Connecteu-vos amb nosaltres

Tabac

El canvi dels cigarrets: com s'està guanyant la batalla per no fumar

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

L'únic fabricant de cigarrets que s'ha compromès clarament a deixar enrere el seu producte tradicional ha anunciat que l'any vinent la major part dels seus ingressos vindran de la producció d'alternatives sense fum. PMI té ara una nova ambició de convertir els cigarrets en la font de no més d'un terç dels seus ingressos a finals de la dècada, escriu Nick Powell..

L'ambició estratègica de fer de PMI una empresa lliure de fum es remunta al 2008, quan l'empresa va reconèixer que tenia el deure i la capacitat d'ajudar els fumadors a deixar de fumar. Els productes que satisfan el desig de nicotina dels fumadors però eliminen el fum que causa la majoria de malalties relacionades amb els cigarrets són, amb diferència, la forma més eficaç d'abordar el repte de salut pública del tabac.

El 2016, PMI va llançar una nova gamma de productes, amb el compromís de deixar completament la producció de cigarrets. Per descomptat, van ser els ingressos dels cigarrets els que van finançar la recerca i el desenvolupament de les noves alternatives. Els fumadors simplement haurien canviat a altres marques de cigarrets si PMI hagués aturat la seva producció immediatament.

L'enfocament va ser reconèixer l'impacte sobre la salut dels cigarrets i que, com passa amb molts problemes socials, les empreses tenen un paper essencial com a part de la solució. No va ser un acte benèfic sinó més aviat un cas d'una empresa que reconeixia les seves obligacions amb tots els seus grups d'interès, .

De fet, és un ethos que s'estén a l'impacte de com l'empresa produeix els seus productes, així com a l'impacte del que produeix. El 30% de la compensació dels directius està determinada pel rendiment de sostenibilitat de PMI.

En una presentació a París del seu informe integrat sobre el seu rendiment l'any passat, Miguel Coleta, director global de Sostenibilitat de PMI, va assenyalar que és un requisit de la UE perquè una empresa avaluï el seu impacte en la societat.

A Europa això ha suposat mesures que van des dels programes de recuperació al final de la vida útil de productes sense fum, i la certificació d'ecodisseny al 100% fins a passos positius per augmentar el nombre de dones en càrrecs superiors a més d'un terç del total. .

anunci

A nivell mundial, hi ha un èmfasi en la millora de la qualitat de vida de les persones de la cadena de subministrament. Des del 10 s'han dut a terme 2018 avaluacions d'impacte sobre els drets humans, amb les conclusions abordades. PMI requereix zero l'ús de treball infantil per part dels seus agricultors de tabac contractats, i que el 100% dels agricultors rebin ingressos per viure.

Reduir les emissions de carboni a zero també és una prioritat, així com reduir el consum d'aigua de les granges de tabac. El 100% del tabac comprat no comporta cap risc de desforestació de boscos naturals gestionats i cap conversió dels ecosistemes naturals. 

Tanmateix, Miguel Coleta va tenir clar que PMI no té cap dubte que la major externalitat de l'empresa és l'impacte sobre la salut dels seus productes, que és cada cop més positiu.

Tommaso Di Giovanni, vicepresident de Comunicacions Internacionals de PMI, porta més de 20 anys a l'empresa i participa en la seva transformació des del principi. Em va dir que, amb el seu objectiu de que els cigarrets es converteixin en la font de menys de la meitat dels seus ingressos l'any vinent, "fins i tot estem mirant més enllà del 2025 ja, cap al 2030, perquè hi arribem ràpidament.

"Veiem que estem avançant segons el nostre pla, així que hem decidit moure els pals de la porteria perquè l'any 2030 volem tenir dos terços dels nostres ingressos, no el 50% sinó dos terços dels nostres ingressos, provinents del fum... productes gratuïts. I volem almenys 60 mercats en què els ingressos d'aquests productes representin almenys el 50%”.

La inversió massiva en el desenvolupament de la producció i la comercialització ha estat crucial, va explicar. “Per a nosaltres la inversió més gran i pionera des del principi ha estat Iqos, el nostre producte de tabac calent. Recentment hem llançat l'última iteració, la millor de sempre, Iqos Iluma, amb una nova tecnologia que permet escalfar des de l'exterior el pal de tabac, que anomenem Terea, més que des de l'interior. El nou disseny del producte, incorporant les aportacions dels consumidors, millora l'experiència general del consumidor, que creiem que és primordial per evitar que els usuaris de tabac calent tornin a fumar.

“Amb Iqos, ja estem en el punt en què 28 milions de fumadors l'han adoptat i el 73% d'ells han abandonat els cigarrets, així que el progrés és gran. Però recentment hem afegit altres dos productes sense fum a la nostra cartera, quan vam adquirir Swedish Match. 

“Ja teníem cigarrets electrònics i ara tenim snus i bosses. Les bosses, especialment amb un producte líder anomenat Zyn, estan molt bé als EUA. Zyn representa el 60% del mercat de la nicotina, el mercat de les bosses, als EUA i Swedish Match el 60% d'aquest mercat a nivell mundial.

Tommaso Di Giovanni va subratllar la importància d'apuntar els productes directament als fumadors de cigarrets perquè puguin deixar de fumar i no com una forma d'introduir els joves a la nicotina. Va assenyalar les conclusions de l'agència de salut pública nord-americana, els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties.

"Una cosa que també ens anima realment és veure les últimes dades emeses pels CDC, als EUA, que indiquen que el percentatge d'ús juvenil és tan baix com aproximadament l'1.5%, perquè no volem que els joves fumin, ni que fumin. consumir tabac en absolut”.

Tot i que els plans d'expansió de PMI es basen principalment al voltant d'Iqos i Zyn, l'empresa pretén tenir una cartera completa a l'àmbit lliure de fum. És important oferir als consumidors un camí divers allunyat dels cigarrets, perquè els fumadors puguin optar pel que els funciona. Li vaig preguntar a Tommaso Di Giovanni sobre el vaping, que no ha estat una gran àrea d'inversió per a PMI. 

"No és una inversió tan gran... però forma part de la nostra agenda. Creiem en els cigarrets electrònics perquè els cigarrets electrònics són una millor alternativa que els cigarrets i hi ha consumidors a tot el món que prefereixen els cigarrets electrònics a altres productes.

"Al Regne Unit, la gran majoria dels que han abandonat els cigarrets ho han fet gràcies als cigarrets electrònics perquè hi ha una preferència en aquest país pels cigarrets electrònics. Per tant, és clar que oferim cigarrets electrònics a aquests fumadors si els voleu convèncer perquè deixin els cigarrets”.

Per descomptat, és un mercat afectat per la regulació de la salut pública. En alguns països de la UE hi ha hagut una visió extrema que s'haurien de prohibir totes les alternatives sense fum, o que s'haurien d'equiparar el seu marc normatiu al dels cigarrets. Altres països depenen d'uns impostos elevats per obligar els fumadors a deixar els cigarrets, encara que a la pràctica aquest enfocament crearà un mercat negre pròsper de cigarrets il·lícits.

Tommaso Di Giovanni no preveu que la Comissió Europea vagi per aquest camí. "Espero que no perquè seria un error, ja que totes aquestes alternatives són molt millors que els cigarrets per a la salut de les persones que fumen. 

"Les autoritats europees han establert un precedent positiu i pioner amb la directiva TPD2... per regular els cigarrets electrònics i els nous productes de tabac, com els anomenen, fins i tot permetent als estats membres establir un procediment d'autorització.

"Espero que es construeixin sobre les bones bases de la directiva del 2014 i puguem aprofitar el potencial de salut pública dels nous productes per a la salut pública entre els aproximadament 100 milions d'adults europeus que fumen als estats membres. Al mateix temps, hem de continuar vetllant perquè els no fumadors tinguin un accés limitat a aquests productes perquè no els haurien d'utilitzar”.

Creu fermament que PMI està guanyant l'argument sobre com avançar cap a l'objectiu final d'un món sense cigarrets. “Aquell grup de persones, que basant-se en la ideologia, en l'escepticisme, no dialoga es va reduint amb el temps. Si miro enrere al principi del nostre viatge, abans d'embarcar-nos en les nostres ambicions sense fumar, la gran majoria de la salut pública simplement no es comprometria amb nosaltres.

“Ara mateix, diria que el món està almenys dividit. Hi ha un nombre creixent de defensors de la salut pública, experts en salut pública, membres del procés de presa de decisions, que en realitat participen amb nosaltres perquè veuen el valor del que estem fent. 

“Aquesta és una tendència que va en la direcció correcta, simplement mirant els països que han anul·lat la legislació antiga i han implementat noves lleis per fomentar l'ús d'aquests productes. Vam començar bàsicament amb un, els EUA, ara probablement puc citar vint països que han canviat la seva legislació en una direcció progressiva. 

“És una tendència que continuarà per una simple raó, aquestes alternatives són clarament millors i, finalment, la raó ha de prevaldre”.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències