Connecteu-vos amb nosaltres

Corona virus

La crisi del COVID-19 ha provocat una crisi alimentària, diu Draghi, l’italià

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El primer ministre italià, Mario Draghi, arriba a la cimera virtual del G20 sobre la crisi mundial de la salut, a Villa Pamphilj, a Roma, Itàlia, el 21 de maig de 2021. REUTERS / Yara Nardi

El món ha de garantir l'accés al subministrament d'aliments amb la mateixa força que es va fer per garantir l'accés a les vacunes, va dir el primer ministre italià Mario Draghi a l'obertura de la cimera prèvia de sistemes de l'alimentació de les Nacions Unides a Roma: escriu Maytaal Angel.

"La crisi de la salut (COVID-19) ha provocat una crisi alimentària", va dir, citant dades que mostren la desnutrició en totes les seves formes i que s'ha convertit en la principal causa de malaltia i mort del món.

La primera Cimera sobre sistemes alimentaris de l’ONU tindrà lloc al setembre, amb l’objectiu d’avançar en els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de 2030 de l’organisme.

anunci

Segons les últimes dades de les Nacions Unides, el sistema alimentari mundial, que consisteix a talar els boscos per plantar cultius, és responsable d’un terç de les emissions mundials de gasos d’efecte hivernacle, cosa que el converteix en una de les principals causes del canvi climàtic.

"Estem fora de pista per aconseguir els ODS", va dir el secretari general de l'ONU, António Guterres, que va anunciar per primera vegada el seu pla de convocar la Cimera sobre sistemes alimentaris l'octubre del 2019, abans que COVID-19 frenés dràsticament el progrés cap als ODS com la fam zero.

Després de mantenir-se pràcticament sense canvis durant cinc anys, la fam i la desnutrició al món van augmentar l'any passat al voltant de 118 milions de persones fins a 768 milions, amb la major part de l'increment degut a la pandèmia COVID-19, segons un important informe de l'ONU. Llegeix més.

anunci

Als mercats cotitzats internacionalment, els preus mundials dels aliments van augmentar el 33.9% interanual al juny, segons l'índex de preus de l'agència alimentària de l'ONU, que mesura una cistella de cereals, llavors oleaginoses, productes lactis, carn i sucre. Llegeix més.

Hi ha un impuls diplomàtic més gran per combatre la fam, la desnutrició i la crisi climàtica d’aquest any amb cimeres com l’actual, però el repte és enorme.

Guterres va dir que la pre-cimera avaluarà els avenços cap a la consecució dels ODS mitjançant la transformació dels sistemes alimentaris mundials, que, va assenyalar, també són responsables del 80% de la pèrdua de biodiversitat del món.

Corona virus

La Comissió aprova un esquema letó d’1.8 milions d’euros per donar suport als ramaders afectats pel brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema letó d’1.8 milions d’euros per donar suport als agricultors actius del sector ramader afectats pel brot de coronavirus. L'esquema es va aprovar en virtut de l'ajut estatal Marc temporal. Segons el règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura té com a objectiu mitigar la manca de liquiditat a què s’enfronten els beneficiaris i abordar part de les pèrdues que van patir a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern letó va haver d’implementar per limitar la propagació del virus. La Comissió va trobar que l'esquema s'ajusta a les condicions del marc temporal.

En particular, l’ajut (i) no superarà els 225,000 € per beneficiari; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions establertes al Marc Temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar l’esquema segons les normes d’ajuts estatals de la UE. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64541 del document Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Corona virus

La Comissió autoritza un sistema d'ajut francès de 3 milions d'euros per donar suport, mitjançant préstecs i inversions en renda variable, a les empreses afectades per la pandèmia del coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, segons les normes d’ajuda estatal de la UE, els plans de França d’establir un fons de 3 milions d’euros que invertirà mitjançant instruments de deute i instruments de renda variable i híbrids en empreses afectades per la pandèmia. La mesura es va autoritzar en virtut del Marc d'Ajuda Estatal Temporal. L'esquema s'implementarà a través d'un fons, titulat "Fons de transició per a empreses afectades per la pandèmia COVID-19", amb un pressupost de 3 milions d'euros.

Segons aquest esquema, el suport es concretarà en (i) préstecs subordinats o participatius; i (ii) mesures de recapitalització, en particular instruments híbrids de capital i accions preferents sense vot. La mesura està oberta a empreses establertes a França i presents en tots els sectors (excepte el sector financer), que eren viables abans de la pandèmia de coronavirus i que han demostrat la viabilitat a llarg termini del seu model econòmic. Es preveu que entre 50 i 100 empreses es beneficiïn d’aquest esquema. La Comissió va considerar que les mesures complien les condicions establertes en el marc temporal.

La Comissió va concloure que la mesura era necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia de França, d'acord amb l'article 107, apartat 3, lletra b), del TFUE i les condicions establertes en la supervisió temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va autoritzar aquests sistemes en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals.

anunci

La vicepresidenta executiva Margrethe Vestager (a la foto), la política de competència, va dir: "Aquest esquema de recapitalització de 3 milions d'euros permetrà a França donar suport a les empreses afectades per la pandèmia del coronavirus facilitant el seu accés al finançament en aquests moments difícils. Continuem treballant estretament amb els estats membres per trobar solucions pràctiques per mitigar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus respectant la normativa de la UE ".

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències