Connecteu-vos amb nosaltres

salut

Els alts preus dels cigarrets estan augmentant les compres al mercat negre de fumadors francesos mal informats sobre alternatives més segures.

COMPARTIR:

publicat

on

Una enquesta de 1,000 adults a França ha revelat que els ciutadans francesos reconeixen el comerç il·lícit de tabac com una amenaça per a la seva seguretat, seguretat i salut pública, fins i tot si no són conscients de la seva veritable mida i del cost real dels ingressos estatals. Les troballes van ser presentades a principis d'aquest mes a París per William Stewart, president de la firma global d'investigació Povaddo, escriu l'editor polític Nick Powell.

En els darrers anys, el preu d'un paquet de cigarrets a França ha augmentat espectacularment, fins a més de 10 euros, a causa de l'augment de l'impost sobre el tabac. Paral·lelament, s'ha produït un augment preocupant de fumadors que es recorren als cigarrets il·lícits, estimat ara en el 29% del consum total a França.

L'enquesta de Povaddo va cobrir 1,000 adults en cadascun dels 13 països de la UE, però la presentació es va centrar en els resultats de França, que té, amb diferència, el comerç il·lícit de cigarrets més gran d'Europa, amb més de 15 milions de cigarrets cada any. La disminució a llarg termini del nombre de fumadors francesos sembla haver-se aturat, amb un petit augment que contrasta amb la caiguda del nombre en altres llocs.

Més de tres quartes parts (77%) dels ciutadans adults francesos enquestats no només són conscients que el comerç il·lícit de tabac ha afectat els ingressos fiscals de l'estat francès; també creuen que el comerç il·lícit de tabac i altres productes que contenen nicotina suposa un greu risc per a la seguretat, la seguretat i la salut pública al seu propi país (78%) i a tota la UE (80%).

El 72% dels francesos enquestats està convençut que el comerç il·lícit de tabac soscava els esforços per reduir les taxes de tabaquisme, i el 69% creu que mentre hi hagi cigarrets il·lícits, qualsevol esforç per controlar la conducta de fumar queda anul·lat. El 74% creu que el tabac il·lícit crea una ruta perquè els nens esdevinguin fumadors, i el 67% també ho veu com un obstacle que impedeix que els adults canviïn a alternatives menys nocives.

L'enquesta de Povaddo també va trobar que una gran majoria de la població francesa enquestada (69%) creu que la lluita contra el tabac il·lícit i els productes que contenen nicotina és una part essencial de les mesures de control del tabac. El 56% creu que l'actual política francesa antitabac és ineficaç i no dóna suport als fumadors adults.

El 76% va estar d'acord que els governs han de tenir en compte la conseqüència no desitjada d'impulsar el comerç il·lícit de tabac a l'hora de decidir com regular i gravar els productes que contenen nicotina. El 83% creu que els augments excessius dels impostos sobre el tabac fomenten el consum il·lícit de tabac, ja que el mercat negre ofereix accés a tabac i productes que contenen nicotina més barats.

anunci

Al mateix temps, l'enquesta de Povaddo mostra que la majoria dels enquestats francesos (56%) tenen poc o cap coneixement de les alternatives existents sense fum als cigarrets, com els cigarrets electrònics. Amb prou feines un 14% sembla estar familiaritzat amb els productes de tabac escalfat.

"Els resultats d'aquesta enquesta mostren que el públic francès està obert a una nova estratègia política per al control del tabac, perquè l'enfocament "deixar o morir" dels fumadors adults que depèn molt de l'augment de l'impost sobre el tabac no funciona i, de fet, és creant altres conseqüències negatives”, va dir William Stewart.

Giorgio Rutelli, redactor en cap de la revista italiana de salut pública i política Formiche, i Jean-Daniel Lévy, director adjunt de Harris Interactive France, s'hi van unir en una discussió sobre la política francesa de control del tabac.

Giorgio Rutelli va afegir que, malgrat totes les mesures de control del tabac aplicades arreu del món, el nombre global de fumadors adults es manté estable. "Per tant, crec que cal trobar un nou enfocament més eficaç cap als fumadors adults que no estan disposats a deixar de fumar", va dir. “Els països han d'avaluar el paper de les tecnologies i els productes alternatius, menys nocius, en la lluita contra el tabaquisme. Els fumadors adults que d'una altra manera no deixarien de fumar haurien de ser conscients de les alternatives lliures de fum disponibles".

"Hem d'involucrar els responsables polítics, la comunitat científica i la societat civil en un debat continu sobre un dels problemes de salut pública més importants del nostre temps", va afegir. Jean-Daniel Lévy va observar que França no tenia una cultura d'avaluació de les polítiques públiques. Creia que els missatges sobre deixar de fumar s'havien tornat menys efectius que els de la dieta, l'exercici i la protecció del medi ambient perquè es considerava que els impostos elevats augmentaven els ingressos del govern, no com una mesura de salut pública.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències