Connecteu-vos amb nosaltres

Càncer

Anunci: CAN.HEAL: aconseguir guanys més ràpids contra el càncer de manera més àmplia, per als pacients i la societat 

COMPARTIR:

publicat

on

S'està duent a terme un nou intent europeu per treure més força dels enormes esforços internacionals dedicats a la lluita contra el càncer.

Els grans avenços en el diagnòstic i el tractament dels ràpids avenços de la ciència i la tecnologia han aportat millores importants, avalades per importants inversions en recerca i les nombroses iniciatives i projectes i accions que s'han posat en marxa arreu del món.

Però el resultat encara no és òptim i el càncer continua arrasant la societat a Europa i més enllà.  

CAN.HEAL, un programa finançat per la UE, està impulsant un compromís radical per col·laborar entre disciplines i territoris no només per avançar en la innovació, sinó per fer-la servir ràpidament en els sistemes sanitaris.

L'atenció al càncer ara es pot adaptar a les necessitats específiques dels pacients individuals, però aquest enfocament s'ha d'integrar als sistemes sanitaris perquè els pacients -i les finances sanitàries- obtinguin els beneficis resultants.

L'adopció d'intervencions mèdiques innovadores pot proporcionar un millor tractament i prevenir reaccions adverses indesitjables, alhora que fomenta un sistema sanitari més eficient i rendible que se centra tant en la prevenció com en el tractament.

The novelty of CAN.HEAL is that it is creating unprecedented connections between the world of clinical science and the world of public health. It is aiming to provide a bridge between two flagships of the European Beating Cancer Plan –’Access and Diagnostics for All’ and ‘Public Health Genomics’ – so that cutting-edge developments in preventing, diagnosing and treating cancer become available faster and more widely.

anunci

El moment és oportú, ja que l'assistència sanitària europea està experimentant un canvi d'una vegada en una generació, amb avenços científics acompanyats d'una profunda revisió del context polític. S'obren oportunitats per a nous pensaments i nous enfocaments a mesura que el marc regulador es reavaluació, amb debats avançant sobre la nova legislació farmacèutica, l'intercanvi de dades de salut i la batalla contra la resistència als antimicrobians.

El que és cada cop més evident és que hi ha una bretxa d'aplicació entre el que es podria fer i el que s'està aconseguint i, com la Comissió Europea ha estat insistent en les seves revisions de la política, calen noves formes de cooperació. La següent etapa és superar les llacunes d'implementació que existeixen a nivell de país, en termes de compromís i preparació nacional per finançar la innovació i el seu ús.

In pursuit of the necessary closer understanding, CAN.HEAL brought more than 100 stakeholders together at its first working conference, on Wednesday and Thursday April 26-27, at Italy’s National Institute of Health in Rome. 

Al costat de científics i metges, els participants incloïen responsables de decisions de salut pública, representants de la Comissió, membres del Parlament Europeu, organitzacions de pacients i organitzacions paraigües europees que representen grups d'interès i associacions implicades activament en aquest camp. 

As Marc Van den Bulcke, la coordinador del projecte, told the meeting, “We are aiming to maximise expertise through coordination. There is an urgent need for cooperation and exchange, so that distinct channels of work can converge.”

“There is no shortage of projects engaged in advancing the combat against cancer,” said Marco Marsella, Head of Unit, eHealth, Well-being, and Ageing in the European Commission’s DG Connect. “But the key question is how to make them work together. We must look not to innovation for the sake of innovation, but focus on how to use that innovation to make healthcare systems better and more efficient”.

En l'estimació de Dra. Carmen Laplaza Santos, Head of Unit, Health Innovations & Ecosystems in the European Commission’s DG RTD, “Europe has great strengths that it can deploy in its cooperative culture, its healthcare ecosystem, the degree of patient engagement, and its solid scientific base. All the ingredients are there for the take-up of innovative approaches to tackling cancer.”

Ruggero De Maria, President d'Alleanza Contro il Cancro, va assenyalar que la conferència va acollir representants de 17 països i té un gran abast a través dels seus 45 socis, inclosos hospitals, universitats, organitzacions de recerca, instituts de salut pública, serveis públics, organitzacions de pacients i ministeris governamentals.

Stefania Boccia, Professor d'Higiene i Salut Pública de la Università Cattolica del Sacro Cuore in Rome, highlighted the – still under-valued – importance of integrating prevention into the combat against cancer. “This requires the involvement of all actors – scientists, policy makers, health professionals, scientific societies and investors”, she said.

per Francesco de Lorenzo, president de la Coalició Europea de Pacients amb Càncer, the recognition of the role of patients and their involvement was central to the process. “We must see how we can become more inclusive in the way we move ahead , both in cancer research and policy”” he said.

Denis Horgan, EDirector executiu de l'APM, and the chair of one of the CAN.HEAL working parties, underlined the need also to bring member states into the process so that they commit their support. “Each partner needs to get ready to contribute to a better future,” he said.

Matthias Schuppe, Project Team Leader for Cancer at the European Commission’s DG Santé,  said that the mission “can be achieved if all stakeholders work together”.

Vanden Bulcke concluded the two-day meeting with the confident statement that “We are now in a place where together we can begin to create new solutions.”


Reduint les disparitats a la Unió Europea: una conferència de parts interessades d'alt nivell
Dimecres, 26 d'abril, dijous, 27 d'abril

El projecte està finançat pel Programa EU4Health de la Comissió Europea 2021-2027 amb la subvenció número 101080009

Per obtenir més informació, poseu-vos en contacte amb:


Els Van Valckenborgh (director de projecte): [protegit per correu electrònic]

Denis Horgan (WP LEAD): adreça de correu electrònic [protegit per correu electrònic]

Per veure el lloc web de CAN.HEAL, feu clic aquí: https://canheal.eu

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències