Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Donació de prop de 100 milions de vacunes finançades per Team Europe com a part dels 500 milions anunciats pel president von der Leyen

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Team Europe i Gavi Vaccine Alliance han anunciat una donació de 99.6 milions de dosis de la vacuna de Johnson & Johnson que es lliuraran abans de finals d'any. Això forma part del compromís de la Unió Europea de compartir almenys 500 milions de dosis de vacunes amb països d'ingressos baixos i mitjans fins a mitjans de 2022. Els primers lots s'estan lliurant ara a Níger (496,800), Djibouti (50,400), Nigèria (2,764,800), Togo (633,600), República Centreafricana (302,400), República Democràtica del Congo (230,400), República de Guinea (496,800), i Mauritània (144,000), i continuarà a altres països del continent africà durant les properes setmanes.

La presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, va dir: "L'equip d'Europa està impulsant l'esforç global de solidaritat contra la COVID-19. Aquests prop de 100 milions de dosis de Johnson & Johnson, que es lliuraran a través de COVAX, es troben entre els 500 milions de dosis que ens hem compromès a lliurar als països més vulnerables en els propers mesos. Les primeres dosis han arribat al Níger, i arribaran a altres països aquesta setmana. Continuarem compartint vacunes. Al mateix temps, estem donant suport a l'enfortiment de les capacitats mundials de fabricació de vacunes, especialment a l'Àfrica. Aquesta nova donació permetrà a COVAX accelerar els seus lliuraments el 2021 i principis del 2022. Team Europe continua amb el seu ferm compromís amb l'accés equitatiu a les vacunes".

Comparteix aquest article:

Croàcia

La Comissió aprova el mapa d'ajuda regional 2022-2027 per a Croàcia

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes de la UE sobre ajudes estatals, el mapa de Croàcia per a la concessió d'ajuts regionals de l'1 de gener de 2022 al 31 de desembre de 2027 en el marc del Directrius d'ajuts regionals revisades ("RAG"). El RAC revisat, adoptat per la Comissió el 19 d'abril de 2021 i que va entrar en vigor l'1 de gener de 2022, permet als estats membres donar suport a les regions europees menys afavorides per posar-se al dia i reduir les disparitats en termes de benestar econòmic, ingressos i atur. objectius de cohesió que es troben al centre de la Unió. També ofereixen més possibilitats als estats membres de donar suport a les regions que s'enfronten a reptes estructurals o de transició, com ara la despoblació, per contribuir plenament a les transicions ecològiques i digitals.

Al mateix temps, el RAG revisat manté fortes salvaguardes per evitar que els estats membres utilitzin diners públics per desencadenar la deslocalització de llocs de treball d'un estat membre de la UE a un altre, que és essencial per a la competència justa al mercat únic. El mapa regional de Croàcia defineix les regions croates elegibles per a l'ajuda regional a la inversió. El mapa també estableix les intensitats màximes d'ajuda a les regions subvencionables. La intensitat de l'ajuda és l'import màxim d'ajuda estatal que es pot concedir per beneficiari, expressat com a percentatge dels costos d'inversió subvencionables. D'acord amb el RAG revisat, les regions que cobreixen tota la població de Croàcia seran elegibles per a l'ajuda regional a la inversió. Hi ha disponible una nota de premsa online.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Comissió Europea

La bretxa de gènere a nivell educatiu s'està reduint, però les dones encara estan poc representades en recerca i innovació

publicat

on

El nombre d'estudiants i titulades de grau, màster i doctorat ha crescut de manera constant en els últims anys. Tanmateix, les dones encara estan poc representades en les carreres de recerca i innovació. Aquestes són algunes de les conclusions clau de la Comissió Europea Informe She Figures 2021, que des del 2003 fa un seguiment del nivell de progrés cap a la igualtat de gènere en recerca i innovació a la Unió Europea i més enllà.

La comissària d'Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va donar la benvinguda a l'informe d'enguany i va dir: "L'últim informe She Figures destaca que l'economia, els laboratoris i el món acadèmic d'Europa ja depenen de les dones. Tanmateix, també demostra que encara hem de fer més per promoure la igualtat de gènere, en particular per inspirar les noies per a una carrera en STEM. No hi ha dubte, Europa necessita la creativitat i el potencial emprenedor de les dones per donar forma a un futur més sostenible, verd i digital".

La publicació She Figures 2021 destaca que, de mitjana, a nivells de grau i màster, les dones superen els homes com a estudiants (54%) i graduats (59%), i hi ha gairebé equilibri de gènere a nivell de doctorat (48%). Tanmateix, persisteixen les disparitats entre els camps d'estudi. Per exemple, les dones encara representen menys d'una quarta part dels doctorands en l'àmbit de les TIC (22%), mentre que representen el 60% o més en els camps de salut i benestar i educació (60% i 67% respectivament). A més, les dones representen només al voltant d'un terç dels investigadors (33%).

Al nivell més alt del món acadèmic, les dones continuen infrarepresentades, ocupant aproximadament una quarta part dels llocs de professorat titular (26%). Les dones també tenen menys probabilitats de treballar com a científiques i enginyeres (41%) i estan poc representades entre els professionals autònoms en ciències i enginyeries i ocupacions de les TIC (25%). Hi ha més informació disponible en aquest el comunicat de premsa.

anunci

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Disruptors endocrins (EDC)

Productes químics: la Comissió busca opinions públiques sobre la simplificació i la digitalització de les etiquetes

publicat

on

La Comissió ha llançat una consulta pública sobre la simplificació i la digitalització de l'etiquetatge de productes químics com ara coles, detergents per a la roba i rentavaixelles, productes fertilitzants. Les etiquetes que acompanyen els productes són el mitjà principal per comunicar informació essencial als usuaris, inclosa la informació sobre perills i seguretat i les instruccions d'ús del producte.

No obstant això, la comprovació d'aptitud de la legislació sobre productes químics més rellevant (excepte REACH) l'avaluació del Reglament de Detergents va demostrar que la comprensió de l'etiqueta i, per tant, la protecció del consumidor es pot millorar encara més evitant que les etiquetes estiguin sobrecarregades amb informació, que sovint és tècnica. La consulta pública recopilarà comentaris sobre l'experiència i opinions de consumidors, usuaris professionals de productes, indústria, organitzacions de la societat civil, autoritats nacionals i qualsevol altra part interessada. 

Els resultats s'alimentaran de les consideracions de la Comissió per a les propostes sobre una revisió de la classificació, l'etiquetatge i l'envasament de substàncies i mescles (CLP) i el Reglament de detergents i productes fertilitzants, previst el 2022. La consulta pública està disponible aquí i està obert fins al 16 de febrer de 2022.

anunci

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències