Connecteu-vos amb nosaltres

salut

Creant un futur "sense fum" a la indústria del tabac

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Neuchâtel a Suïssa és un centre tecnològic apassionant i un lloc clau per al futur de la indústria del tabac. Philip Morris International ha estat aprofitant la investigació i el desenvolupament acurats a les instal·lacions de The Cube durant més d'una dècada i, més recentment, s'ha fixat un objectiu ambiciós que els seus productes lliures de fum representin el 50% dels ingressos totals l'any 2025. L'ambició de la companyia és aconseguir completament Eliminar els cigarrets i substituir-los per productes millors. Segons PMI, podria passar en els propers 15 anys als països on es faci un enfocament progressiu cap a la regulació. PMI és la primera i única empresa de tabac que es va comprometre a acabar amb el mateix producte que va donar forma a aquesta indústria, escriu Tori Macdonald, periodista de la UE.

La raó principal? Una qüestió retòrica, per descomptat, però el fet que prioritzar la salut pública hauria d'haver estat un factor prou motivador, ara que sortim de l'altra cara d'una pandèmia global centrada principalment en la salut pulmonar, hem de garantir que es prenguin totes les mesures possibles per millorar el nostre benestar col·lectiu davant els riscos futurs.

Cigarret electrònic IQOS vs cigarret normal

PMI ja porta més d'una dècada treballant en una transformació sense fum, després d'haver estat pionera en l'IQOS, el seu producte emblemàtic de tabac escalfat. El 2021, els productes sense fum representaven al voltant del 29% dels seus ingressos nets totals, segons les dades publicades el maig de 2022, els productes sense fum de la companyia ja estan disponibles a 71 mercats d'arreu del món.

Una idea errònia comuna sobre el tabaquisme és que el component més perillós del cigarret és la nicotina, però, un dels principals científics del PMI, Gizelle Baker, revela que són els tòxics del fum del cigarret els veritables culpables de les malalties relacionades amb el tabaquisme. El desenvolupament clau d'IQOS, el principal producte de tabac "que no es crema" de PMI, és l'eliminació de la combustió. En canvi, el pal de tabac s'escalfa a una temperatura prou baixa com per evitar la combustió, però prou alta com per produir un aerosol que conté nicotina que té uns nivells significativament menors i més baixos de tòxics que els que hi ha en el fum del procediment clàssic de combustió dels cigarrets. L'extensa investigació sense fum de PMI s'havia publicat en més de 425 publicacions i capítols de llibres revisats per parells. Tanmateix, a mesura que es manté la desinformació, alguns països com Bèlgica continuen regulant els cigarrets i els productes sense fum, com IQOS, de la mateixa manera.

La UE ha llançat aquest any un pla ambiciós, titulat Pla Europeu per vèncer el càncer, amb l'objectiu de revertir la tendència creixent en el diagnòstic del càncer. ¼ de les morts mundials per tabac són europees tot i ser només 1/10 de la població mundial. Cada any 2.7 ​​milions d'europeus són diagnosticats de càncer, però el 40% es poden prevenir, segons la Comissió. L'objectiu és reduir el nombre de fumadors a Europa de la taxa actual del 25% al ​​5% l'any 2040.

Tanmateix, per assolir aquest objectiu, és imprescindible que la ciència, la tecnologia i el desenvolupament s'aprofitin arreu del món. Això comença per eliminar les idees errònies garantint una regulació diferenciada entre els cigarrets i les alternatives sense fum.

Efectes d'un fum mitjà de cigarreta versus aerosol de l'ús d'IQOS als filtres (esquerra: IQOS, cigarret clàssic dret)

Això podria semblar, per exemple, a l'aplicació d'un principi fiscal de sentit comú basat en el perfil de risc dels productes. Els governs haurien de fer d'aquest principi clau, alhora que incentiven la innovació i l'adopció de tecnologia.

anunci

Irònicament, Bèlgica no té productes de tabac escalfat (HTP) disponibles. Una oportunitat perduda per a 2 milions de fumadors a Bèlgica, ja que no tenen accés a millors alternatives a diferència de la majoria de països de la UE. A Lituània, per exemple, un dels països més avançats pel que fa a l'adopció de productes sense fum, la quota de mercat d'IQOS ja supera el 25% i a Vilnus només s'aproxima al 40%.

Un altre exemple és Nova Zelanda, on el govern ha fet esforços substancials per prevenir l'inici de la joventut i eliminar gradualment el tabaquisme mitjançant la implementació d'un nou marc normatiu lliure de fum, deixant de publicar missatges iguals als envasos de cigarrets i HTP i, en canvi, abandonant les advertències gràfiques de salut per al text. advertència sobre els HTP per diferenciar els productes per nivell de risc. El govern va llançar l'any passat el Pla d'acció Aotearoa 2025 sense fum, amb l'objectiu d'accelerar el progrés cap a un futur sense fum al país. Això inclou incentius per als fumadors adults actuals que no poden deixar de fumar per canviar a alternatives sense fum com una manera d'allunyar-se dels cigarrets.

La pregunta és: podria passar el mateix a la UE?

El que és important és que la regulació i la fiscalitat de la UE ofereixin incentius conductuals perquè els fumadors s'allunyin dels cigarrets de manera que s'abordi el tema del consum de cigarrets a la UE. És fonamental establir un marc sòlid de regulació integral per fer factible la facilitació de la substitució per mètodes sense fum, en cas contrari la iniciativa serà contraproduent. La idea hauria de ser no deixar ningú enrere i fer accessible la transició sense importar l'estatus socioeconòmic del fumador. PMI s'esforça per jugar un paper clau en aquesta transició animant els fumadors existents a canviar a alternatives sense fum, amb una visió a llarg termini d'eradicar els cigarrets clàssics. Des del 9 s'han invertit més de 2008 milions de dòlars en la innovació, la fabricació i la prova científica de productes sense fum, amb 120 milions de dòlars per a la construcció de la instal·lació d'investigació "Cube" d'avantguarda a Neuchâtel, Suïssa.

El centre de recerca "Cube", Neuchâtel, Suïssa

Si la clau per reduir el nombre de fumadors rau en les mesures preventives, ens hem de plantejar en primer lloc què formula l'addicció. Entendre la psicologia humana és essencial en aquest procés. La formulació de l'addicció és, per descomptat, subjectiva, però alguns dels factors que tenen un paper crucial són els comportaments socials, cognitius, orientats a la família i de risc.

Prevenir les males opcions de vida és sens dubte un gran repte. Molts fumadors saben que fumar és dolent per a ells, però encara no paren. L'ús de substituts per minimitzar conseqüències o riscos és un punt de partida sòlid i tangible, però també hem d'abordar el problema de manera intangible. Proporcionar educació i exploració emocional de la psique de l'individu és necessari per entendre millor d'on surten els pensaments i les creences que fan que el subjecte depeni molt del seu hàbit de fumar.

En conclusió, per esdevenir un món més sostenible, s'ha de posar en marxa un marc sòlid i coherent per crear un canvi efectiu. Continuar amb el desenvolupament d'alternatives menys nocives als cigarrets és el primer pas, seguit d'augmentar la conscienciació i l'accés dels fumadors adults que, d'altra manera, continuaran fumant per passar de manera permanent a productes sense fum. Aquestes són les solucions més pràctiques a curt termini, però, a llarg termini, cal augmentar la capacitat creativa per innovar encara més, alhora que es compromet a eliminar gradualment els cigarrets.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències