Connecteu-vos amb nosaltres

Corona virus

La República del Senegal i Team Europe acorden construir una planta de fabricació per produir vacunes contra el COVID-19 i altres malalties endèmiques

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Logotips del Senegal Team Europe Pasteur
  • El president de la República del Senegal, Excel·lència Macky Sall, saluda el suport de Team Europe i altres socis, inclosos els Estats Units i el Grup del Banc Mundial, en la construcció a Senegal d’una instal·lació per a la fabricació de vacunes contra COVID-19 i altres endèmics malalties
  • El president de la República del Senegal, el comissari europeu per al mercat intern, el director del Banc Europeu d’Inversions i els Estats Units signen acords de subvenció per establir un projecte de producció de vacunes a gran escala
  • Part de la Iniciativa Team Europe sobre fabricació i accés a vacunes, medicaments i tecnologies sanitàries a l’Àfrica, pretén reduir la dependència d’Àfrica del 99% de les vacunes importades i reforçar la producció a l’Àfrica
  • El projecte augmentarà significativament la capacitat de producció de vacunes mèdiques i africanes i reduirà la seva dependència de les importacions, que representen el 99% de les seves necessitats de vacuna
  • L’Institut Pasteur de Dakar acollirà el centre de fabricació regional
  • Govern del Senegal i socis internacionals de finançament per donar suport al pla

La producció de vacunes COVID-19 a l’Àfrica es va apropar un pas després que l’equip Europeu va acordar formalment donar suport a la inversió a gran escala en la producció de vacunes per part de l’Institut Pasteur de Dakar, juntament amb altres mesures de suport. La nova planta de fabricació hauria de reduir la dependència del 99% d’Àfrica de les importacions de vacunes i enfortir la resistència de la pandèmia futura al continent.

L’acord forma part d’un important paquet d’inversions en producció de vacunes i productes farmacèutics a l’Àfrica, llançat per Team Europe al maig, que reuneix la Comissió Europea, els estats membres de la UE i el Banc Europeu d’Inversions i altres institucions financeres, d’acord amb el Estratègia de la UE amb Àfrica i l'estratègia dels Centres d'Àfrica per al Control i la Prevenció de Malalties (Africa CDC) i els Partnerships for African Vaccine Manufacturing (PAVM).

Team Europe, juntament amb altres socis internacionals, s’ha compromès amb un paquet important de suport per a la sostenibilitat a mig i llarg termini del projecte. Això inclou: 

anunci

El Ministeri Federal de Cooperació i Desenvolupament Econòmic (BMZ) alemany dóna suport al centre de fabricació del Senegal amb una subvenció de 20 milions d’euros a través de KfW (Kreditanstalt für Wiederaufbau), el banc de desenvolupament alemany.

França, a través de l’Agence Française de Développement (AFD), ja ha concedit dos paquets inicials de finançament per un import de 1.8 milions d’euros al projecte MADIBA (Manufacturing in Africa for Disease Immunization and Building Autonomy) a l’Institut Pasteur de Dakar per a estudis de viabilitat i inversions inicials . El Grup AFD i la seva filial del sector privat, Proparco, també treballen dins del grup de socis tècnics i financers per estructurar el projecte per tal d’assolir un suport financer a una escala més gran.

Bèlgica donarà suport al Senegal per estructurar iniciatives per produir vacunes i productes farmacèutics, com ara el centre farmacèutic Pharmapolis. Bèlgica també es congratula del fet que una empresa biotecnològica belga en noves plataformes de biofabricació estigui forjant, amb el suport de Valònia, una associació amb l’Institut Pasteur de Dakar, com a soci clau per a la creació de capacitat i la transferència de tecnologia.

anunci

La Comissió Europea està discutint amb les autoritats senegaleses la possibilitat de mobilitzar un major suport financer a finals del 2021 en virtut del nou instrument NDICI / Europa global per donar suport a aquest projecte. Això forma part de la iniciativa Team Europe de 1 milions d’euros per impulsar la fabricació i l’accés a vacunes, medicaments i tecnologies sanitàries a l’Àfrica, que la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va anunciar el maig del 2021.

En una cerimònia al palau presidencial de Dakar, el president de la República del Senegal, la seva excel·lència Macky Sall, el comissari europeu per al mercat interior Thierry Breton i representants d'Alemanya, França, Bèlgica, el Banc Europeu d'Inversions i altres institucions de finançament del desenvolupament, incloent l'IFC, avui han confirmat els detalls del suport de Team Europe per accelerar la preparació del projecte, ampliar les capacitats de fabricació i dur a terme tasques de viabilitat tècnica. Aquests seran crucials per desbloquejar inversions a gran escala en la nova planta. Es construirà durant els propers 18 mesos i equiparà el continent africà amb una instal·lació d’última generació per a la producció de vacunes COVID-19 autoritzades.

Avui, Team Europe proporciona una subvenció de 6.75 milions d’euros per permetre estudis de viabilitat tècnica i preparació de projectes per a la nova instal·lació de l’Institut Pasteur de Dakar. Aquest import inclou 4.75 milions d'euros de la Comissió Europea i el Banc Europeu d'Inversions, 200,000 euros d'Alemanya i 1.8 milions d'euros de França. Això també permetrà definir i acordar el cost total de la inversió i les estructures financeres amb els socis senegalesos i internacionals. Es preveu que la construcció de la nova planta comenci a finals d’aquest any i es produiran 25 milions de dosis de vacuna cada mes a finals del 2022.

Anunciant els contractes, el ministre d'Economia del Senegal, Amadou Hott, va dir: "Per reforçar la lluita contra les pandèmies a l'Àfrica, el govern del Senegal es compromet a permetre la producció de vacunes COVID-19 a l'Institut Pasteur de Dakar. Aquest projecte forma part de la visió de l’Excel·lència Macky Sall, president de la República del Senegal, d’establir les bases per a la sobirania farmacèutica i mèdica del país i del continent. Està fortament recolzat pels meus col·legues encarregats de les finances i la salut, que ho veuen com un mitjà més per afrontar la pandèmia COVID-19 de manera més eficaç. El finançament i l'experiència inicials de Team Europe i d'altres socis, com els Estats Units, el Grup del Banc Mundial i donants regionals, acceleraran la construcció de la nova planta de producció, augmentaran l'accés a vacunes assequibles a l'Àfrica i permetran que la producció de vacunes respongui ràpidament a noves pandèmies ".

“Actualment, Àfrica importa el 99% de les seves vacunes. Però amb l’acord d’avui, Team Europe està ajudant al Senegal a fer un pas important cap a la producció de les seves pròpies vacunes i la protecció dels africans contra el COVID-19 i altres malalties. I en vindran més. Aquesta és només la primera part d'una iniciativa de Team Europe molt més àmplia per donar suport a la producció de medicaments i vacunes a tot Àfrica ", va dir la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen.

“Ampliar la producció local de vacunes COVID-19 és crucial per combatre la pandèmia. Com a part de Team Europe, el Banc Europeu d’Inversions celebra l’acord d’avui que permetrà desbloquejar inversions a gran escala a l’Institut Pasteur de Dakar per fabricar vacunes al Senegal i millorar la salut a tot Àfrica. El Banc Europeu d’Inversions espera una cooperació tècnica i financera encara més estreta amb socis senegalesos i internacionals per dur a terme aquest visionari projecte. Aquesta és una fita clau en l’esforç mundial del BEI per afrontar els reptes econòmics i sanitaris del COVID-19 i construir un futur millor ”. va dir el president del Banc Europeu d'Inversions, Werner Hoyer.

“Team Europe s’enorgulleix de donar suport al govern amb l’ambició visionària del Senegal de permetre la producció de vacuna COVID-19 amb llicència a l’Institut Pasteur de Dakar. La iniciativa no només donarà suport a l'autonomia d'Àfrica en la producció de vacunes que salven vides, sinó que també servirà com a element bàsic de l'ecosistema industrial sanitari emergent del Senegal ", va dir Thierry Breton, comissari del mercat interior, al capdavant del grup de treball de la Comissió Europea per a l’ampliació industrial de la producció de vacunes.

“Team Europe es mobilitza per donar suport als socis africans durant tota la crisi del COVID-19, d'acord amb les prioritats de la nostra Estratègia per a Àfrica. Impulsar la fabricació local de vacunes, medicaments i tecnologies sanitàries és una de les lliçons clau de la pandèmia. Ens basem en la nostra capacitat de foc i experiència financers combinats per acompanyar el Senegal i l’Institut Pasteur de Dakar en la producció de vacunes per posar fi a la pandèmia. És crucial adoptar un enfocament integrat de 360 ​​graus invertint més amb els nostres socis africans en àrees com l'entorn propici, l'enfortiment regulatori, els incentius per al sector privat, la investigació i el desenvolupament, l'educació i la formació i llocs de treball innovadors ", va dir International Comissària de col·laboracions Jutta Urpilainen.

“Com a part de Team Europe, el Banc Europeu d’Inversions té el plaer de donar suport a estudis de viabilitat tècnica i preparació de projectes per a la primera planta de fabricació de vacunes COVID-19 d’Àfrica a l’Institut Pasteur de Dakar. Durant els propers mesos intensificarem la cooperació amb el govern del Senegal i el finançament internacional, socis tècnics i farmacèutics per desbloquejar finançament a gran escala per fer realitat la producció de vacunes africanes i reduir la dependència d’Àfrica de les vacunes importades ”, va dir el vicepresident del Banc Europeu d’Inversions, Ambroise. Fayolle.

“COVID-19 representa una amenaça creixent a l'Àfrica. Així, doncs, Àfrica necessita una campanya de vacunes: utilitzar vacunes de producció africana. Ara, per primera vegada, el continent té una possibilitat realista d’establir les seves pròpies instal·lacions de fabricació. L’Institut Pasteur del Senegal ha presentat una estratègia aplicable per llançar una producció de vacuna COVID-19 amb llicència a l’Àfrica. Els 20 milions d’euros que proporcionem en finançament inicial seran importants per ajudar a tirar endavant el projecte. Alemanya dóna suport a l'objectiu que comparteixen el Senegal i la comunitat internacional, que és que sortim més fort d'aquesta pandèmia ", va dir el ministre d'Alemanya de Desenvolupament, Gerd Müller.

"Abordar la capacitat de producció de vacunes és un aspecte clau de la nostra estratègia per frenar la pandèmia, tal com ha afirmat el president de la República. En donar suport a la producció de vacunes a l’Àfrica amb un enfocament europeu, estem ajudant a construir la capacitat dels nostres socis per proporcionar vacunes de manera autònoma per als seus ciutadans. Així que estic encantat de veure concretar aquest projecte de plantes vacunals, un resultat fruit de la col·laboració entre l’Institut Pasteur de Dakar, Senegal i Team Europe ”, va dir el ministre francès d’Europa i Afers Exteriors, Jean-Yves le Drian.

“Ens sumem plenament a Team Europe. La igualtat de vacunes és la clau de la meva política i un gran repte mundial. Àfrica necessita accés a productes sanitaris assequibles i de qualitat. Els esforços de Bèlgica van més enllà de l’augment de la capacitat de fabricació de vacunes. Prioritzaran la salut pública, reforçaran la preparació de les epidèmies i enfortiran els sistemes de salut locals. Donarem suport als nostres socis senegalesos en l'estructuració de la seva indústria farmacèutica i el llançament d'un centre de producció farmacèutica ", va dir la ministra de Cooperació al Desenvolupament de Bèlgica i la política de les principals ciutats, Meryame Kitir.

Fons

Team Europe ha estat a l’avantguarda de la resposta a COVID-19 a l’Àfrica, com un dels principals donants a la facilitat COVAX, la iniciativa mundial per garantir un accés just i equitatiu a les vacunes COVID-19 als països de renda baixa i mitjana.

Institut Pasteur de Dakar soci clau per a la producció de vacunes a l’Àfrica

L’Institut Pasteur de Dakar ja produeix vacunes aprovades per l’Organització Mundial de la Salut i ha estat identificat pel Govern del Senegal i els Centres d’Àfrica per al Control i Protecció de Malalties com un amfitrió potencial de la nova planta de producció de vacunes. Es preveu que la nova instal·lació es construeixi en terrenys adjacents a les instal·lacions de recerca existents.

Després de la cerimònia de signatura al palau presidencial d'avui, una delegació ha visitat l'Institut Pasteur de Dakar per discutir els plans de producció de vacunes amb Amadou Sall, administrador general de l'Institut Pasteur de Dakar. El Banc Europeu d’Inversions i el banc de desenvolupament KfW d’Alemanya ja cooperen amb l’Institut Pasteur de Dakar per ampliar la producció de kits de proves de diagnòstic ràpid per a ús dels treballadors sanitaris de primera línia de tot Àfrica.

França és un soci de llarga data de la xarxa d’instituts Pasteur i, en particular, de la Fundació Pasteur a Dakar a la qual dóna suport en els seus esforços per augmentar la seva capacitat de producció de vacunes. Des de fa més de cinc anys, AFD ha cofinançat el projecte Africamaril per a la construcció d’una nova planta de producció de vacunes contra la febre groga a la nova ciutat de Diamniadio. Aquesta planta complementarà les instal·lacions històriques de la Fundació Pasteur a Dakar, que produeix aquestes vacunes des del 1937. Dotada d’una àmplia experiència i gràcies a aquesta llarga relació, França dóna suport a l’Institut Pasteur de Dakar en aquesta nova etapa a lluitar contra COVID-19, l'experiència de la qual serà necessària per afrontar el repte actual d'incrementar les capacitats de producció locals a l'Àfrica.

Reduir la dependència d’Àfrica en la importació de vacunes

Àfrica, un continent de 54 països i 1.2 milions de persones, produeix actualment només l’1% de les vacunes que administra. El 99% restant s’importa.

La pandèmia COVID-19 ha exposat encara més les vulnerabilitats d’Àfrica en garantir un accés assequible a medicaments vitals, vacunes i tecnologies sanitàries. L’impuls de la producció local salvarà vides, impulsarà la salut pública i els sistemes de salut i enfortirà les economies africanes, inclòs el suport a llocs de treball locals i el compartiment de tecnologies crucials.

Suport africà, europeu i internacional per a noves instal·lacions

Es preveu que la primera fase de la nova planta de producció de vacunes estigui finançada pel govern del Senegal i socis internacionals, inclosa la Comissió Europea, a través del Banc Europeu d’Inversions, l’Agència Francesa de Desenvolupament, el Ministeri Federal de Cooperació i Desenvolupament Econòmic (BMZ), la International Finance Corporation (IFC) i la US Development Finance Corporation (DFC). Els principals socis farmacèutics i tècnics ja estan treballant amb l’Institut Pasteur de Dakar per permetre la producció de vacunes existents, l’envasament especialitzat i la tecnologia de distribució a la nova planta. Actualment, la Comissió Europea finança dos projectes per donar suport a l’Institut Pasteur de Dakar.

Un suport més ampli a Europa per a la resiliència sanitària a l’Àfrica

Com a Team Europe, la Comissió Europea, el Banc Europeu d’Inversions i els socis europeus de finançament del desenvolupament estan abordant la necessitat d’Àfrica d’incrementar la capacitat de fabricació local per produir vacunes per tal de reforçar la seguretat sanitària d’Àfrica.

Mitjançant el nou pla d’indústria de la salut sostenible per a la resiliència a l’Àfrica (SHIRA), el BEI proporciona finançament i suport tècnic per fer front a les barreres a la producció regional.

Més informació

Fitxa tècnica: Iniciativa Team Europe sobre fabricació i accés a vacunes, medicaments i tecnologies sanitàries a l’Àfrica

Nota de premsa al Iniciativa Team Europe de 1 milions d’euros per impulsar la fabricació i l’accés a vacunes, medicaments i tecnologies sanitàries a l’Àfrica  

Nota de premsa al nou programa d’indústria de la salut sostenible per a la resiliència a l’Àfrica (SHIRA)

Nota de premsa activada NDICI-Europa global: la Comissió Europea celebra l’adopció definitiva del nou pressupost d’acció exterior a llarg termini de la UE per al 2021-2027

Corona virus

La Comissió aprova un esquema letó d’1.8 milions d’euros per donar suport als ramaders afectats pel brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema letó d’1.8 milions d’euros per donar suport als agricultors actius del sector ramader afectats pel brot de coronavirus. L'esquema es va aprovar en virtut de l'ajut estatal Marc temporal. Segons el règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura té com a objectiu mitigar la manca de liquiditat a què s’enfronten els beneficiaris i abordar part de les pèrdues que van patir a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern letó va haver d’implementar per limitar la propagació del virus. La Comissió va trobar que l'esquema s'ajusta a les condicions del marc temporal.

En particular, l’ajut (i) no superarà els 225,000 € per beneficiari; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions establertes al Marc Temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar l’esquema segons les normes d’ajuts estatals de la UE. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64541 del document Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Corona virus

La Comissió autoritza un sistema d'ajut francès de 3 milions d'euros per donar suport, mitjançant préstecs i inversions en renda variable, a les empreses afectades per la pandèmia del coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, segons les normes d’ajuda estatal de la UE, els plans de França d’establir un fons de 3 milions d’euros que invertirà mitjançant instruments de deute i instruments de renda variable i híbrids en empreses afectades per la pandèmia. La mesura es va autoritzar en virtut del Marc d'Ajuda Estatal Temporal. L'esquema s'implementarà a través d'un fons, titulat "Fons de transició per a empreses afectades per la pandèmia COVID-19", amb un pressupost de 3 milions d'euros.

Segons aquest esquema, el suport es concretarà en (i) préstecs subordinats o participatius; i (ii) mesures de recapitalització, en particular instruments híbrids de capital i accions preferents sense vot. La mesura està oberta a empreses establertes a França i presents en tots els sectors (excepte el sector financer), que eren viables abans de la pandèmia de coronavirus i que han demostrat la viabilitat a llarg termini del seu model econòmic. Es preveu que entre 50 i 100 empreses es beneficiïn d’aquest esquema. La Comissió va considerar que les mesures complien les condicions establertes en el marc temporal.

La Comissió va concloure que la mesura era necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia de França, d'acord amb l'article 107, apartat 3, lletra b), del TFUE i les condicions establertes en la supervisió temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va autoritzar aquests sistemes en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals.

anunci

La vicepresidenta executiva Margrethe Vestager (a la foto), la política de competència, va dir: "Aquest esquema de recapitalització de 3 milions d'euros permetrà a França donar suport a les empreses afectades per la pandèmia del coronavirus facilitant el seu accés al finançament en aquests moments difícils. Continuem treballant estretament amb els estats membres per trobar solucions pràctiques per mitigar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus respectant la normativa de la UE ".

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències