Connecteu-vos amb nosaltres

salut

Von der Leyen diu que calen discussions sobre mesures obligatòries per vacunar

COMPARTIR:

publicat

on

Avui (1 de desembre), la Comissió Europea està augmentant l'aposta en una àmplia gamma de mesures per fer front a l'augment de casos de malalties greus relacionades amb el coronavirus. L'alta incidència d'infecció està pressionant enormement els hospitals i el personal sanitari. L'augment és anterior a la nova variant d'Omicron, però s'afegeix a les preocupacions nacionals, especialment aquelles amb baixes taxes de vacunació. 

Ara alguns països estan estudiant la possibilitat de fer obligatòria la vacunació, d'alguna manera. Preguntat per les mesures obligatòries, el president de la Comissió Europea va dir que calia una discussió. 

La resposta de Von der Leyen va ser en resposta a una pregunta d'un periodista grec sobre on es trobava la Comissió sobre la vacunació obligatòria contra la COVID. Grècia ha decidit imposar una multa recurrent de 100 euros mensuals a les persones majors de 60 anys i que no s'hagin vacunat, s'aplicarà a partir del 16 de gener. Tot i que no és del tot obligatori, imposa una forta multa a aquells que han optat per no vacunar-se. 

La presidenta va dir ràpidament que es tractava d'una "competència pura de l'estat" i, per tant, no podia fer una recomanació, però sí que va dir que, segons la seva opinió, era comprensible i adequat liderar un debat per veure com la UE podria fomentar i potencialment pensar en la vacunació obligatòria a la Unió Europea.

anunci

“Si mireu les xifres que tenim ara el 77% dels adults de la Unió Europea vacunats, o si prenem tota la població, és un 66%. I això vol dir que 1/3 de la població europea no està vacunada. Això són 150 milions de persones. Això és molt i no tots i totes es poden vacunar, però la gran majoria podria ser-ho i, per tant, crec que és comprensible i adequat liderar aquesta discussió ara”.

El servei nacional de salut del Regne Unit ha fet que la vacunació sigui obligatòria per a la majoria del seu personal, Àustria també està pensant en introduir una multa elevada per a aquells que rebutgen la vacunació. 

La setmana passada, la directora del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC), Andrea Ammon, va afegir una nota de precaució a la idea de les vacunes obligatòries, suggerint que si s'imposava podria resultar contraproduent. També es creu que el canceller alemany entrant, Olaf Scholz, té una visió favorable d'un enfocament més obligatori.

anunci

Comparteix aquest article:

anunci
anunci

Tendències