Connecteu-vos amb nosaltres

Càncer

Better paediatric cancer care around the globe: it’s in reach, but still to be grasped

COMPARTIR:

publicat

on

La ciència i la tecnologia estan ampliant constantment nous coneixements i proporcionar millors eines per fer front al càncer pediàtric. Però la disponibilitat no és el mateix que l'accessibilitat. Molts nens i adolescents d'arreu del món encara reben un diagnòstic, tractament i suport inadequats. 

Les raons d'aquesta bretxa són nombroses, però com a pas concret cap a la identificació dels factors clau, un trio d'organitzacions interessades han iniciat una investigació sistemàtica per part de metges i acadèmics sobre la naturalesa del problema, centrant-se en les dificultats particulars que s'enfronten als països de renda mitjana (1). L'Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada, en associació amb la Fundació Botnar, amb seu a Suïssa, presenten avui els resultats d'un conjunt de reflexions d'experts que han subscrit. 

Un dedicat pàgina web sobre l'Ecancer El lloc ofereix informació pràctica sobre una àmplia gamma de reptes específics en oncologia pediàtrica, juntament amb recomanacions per a possibles remeis. Es basa en part en les respostes a una invitació per a informes de desenvolupaments, reptes i oportunitats en el diagnòstic i tractament del càncer i les malalties de la sang en nens dels països desenvolupats i en desenvolupament. 

'Una destinació global a la vista per a la pediatria: fer-ho bé per incorporar Oncogenomic als sistemes sanitaris per a nens de totes les regions del món‘ covers subjects that range from the introduction of molecular tumour boards or regional disparities in myeloma treatment to the establishment of oncology training or the managing immune-related adverse responses in Africa, and includes issues as diverse as adherence to treatment in rural areas, the impact of stigma on screening, or adapting hospital practice to protect patients in the face of COVID-19.  

Proporciona una perspectiva única sobre les realitats sobre el terreny i, al mateix temps, ofereix comentaris d'experts sobre la importància per a l'atenció del càncer pediàtric del context polític, econòmic i social de la presa de decisions sobre polítiques de salut. Les opinions es van recopilar en una conferència virtual organitzada per EAPM, que ofereix una visió general del temes i dels reptes generals. (2)

An accompanying editorial, ‘Desigualtats en l'atenció al càncer pediàtric: una necessitat d'acció‘, (3) summarises the contributions, highlighting the outstanding issues that require policy action to turn aspirations into realities. As it concludes, “This is not in any way a complete catalogue of the challenges to paediatric cancer care around the globe, nor is it anything other than a snapshot of some of the handicaps and some of the efforts to overcome them. But it does highlight some of the ongoing discrepancies. It merits attention.” 

Al llindar del 2022, quan la posició de la salut mundial a l'agenda es mantindrà alta a mesura que persisteixi la pandèmia, i quan els investigadors, els reguladors i les professions sanitàries s'impliquin cada cop més en els temes polítics fonamentals per a la salut, aquesta iniciativa és especialment apt. Encapsula quant s'ha fet i s'està fent per millorar la qualitat de l'atenció al càncer per als joves, i exposa amb força quant queda per fer. La ciència ha mostrat camins que poden conduir a l'èxit, però com sempre, la política i la inversió han d'estar vinculades perquè el potencial s'aprofiti plenament. 

anunci

Els materials es poden consultar directament als següents enllaços:

(1) Ecancer…

(2) Una destinació global a la vista per a la pediatria: fer-ho bé per incorporar Oncogenomic als sistemes de salut per a nens de totes les regions del món

(3) Desigualtats en l'atenció al càncer pediàtric

Bona part del material d'origen també es pot trobar en aquest lloc.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències