament, sinó que també facilitarà aplicacions de medicaments de precisió i personalitzats en altres condicions. 

Per obtenir més informació sobre com EIT Health dóna suport a la innovació sanitària, si us plau feu clic aquí.


Sobre EIT Health

EIT Health és una xarxa d’innovadors sanitaris de la millor categoria amb aproximadament 150 socis i compta amb el suport de Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT), un organisme de la Unió Europea. Col·laborem transfronterer per oferir noves solucions que puguin permetre als ciutadans europeus viure més temps i més sans.

A mesura que els europeus afronten el repte d’augmentar les malalties cròniques i la multimorbiditat i intenten aprofitar les oportunitats que ofereix la tecnologia per anar més enllà dels enfocaments convencionals de tractament, prevenció i estils de vida saludables, necessitem líders pensats, innovadors i maneres eficients d’aportar solucions sanitàries innovadores a mercat.

EIT Health atén aquestes necessitats. Connectem tots els actors sanitaris rellevants de les fronteres europees, assegurant-nos d’incloure tots els costats del “triangle del coneixement”, de manera que la innovació es pugui produir a la intersecció de la investigació, l’educació i els negocis en benefici dels ciutadans.

ESalut informàtica: junts per una vida sana a Europa. Per més informació, feu clic aquí.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències