Connecteu-vos amb nosaltres

Intel · ligència artificial

La Comissió recull opinions sobre els principis rectors del G7 sobre intel·ligència artificial generativa

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió ha llançat un enquesta a les parts interessades ondraftPrincipis rectors internacionals per a organitzacions que desenvolupen sistemes d'IA avançats, que han estat acordats pels ministres del G7 per a la consulta de les parts interessades.

Aquests principis actualment estan desenvolupats pels membres del G7 sota el procés d'Intel·ligència Artificial d'Hiroshima per establir baranes a nivell global. El onze esborranys de principis rectors, que cobreixen sistemes avançats d'IA com ara models fonamentals i IA generativa, tenen com a objectiu promoure seguretat i fiabilitat de la tecnologia. Sobre aquesta base, els membres del G7 pretenen compilar un codi de conducta que proporcioni orientació a les organitzacions que desenvolupin eines d'IA.

La vicepresidenta de Valors i Transparència, Věra Jourová, va dir: "La IA generadora aporta oportunitats, però també riscos i reptes i hem de configurar amb urgència un marc per a aquesta tecnologia a nivell global. Amb aquests principis, la UE i les democràcies afins estaran equipades amb el primer conjunt internacional de directrius per promoure un ús ètic i segur dels sistemes avançats d'IA i garantir que es respectin plenament els drets humans universals.

El comissari del Mercat Interior, Thierry Breton, va dir: "Amb la Llei d'IA, la UE és la pionera mundial en establir normes clares i proporcionades sobre la IA per abordar els riscos i promoure la innovació. Estic content que els principis clau de la Llei d'IA serveixin d'inspiració per als enfocaments internacionals de la regulació i la governança de la IA. Això reflecteix el paper d'Europa com a norma global".

Es convida a totes les parts interessades a contribuir a l'enquesta abans del 20 d'octubre. Els comentaris rebuts informaran la posició de la UE en el procés del G7 i contribuiran a les discussions per finalitzar les negociacions sobre els principis rectors i el desenvolupament d'un codi de conducta internacional voluntari per als desenvolupadors d'IA, que serà avalat pels líders del G7 aquest any.

Els principis rectors del G7 i el codi de conducta voluntari complementaran a nivell mundial les normes legalment vinculants que els colegisladors de la UE estan ultimant actualment en virtut de la Llei d'IA.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències