Connecteu-vos amb nosaltres

Tabac

La revisió de la Directiva sobre productes de tabac: una oportunitat per donar un cop corporal a Big Tobacco el 2021?

publicat

on

En una estudiar publicat el 6 de gener, científics del King's College de Londres han posat per fi el mite que els fumadors gaudeixen d'un cert grau de protecció contra el COVID-19. La seva investigació va ser clara: els fumadors que contrauen el nou coronavirus tenen més probabilitats de patir símptomes greus que els que no fumen i són dues vegades més propensos a acabar a l'hospital. Tanmateix, tot i els friolers 209 milions de fumadors al país una regió europea més àmplia (29% de la població total), els governs semblen haver fet molt poc per enfonsar les plomes de la indústria del tabac al llarg del 2020. Serà diferent el 2021, escriu Louis Auge.

Els primers signes no semblen fantàstics. Un informe publicat a finals de novembre per una coalició d’ONG que estudiava 57 països previngut que la indústria del tabac va aconseguir aprofitar la preocupació dels governs per la pandèmia Covid-19 per promoure les seves agendes i afavorir els reguladors. Molts països europeus es troben a prop del fons de la llista (Romania) o han optat per una regulació lleugera (Alemanya, Espanya), en detriment de la salut pública. Segons les ONG, Big Tobacco va utilitzar una barreja de tàctiques per assolir els seus objectius, com ara la donació d’equip mèdic, la contractació d’antics funcionaris públics o la presència agressiva dels seus productes de tabac escalfats.

Tanmateix, amb la propera revisió de la Directiva de productes de tabac de la UE (TPD), prevista per a finals d’aquest any, els estats membres poden manifestar el renovat interès que la pandèmia del coronavirus ha suscitat en polítiques eficaces de salut pública per posar el rècord a la vista. Tot i que la lluita per la regulació serà desordenada, en els darrers mesos ha aparegut un camp com el principal candidat que podria donar un cop a l’estrangulament de Big Tobacco: el comerç paral·lel del tabac.

Una història de dos oficis

El comerç paral·lel de tabac es refereix a l’acte de comprar cigarrets en un país diferent del que es fuma. Gràcies a les diferències de preus entre els membres veïns de la UE, han aparegut lucratius mercats ombres a tot el continent, que han contribuït a l’alta prevalença del tabaquisme i han suposat una pèrdua d’ingressos fiscals per part dels governs.

Tot i que la indústria del tabac fa temps que ha intentat desviar l’atenció del problema, per encàrrec estudis de KPMG (que han estat exposat ja que basant-se en dades falsificades i metodologies defectuoses) per argumentar que el fenomen és causat per un augment de cigarrets falsificats, la realitat és molt més senzilla. Són les pròpies companyies tabaceres les que ofereixen excessivament certs països perquè els fumadors residents a zones amb preus de cigarrets més alts es puguin beneficiar de preus més baixos. A Luxemburg, per exemple, els clients que no viuen al país compren el 80% de totes les cigarretes que s’hi venen.

Una sèrie d’escàndols recents a França ha tornat a posar el comerç paral·lel del tabac a l’agenda de la Unió Europea. A finals de desembre, el diputat francès François-Michel Lambert va llançar un vestit contra Philip Morris International (PMI) pel seu paper en el comerç paral·lel, en un cas que podria tenir greus repercussions per al gegant del tabac. A continuació, a principis de gener, l'Associació francesa de tabacs enutjat (ABEC), anunciat que havien presentat una denúncia a Brussel·les contra les diferències de preus del tabac entre els estats membres.

Tenen un punt. Segons les estadístiques, els francesos fumen 54 milions de cigarrets cada any, però només compra 38 milions als 24,000 estancs que conformen la seva xarxa oficial de venda de tabac. Això significa que 16 milions de cigarrets fumats a França provenen de la frontera. La meitat d’aquests fums es poden cercar amb els veïns immediats de França (Bèlgica, Luxemburg, Alemanya, Itàlia, Espanya i Andorra), que tenen impostos més baixos sobre el tabac i atrauen els fumadors amb preus més baixos. En reacció, el vice-líder del grup parlamentari MoDem, Bruno Fuchs, ha dit que presentarà a llei atrevida això tindria efectes de gran abast a tot el continent si es passés. La llei proposada exigeix ​​l’aplicació estricta d’una part clau de l’OMS del 2018 Protocol per eliminar el comerç il·lícit de productes del tabac. Concretament, Fuchs reclama la creació de quotes de lliurament de tabac país per país, vinculades exclusivament al consum intern, per evitar que les empreses tabaqueres subministren alguns països. El protocol de l'OMS ja ha estat ratificat per 60 països (i la UE), de manera que només es tractaria d'aplicar la carta del tractat. I com que aquest document internacional se situa més amunt en l’ordre de pic del dret internacional que les directives europees i les lleis nacionals, això no hauria de plantejar problemes legals.

La croada de Fuchs ha trobat aliats al Parlament Europeu, on dos eurodiputats líders, Cristian Busoi i Michèle Rivasi han demanat des de fa temps que s’apliqui estrictament el Protocol. Segons ells, el TPD és actualment incompatible amb el document de l’OMS, ja que la principal contramedida europea per al comerç paral·lel, un mecanisme de seguiment i rastreig lliure d’interferències de la indústria, ha estat infiltrada per empreses amb forts vincles amb Big Tobacco. En un seminari web conjunt organitzat a finals de desembre, els dos eurodiputats van assenyalar el fet que l’article 15 del TPD permet a la indústria del tabac escollir les empreses encarregades d’emmagatzemar dades de seguiment i traçabilitat. A més, els fabricants tenen la capacitat de triar els auditors que se suposa que els controlen i amb els quals també mantenen relacions estretes.

Fuchs, Busoi i Rivasi demostren clarament que l’afany polític per prendre Big Tobacco és viu i viu a Europa, i la correlació provada entre el consum de tabac i el nou coronavirus és un exemple més de l’impacte devastador que té el tabaquisme en el cos humà. Revisar el TPD el 2021 d’acord amb el Protocol de l’OMS, en realitat, mataria dos ocells d’una sola pedra: seria un avantatge per a la salut pública si es reduïa la taxa de tabaquisme a tot Europa i es produiria un cop econòmic al cofre de guerra que ha fet servir Big Tobacco per aturar normatives significatives. És una obvietat.

Cigarrets

Comerç il·lícit de tabac: gairebé 370 milions de cigarrets confiscats el 2020

publicat

on

Les operacions internacionals que van implicar l’Oficina Europea de Lluita contra el Frau (OLAF) van provocar el segrest de prop de 370 milions de cigarrets il·legals el 2020. La majoria de cigarrets van ser introduïts de contraban a països fora de la UE, però destinats a la venda als mercats de la UE. Si haguessin arribat al mercat, L’OLAF estima que aquests cigarrets del mercat negre haurien causat pèrdues d’uns 74 milions d’euros en duanes i impostos especials i IVA als pressupostos de la UE i dels estats membres.

 L’OLAF va donar suport a les agències duaneres i policials nacionals i internacionals de tot el món en 20 operacions durant el 2020, en particular proporcionant informació vital sobre la identificació i seguiment de camions i / o contenidors carregats de cigarrets declarats erròniament com a altres mercaderies a les fronteres de la UE. L’OLAF intercanvia informació i informació en temps real amb estats membres de la UE i tercers països i, si hi ha proves clares que indiquen que els enviaments es destinen al mercat de contraban de la UE, les autoritats nacionals estan preparades i poden intervenir i aturar-les.

El director general de l'OLAF, Ville Itälä, va dir: “El 2020 va ser un any desafiant de moltes maneres. Tot i que moltes empreses legítimes es van veure obligades a frenar o aturar la producció, els falsificadors i els contrabandistes van continuar sense parar. Estic orgullós de dir que els investigadors i analistes de l’OLAF van jugar un paper vital a l’hora d’ajudar a rastrejar i confiscar aquests enviaments il·legals de tabac i que la cooperació de l’OLAF amb les autoritats de tot el món s’ha mantingut forta malgrat les difícils condicions. Els nostres esforços conjunts no només han ajudat a estalviar milions d’euros en ingressos perduts i han mantingut milions de cigarrets de contraban del mercat, sinó que també ens han ajudat a apropar-nos a l’objectiu final d’identificar i tancar les bandes criminals que hi ha darrere d’aquest perillós i il·legal comerç. ”

Un total de 368,034,640 cigarrets destinats a la venda il·legal a la UE van ser incautats en operacions relacionades amb l'OLAF durant el 2020; d'aquests 132,500,000 cigarrets van ser confiscats a països no comunitaris (principalment a Albània, Kosovo, Malàisia i Ucraïna), mentre que 235,534,640 cigarrets van ser confiscats als estats membres de la UE.

L’OLAF també ha identificat patrons clars pel que fa als orígens d’aquest comerç il·lícit de tabac: dels cigarrets confiscats el 2020, uns 163,072,740 es van originar a l’extrem orient (Xina, Vietnam, Singapur, Malàisia), mentre que 99,250,000 eren dels Balcans / Europa de l’Est (Montenegro, Bielorússia, Ucraïna). 84,711,900 més es van originar a Turquia, mentre que 21,000,000 provenien dels Emirats Àrabs Units.

Les principals operacions de contraban de cigarrets reportades per l’OLAF el 2020 van implicar col·laboracions amb les autoritats de Malàisia i Bèlgica, Itàlia Ucraïna, així com un nombre que implica autoritats de a tota la UE en una altra part.

Missió, mandat i competències de l’OLAF

La missió de l'OLAF és detectar, investigar i aturar el frau amb fons de la UE.

L’OLAF compleix la seva missió mitjançant:

  • Efectuar investigacions independents sobre fraus i corrupció amb fons de la UE, per tal de garantir que tots els diners dels contribuents de la UE arribin a projectes que puguin generar llocs de treball i creixement a Europa;
  • contribuir a reforçar la confiança dels ciutadans en les institucions de la UE mitjançant la investigació de conductes greus per part del personal de la UE i els membres de les institucions de la UE i;
  • desenvolupar una sòlida política antifraude de la UE.

En la seva funció d’investigació independent, l’OLAF pot investigar assumptes relacionats amb el frau, la corrupció i altres delictes que afecten els interessos financers de la UE sobre:

  • Totes les despeses de la UE: les principals categories de despesa són els Fons Estructurals, la política agrícola i la rural
  • fons per al desenvolupament, despesa directa i ajudes externes;
  • algunes àrees d’ingressos de la UE, principalment els drets de duana, i;
  • sospites de falta greu per part del personal de la UE i dels membres de les institucions de la UE.

Seguir llegint

Cigarrets

El # COVID-19 representa una amenaça mortal per al sector #tobacco?

publicat

on

La pandèmia SARS-CoV-2 ha despertat notícies generals per als fumadors i la indústria que els subministra. Els desenvolupaments més recents inclouen: descongelació investigacions que suggereixen que els fumadors són suposadament menys susceptibles al virus, acompanyat de revelacions que, de fet, l’hàbit agreuja els efectes de la malaltia, així com una prohibició de fumar públic a Galícia que té ara estès a tota Espanya.

Amb més d’un milió de fumadors al Regne Unit segons sembla va començar l’hàbit des de l’aparició de COVID-19, quina gran amenaça representa la crisi actual per a la indústria que beneficia de la seva addicció? La consciència pública sobre els perills del tabaquisme no ha estat mai elevada, és a dir, ha arribat el moment perquè les autoritats d'Europa i altres llocs introdueixin mesures destinades a frenar la pràctica mortal, però han de tenir interferència i prevaricació de la sempre tenaç indústria del tabac. .

"Gran tabac" amenaçat

Al principi del brot de coronavirus, els fumadors podrien haver estat inicialment animats a escoltar els resultats de un estudi de la Xina, on es van representar de manera desproporcionada entre els que patien Covid-19. Les investigacions posteriors no han aportat gairebé notícies tan positives; més d'un El document revisat per iguals ha trobat que els fumadors tenen gairebé el doble de probabilitats de patir símptomes de coronavirus com a no fumadors. Això s’alinea amb altres estudis, que van trobar que els fumadors amb el virus eren el doble de probabilitat ser hospitalitzat i 1.8 vegades més probabilitats de morir que els seus homòlegs per a no fumadors.

L’addicció no és només perjudicial per a aquells que tinguin el cigarret. Amb patrons de bar va instar per mantenir la veu i fins i tot els assistents al parc temàtic va advertir contra els crits per por de transmetre el virus per via oral, els enormes núvols de fum emesos pels aficionats al tabac podrien constituir una epidèmia ambiental que espera que passi. Conscient del perill, Sud-àfrica va prendre mesures immediates prohibir les vendes de tabac a finals de març, tot i que des de llavors ha revisat aquestes restriccions. Més recentment, la regió espanyola de Galícia i l’arxipèlag de Canàries van anunciar prohibir fumar públicament amb la resta del país en vista de seguint el cas.

La pandèmia no acaba de demanar una resposta per part dels legisladors; els fumadors també reconsideren la seva relació amb el tabac davant els perills que comporta la malaltia respiratòria altament contagiosa i mortal. Al Regne Unit, més d’un milió de fumadors han abandonat els darrers sis mesos, amb un 41% dels que pretenien temors de coronavirus per motiu principal. Mentrestant, la University College de Londres trobat que fins a juny de 2020 hi ha més persones que han deixat de fumar que en qualsevol altra finestra de dotze mesos des que es van iniciar registres fa més d’una dècada.

Tàctiques baixes en joc

Big Tobacco no ha pres mai aquest tipus de contratemps, Big Tobacco ha recorregut al seu llibre de jocs tàctic provat i provat. El llibre de llibres inclou, entre altres mecanitzacions obfuscant i influenciant la ciència finançament estudis favorables en matèria de coronavirus i tabaquisme, retardar La normativa antitabac i que reivindica la indústria inclou un "negoci essencial" per evitar mesures de bloqueig en llocs tan diversos Itàlia, Pakistan Brasil.

Al mateix temps, hi ha hagut grans empreses de tabac acusat de rentat de crisi La donació de Philip Morris International (PMI) un milió de dòlars reportat a la Creu Roja Rumana i 50 ventiladors a un hospital grec, així com un estimat de 350,000 € a una organització benèfica ucraïnesa, segons ha suposat que altres grans jugadors havien fet el mateix. Els crítics afirmen que aquestes aportacions aparentment altruistes no són res més que acrobàcies de relacions públiques oportunistes que aprofiten una tragèdia global per pintar Big Tobacco en una perspectiva positiva, cosa que la mateixa indústria rebutja vehement.

Independentment de la intenció que hi ha darrere de les donacions, hi ha grans sospites que hagin pogut contravenir el protocol de la Convenció Marc sobre el Control del Tabac (FCTC), que prohibeix específicament als governs o organismes del govern prendre fons de la indústria del tabac. No és sorprenent, aquest tipus de caneleria no és gens nou per a Big Tobacco, que fa anys que llauren un solc similar. Malauradament, és el que segueix donant avantatges als que hi ha al darrere del jou, malgrat els esforços per frenar la seva influència.

Ineptitud i ineficàcia a la UE

Els responsables polítics de la UE han demostrat, decepcionadament, que són especialment susceptibles a la influència maligna de la indústria del tabac. Com detallat per la OCCRP, la UE ha lliurat efectivament grans parts del seu sistema de seguiment i seguiment (T&T) per al tabac il·lícit a empreses amb estretes relacions amb la indústria. El sistema, que l’FCTC ha destacat com un pas integral per frenar un mercat negre que costos El bloc de més de 10 mil milions d’euros anuals en ingressos públics perduts, té com a objectiu controlar els avenços d’un paquet en cada etapa de la cadena de subministrament mitjançant un identificador únic, eliminant així qualsevol oportunitat d’incometre.

Un element central de qualsevol sistema de T&T amb èxit, tal i com el defineix el Protocol de comerç il·lícit (ITP), és la seva completa independència de la pròpia indústria. No obstant això, la investigació OCCRP ha descobert com les empreses clau que desenvolupen programari de tecnologia i manipulació del procés tenen vincles amb la indústria del tabac, incloses set de vuit de les empreses encarregades d’emmagatzemar les dades de cigarrets tan importants. Mentrestant, una de les principals empreses que fa un seguiment de centenars de línies de subministrament a la UE - Inexto - sembla estar finançada almenys parcialment per Big Tobacco, mentre que el mateix programari que utilitza per dur a terme les seves obligacions es va adquirir a PMI mateix per un suplement de només un franc suís.

Tot el procés està tan carregat d’ineficiències que nou mesos després de la seva implementació, els privilegiats han dit que no tenen ni idea de com d’eficàcia ha estat la lluita contra el comerç il·legal, mentre que un funcionari de l’oficina de normes comercials del Regne Unit l’ha anomenat “completament inútil. ”. No obstant això, els funcionaris de la UE han recorregut el món tot oferint els avantatges del seu sistema i diverses nacions ja han comprat al mite, i fins ara Inexto ha guanyat contractes de Mèxic, Pakistan, Rússia i governs de l'Àfrica occidental. El contracte pakistanès, almenys, ha estat des de llavors invalidat per ordre judicial.

Una vacuna per a la influència de la indústria

En una època en què la crisi del Covid-19 ha posat en relleu les preocupacions sanitàries, els governs i els grups sanitaris haurien de treure una pàgina el debat sobre l'obesitat reservar i generar impuls per reduir la taxa de fumar als seus territoris. Si bé aquest impuls sembla estar guanyant terreny, malauradament no sembla haver escapat la influència perversa i perniciosa de la mateixa indústria, la qual cosa soscava tot el procés.

Les estratagemes de Big Tobacco són àmpliament documentada i ben entès, però aquest coneixement no sembla poder evitar el seu èxit. A més d’una vacuna per aquest nou coronavirus mortal, sembla que la immunitat contra la intervenció de la indústria també hauria de figurar en la llista de prioritats de la UE.

Seguir llegint

Els cigarrets electrònics

La conferència de Berlín mostra el camí a seguir per al control europeu de #tobacco

publicat

on

La crisi dels coronavirus ha estat monopolitzada. Tot i així, Brussel·les intenta mantenir els seus detalls sobre la infinitat d'altres qüestions que afecten el bloc. El 24 de marçth, per exemple, ministres aplaudit el llum verd que es dóna a les converses d’adhesió amb Albània i Macedònia del Nord com a signe encoratjador que les institucions europees encara poden avançar en qüestions polítiques importants durant la pandèmia.

Això és cert fins i tot en el sector sanitari públic. Des del 19 de febrerth a 22nd, la 8a Conferència Europea de Tabac i Salut (ECToH) tingué lloc a Berlín. L’esdeveniment va reunir associacions europees contra el tabac, professionals sanitaris, així com representants de la Comissió Europea i laboratoris farmacèutics sota el paraigua de la Lliga Europea del Càncer, dirigits pel famós zar antitacab Luk Joossens.

Aquesta col·lecció d'aliats en la lluita contra el consum de tabac, la més significativa causar de mort prematura a la UE: va aprofitar l'ocasió per a llançar una nova Escala de control del tabac que quantifica els esforços de control del tabac en uns 36 països europeus.

El sistema de classificació inclou l’afegit d’un nou criteri pel qual es jutgen les polítiques europees de control del tabac: els seus esforços per lluitar contra el comerç il·lícit de tabac, que costos la UE uns 10 milions d'euros anuals i perjudica les seves iniciatives de salut pública.

Mentre que molts països europeus van anotar punts en aquesta categoria gràcies a la seva ratificació del Protocol OMS per eliminar el comerç il·legítim de productes de tabac, es van reduir en altres àrees. Per exemple, cap ha rebut crèdit per haver implementat un sistema per rastrejar i rastrejar productes del tabac que segueix les directrius establertes en el protocol OMS. Per tant, el sistema de rastreig i traç de la UE no es considera conforme amb la regulació internacional de salut pública, una situació que estimulat Els eurodiputats preparen una modificació de la Directiva sobre productes del tabac.

 

Respectar les prioritats de salut pública o els interessos industrials?

El principal defecte del sistema de rastreig i traça del bloc europeu és que no es protegeix adequadament contra els intents perpetus de la indústria del tabac d’influir en les polítiques públiques.

En general, Europa no ha pogut blindar la seva presa de decisions sobre salut pública dels intents de Big Tobacco de promoure els seus propis interessos. ECToH, país amfitrió, llarga història d'Alemanya vincles a la indústria del tabac explica en part la seva posició a la part inferior de l'escala europea de control del tabac.

Tot i que la conferència es va celebrar a Berlín, on la indústria del tabac continua essent un gran expert en salut pública doblat Alemanya, un "país en vies de desenvolupament" pel que fa a la regulació del tabac: representants d'ONG que hi van assistir van criticar àmpliament el retard amb què Alemanya està aplicant polítiques efectives de control del tabac. Alguns dels passos errònics de Berlín es van distingir per a una crítica particular; impressionant, Alemanya és l'únic país de la UE que encara es manté permet publicitat de tabac en cartelleres i en cinemes.

Els retards constants amb els quals Alemanya ha implementat mesures de control del tabac –és un dels últims països de la UE a adoptar la prohibició de fumar als restaurants–, han deixat clar que el país natal, president de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, està lluny de dirigir les accions sobre Europa principals problemes de salut pública.

 

El tabac espia disfressat

La durada amb la qual la indústria del tabac està disposada a subvertir l'agenda de salut pública europea es va mostrar a la recent reunió de Berlín. De fet, l’organitzador de la conferència va interrompre les presentacions de representants d’ONG per denunciar la presència d’enviats de la indústria del tabac a la sala de plens. Aquests representants de la indústria, aparentment, havien aconseguit entrar al recinte de la conferència sota el paraigua de l’anomenada Fundació per a un món lliure de fum.

El nom d'aquesta organització ha estat elaborat amb cura per tal de fer-lo sonar com un triturador anti-tabac. En realitat, però, la Fundació per a un món lliure de fum no hi ha estat desemmascarat com a grup principal del gegant de la indústria del tabac, Philip Morris. La fundació, amb la qual l’OMS ha advertit que els governs no s’associen, busca influir en la regulació en interès de la indústria tabac. Se centra en dos objectius principals: recollir informació sobre els esforços de control del tabac i crear un mercat per a nous productes de tabac, com ara els cigarrets electrònics i els dispositius de tabac escalfat.

La Foundation for a Smoke Free World impugna les acusacions.

 

L’alineació de la regulació de nous productes del tabac amb els tradicionals

La indústria mundial del tabac era comptar en aquests productes d’última generació, com l’IQOS de Philip Morris o el British American Tobacco’s Glo, per ampliar el conjunt de consumidors de nicotina, ja que les iniciatives de salut pública finalment donen fruit en forma de que cau taxes de fumar. Al principi, les autoritats europees havien semblat receptives als arguments de la indústria. Health Public England fins i tot va llançar campanyes, recentment revelat haver estat produït conjuntament amb un grup de pressió associat amb Philip Morris ...argumentant que el vapor va ser "un 95% menys nociu que fumar".

Després d'una intensitat de lesions pulmonars greus associades al vaping, que començar Els Estats Units a l’estiu del 2019, però, la comunitat sanitària pública s’ha convertit cada vegada més convençuda que aquests nous productes del tabac requereixen una manipulació seriosa.

L’OMS té previngut que aquests productes augmenten el risc de patir cor i pulmó i ha recomanat que es regulin de la mateixa manera que les cigarretes tradicionals. Si ho feu, tindria conseqüències importants quant a l'impost sobre aquests productes, quin tipus d'advertències sanitàries han de mostrar i com es fan un seguiment i un seguiment a les cadenes de subministrament. Encara queda per veure si la UE seguirà fent el control de la consulta de cigarrets electrònics. El bloc ensopega amb mesures com la traça i el rastre, en tot cas, suggereixen una carretera desordenada per endavant.

 

El camí a seguir després de Berlín?

La recent conferència ECToH va tancar les portes amb l’adopció unànime d’un declaració preparant l’etapa per al futur de la política europea antitabac. Els delegats es van comprometre notablement a alinear tota la nova regulació dels productes del tabac (cigarrets electrònics i tabac escalfat) amb les regulacions sobre productes tradicionals del tabac, amb referències explícites a impostos especials, advertències sanitàries i restriccions publicitàries.

Enmig de la propagació de la pandèmia de coronavirus i dades primerenques indicant que tant el fum del tabac (procedent de produccions tradicionals o escalfades de tabac) com els cigarrets electrònics fa que les persones tinguin més probabilitats de patir complicacions greus de COVID-19, la urgència per a una supervisió reforçada no podria ser més clara.

 

Seguir llegint
anunci

Twitter

Facebook

Tendències