La carta, que es va enviar divendres al consell d'administració i a l'alta direcció de Facebook, segueix la pressió pública que augmenta instant Facebook a actuar efectivament contra el discurs d'odi i la desinformació perillosa.

La convocatòria de les ONG conjuntes revela que en les recents declaracions d'un representant sènior de Facebook, l'empresa "no té una política dirigida a combatre l'antisemitisme en línia", cosa que va provocar la coalició per instar Facebook a "unir-se a les files dels historiadors, defensors i activistes , legisladors i líders que van elaborar la definició de treball de l'IHRA "i" assumir la responsabilitat i avançar cap a l'eliminació del flagell de l'antisemitisme de la plaça pública en línia més important d'avui ".

Al juliol, la directora de Facebook Sheryl Sandberg, va declarar que "Facebook ha de millorar a la hora de trobar i eliminar contingut odiós." La convocatòria conjunta de la coalició mundial d’ONG subratlla que l’antisemitisme i les polítiques efectives per fer-hi front han de formar part del procés de presa de decisions de Facebook per fer front als discursos d’odi.

Paral·lelament a l’augment d’atacs violents i assassinats contra les comunitats jueves dels darrers anys, l’antisemitisme en línia ha crescut exponencialment, les plataformes de xarxes socials serveixen com a escenaris d’assetjament principal per a l’odi més antic del món. La carta de la coalició cita estudis que "els jueus denuncien de manera aclaparadora que l'antisemitisme en línia és la forma més aguda d'odi jueu que experimenten".

Fins al moment, prop de 40 països ja han aprovat o han adoptat la definició de funcionament de l’IHRA amb certa capacitat oficial, ja sigui mitjançant la seva pertinença a l’IHRA o de manera independent.

Als Estats Units, la definició de l’antisemitisme és clara: la definició de funcionament de l’IHRA ha estat adoptada pel Departament d’Estat, i una recent Ordre Executiva presidencial sobre la lluita contra l’antisemitisme instrueix el Departament d’Ensenyament que consideri la definició de l’IHRA quan avalui el títol VI Drets Civils Actuar queixes de discriminació.

La decisió dels signants de centrar-se en Facebook derivava del recent anunci del gegant de mitjans socials que revisaria les seves polítiques de discurs d’odi i desinformació. La decisió de la coalició també es va basar en un reconeixement que Facebook, com a principal plataforma de mitjans socials, pot establir l’estàndard per a la indústria de les xarxes socials en la lluita contra l’odi en línia. Si, i quan, Facebook adopta una política eficaç i completa per combatre el discurs d’odi en línia i l’antisemitisme, és probable que altres plataformes de mitjans socials com Twitter i TikTok siguin el mateix.

Irwin Cotler, el president del Centre de Drets Humans de Canadà Raoul Wallenberg, un dels signants de la carta, va declarar: “L’antisemitisme és el més antic, més perdurable, més tòxic i més letal dels odi - el canari al camp minat del global. dolent. La definició de l’IHRA és el marc normatiu més fort i definitiu que tenim per controlar i combatre l’antisemitisme a nivell governamental, parlamentari, d’aplicació de la llei i de la societat civil. La seva adopció és tan oportuna com cal. ”

El rabí Menachem Margolin, president de l’Associació Europea de Jueus, signant de la carta va dir: “Amb més gent que Xina i més d’un terç de tota la població global amb comptes, Facebook és un món propi. El seu poder i abast són immensos. Amb un poder tan gran hauria de venir una gran responsabilitat. Que les plataformes de xarxes socials s’han convertit en llits d’odi i l’antisemitisme és innegable. També hi ha una manca d’acció responsable de l’empresa per afrontar-la. Registrar-se a la definició de l’IRA seria un pas important i un compromís visible de Facebook de que no hi ha lloc, al món virtual, com el món real, perquè el virus de l’antisemitisme prosperi sense comprovar-se i no revisar-lo ”.

El rabí Abraham Cooper, el degà adjunt i director de l’agenda d’acció social mundial del Centre Simon Wiesenthal, un dels signants de la carta, va assenyalar que “durant la dislocació social i la pandèmia Covid-19 sense precedents després de l’assassinat de George Floyd, extremistes, inclosos antisemites, aprofitar el poder de màrqueting inigualable de les xarxes socials per integrar l’odi, les teories de conspiració i el terrorisme de llop solitari. " "Facebook ha de liderar la lluita per degradar la integració de l'antisemitisme a través de les xarxes socials. La definició d'IHRA de l'antisemitisme proporciona a Facebook una definició senzilla de l'odi més antic de la història. "

La professora Dina Porat, que és una de les autores de la definició de l’antisemitisme de l’IHRA, ha destacat que la definició s’ha convertit en “un bastó de jardí, una declaració de valors”.

Els que s’uneixen a la seva adopció es comprometen a combatre l’antisemitisme i altres mals paral·lels. Ja és hora que les principals xarxes socials, Facebook, abans que res, utilitzin la definició de l’IRA com a criteri per identificar expressions antisemites i les desarrelinin immediatament, exercint així la seva responsabilitat per ajudar a crear un món millor que el que vivim. ”