Connecteu-vos amb nosaltres

Alimentació

Solucions locals per resoldre la crisi nutricional del Regne Unit     

COMPARTIR:

publicat

on

Al Regne Unit, la investigació mostra que hem d'augmentar el nostre consum de fruites i verdures en un 86% estimat per persona - escriu Sak Narwal , Cofundador de VANA Salut

Tanmateix, el nostre sistema alimentari globalitzat prioritza la disponibilitat immediata a costa de la qualitat nutricional. Hem esdevingut massa dependents dels productes fora de temporada que sovint es tracten químicament, es transporten a distàncies absurdament llargues i es deixen llanguir durant setmanes a les prestatgeries dels supermercats.

Hi ha una necessitat urgent de reconsiderar el nostre enfocament de consumir la nostra quota diària de nutrients essencials. Per fer front a aquests reptes, hem d'identificar, construir i desenvolupar solucions innovadores de producció pròpia que garanteixin que les nostres necessitats nutricionals es satisfan adequadament. Tal com està, la manera com el Regne Unit importa els seus productes "frescs" sovint provoca dèficits nutricionals greus que posen en risc la nostra salut i el nostre benestar a llarg termini.

Per tal de satisfer la demanda al Regne Unit, els productes es cullen massa aviat i suporten viatges massa llargs que donen lloc a fruites i verdures poc madures i nutricionalment nuls. A més, l'exposició a la calor, la llum i l'emmagatzematge prolongat durant el trànsit disminueixen encara més els elements bàsics de la dieta i qualsevol processament posterior a l'arribada agreuja aquest problema.

Per exemple, alguns dels nutrients més importants per donar suport a la salut a llarg termini són un grup potent d'antioxidants coneguts com a polifenols. Es troben en superaliments densos en nutrients com els bolets reishi, la remolatxa i el rosa mosqueta i ajuden a mitigar el risc de malalties cardiovasculars i neurodegeneratives cròniques com la hipertensió i l'Alzheimer alhora que ofereixen potents propietats anticancerígenes.

No obstant això, la combinació de com es recullen, transporten i emmagatzemen els nostres aliments soscava la biodisponibilitat d'aquests elements bàsics per a la salut. Afrontar aquests reptes requereix un esforç concertat per prioritzar els productes frescos que s'han cultivat fins a la maduresa i collits en el moment adequat per garantir una retenció òptima de nutrients i donar suport a la salut general.

anunci

Una solució de cultiu casolà és simplement créixer aquí a casa. Els productes locals de temporada es cullen en la seva màxima maduració i reté nivells més alts de polifenols; millorant el sabor i oferint majors beneficis per a la salut en comparació amb els articles que suporten un transport prolongat. A més, quan l'alimentació de temporada es combina amb pràctiques agrícoles sostenibles, pot contribuir a la resiliència ambiental i econòmica local mitjançant la reducció d'emissions i una major seguretat alimentària. Un win-win per a tots.

Tot i que la idea de conrear totes les nostres fruites i verdures és atractiva, encara queden reptes pràctics. D'una banda, Gran Bretanya no té un entorn en creixement per a la varietat de superaliments polifenols, com ara baies d'aronia i cireres àcids, que els ajudi a assolir els seus nivells més alts possibles de densitat de nutrients. Aquests superaliments polifenols necessiten la combinació perfecta de llum solar, humitat i composició del sòl per oferir beneficis de manera eficaç i eficient que neutralitzin els radicals lliures, millorin el colesterol i fins i tot frenin l'envelliment.

Tanmateix, com s'ha comentat, importar-los és inviable, ja que es trien massa aviat o es processen de manera perjudicial. Per maximitzar la seva potència i garantir que els britànics tinguin exposició a la varietat més àmplia de superaliments rics en polifenols, hem d'innovar de manera que vagi més enllà de les mancances de les importacions i l'agricultura local.

Els suplements de salut, quan s'elaboren per experts, ofereixen una solució viable proporcionant formes concentrades de polifenols i altres nutrients essencials que es troben en productes d'alta qualitat. Els enfocaments tecnològics innovadors per a la producció i el lliurament, com els utilitzats per la start-up de nutrició VANA Health, ens permeten capturar els beneficis dels superaliments collits en la seva màxima maduració i lliurats al cos amb el màxim benefici nutricional. Aquests avenços recolzats per la investigació garanteixen un accés constant a l'alimentació vital independentment de la distància o la disponibilitat estacional. En adoptar aquestes estratègies d'avantguarda, podem superar les llacunes nutricionals i promoure millors resultats de salut a tota la població.

És hora de repensar el nostre enfocament del consum d'aliments, no només per beneficis per a la salut personal, sinó també per reforçar la nostra resiliència davant les interrupcions externes i promoure un futur més saludable per a tothom.

Sak Narwal és el cofundador de VANA Health- https://vanahealth.com/- una empresa de suplements alimentaris líquids premium produïda a East Midlands.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències