Connecteu-vos amb nosaltres

Corona virus

Resposta del coronavirus: més de 175.5 milions d’euros per superar els efectes de la pandèmia a Polònia

publicat

on

La Comissió ha aprovat la modificació de dos programes operatius (PO) en el marc de la Iniciativa d'inversió de resposta al coronavirus a Polònia que redirigirà més de 175.5 milions d'euros de finançament de cohesió per abordar els efectes de la pandèmia de coronavirus sobre l'economia i el sistema de salut del país. Comissària de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira (A la foto) Va dir: "Accepto aquestes noves esmenes del PO a Polònia. Fins ara, Polònia ha reprogramat un total de 2.6 milions d'euros de fons de la UE, cosa que s'ha demostrat crucial no només per ajudar els treballadors de primera línia que lluiten contra el virus, sinó també per donar suport a les empreses poloneses a superar la crisi i impulsar la recuperació econòmica ".

La modificació del PO 2014-2020 per a la regió de Łódzkie permetrà disposar de 18.84 milions d’euros en forma de subvencions i préstecs per a més de 1,675 empreses que pateixen pèrdues financeres com a conseqüència del brot de coronavirus. També proporcionarà 19.7 milions d’euros per finançar l’ampli abast del suport al diagnòstic i tractament dels pacients amb COVID-19, inclòs l’equip personal i mèdic necessari, així com les obres de renovació i construcció en hospitals i infraestructures socials per a una protecció adequada contra l’epidèmia.

A més, a la regió de Silèsia, 43.7 milions d’euros donaran suport als treballadors sanitaris, a les activitats d’inspecció sanitària i als serveis socials. Ja s’han comprat 26 ambulàncies, 109 ventiladors, 55 desfibril·ladors, 382 bombes d’infusió, 453 llits d’hospital, 21 màquines d’ultrasons, 15 màquines de raigs X per a hospitals de la regió i es van adquirir equips de protecció individual per a 183 centres regionals de política social. Finalment, es van dedicar 77.1 milions d’euros a donar suport a la liquiditat de les micro, petites i mitjanes empreses afectades. Les modificacions són possibles gràcies a la flexibilitat excepcional de Iniciativa d’inversió de resposta a Coronavirus (CRII) i Iniciativa d'inversió de resposta al coronavirus més (CRII +) que permeten als estats membres utilitzar el finançament de la política de cohesió per donar suport als sectors més afectats a causa de la pandèmia, com l’assistència sanitària, les pimes i els mercats laborals. A més, la taxa de cofinançament s’incrementa temporalment fins al 100% per ajudar els beneficiaris a superar l’escassetat de liquiditat en la implementació dels seus projectes.

Corona virus

Amb el retard de les vacunes, els tractaments ofereixen la clau per frenar el nombre de morts COVID de l’Índia

publicat

on

Hi ha un informe del Centre per al Desenvolupament Global amb seu a Washington revelat això, mentre que les xifres oficials fixen la xifra de morts del Covid-19 a l'Índia en poc més 420,000, la xifra real podria ser fins a deu vegades més gran. Segons el Centre, això faria de l'Índia el país amb més xifres de coronavirus al món, fins ara incomparable als Estats Units i al Brasil, i també convertiria la pandèmia en "sens dubte la pitjor tragèdia humana de l'Índia des de la partició i la independència", escriu Colin Stevens.

Les morts per covid-19 probablement també han estat subestimades a Europa, amb l’Organització Mundial de la Salut (OMS) la presentació d'informes és probable que les morts a tot el món siguin "dues o tres" vegades superiors a les xifres oficials. Però a l’Índia, quatre de cinc les morts no es van investigar mèdicament ni abans de la pandèmia; ara, a causa de la manca de llits hospitalaris i d’oxigen, hi ha un nombre desconegut de pacients amb coronavirus moribund no provat i no registrat a casa. Social generalitzat estigma al voltant del COVID-19 ha agreujat aquest fenomen, i les famílies solen declarar una causa de mort diferent.

Tot i que les infeccions i les morts per coronavirus de l'Índia han disminuït dràsticament a partir del pic de la segona onada de maig, el país encara s’ha perdut 16,000 la gent a Covid des de principis de juliol. Experts en salut pública advertir L’Índia hauria de preparar-se per a una tercera onada devastadora a l’octubre, cosa que afegiria urgència a la recerca d’eines per ajudar els pacients que contrauen casos greus de Covid.

La vacuna de l’Índia no té objectius

Les vacunes són l’eina principal de prevenció per mantenir a ratlla les infeccions greus i l’Índia ja n’ha distribuït algunes 430 milions de dosis—Més que qualsevol altra nació després de la Xina. Tot i així, només 6.9% de la població índia ha estat totalment vacunada fins ara, d 'una població de 1.4 milions ciutadans. Des del aparició de la variant altament contagiosa de Delta a l’octubre de 2020, l’impuls de la vacunació de l’Índia ha estat afectat per escassetat de vacunes, cadenes de subministrament trencades i vacil·lació.

Aquest mes, l’OMS va anunciar que rebrà l’Índia 7.5 milions dosis de la vacuna Moderna a través de les instal·lacions de COVAX, però el desplegament de vacunes domèstiques a l'Índia continua afectant obstacles. Bharat Biotech, que produeix l'única vacuna homologada del país, Covaxin, aquesta setmana projectat més retards, cosa que fa impossible que l'Índia compleixi el seu objectiu de distribució 516 milions tirs a finals de juliol.

Desacord internacional sobre tractaments

Amb la immunitat del ramat encara fora d’abast, els serveis mèdics de l’Índia necessiten desesperadament solucions de tractament eficaços per ajudar els pacients hospitalitzats. Afortunadament, les opcions terapèutiques per salvar la vida que s’estan provant a Europa aviat podrien oferir armes potents contra les infeccions més perilloses.

Tot i que el nombre de tractaments Covid disponibles creix a mesura que els fàrmacs completen els assajos clínics, els organismes de salut pública mundial encara es divideixen quant a quins són els més eficaços. L’únic tractament que rep la llum verda de la Unió Europea és el remdesivir de Gilead, però l’OMS desaconsella activament aquest tractament antiviral en particular. recomanant en canvi, dos "bloquejadors de receptors d'interleucina-6" coneguts com a tocilizumab i sarilumab. Tocilizumab també ho ha estat demostrat ser eficaç per l’ampli assaig RECOVERY al Regne Unit, que redueix el temps a l’hospital i la necessitat de respiració assistida mecànicament.

Tot i ser un centre mundial per a la fabricació de medicaments, l’Índia no sempre els aprova tan ràpidament. Companyia farmacèutica nord-americana Merck reforçat La capacitat de fabricació de l'Índia per al medicament antiviral molnupiravir per ajudar a combatre la segona onada el passat mes d'abril, però no es faran proves locals de drogues completat fins al setembre com a molt aviat. Mentrestant, les autoritats índies sí atorgat aprovació d’emergència per a un tractament diferent per a Covid-19, 2-DG, tot i la manca de dades publicades d’assaigs sobre la molècula.

Nous tractaments com el Leukine a punt

Aquest conjunt limitat de medicaments Covid-19 existents aviat es veurà reforçat per altres teràpies prometedores. Un d’aquests tractaments, el sargramostim de Partner Therapeutics, conegut comercialment com a Leukine, actualment està sent sotmès a proves tant a Europa com als Estats Units amb vista a una ràpida aprovació. Al febrer, assajos dirigits per l'Hospital Universitari de Gant i reunint cinc hospitals belgues, es va trobar que Leukine "pot millorar significativament l'oxigenació en pacients amb COVID-19 amb insuficiència respiratòria hipòxica aguda", augmentant l'oxigenació en la majoria dels pacients almenys un terç dels nivells basals.

Després de constatar el potencial de Leukine, el Departament de Defensa dels EUA signat un contracte de 35 milions de dòlars per finançar dos assajos clínics de fase 2 per tal de complementar les dades preliminars. El passat mes de juny, els resultats del segon aleatoritzat Els assaigs nord-americans de leucina inhalada van tornar a mostrar millores positives en les funcions pulmonars de pacients amb hipoxèmia aguda causada per un covid sever, confirmant els resultats belgues que els nivells d’oxigen en pacients que tenien rebut Les Leukine eren més altes que les que no.

Els tractaments Covid eficaços reduirien la pressió sobre els proveïdors de serveis de salut de l'Índia no només millorant les possibilitats de supervivència, sinó també accelerant recuperació vegades i alliberar els llits hospitalaris per a altres pacients, inclosos els que tracten altres malalties. Els tractaments més ràpids també reduirien els perills que presenten els pacients per afeccions contagioses, com ara el fong negre implicat a la mort de més de 4,300 pacients Covid hospitalitzats a l'Índia. Una major claredat i accessibilitat al voltant dels tractaments també frenaria la preocupant recuperació de les famílies índies que recorren al mercat negre comprar subministraments mèdics de procedència desconeguda a preus enormement inflats.

Els tractaments que millorin les taxes de recuperació i previnguin casos mortals de Covid seguiran sent crucials mentre la majoria d’indis no estiguin vacunats. Si els medicaments nous s’aproven de manera oportuna, la comprensió mèdica millorada del virus significa que els nous pacients amb covid haurien de tenir un pronòstic millor que mai.

Seguir llegint

Corona virus

Vacunes COVID-19: llançament del mapa interactiu sobre les capacitats de producció de vacunes a la UE

publicat

on

La Comissió ha publicat un document el mapa interactiu mostrant les capacitats de producció de vacunes COVID-19 a la UE, al llarg de tota la cadena de subministrament. L’eina de mapatge es basa en les dades obtingudes a través del treball del grup de treball per a l’ampliació industrial de la producció de vacunes COVID-19, en les dades recopilades durant l’esdeveniment de maridatge organitzat per la Comissió al març, així com en la informació disponible públicament i la informació compartida per part dels estats membres. Aquestes dades es complementaran i actualitzaran a mesura que es disposi de més informació.

El comissari Breton, responsable del mercat interior i cap del grup de treball, va dir: “Amb més de mil milions de dosis de vacuna produïdes, la nostra indústria ha ajudat la UE a convertir-se en el continent més vacunat del món i en el principal exportador mundial de vacunes COVID-19. Aquest mapa interactiu, que inclou centenars de fabricants, proveïdors i distribuïdors amb seu a la UE, mostra l’amplitud de l’ecosistema industrial, així com el potencial de noves associacions industrials per impulsar encara més la nostra preparació per a emergències sanitàries.

El grup de treball va classificar les empreses en funció de la seva àrea principal d’activitat, de manera que les empreses poden tenir més capacitats que les reflectides al mapa. El grup de treball per a l’ampliació industrial de la producció de vacunes COVID-19 va ser creat per la Comissió el febrer de 2021 per augmentar la capacitat de producció de vacunes COVID-19 a la UE, actuant com a finestreta única per als fabricants que busquen suport, i identificar i abordar els colls d'ampolla en termes de capacitat de producció i cadena de subministrament. El mapa interactiu està disponible aquí.

Seguir llegint

Corona virus

La crisi del COVID-19 ha provocat una crisi alimentària, diu Draghi, l’italià

publicat

on

By

El primer ministre italià, Mario Draghi, arriba a la cimera virtual del G20 sobre la crisi mundial de la salut, a Villa Pamphilj, a Roma, Itàlia, el 21 de maig de 2021. REUTERS / Yara Nardi

El món ha de garantir l'accés al subministrament d'aliments amb la mateixa força que es va fer per garantir l'accés a les vacunes, va dir el primer ministre italià Mario Draghi a l'obertura de la cimera prèvia de sistemes de l'alimentació de les Nacions Unides a Roma: escriu Maytaal Angel.

"La crisi de la salut (COVID-19) ha provocat una crisi alimentària", va dir, citant dades que mostren la desnutrició en totes les seves formes i que s'ha convertit en la principal causa de malaltia i mort del món.

La primera Cimera sobre sistemes alimentaris de l’ONU tindrà lloc al setembre, amb l’objectiu d’avançar en els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de 2030 de l’organisme.

Segons les últimes dades de les Nacions Unides, el sistema alimentari mundial, que consisteix a talar els boscos per plantar cultius, és responsable d’un terç de les emissions mundials de gasos d’efecte hivernacle, cosa que el converteix en una de les principals causes del canvi climàtic.

"Estem fora de pista per aconseguir els ODS", va dir el secretari general de l'ONU, António Guterres, que va anunciar per primera vegada el seu pla de convocar la Cimera sobre sistemes alimentaris l'octubre del 2019, abans que COVID-19 frenés dràsticament el progrés cap als ODS com la fam zero.

Després de mantenir-se pràcticament sense canvis durant cinc anys, la fam i la desnutrició al món van augmentar l'any passat al voltant de 118 milions de persones fins a 768 milions, amb la major part de l'increment degut a la pandèmia COVID-19, segons un important informe de l'ONU. Llegeix més.

Als mercats cotitzats internacionalment, els preus mundials dels aliments van augmentar el 33.9% interanual al juny, segons l'índex de preus de l'agència alimentària de l'ONU, que mesura una cistella de cereals, llavors oleaginoses, productes lactis, carn i sucre. Llegeix més.

Hi ha un impuls diplomàtic més gran per combatre la fam, la desnutrició i la crisi climàtica d’aquest any amb cimeres com l’actual, però el repte és enorme.

Guterres va dir que la pre-cimera avaluarà els avenços cap a la consecució dels ODS mitjançant la transformació dels sistemes alimentaris mundials, que, va assenyalar, també són responsables del 80% de la pèrdua de biodiversitat del món.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències