Connecteu-vos amb nosaltres

salut

L'EMA presentarà una recomanació sobre "estratègies de reforç de combinar i combinar"

COMPARTIR:

publicat

on

Emer Cooke va assumir el cap de l'Agència Europea del Medicament (EMA) com a director executiu fa poc més d'un any, enmig de la crisi sanitària més gran que s'hagi enfrontat mai la Unió Europea. Avui (30 de novembre), ha informat els eurodiputats sobre el treball de l'Agència. Entre altres qüestions, va anunciar que és probable que l'EMA presenti una recomanació sobre estratègies de reforç de combinar i combinar en un futur imminent, possiblement a finals d'aquesta setmana. 

L'agència va traslladar tota la seva operació de Londres a Amsterdam després de la decisió del Brexit, només per enfrontar-se al repte més gran que ha hagut d'afrontar. Si bé la pandèmia ha portat al límit la seva capacitat, també han continuat amb el seu negoci "normal": aprovant més d'un centenar de medicaments en gran part per a persones, però també veterinaris, preparant noves normes sobre assaigs clínics i un nou règim de medicina veterinària, com així com treballar en el que Cooke va descriure com "la pandèmia silenciosa" de la resistència als antimicrobians. 

"En menys d'un any, més de mil milions de dosis de vacunes s'han lliurat als estats membres europeus. I nosaltres, com a UE, hem exportat més de 1.3 milions de dosis, però ara hem de treballar encara més per augmentar les taxes de vacunació a tota la UE, especialment en aquells estats membres, on les taxes són perillosament baixes", va dir Cooke. 

Cooke va assenyalar l'elevada taxa de vacunació del 93% de la població adulta a Irlanda i com només hi havia hagut 15 morts per milió de persones en les últimes quinze dies. A continuació, va comparar això amb dos països de la UE, sense nom, on la taxa de vacunació era al voltant del 50%, la qual cosa va provocar una taxa de mortalitat de més de 250 per milió. 

anunci

Va dir que fins i tot amb la nova variant cada vegada més estesa, les vacunes van continuar sent efectives, però va afegir que estaven minvant amb el temps i que la gent haurà d'ampliar la protecció amb un reforç. 

Actualment, l'EMA està examinant la data d'una combinació d'estratègies de reforç, on la vacuna de reforç és diferent de la vacuna que s'utilitza per a la vacunació primària. 

"Hi ha molts estudis que suggereixen que aquest enfocament podria restaurar la protecció amb la mateixa eficàcia que un reforç amb la mateixa vacuna. Estem treballant per desenvolupar una recomanació sobre això que sigui útil per als estats membres, esperem tenir-la ben aviat, possiblement fins i tot a finals de setmana". 

anunci

Cooke va actualitzar els eurodiputats sobre l'aprovació de vacunes per a nens, el desenvolupament i l'aprovació de terapèutiques i, "notícies molt prometedores dels assaigs clínics sobre antivirals orals: "Els tractaments orals són més fàcils d'administrar que les injeccions i, per tant, poden millorar substancialment l'accés als atenció al pacient. Però de nou, estem treballant de manera ràpida i rigorosa de manera gradual. Això inclou proporcionar assessorament científic als estats membres sobre les condicions en què podrien posar-los a disposició".

Comparteix aquest article:

anunci
anunci

Tendències