Connecteu-vos amb nosaltres

Corona virus

Viatgeu amb seguretat amb el certificat digital Covid de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Esbrineu com el nou certificat digital Covid de la UE us permet viatjar de forma segura i senzilla a Europa durant la pandèmia.

Com funciona el certificat Covid Digital de la UE?

El certificat us facilita viatjar de manera segura per la UE demostrant que heu estat vacunat, que teniu un resultat negatiu de la prova o que us heu recuperat del COVID-19 en els darrers sis mesos.

anunci

L’emeten les autoritats nacionals.

Aquesta informació pren la forma d’un codi QR, que pot ser electrònic (al telèfon intel·ligent o tauleta, per exemple) o imprimir-se i escanejar-se quan es viatja.

El certificat és gratuït.

anunci

El sistema va entrar en vigor l’1 de juliol, estarà en vigor durant 12 mesos i cobreix els 27 països de la UE, així com alguns països que no pertanyen a la UE.

Esbrineu la informació més recent a els països que participen en la iniciativa de certificat digital Covid de la UE.

Puc utilitzar-lo per viatjar?

No, encara necessitareu el passaport o una altra forma d’identificació.

No cal tenir el certificat per viatjar (els requisits nacionals es mantenen al seu lloc), però tenir-lo hauria de facilitar el viatge. Per exemple, podria significar que no haureu de posar en quarantena.

Tanmateix, si es donen circumstàncies excepcionals en un país de la UE, com ara l'aparició sobtada i la propagació d'una nova variant, és possible que hagin de posar-se noves restriccions.

Què s’inclou al certificat digital Covid de la UE?

Hi ha tres versions del certificat:

  • Certificat de vacunació
  • Certificat de prova: indica el resultat, el tipus i la data del titular d’una prova NAAT o d’una prova ràpida d’antigen
  • Certificat de recuperació: confirma que el titular s'ha recuperat d'una infecció per SARS-CoV-2 després d'una prova NAAT positiva

No es reconeix la prova d’anticossos, tot i que això pot canviar.

Les proves reconegudes sota el certificat inclouen proves d’amplificació d’àcid nucleic (NAAT), com ara proves RT-PCR i proves ràpides d’antígens.

La Comissió Europea utilitzarà com a mínim 100 milions d’euros sota l’Instrument de suport d’emergència per comprar les proves Covid necessàries per al certificat de proves.

Els eurodiputats van aprovar el certificat digital Covid de la UE durant la sessió plenària que va tenir lloc a Estrasburg el juny de 2021.

Una jove viatgera que porta una màscara protectora pujant a l’avió i llesta per enlairar-se: el certificat digital Covid de la UE facilitarà el viatge
El certificat digital Covid de la UE facilita els viatges a Europa © AdobeStock / ToneFotografia  
Més informació sobre les mesures de la UE per fer front a la pandèmia del coronavirus
Per saber més 

Corona virus

La Comissió aprova un esquema letó d’1.8 milions d’euros per donar suport als ramaders afectats pel brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema letó d’1.8 milions d’euros per donar suport als agricultors actius del sector ramader afectats pel brot de coronavirus. L'esquema es va aprovar en virtut de l'ajut estatal Marc temporal. Segons el règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura té com a objectiu mitigar la manca de liquiditat a què s’enfronten els beneficiaris i abordar part de les pèrdues que van patir a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern letó va haver d’implementar per limitar la propagació del virus. La Comissió va trobar que l'esquema s'ajusta a les condicions del marc temporal.

En particular, l’ajut (i) no superarà els 225,000 € per beneficiari; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions establertes al Marc Temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar l’esquema segons les normes d’ajuts estatals de la UE. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64541 del document Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Corona virus

La Comissió autoritza un sistema d'ajut francès de 3 milions d'euros per donar suport, mitjançant préstecs i inversions en renda variable, a les empreses afectades per la pandèmia del coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, segons les normes d’ajuda estatal de la UE, els plans de França d’establir un fons de 3 milions d’euros que invertirà mitjançant instruments de deute i instruments de renda variable i híbrids en empreses afectades per la pandèmia. La mesura es va autoritzar en virtut del Marc d'Ajuda Estatal Temporal. L'esquema s'implementarà a través d'un fons, titulat "Fons de transició per a empreses afectades per la pandèmia COVID-19", amb un pressupost de 3 milions d'euros.

Segons aquest esquema, el suport es concretarà en (i) préstecs subordinats o participatius; i (ii) mesures de recapitalització, en particular instruments híbrids de capital i accions preferents sense vot. La mesura està oberta a empreses establertes a França i presents en tots els sectors (excepte el sector financer), que eren viables abans de la pandèmia de coronavirus i que han demostrat la viabilitat a llarg termini del seu model econòmic. Es preveu que entre 50 i 100 empreses es beneficiïn d’aquest esquema. La Comissió va considerar que les mesures complien les condicions establertes en el marc temporal.

La Comissió va concloure que la mesura era necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia de França, d'acord amb l'article 107, apartat 3, lletra b), del TFUE i les condicions establertes en la supervisió temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va autoritzar aquests sistemes en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals.

anunci

La vicepresidenta executiva Margrethe Vestager (a la foto), la política de competència, va dir: "Aquest esquema de recapitalització de 3 milions d'euros permetrà a França donar suport a les empreses afectades per la pandèmia del coronavirus facilitant el seu accés al finançament en aquests moments difícils. Continuem treballant estretament amb els estats membres per trobar solucions pràctiques per mitigar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus respectant la normativa de la UE ".

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències