Connecteu-vos amb nosaltres

salut

El Parlament Europeu vota la resolució del càncer

COMPARTIR:

publicat

on

El Parlament Europeu està previst aprovar una resolució sobre l'estratègia d'Europa per lluitar contra el càncer. La resolució segueix l'anunci de la Comissió Europea de diverses iniciatives noves dissenyades per lluitar contra la propagació del càncer a Europa. 

"És simplement inacceptable que el lloc on viviu a la UE determini el vostre diagnòstic, el vostre tractament i el vostre nivell d'atenció", va dir la comissària de salut i seguretat alimentària, Stella Kyriakides. "A finals de 2021, vam llançar la xarxa de la UE que vincula els centres nacionals integrals de càncer. El que permetrà als països treballar junts per tractar pacients amb condicions complexes". 

En el debat, que va tenir lloc el Dia Internacional del Càncer Infantil (15 de febrer), els eurodiputats van discutir els impactes negatius del càncer a Europa i les accions que el Parlament Europeu pot prendre per mitigar aquests impactes. El debat va girar al voltant de l'informe de Véronique Trillet-Lenoir, relatora del Comitè Especial per a la lluita contra el càncer, que portava per títol 'Enfortir Europa en la lluita contra el càncer'.

"La batalla encara no ha acabat", va dir Nicolás González Casares. "Votarem esmenes importants per introduir evidències científiques i recomanacions de l'OMS sobre tabac i cigarrets electrònics a l'informe perquè es respectin les mesures preventives quan la UE revisi la legislació en aquest àmbit".

Les recomanacions clau que ofereix el Comitè especial per combatre el càncer inclouen eliminar les desigualtats entre els països de la UE, fomentar l'intercanvi transfronterer d'informació i gestionar l'escassetat de medicaments contra el càncer. Tot i que alguns eurodiputats comparteixen les preocupacions sobre les polítiques supranacionals, van coincidir en general que les recomanacions eren de sentit comú i que val la pena lluitar per una Europa sense càncer. 

"Avui, no tots els europeus tenen accés igual al tractament del càncer a causa de regles massa complicades. Volem canviar això", va dir Peter Liese. "Necessitem un conjunt únic de regles de reemborsament per a tots els pacients amb càncer a Europa".

La nova resolució formarà part del Pla Combatre el Càncer de la Comissió Europea, que van presentar el febrer passat, i que en conjunt facilitarà la creació d'una Unió Europea de la Salut. La Unió Europea de la Salut és una institució proposada per la presidenta de la Comissió, Ursula Von Der Leyen, en el seu discurs sobre l'estat de la Unió de 2021 per preparar millor Europa per a les crisis sanitàries i millorar els sistemes sanitaris d'Europa.

anunci

Comparteix aquest article:

anunci

Tendències