Connecteu-vos amb nosaltres

Càncer

Anunci: CAN.HEAL: aconseguir guanys més ràpids contra el càncer de manera més àmplia, per als pacients i la societat 

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

S'està duent a terme un nou intent europeu per treure més força dels enormes esforços internacionals dedicats a la lluita contra el càncer.

Els grans avenços en el diagnòstic i el tractament dels ràpids avenços de la ciència i la tecnologia han aportat millores importants, avalades per importants inversions en recerca i les nombroses iniciatives i projectes i accions que s'han posat en marxa arreu del món.

Però el resultat encara no és òptim i el càncer continua arrasant la societat a Europa i més enllà.  

CAN.HEAL, un programa finançat per la UE, està impulsant un compromís radical per col·laborar entre disciplines i territoris no només per avançar en la innovació, sinó per fer-la servir ràpidament en els sistemes sanitaris.

L'atenció al càncer ara es pot adaptar a les necessitats específiques dels pacients individuals, però aquest enfocament s'ha d'integrar als sistemes sanitaris perquè els pacients -i les finances sanitàries- obtinguin els beneficis resultants.

L'adopció d'intervencions mèdiques innovadores pot proporcionar un millor tractament i prevenir reaccions adverses indesitjables, alhora que fomenta un sistema sanitari més eficient i rendible que se centra tant en la prevenció com en el tractament.

La novetat de CAN.HEAL és que està creant connexions sense precedents entre el món de la ciència clínica i el món de la salut pública. Té com a objectiu proporcionar un pont entre dos vaixells insígnia del Pla europeu de lluita contra el càncer: "Accés i diagnòstic per a tothom" i "Genòmica de la salut pública", de manera que els desenvolupaments d'avantguarda en la prevenció, el diagnòstic i el tractament del càncer estiguin disponibles més ràpid i àmpliament. .

anunci

El moment és oportú, ja que l'assistència sanitària europea està experimentant un canvi d'una vegada en una generació, amb avenços científics acompanyats d'una profunda revisió del context polític. S'obren oportunitats per a nous pensaments i nous enfocaments a mesura que el marc regulador es reavaluació, amb debats avançant sobre la nova legislació farmacèutica, l'intercanvi de dades de salut i la batalla contra la resistència als antimicrobians.

El que és cada cop més evident és que hi ha una bretxa d'aplicació entre el que es podria fer i el que s'està aconseguint i, com la Comissió Europea ha estat insistent en les seves revisions de la política, calen noves formes de cooperació. La següent etapa és superar les llacunes d'implementació que existeixen a nivell de país, en termes de compromís i preparació nacional per finançar la innovació i el seu ús.

A la recerca d'una comprensió més propera necessària, CAN.HEAL va reunir a més de 100 parts interessades en la seva primera conferència de treball, els dimecres i dijous del 26 al 27 d'abril, a l'Institut Nacional de Salut d'Itàlia a Roma. 

Al costat de científics i metges, els participants incloïen responsables de decisions de salut pública, representants de la Comissió, membres del Parlament Europeu, organitzacions de pacients i organitzacions paraigües europees que representen grups d'interès i associacions implicades activament en aquest camp. 

As Marc Van den Bulcke, la coordinador del projecte, va dir a la reunió: "Pretenem maximitzar l'experiència mitjançant la coordinació. Hi ha una necessitat urgent de cooperació i intercanvi, perquè puguin convergir diferents canals de treball".

"No falten projectes dedicats a avançar en la lluita contra el càncer", va dir Marco Marsella, Cap d'Unitat d'eHealth, Benestar i Envelliment a la DG Connect de la Comissió Europea. "Però la pregunta clau és com fer-los treballar junts. No hem de mirar la innovació pel bé de la innovació, sinó centrar-nos en com utilitzar aquesta innovació per fer que els sistemes sanitaris siguin millors i més eficients".

En l'estimació de Dra. Carmen Laplaza Santos, Cap d'Unitat, Innovacions Sanitàries i Ecosistemes a la DG RTD de la Comissió Europea, "Europa té grans fortaleses que pot desplegar en la seva cultura cooperativa, el seu ecosistema sanitari, el grau d'implicació del pacient i la seva sòlida base científica. Tots els ingredients hi són per adoptar enfocaments innovadors per fer front al càncer".

Ruggero De Maria, President d'Alleanza Contro il Cancro, va assenyalar que la conferència va acollir representants de 17 països i té un gran abast a través dels seus 45 socis, inclosos hospitals, universitats, organitzacions de recerca, instituts de salut pública, serveis públics, organitzacions de pacients i ministeris governamentals.

Stefania Boccia, Professor d'Higiene i Salut Pública de la Università Cattolica del Sacro Cuore a Roma, va destacar la importància, encara infravalorada, d'integrar la prevenció en la lluita contra el càncer. "Això requereix la implicació de tots els actors: científics, responsables polítics, professionals de la salut, societats científiques i inversors", va dir.

per Francesco de Lorenzo, president de la Coalició Europea de Pacients amb Càncer, el reconeixement del paper dels pacients i la seva implicació va ser fonamental en el procés. "Hem de veure com podem ser més inclusius en la nostra manera d'avançar, tant en la investigació del càncer com en la política", va dir.

Denis Horgan, EDirector executiu de l'APM, i el president d'un dels grups de treball de CAN.HEAL, van subratllar la necessitat d'incorporar també els estats membres al procés perquè comprometin el seu suport. "Cada soci ha de preparar-se per contribuir a un futur millor", va dir.

Matthias Schuppe, Cap d'equip de projecte per al càncer a la DG Santé de la Comissió Europea, va dir que la missió "es pot assolir si tots els grups d'interès treballen junts".

Vanden Bulcke va concloure la reunió de dos dies amb la confiada declaració que "ara estem en un lloc on junts podem començar a crear noves solucions".


Reduint les disparitats a la Unió Europea: una conferència de parts interessades d'alt nivell
Dimecres, 26 d'abril, dijous, 27 d'abril

El projecte està finançat pel Programa EU4Health de la Comissió Europea 2021-2027 amb la subvenció número 101080009

Per obtenir més informació, poseu-vos en contacte amb:


Els Van Valckenborgh (director de projecte): [protegit per correu electrònic]

Denis Horgan (WP LEAD): adreça de correu electrònic [protegit per correu electrònic]

Per veure el lloc web de CAN.HEAL, feu clic aquí: https://canheal.eu

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències