Connecteu-vos amb nosaltres

salut

La Comissió celebra l'acord sobre normes de seguretat sanitària mundial més sòlides

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha celebrat l'acord sobre el Reglament Sanitari Internacional revisat, que es va arribar a l'Assemblea Mundial de la Salut a Ginebra l'1 de juny. L'Assemblea Mundial de la Salut va reunir més de 190 països, inclosos tots els estats membres de la UE, que van adoptar conjuntament un ambiciós paquet d'esmenes al Reglament Sanitari Internacional, després de dos anys d'intenses negociacions.


El Reglament Sanitari Internacional és un conjunt de normes internacionals legalment vinculants per gestionar les crisis sanitàries globals, que es va acordar fa gairebé 20 anys. La pandèmia de la COVID-19 va exposar la necessitat urgent de reforçar aquest marc per a les realitats modernes. L'acord d'avui marca un avenç significatiu en la manera com els països de tot el món treballen junts per preparar-se i respondre a les principals amenaces per a la salut.

Stella Kyriakides, comissària de Salut i Seguretat Alimentària, va dir que va acollir amb satisfacció l'acord, que compleix un dels objectius clau de l'estratègia de salut global de la UE i reforça significativament la dimensió exterior de la Unió Europea de la Salut. "Aquest és un senyal que la solidaritat internacional i la col·laboració en qüestions de salut importants segueixen sent fortes", va dir.

“Com tots hem vist durant els darrers anys, els grans reptes de salut als quals ens enfrontem avui no respecten les fronteres, i les solucions multilaterals són l'única manera d'enfrontar-s'hi. Hem de basar-nos en l'èxit d'avui i continuar enfortint l'arquitectura global de la salut, per tal de protegir els pobles de tot el món”.

Mitjançant l'enfortiment de les normes, l'objectiu és millorar la gestió de les emergències de salut pública d'interès internacional i protegir millor tots els ciutadans de greus amenaces transfrontereres per a la salut, una prioritat clau de l'estratègia de salut global de la UE. El RSI revisat ajudarà els països a prevenir i respondre als riscos aguts per a la salut pública i millorar l'arquitectura global de seguretat sanitària.


La Comissió també ha celebrat l'acord de l'Assemblea Mundial de la Salut de continuar les negociacions sobre l'Acord sobre la Pandèmia amb l'objectiu d'arribar a un consens a la propera Assemblea Mundial de la Salut el maig de 2025. La UE continua compromesa amb les negociacions, que es basaran en el progrés tangible. fet durant els darrers dos anys, i seguirà treballant amb tots els socis i parts interessades amb l'objectiu de crear una arquitectura de salut global més sòlida, més resilient i més equitativa per al futur, on les decisions siguin impulsades pels estats que són part de l'acord.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències