Connecteu-vos amb nosaltres

Corona virus

El certificat COVID digital de la UE entra en vigor a la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

A partir del 5 de juliol, entra en vigor el Reglament sobre certificats digitals COVID de la UE. Això significa que ara els ciutadans i residents de la UE podran emetre i verificar els seus certificats COVID digitals a tota la UE. El van comptar amb 21 estats membres, així com Noruega, Islàndia i Liechtenstein ja va començar a emetre certificats abans del termini d’avui i cinc països de la UE comencen avui, Mitjans relacionats.

El treball de la Comissió sobre els certificats digitals COVID de la UE va ser dirigit pel comissari Didier Reynders en estreta cooperació amb els vicepresidents Vera Jourová i Margaritis Schinas i els comissaris Thierry Breton, Stella Kyriakides i Ylva Johansson.

Acollint amb satisfacció l’entrada en aplicació del certificat COVID digital de la UE, la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, va dir: “La Unió Europea està donant suport als seus ciutadans. El certificat COVID digital europeu és el símbol d’una Europa oberta i segura que s’obre amb precaució, posant primer la protecció de la salut dels nostres ciutadans.

anunci

"Al març, vam prometre tenir un sistema a tota la UE per facilitar els viatges lliures i segurs a la UE durant les vacances d'estiu. Ara podem confirmar que el sistema de certificat COVID digital de la UE està en funcionament.

"La gran majoria dels estats membres de la UE ja estan connectats al sistema i estan preparats per emetre i verificar els certificats. Ja s'han generat més de 200 milions de certificats.

"Estem ajudant els europeus a recuperar la llibertat que valoren i estimen tant".

anunci

Certificat digital COVID de la UE

L’objectiu del certificat digital COVID de la UE és facilitar la circulació segura i lliure a la UE durant la pandèmia COVID-19. Tots els europeus tenen dret a la lliure circulació, també sense el certificat, però el certificat facilitarà els viatges, ajudant a eximir els titulars de restriccions com la quarantena.

El certificat COVID digital de la UE serà accessible per a tothom i:

  • Cobreix la vacunació, prova i recuperació de COVID-19;
  • és gratuït i està disponible en tots els idiomes de la UE;
  • està disponible en format digital i en paper, i;
  • és segur i inclou un codi QR signat digitalment.

Segons les noves normes, els estats membres s’han d’abstenir d’imposar restriccions de viatge addicionals als titulars d’un certificat COVID digital de la UE, tret que siguin necessaris i proporcionats per salvaguardar la salut pública.

A més, la Comissió es va comprometre a mobilitzar 100 milions d’euros en virtut de l’Instrument de suport a les emergències per donar suport als estats membres a proporcionar proves assequibles.

Fons

On 17 March 2021, la Comissió Europea va presentar una proposta per crear un certificat COVID de la UE per facilitar la lliure circulació segura dels ciutadans dins de la UE durant la pandèmia. El 20 de maig, els colegisladors van arribar a un acord provisionalt. On 1 juny, la columna vertebral tècnica dels sistemes, la passarel·la de la UE, es va posar en funcionament, cosa que permet verificar les característiques de seguretat contingudes en els codis QR. A temps per a la data límit de l’1 de juliol, els 30 països de la UE i de l’EEE estan connectats en directe a la porta d’entrada. A partir de l'1 de juny, els primers estats membres van començar a expedir certificats; en total, 21 països de la UE preveien la data límit de l’1 de juliol.

Després de la signatura oficial del 14 de juny, el Reglament va ser vigent publicat el 15 de juny. Entra en vigor avui, 1 de juliol, amb un període d’introducció gradual de sis setmanes per a l’emissió de certificats per als estats membres que necessitin temps addicional.

Més informació

lloc web

Full de dades

Preguntes i respostes (actualització)

Noves accions de vídeo

Vídeo del certificat COVID digital de la UE

Reobri la UE

Reglament sobre el certificat COVID digital de la UE

Corona virus

HERA: primer pas cap a l'establiment de la UE FAB, una xarxa de capacitats de producció sempre càlides

publicat

on

La Comissió ha publicat la Avís d’informació prèvia, que proporciona als fabricants de vacunes i productes terapèutics informació preliminar sobre la convocatòria de concurs FAB de la UE, prevista per a principis del 2022. L'objectiu de la FAB de la UE és crear una xarxa de "sempre càlids" capacitats de producció per a la fabricació de vacunes i medicaments que es poden activar en cas de futures crisis. FAB de la UE cobrirà múltiples tecnologies terapèutiques i de vacunes. Per estar operatius en tot moment, s’espera que els llocs de producció participants garanteixin la disponibilitat de personal qualificat, processos operatius clars i controls de qualitat, cosa que permetrà a la UE estar millor preparada i respondre a amenaces futures per a la salut. EU FAB podrà activar de forma ràpida i senzilla la seva xarxa de capacitats de fabricació per satisfer la demanda de vacunes i / o necessitats terapèutiques, fins que el mercat hagi ampliat les capacitats de producció. El FAB de la UE formarà un component clau de la dimensió industrial de l'Autoritat Europea de Preparació i Resposta a les Emergències Sanitàries (HERA), tal com s'ha anunciat a la Comunicació Presentem HERA, el següent pas per completar la Unió Europea de la Salut, el 16 de setembre. L'avís d'informació prèvia sobre el FAB de la UE està disponible aquí.

anunci

Seguir llegint

Corona virus

La Comissió aprova un esquema letó d’1.8 milions d’euros per donar suport als ramaders afectats pel brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema letó d’1.8 milions d’euros per donar suport als agricultors actius del sector ramader afectats pel brot de coronavirus. L'esquema es va aprovar en virtut de l'ajut estatal Marc temporal. Segons el règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura té com a objectiu mitigar la manca de liquiditat a què s’enfronten els beneficiaris i abordar part de les pèrdues que van patir a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern letó va haver d’implementar per limitar la propagació del virus. La Comissió va trobar que l'esquema s'ajusta a les condicions del marc temporal.

En particular, l’ajut (i) no superarà els 225,000 € per beneficiari; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions establertes al Marc Temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar l’esquema segons les normes d’ajuts estatals de la UE. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64541 del document Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències