Connecteu-vos amb nosaltres

Corona virus

Coronavirus: el Comitè de Seguretat Sanitària actualitza la llista comuna de proves ràpides d’antigen COVID-19

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El Comitè de Seguretat Sanitària (HSC) ha acordat actualitzar la llista comuna de proves ràpides d’antigen COVID-19 (RAT), incloses aquelles els resultats dels quals són reconeguts mútuament pels estats membres de la UE per a mesures de salut pública. Després de l’actualització, ara s’inclouen 83 RAT a la llista comuna, dels quals s’estan reconeixent els resultats de 35 proves. La comissària de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides, va dir: “Les proves ràpides d’antígens tenen un paper crucial per frenar la propagació del COVID-19. El diagnòstic és un element central per als estats membres en la seva resposta global a la pandèmia. Disposar d’una llista més àmplia de proves ràpides d’antígens reconegudes també facilitarà que els ciutadans es puguin beneficiar dels certificats verds digitals i facilitin la lliure circulació segura a l’interior de la UE en els propers mesos ”.

A més, la Comissió i el Centre Comú d’Investigació han acordat un nou procediment per actualitzar la llista de RAT comuns i reconeguts mútuament en el futur. A partir d’avui, els fabricants de RAT podran enviar dades i informació per a determinades proves que compleixin els criteris acordat pel Consell el 21 de gener de 2021. Això inclou només aquelles proves ràpides que estiguin realitzant un professional sanitari format o un altre operador entrenat i exclou les proves ràpides d’antígens. A més, com a part del nou procediment, l'HSC està creant un grup de treball tècnic d'experts nacionals per revisar les dades presentades per països i fabricants i proposar actualitzacions de l'HSC.

També treballaran amb el JRC i l’ECDC en un procediment comú per dur a terme estudis de validació independents per avaluar el rendiment clínic de les RAT. Hi ha disponible la llista comuna actualitzada de COVID-19 RAT aquí. Els fabricants poden enviar dades sobre proves ràpides d’antigen disponibles al mercat aquí. Es pot trobar la Recomanació del Consell sobre un marc comú per a l’ús i la validació de RAT i el reconeixement mutu dels resultats de les proves COVID-19 a la UE aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències