Connecteu-vos amb nosaltres

medicaments

‘Medicine miles’ becoming a concern for European patients – Research shows the origin of medicines becomes more important

COMPARTIR:

publicat

on

La pandèmia ha desencadenat un major interès entre els pacients pel paper d'Europa en la fabricació de medicaments. Una nova investigació revela que set de cada deu pacients volen saber on es fabriquen els seus medicaments, ja que la pandèmia ha exposat debilitats en la creixent concentració de la producció de medicaments essencials a l’estranger.

L'estudi va trobar que la gran majoria (84%) dels pacients volen que el seu govern recolzi les inversions en fabricació farmacèutica a la seva regió per evitar dependències excessives de països fora d'Europa.

L'estudi va qüestionar milers de pacients europeus que depenen de medicaments regulars per a afeccions cròniques i van trobar que 7 de cada 10 (71%) estan interessats a saber que Europa continua sent tan competitiva com altres regions.

Les conclusions apunten a la necessitat de reequilibrar la cadena de valor farmacèutica mundial per garantir que totes les regions del món tinguin accés fiable a medicaments vitals.

Es produeix quan la pandèmia COVID-19 ha posat de relleu els problemes amb les cadenes de subministrament mundials causats per la fabricació de principis farmacèutics actius agrupats a Àsia. Tot i que Europa segueix sent forta en la producció de medicaments acabats, ha perdut la seva posició de lideratge en la fabricació d’ingredients farmacèutics actius al sector dels genèrics fora de patent, especialment per a medicaments essencials com el paracetamol, obrint vulnerabilitats estratègiques.

La investigació de Teva Pharmaceuticals va buscar opinions de 3,000 pacients majors de 25 anys de França, Alemanya, Països Baixos, Espanya, Croàcia i la República Txeca. Tots els participants patien una o més afeccions cròniques, com ara Alzheimer, artritis, asma, càncer, malalties cardiovasculars, MPOC, depressió, diabetis, malalties del cor i migranya, que requereixen medicació regular.

Richard Daniell, vicepresident executiu de Teva a Europa, va dir: “La sacsejada de la pandèmia actua com un toc d’atenció perquè el creixent desequilibri de la cadena de valor farmacèutica mundial no pugui continuar.

anunci

Ara als pacients els importa realment on es fabriquen els seus medicaments. De la mateixa manera que els "quilòmetres alimentaris" s'han convertit en una preocupació clau entre els consumidors en els darrers anys, els pacients volen saber més sobre els "quilòmetres medicinals" pel que fa als tractaments que prenen.

El tancament de fàbriques i fronteres ha exposat la insalubritat de la confiança europea a la fabricació d’ingredients farmacèutics actius a l’estranger. Però els enfocaments nacionalistes no funcionen en un àmbit tan connectat i interdependent com el subministrament de medicaments moderns. Europa ha d’ajustar les seves polítiques a les noves realitats econòmiques i tecnològiques, alhora que amplia la seva competitivitat i posició geopolítica mantenint-se oberta i atraient inversions.

“Teva dóna suport a 200 milions de pacients cada dia, mantenint el gabinet de medicaments europeu com un dels proveïdors més grans dels sistemes sanitaris europeus. Avui fabriquem el 95% dels medicaments Teva a Europa, amb el suport de la nostra línia de subministrament global. I invertim prop de mil milions d’euros en fàbriques de fabricació a tot Europa. El que resulta aclaridor d’aquesta investigació és que els pacients estan despertant aquests problemes i demanant canvis. 

"La carrera cap al genèric de menor preu s'ha d'aturar i s'hauria de modernitzar el règim regulador bastant inflexible i antiquat d'Europa per mantenir Europa en la cursa per atraure inversions farmacèutiques per produir API crítiques i medicaments genèrics.

“Amb les necessitats dels pacients al cor, també s’estableix un nou equilibri per millorar la resistència d’Europa i aportar una important contribució econòmica a la regió. Hi ha l’oportunitat d’aprofitar aquest moment divisori i construir un ecosistema millor en què una presència més forta de fabricació farmacèutica a Europa pugui complementar la resta de la cadena de subministrament mundial ”.

La investigació demostra que els pacients europeus consideren que aquests compromisos són vitals per a un futur sostenible.

Gairebé tres quartes parts (73%) de les persones creuen que la indústria farmacèutica és estratègicament important per a Europa a mesura que sortim de la pandèmia, ja que pot garantir l’estabilitat i la fiabilitat dels subministraments de medicaments.

Gairebé dos terços (61%) creuen que la fabricació de medicaments a la regió és important per protegir els sistemes sanitaris europeus i, aproximadament, el mateix nombre (59%) considera crucial assegurar l’autonomia i la sobirania d’Europa sobre els medicaments crítics.

L'estudi va trobar que el 85% dels pacients considera que el sector farmacèutic és crucial per impulsar la recuperació econòmica a mesura que sortim de les profunditats de la pandèmia.

La gent va citar la creació d’ocupació i el suport a l’economia local com el principal benefici per promoure la fabricació de medicaments a Europa (57%), seguit de prop pel desig d’un millor accés als medicaments essencials i per reduir la dependència de l’oferta a l’estranger (56%).

A més, més del 70% dels pacients europeus volen que Europa segueixi sent tan competitiva com altres regions i esperen que el seu govern adopti mesures per donar-hi suport.

El medi ambient era una de les principals preocupacions entre els pacients amb un 65% que exigia que els seus medicaments es fabriquessin de manera sostenible per al medi ambient.

A més, més de la meitat (55%) dels pacients veu que els beneficis dels medicaments fabricats a Europa estan relacionats amb el potencial d’impacte ambiental relacionat amb la reducció del transport. I més d’un terç (35%) de la gent pensa que Europa garanteix una producció més ecològica i el respecte a les normatives ambientals que la fabricació a l’estranger.

Sobre Teva i el seu impacte a Europa

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE i TASE: TEVA) fa 120 anys que desenvolupa i produeix medicaments per millorar la vida de les persones. Som líders mundials en medicaments genèrics i especialitats amb una cartera de més de 3,500 productes en gairebé totes les àrees terapèutiques.

Al voltant de 200 milions de persones a tot el món prenen cada dia un medicament Teva i són ateses per una de les cadenes de subministrament més grans i complexes de la indústria farmacèutica. Juntament amb la nostra presència establerta en productes genèrics, comptem amb importants investigacions i operacions innovadores que donen suport a la nostra creixent cartera de productes especialitzats i biofarmacèutics. Teva va operar 32 instal·lacions de fabricació, investigació i desenvolupament a tot Europa el 2020.

A Europa, les compres i nòmines locals de Teva en els nou mercats clau van donar suport a prop de 105,000 llocs de treball, van contribuir amb 29.5 milions de dòlars (25.8 milions d’euros) a la producció econòmica i van generar 5.6 milions de dòlars (4.9 milions d’euros) en ingressos laborals. Els medicaments genèrics de Teva van estalviar sistemes sanitaris en nou països europeus 9.6 mil milions de dòlars (8.4 mil milions d’euros) el 2020. Més informació sobre Teva i els seus  Impacte econòmic.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències