Connecteu-vos amb nosaltres

Tabac

L'economia d'Ucraïna necessita una nova oportunitat de vida

COMPARTIR:

publicat

on

No cal ser un geni militar per entendre que Ucraïna es troba en un moment difícil en la seva guerra contra Rússia – escriu Stephen J. Blank. A nova ofensiva russa contra Khàrkiv, la segona ciutat més gran, durant l'últim cap de setmana, serveix com a testimoni de la tossuderia de les amenaces russes de girar els flancs de la primera línia d'Ucraïna. El retard innecessari de sis mesos de l'ajuda i les armes d'Occident ha permès els avenços russos.

En algun moment s'acabarà la guerra. No es pot saber si Ucraïna cedeix o no terres a l'est del riu Dnièper o les dues parts accepten un armistici que inclogui Crimea sota l'ocupació russa.

El que se sap és que la capacitat industrial a l'est d'aquest riu s'ha destruït en gran mesura, i l'economia ucraïnesa només aguantarà amb el suport vital occidental sense canvis dràstics. El fet que gran part de la indústria pesada d'Ucraïna és concentrada a l'est del país no ajuda.

Abans de l'última invasió que va començar a l'hivern del 2022, Ucraïna ja ho era un prestatari líder al Fons Monetari Internacional. El Banc Europeu per a la Reconstrucció i el Desenvolupament també hi era, intentant reformar l'economia ucraïnesa. El canvi va arribar, però massa lentament. Les reformes van avançar ambdues descentralització i liberalització (que continua fins i tot en temps de guerra).

L'acritud polític només va empitjorar aquest malestar econòmic. Després d'un fracàs per aixafar un moviment separatista inventat per Moscou al Donbas, va arribar la invasió a gran escala i una mala situació va empitjorar.

En 2022, el Banc Mundial, va informar que el nivell de pobresa d'Ucraïna es va multiplicar per 10. Simultàniament, el seu PIB per càpita es va reduir 17.1% aquell any. La boira de la guerra amaga les dades de l'últim any, però ara és molt pitjor.

anunci

No és sorprenent que aquesta devastació contra la societat i els negocis hagi creat una obertura per a les organitzacions criminals a Ucraïna, un element que el govern ucraïnès ja tenia dificultats per contenir.

Durant les últimes tres dècades, el crim organitzat d'Ucraïna va corrompre la política i els negocis d'Ucraïna, i ho va estar de prop relacionat amb el criminal rus xarxes. Un Brookings reportar detalla com l'inframón criminal d'Ucraïna, que lentament estava sent expulsat de la política abans de la invasió russa, podria estar al costat dels russos si la situació ho permet.

Durant anys, aquest element criminal també va treballar amb alguns oligarques ucraïnesos. Potser no es tracta d'un crim en el sentit fet per a la televisió: assassinats i robatoris a bancs, narcòtics o operacions de tràfic de persones, però hi ha un component de mercat negre a l'economia ucraïnesa, que ha ressorgit després d'una dècada de lent declivi. A mesura que l'economia d'Ucraïna entra en espiral cap a la incertesa, el comerç il·lícit i falsificat va augmentant.

L'escala d'aquest comerç il·lícit és difícil de determinar, però hi ha un producte destacat: els cigarrets. El 2020, Ucraïna va superar la Xina convertir-se en la font més gran d'Europa de tabac il·legal, i això segueix així. Per a Ucraïna, el comerç il·lícit de tabac resulta pèrdues d’ingressos de fins a 20.5 milions de jrivnia (al voltant de 480 milions d'euros) en impostos no pagats o mal pagats el 2022. El mercat ucraïnès de tabac il·lícit ha crescut ràpidament des del 2% del consum total de tabac el 2017 fins al 22% el 2022, segons a Informe 2022 per l'agència d'investigació de mercat Kantar. Un 2018 després d'un acord entre Kíev i Brussel·les per augmentar gradualment els impostos als cigarrets per alinear-se amb les normes fiscals europees no va poder frenar la marea. El volum legal de cigarrets va disminuir un 46% entre el 2018 i el 2022, mentre que la quota del comerç il·legal va augmentar del 2% el 2017 al nivell rècord del 25.7% a l'octubre del 2023.

Per mantenir el crèdit estranger, Ucraïna va haver de reformar la seva economia i netejar-la de l'evasió fiscal. L'Oficina de Seguretat Econòmica d'Ucraïna es va crear el 2021 per fer-ho. La seva feina era investigar delictes econòmics, inclòs el comerç il·lícit de tabac.

La incapacitat d'Ucraïna per resoldre el comerç il·lícit de tabac mostra l'estereotip del país com a mercat fronterer geopolíticament inestable, que necessita constantment ajuda financera. Mostra una manca global de capacitat institucional per dur a terme realment les reformes econòmiques i lluitar contra la corrupció, cosa que l'FMI i el BERD demanen més d'una dècada. Aquest comerç il·lícit pot soscavar la voluntat d'Occident de quedar-se amb Ucraïna.

Aquest és un problema solucionable. Kíev podria fomentar l'establiment de certs punts de referència i objectius assolibles per contrarestar el comerç il·lícit de tabac a Ucraïna. Després d'un altre augment dels impostos, podria aportar més de 30 milions de hryvnia (uns 700 milions d'euros) d'ingressos pressupostaris addicionals aquest any i demostrar que Ucraïna és un actiu econòmic. Podria mostrar la força de voluntat política i la capacitat institucional d'autofinançar-se, possiblement assegurant una relació més sostenible a llarg termini amb Europa. És un bon aspecte per a Ucraïna si pot controlar-ho.

Des del 2014, els líders ucraïnesos centrats en Occident han discutit el seu desig d'unir-se algun dia a la UE i abandonar l'esfera d'influència i l'economia de Rússia. La integració d'Ucraïna al mercat interior de la UE està en risc si Brussel·les la veu com un país que ni tan sols no pot controlar el seu mercat negre. 

Els actors estrangers no estan impressionats amb el progrés lent de Kíev. "Tenint en compte la guerra en curs, el compliment insuficient dels pressupostos de l'Estat i la reducció de l'ajuda econòmica i militar dels socis internacionals, el creixement del sector a l'ombra de l'economia, segons els representants empresarials, és inacceptable", ha explicat la Cambra de Comerç dels Estats Units. dit en un comunicat després de l'informe Kantar el 2023.

L'Associació Empresarial Europea dit ha “emfatitzat repetidament el problema de l'economia submergida a Ucraïna, que va molt més enllà de la indústria del tabac. No obstant això, malgrat els casos d'alt perfil als mitjans, la situació continua empitjorant".

L'escala del comerç il·lícit que es produeix a Ucraïna suggereix que els grups del crim organitzat estan al darrere. És probable que hagin subornat agents de policia, duanes i patrulles frontereres i altres funcionaris de l'ordre perquè permetin la venda i exportació d'aquests béns.

Si Ucraïna vol ser membre de la UE, li queda molt camí per recórrer. La corrupció i l'actitud del vell món, de diable pot importar, estan arrelades. Un cop acabada aquesta guerra, la tripulació de neteja tindrà molta feina per davant. Aquest treball inclourà més que tamisar entre runes i assegurar-se que els llums estiguin encesos. Significarà intentar convèncer els líders polítics d'Ucraïna perquè facin allò que l'FMI i el BERD no han pogut fer des del 2014: canviar una cultura de corrupció política.

Stephen J. Blank, Ph.D., és Senior Fellow al Programa Eurasia de FPRI. Ha publicat més de 1500 articles i monografies sobre polítiques exteriors i militars soviètiques/russes, ucraïneses, asiàtiques i europees..

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències