Connecteu-vos amb nosaltres

Càncer

Protegir les persones dels productes químics que provoquen càncer a la feina 

COMPARTIR:

publicat

on

El càncer està relacionat amb més de la meitat de les morts laborals a la UE. Conegui les normes de la UE per protegir les persones dels carcinògens en el lloc de treball, Societat.

Per reduir encara més el risc que els treballadors emmalalteixin, els eurodiputats van votar a favor de l'actualització Normes de la UE sobre la limitació de substàncies nocives en el lloc de treball el 17 de febrer de 2022. Les noves normes ampliaran l'àmbit d'aplicació de la directiva sobre carcinògens o mutàgens en el treball per incloure substàncies nocives per a la salut reproductiva.

Les normes estableixen límits d'exposició per a compostos d'acrilonitril i níquel i un límit d'exposició inferior per a la substància benzè existent. El Parlament va arribar a un acord amb el Consell per incloure l'exigència que els treballadors sanitaris que tracten productes perillosos estiguin millor formats i ha demanat a la Comissió Europea que elabori una llista de productes i directrius per manipular-los a finals de 2022.

Llegeix més sobre com la UE lluita contra el càncer.

Durant la primera revisió de la directiva 2017, a la primera revisió de la directiva 11 per limitar les substàncies nocives en el lloc de treball, els MEP fixen els límits d’exposició dels carcinògens addicionals de 2004.

El 2018, van adoptar normes encara més estrictes, inclosos els valors límit d'exposició per a vuit substàncies addicionals que causen càncer, tant si s'inhalen com es manipulen. Aquestes substàncies incloïen fums de dièsel i oli de motor usat. També inclourà anotacions cutànies per a aquestes substàncies, que s'utilitzen per advertir dels possibles efectes sobre la salut associats a la penetració de la pell.

El 2019 es van tornar a actualitzar les normes per afegir límits d'exposició per a cinc productes químics utilitzats en sectors com la fabricació de bateries de níquel-cadmi, fosa de zinc i coure, laboratoris, electrònica, funerals, construcció, sanitat, plàstics i sectors del reciclatge.

anunci

Millor protecció contra l'amiant

Entre 30,000 i 90,000 persones moren a la UE cada any a causa de l'exposició a l'amiant. En una resolució aprovada el 20 d'octubre de 2021, el Parlament demana a Estratègia europea per a l'eliminació de tot l'amiant i millora de la normativa vigent per protegir millor els treballadors en situació de risc. Els eurodiputats volen reduir el límit d'exposició de 0.1 fibres/cm3 a 0.001 fibres/cm3 i introduir el control obligatori i l'eliminació de l'amiant abans que comencin les renovacions. També volen garantir que totes les malalties professionals siguin reconegudes, perquè les víctimes puguin obtenir una indemnització digna.

Càncer al lloc de treball

El càncer és la primera causa de morts laborals a la UE. Cada any El 53% es pot relacionar amb el càncer, el 28% amb malalties circulatòries i el 6% amb malalties respiratòries. Els tipus més comuns de càncer relacionats amb el treball són el càncer de pulmó, el mesotelioma (causat per l'exposició a partícules d'amiant) i el càncer de bufeta. Segons l'Organització Mundial de la Salut, una de cada deu morts per càncer de pulmó està estretament relacionada amb els riscos laborals.

Els sectors especialment afectats són el sector de la construcció, els fabricants de productes químics, les indústries de l'automòbil i del moble, els productors d'aliments, els fabricants de tèxtils, la indústria de la fusta i el sector sanitari.

Més informació sobre com la UE millora els drets i les condicions de treball dels treballadors i què fa la UE per a la salut pública.

Descobriu més sobre com el Parlament està lluitant contra el càncer 

Per saber més 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències