Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Avançar amb EU4Health: primer programa de treball anual per valor de 312 milions d'euros

COMPARTIR:

publicat

on

A partir d' 18 juny, EU4Salut finançarà sistemes sanitaris més moderns i resilients, intervencions per reforçar la nostra preparació davant les crisis sanitàries i una acció més decisiva de la UE en la lluita contra el càncer. El primer programa de treball anual d'EU4Health aportarà 312 milions d'euros per a la preparació per a crisis, la prevenció de malalties, els sistemes sanitaris i la mà d'obra sanitària i la digitalització. Els projectes finançats inclouran la vigilància de malalties, la prevenció de l'escassetat de medicaments, la prevenció, la detecció precoç, el diagnòstic i el tractament del càncer, xarxes de referència europees més sòlides per a malalties rares, provar la resiliència dels sistemes de salut i preparar un espai europeu de dades de salut, entre d'altres.

La comissària de Salut i Seguretat Alimentària Stella Kyriakides (a la foto) va dir: "Comencem un programa d'inversió en salut sense precedents a la UE. El primer programa de treball EU4Health comença a obrir el camí cap a un fort Unió Europea de la Salut. Abordarem les lliçons apreses durant la pandèmia de la COVID-19 invertint en la preparació per a crisis. Reconstruirem sistemes de salut millors, més forts i més resilients, que siguin més digitals i tinguin una mà d'obra formada i qualificada. I treballarem per reduir l'impacte del càncer invertint en les accions presentades El pla europeu contra el càncer". 

El programa serà gestionat per la Comissió Europea i el Agència Executiva de Salut i Digital (HaDEA).

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències