Connecteu-vos amb nosaltres

salut

Entrevista amb Eric Bossan, cap d'Europa Viatris

publicat

on

Martin Banks parla amb Eric Bossan.

Ens podeu explicar alguna cosa sobre Viatris, el vostre propi paper personal i també el que fa i farà l’empresa en termes de sostenibilitat ambiental?

Viatris és una empresa mundial d’assistència sanitària formada el novembre de 2020 amb una plantilla de més de 40,000 treballadors. Viatris té com a objectiu oferir un major accés a medicaments de qualitat i assequibles per a pacients de tot el món, independentment de la seva geografia o circumstància.

Superviso les nostres operacions comercials. A Europa som una de les companyies farmacèutiques líders. Tenim presència a 38 països i donem feina a aprox. 11,000 individus. Som, per exemple, un actor clau en la trombosi i en l’accés als biosimilars, que poden oferir alternatives de tractament importants i sovint més assequibles, amb una de les carteres biosimilars més grans i diverses de la indústria.

La sostenibilitat per a nosaltres es refereix a la durabilitat a llarg termini del nostre rendiment general, basat en la nostra missió i model operatiu. Això suposa el respecte pels recursos naturals en què confiem i les contribucions socials que fem a través del nostre treball.

La contaminació és un dels temes de la setmana verda de la UE d’aquest any. Quin problema de salut té la contaminació i què voleu que aconsegueixi l'esdeveniment per abordar aquest problema global?

Com també es va afirmar al pla d’acció Zero Pollution, llançat per la CE a mitjans de maig, la contaminació és la causa ambiental més gran de múltiples malalties mentals i físiques i de morts prematures.

Com a part del nostre compromís, mantenim operacions sostenibles i responsables i treballem diligentment per reduir el nostre impacte ambiental. Tenim un enfocament integrat centrat en la gestió del nostre ús d’aigua, les emissions a l’aire, els residus, el canvi climàtic i l’impacte energètic; alguns exemples dels nostres esforços són: hem augmentat l’ús d’energies renovables en un 485% en els darrers cinc anys i tots els llocs de la nostra antiga empresa Mylan a Irlanda (un país on tenim el nombre més elevat de llocs d’Europa) utilitzen el 100% energia renovable.

Dit això, la Setmana Verda de la UE 2021 ha estat i continua sent una oportunitat per intercanviar coneixements i implicar-se amb els grups d'interès i els ciutadans interessats sobre com podem treballar junts per fer realitat l'ambició d'un entorn lliure de contaminació zero i tòxics.

No ho podem fer sols; per tant, ens associarem amb la indústria i el món acadèmic per promoure polítiques i pràctiques basades en el risc i la ciència.

Per exemple, defensem iniciatives industrials establertes sobre bones pràctiques mediambientals, inclosa la fabricació responsable i la gestió d’efluents, així com col·laborar amb la indústria farmacèutica per ampliar l’aplicació.

Quin és específicament el compromís de la vostra empresa amb la Setmana Verda 2021 i, més generalment, amb la UE? Què tan realista és l’ambició de contaminació zero de la UE? La UE podria estar fent més coses en aquest camp?

Com que va ser una setmana molt perspicaç, la meva crida és utilitzar l’energia EUGreenWeek per assumir els reptes mediambientals i inspirar-se en la determinació i el compromís que la indústria farmacèutica ha posat al darrere de COVID-19. La indústria farmacèutica ha de jugar un paper a l’hora de liderar aquests esforços, ja que intentem garantir el subministrament de medicaments d’alta qualitat i mantenir un comportament ambiental responsable.

El nostre treball a nivell de Brussel·les combina la defensa de bones pràctiques establertes, inclosa la fabricació responsable i la gestió dels efluents. Creiem que aquesta és la millor manera d’escalar l’aplicació de bones pràctiques mediambientals i facilitar l’eficàcia a tota la cadena de valor, per ajudar a reduir la càrrega administrativa i contenir els costos, que serveixen tots dos objectius generals d’accés estable i oportú a alta qualitat i medicina assequible i conducta responsable.

Per exemple, treballem junt amb les associacions europees de la indústria farmacèutica (Medicines for Europe, Association of the European Self-Care Industry (AESGP) i European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA)) i hem desenvolupat un marc holístic per a la predicció. i la priorització de productes farmacèutics per donar suport a les avaluacions dels seus riscos potencials en els sistemes hídrics i una eina d’exposició ambiental explícitament espacial que permeti als usuaris predir les concentracions d’API (ingredient farmacèutic actiu) en els sistemes hídrics. El projecte de seguiment, PREMIER, col·laboració publicoprivada, cofinançat per la Comissió Europea i iniciat el setembre del 2020, farà que les dades ambientals disponibles siguin més visibles i accessibles per a totes les parts interessades.

Podeu explicar, breument, com la vostra empresa intenta equilibrar entre atendre necessitats urgents de salut i afrontar els reptes ambientals?

La salut mediambiental i la de les persones estan interconnectades, una relació subratllada pel canvi climàtic, la contaminació i l'estrès hídric. La Comissió Europea ha establert objectius ambiciosos a la llei europea sobre el clima: incloure l’objectiu de reducció d’emissions del 2030, com a mínim, del 55%, com a trampolí cap a l’objectiu de neutralitat climàtica del 2050; sens dubte, ajudarà a impulsar una Europa més ecològica i contribuirà a millorar la salut pública.

Pel que fa als productes farmacèutics, l’ambiciós Pla d’Acció Contaminació Cero té com a objectiu solucionar la contaminació de productes farmacèutics a l’aigua, a més del pla d’acció sanitari de la UE contra la resistència als antimicrobians (RAM). A més, els ciutadans de la UE, i els nostres clients i socis comercials, són més conscients del medi ambient i exigeixen que les empreses es posicionin i es mostrin compromeses amb aquest tema.

Com que els productes farmacèutics són una indústria altament regulada, l’efluent de fabricació només contribueix marginalment a la presència de productes farmacèutics al medi ambient. La major part de l’impacte prové de l’excreció humana. Per obtenir resultats efectius, els municipis haurien d’establir plantes de tractament d’aigües residuals.

Ens comprometem a fer la nostra part mentre treballem per complir la nostra missió d’abordar l’impacte mediambiental de la nostra indústria alhora que oferim accés als pacients independentment de la geografia o les circumstàncies.

La conservació de l'aigua i la gestió proactiva de les aigües residuals són components bàsics per gestionar operacions sostenibles, així com per promoure l'accés a medicaments i una bona salut. Per exemple, el 2020 vam implementar mesures en diversos dels nostres llocs a l’Índia per reduir el consum d’aigua, millorar l’eficiència i garantir que cap aigua residual no tractada entri al medi ambient. Aquestes iniciatives testimonien el nostre compromís amb la conservació de l'aigua i la gestió proactiva de les aigües residuals a nivell mundial.

Una altra àrea que considerem que és fonamental per col·laborar és la lluita contra la resistència antimicrobiana (RAM), que es produeix quan els bacteris evolucionen per resistir els efectes dels antibiòtics. Molts factors contribueixen a la RAM, incloent un control deficient de la infecció, la prescripció excessiva d’antibiòtics i antibiòtics al medi ambient. La majoria dels antibiòtics del medi ambient són el resultat d’excrecions humanes i animals, mentre que una quantitat significativament menor prové de la fabricació d’ingredients farmacèutics actius (API) i la seva formulació en medicaments. Som signants de la Declaració de Davos sobre la lluita contra l’AMR i membre del consell fundador de l’AMR Industry Alliance. Hem adoptat el Marc comú de fabricació d’antibiòtics AMR Industry Alliance i som un membre actiu del seu grup de treball sobre fabricació. El Marc comú de fabricació d’antibiòtics proporciona una metodologia comuna per avaluar el risc potencial de les descàrregues d’antibiòtics i prendre les mesures adequades quan sigui necessari.

Com a empresa de nova creació, esperem establir objectius de rendiment basats en la ciència, enfocats inicialment al clima, l’aigua i els residus. A més, Viatris ha aprovat recentment el mandat de l’aigua, CEO del Pacte Mundial de les Nacions Unides. Es tracta d’una iniciativa global important i compromesa amb la reducció de l’estrès hídric identificant i reduint els riscos crítics per a l’aigua, aprofitant les oportunitats relacionades amb l’aigua i contribuint als objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides.

Quines, si n’hi ha, quines són les lliçons que s’han d’aprendre de la pandèmia en termes de sostenibilitat ambiental i de combatre la contaminació? El món estarà millor equipat per afrontar una altra pandèmia com aquesta?

La pandèmia ha subratllat qüestions urgents de solidaritat, seguretat i equitat en la salut mundial, i els seus impactes econòmics tindran ramificacions a llarg termini. Com a empresa, el 2020 vam centrar els nostres esforços polítics relacionats amb COVID-19 a garantir la continuïtat de l’accés als medicaments per a pacients de tot el món, superant un panorama en constant canvi de restriccions frontereres, requisits governamentals i interrupcions del sistema sanitari.

Els esforços realitzats per centenars de milers de treballadors sanitaris a tot el món no es poden subratllar prou. Els seus esforços incansables i la col·laboració entre socis públics i privats, inclosa la indústria farmacèutica mundial, demostren que, quan ens alinem amb un objectiu comú, podem fer-ho realitat.

De cara al futur, quins consideres els principals problemes / reptes per davant dels responsables polítics i del teu sector?

Per superar qualsevol desafiament o qüestió, hem de mantenir un diàleg obert i constructiu amb els grups d'interès de tot Europa, tenir com a objectiu trobar solucions que garanteixin l'accés als medicaments i responguin als desafiaments mediambientals i de salut. Crec fermament que els negocis poden ser una força definitiva. Estem preparats per col·laborar amb una Europa més verda i més justa.

Seguir llegint

EU

EAPM: La segona conferència de la Presidència sobre "Innovació, confiança pública i evidències" fa senyal: registreu-vos ara!

publicat

on

Bon dia, companys de salut, i una calorosa benvinguda a l’actualització de l’Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM). Aquest matí tenim notícies emocionants, ja que l’2 de juliol tindrà lloc la propera 1a conferència de la Presidència Bridging durant la Presidència eslovena de la UE. escriu el director executiu d'EAPM, el Dr. Denis Horgan.

Conferència de pont: innovació, confiança pública i evidències: generació d'alineació per facilitar la innovació personalitzada en sistemes d'atenció sanitària - Inscripció oberta

El tema d'EAPM's 2nd La conferència Bridging Presidency, que se celebrarà el dijous 1 de juliol, sota els auspicis de la Presidència eslovena de la UE, serà "Innovació, confiança pública i evidències: generació d'alineació per facilitar la innovació personalitzada en atenció sanitària "

La conferència es divideix en cinc sessions que cobreixen les següents àrees: 

  • Sessió 1: Generació d'alineació en la regulació de la medicina personalitzada: RWE i Citizen Trust
  • Sessió 2: Combatre el càncer de pròstata i el càncer de pulmó: el paper del càncer de batre de la UE: actualització de les conclusions del Consell de la UE sobre la detecció
  • Sessió 3: Alfabetització sanitària: comprendre la propietat i la privadesa de dades genètiques
  •  Sessió 4: Assegurar l'accés del pacient al diagnòstic molecular avançat

Cada sessió inclourà taules rodones, així com sessions de preguntes i respostes per permetre la millor participació possible de tots els participants, de manera que ara és el moment de registrar-se, aquíi descarregueu l'agenda aquí!

Quins són, doncs, els temes que hi ha sobre la taula?

L’actual crisi del COVID-19 ha posat en gran alleujament molts problemes sanitaris europeus i, de fet, mundials. També ha plantejat qüestions importants, no necessàriament noves, però que s’han centrat més en la pandèmia.

Una d’aquestes qüestions és si la UE hauria de tenir un paper més important en la salut pública i, en particular, en el subministrament de tecnologia sanitària. Això, per descomptat, afectaria la competència de la sanitat estretament guardada, de manera que, si això passés, com seria?

Una altra qüestió és com es poden superar les bretxes, ara tan evidents, per protegir millor la salut d’Europa davant d’una altra crisi i com identifiquem els possibles pacients? Quines són les prioritats? La UE hauria de desenvolupar directrius de detecció del càncer de pulmó i de pròstata? La qüestió més àmplia, com s'ha esmentat anteriorment, és si és hora de donar a la UE un paper més important en la protecció de la salut d'Europa.

Mentrestant, al centre de la medicina personalitzada, hi ha un ús en expansió de les dades de salut. Aquest és un tema sensible. Sens dubte, és necessari que la comunitat de ciències de la salut parli més obertament sobre l’ús de dades de salut personal en investigacions per millorar la salut humana i eradicar malalties com el càncer i el públic ha de ser el centre de qualsevol discussió.

Moltes iniciatives nacionals i internacionals es basen en una anàlisi completa de dades per impulsar solucions basades en l'evidència per millorar els resultats en salut.

Al costat dels nostres grans ponents, els assistents es basaran en principals experts en l’àmbit de la medicina personalitzada, inclosos pacients, pagadors, professionals sanitaris, a més de la indústria, la ciència, l’àmbit acadèmic i el camp de la recerca. En algun moment del dia comentarem, sobre tot o tot, del que parlarem a continuació.

Podeu registrar-vos, aquí, i descarregueu la nostra agenda aquí!

En altres notícies ...

S'han establert 500 milions de dosis de BioNTech / Pfizer per a la distribució global dels EUA

L’administració de Biden planeja comprar 500 milions de dosis de vacuna contra el coronavirus Pfizer per distribuir-la a altres nacions, cosa que s’afegeix significativament als seus esforços continus per inocular poblacions de tot el món, segons tres persones familiaritzades amb els plans. La decisió del govern nord-americà podria comportar que s’enviïn 200 milions de dosis de Pfizer a tot el món aquest any, seguides de 300 milions més durant la primera meitat del 2022, segons els familiars que coneixien el pla. El president Joe Biden anunciarà el pla abans de la reunió del G-7 al Regne Unit. 

Pfizer i el seu soci de desenvolupament BioNTech han presumit en les últimes setmanes que estan ampliant les capacitats de fabricació i esperen lliurar milers de milions de dosis en els propers anys.

Certificat digital COVID de la UE

Els eurodiputats veuen el certificat COVID digital de la UE com una eina per restaurar la llibertat i insten els països de la UE a implementar-lo abans de l'1 de juliol. El certificat té com a objectiu facilitar viatges més fàcils i segurs demostrant que algú ha estat vacunat, ha tingut una prova de COVID negativa o s’ha recuperat de la malaltia. La infraestructura per a això està instal·lada i 23 països estan tècnicament preparats, amb nou que ja emeten i verificen almenys un tipus de certificat. 

En un debat plenari del 8 de juny, Juan Fernando López Aguilar (S&D, Espanya), el diputat principal en relació amb el certificat, va dir que la llibertat de circulació és molt apreciada pels ciutadans de la UE i que les negociacions sobre el certificat COVID "s'han completat en un registre temps". 

"Volem enviar el missatge als ciutadans europeus que estem fent tot el possible per restablir la llibertat de moviment". 

El comissari de Justícia, Didier Reynders, va dir: "El certificat, que serà gratuït, serà emès per tots els estats membres i haurà de ser acceptat a tot Europa. Contribuirà a l'eliminació gradual de les restriccions". Els estats membres han d'aplicar les normes El certificat COVID és "el primer pas per eliminar les restriccions i això és una bona notícia per a moltes persones a Europa: persones que viatgen per treballar, famílies que viuen a zones frontereres i per turisme", va dir. Eurodiputada Birgit Sippel (S&D, Alemanya). 

Va dir que ara correspon als països de la UE harmonitzar les normes sobre viatges. "Tots els ciutadans de la Unió Europea esperen, amb raó, poder utilitzar aquest sistema abans del començament de l'estiu i els estats membres han de complir", va dir Jeroen Lenaers (PPE, Països Baixos). Va dir que això significa no només la implementació tècnica del certificat, sinó molt més: "Els ciutadans europeus volen tenir una certa coordinació i previsibilitat a les nostres fronteres internes".

Votació plenària sobre la renúncia

Els eurodiputats votaran avui (10 de juny) sobre una resolució sobre les discussions sobre la renúncia a l'ADPIC: el Parlament Europeu va aprovar dimecres (9 de juny) una resolució que demanava una renúncia temporal de les patents de vacuna COVID-19, mentre la Comissió es va mantenir ferma en la seva oposició a aquestes mesures i va dir que té diferents plans per accelerar el desplegament mundial de vacunes. 

El Parlament va votar a favor de la renúncia als drets de propietat intel·lectual (PI) contra la vacuna COVID-19 amb 355 a 263 i 71 abstencions. La votació es va produir després d'un debat sobre si la UE s'hauria d'unir a altres països com Sud-àfrica i l'Índia per exigir una renúncia als drets de propietat intel·lectual en el context de l'Organització Mundial del Comerç (OMC). Els eurodiputats es van dividir en gran mesura: mentre que alguns van demanar a la Comissió que donés suport a la renúncia, altres, especialment del Partit Popular Europeu de centre-dreta (PPE), van argumentar que això no acceleraria la provisió de vacunes i perjudicaria la innovació. 

Els legisladors de la comissió de comerç del Parlament Europeu van expressar la seva posició de renúncia el 25 de maig, després d’adoptar un informe sobre els aspectes relacionats amb el comerç i les implicacions de COVID-19. L’informe instava la UE a mantenir converses constructives amb l’OMC per a una exempció temporal de la protecció contra drets de propietat intel·lectual sobre les vacunes COVID-19, per garantir que els països no s’enfrontessin a represàlies per infraccions de patents relacionades amb COVID-19. Segons el líder dels Verds, una eina per avançar-hi i impulsar la producció mundial de vacunes és la renúncia temporal a l'Acord sobre els aspectes relacionats amb el comerç dels drets de propietat intel·lectual (TRIPS), així com la concessió de llicències obligatòries i l'intercanvi de coneixement per als països del sud del món.

I això és tot per aquesta setmana a EAPM: no oblideu registrar-vos a la propera EAPM / presidència eslovena de la UE aquí i veure l'agenda aquí, i tingueu un cap de setmana segur i molt agradable.

Seguir llegint

Covid-19

Els mitjans convencionals corren el risc de convertir-se en una amenaça per a la salut pública

publicat

on

En les últimes setmanes, la controvertida afirmació que la pandèmia podria haver-se filtrat d'un laboratori xinès - un cop rebutjada per molts com una teoria de la conspiració marginal - ha anat guanyant força. Ara, el president dels Estats Units, Joe Biden, ha anunciat una investigació urgent que examinarà la teoria com un possible origen de la malaltia, escriu Henry St. George.

La sospita va sorgir a principis del 2020 per raons òbvies, ja que el virus va sorgir a la mateixa ciutat xinesa que l’Institut de Virologia de Wuhan (WIV), que estudia els coronavirus en ratpenats des de fa més d’una dècada. El laboratori es troba a pocs quilòmetres del mercat humit de Huanan, on va sorgir el primer cúmul d’infeccions a Wuhan.

Tot i la flagrant coincidència, molts mitjans de comunicació i la política van descartar la idea directament com una teoria de la conspiració i es van negar a considerar-la seriosament durant l'any passat. Però aquesta setmana ha sorgit que un informe elaborat el maig de 2020 pel laboratori nacional Lawrence Livermore de Califòrnia havia conclòs que la hipòtesi que afirmava que el virus es va filtrar d’un laboratori xinès de Wuhan era plausible i mereixia una investigació posterior.

Llavors, per què es va descartar de forma aclaparadora la teoria de les fuites de laboratori? No hi ha dubte que des de la perspectiva dels principals mitjans de comunicació, la idea va quedar tacada per l’associació amb el president Donald Trump. És cert que l’escepticisme sobre les afirmacions del president entorn de qualsevol aspecte de la pandèmia hauria estat justificat en gairebé qualsevol etapa. Per dir-ho eufemísticament, Trump s’havia mostrat a si mateix com un narrador poc fiable.

Durant el transcurs de la pandèmia, Trump va rebutjar la gravetat del COVID-19 repetidament, va impulsar remeis no demostrats i potencialment perillosos com la hidroxicloroquina, i fins i tot va suggerir en un memorable informe de premsa que injectar lleixiu podria ajudar.

Els periodistes també temien raonablement les similituds amb la narrativa de les armes de destrucció massiva a l'Iraq, en què es citaven grans amenaces i es donaven suposicions a una teoria antagònica amb massa poques proves que la recolzessin.

No obstant això, és impossible ignorar el fet que un animus general sentit cap a Trump per grans bandes de mitjans de comunicació va provocar una renúncia a gran escala del deure i el fracàs de mantenir els estàndards objectius del periodisme i de la ciència. En realitat, el Lab Leak mai no va ser una teoria de la conspiració, sinó una hipòtesi vàlida durant tot el temps.

També es van anul·lar sumàriament els suggeriments del contrari per part de les figures antiestabliment a la Xina. Ja al setembre del 2020, la "Fundació de l'Estat de Dret", relacionada amb el destacat dissident xinès Miles Kwok, va aparèixer a la portada un estudi que al·legava que el coronavirus era un patogen artificial. La llarga oposició del Sr. Kwok al PCCh va ser suficient per garantir que la idea no es prengués seriosament.

Amb la pretensió que estaven combatent la desinformació, els monopolis de les xarxes socials fins i tot van censurar les publicacions sobre la hipòtesi de fugues de laboratori. Només ara, després que gairebé tots els mitjans de comunicació importants, així com els serveis de seguretat britànics i nord-americans, hagin confirmat que és una possibilitat factible, s’han vist obligats a fer marxa enrere.

"A la llum de les investigacions en curs sobre l'origen del COVID-19 i en consulta amb experts en salut pública", va dir un portaveu de Facebook, "ja no retirarem de les nostres aplicacions l'afirmació que COVID-19 és fabricat o fabricat per l'home". Dit d’una altra manera, Facebook creu que la censura de milions de publicacions dels mesos anteriors s’havia produït per error.

Les conseqüències de la no presa de la idea seriosament són profundes. Hi ha proves que el laboratori en qüestió podria haver estat duent a terme el que s'anomena investigació sobre "guany de funció", una innovació perillosa en què les malalties es fan deliberadament més virulents com a part de la investigació científica.

Com a tal, si la teoria del laboratori és realment certa, el món s’ha mantingut deliberadament a les fosques sobre els orígens genètics d’un virus que ha matat més de 3.7 milions de persones fins ara. Es podrien haver salvat centenars de milers de vides si les propietats clau del virus i la seva propensió a mutar s’haguessin entès més aviat i millor.

Les ramificacions culturals d’aquest descobriment no es poden exagerar. Si la hipòtesi és certa, la constatació aviat es concretarà en què l’error fonamental del món no va ser una reverència insuficient per als científics, ni un respecte inadequat a l’experiència, sinó un examen suficient dels mitjans de comunicació i massa censura a Facebook. El nostre principal fracàs haurà estat la incapacitat de pensar críticament i de reconèixer que no existeix l'experiència absoluta.

Seguir llegint

Corona virus

La Comissió aprova un esquema italià de 800 milions d’euros per donar suport a les empreses en el context d’un brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema italià de 800 milions d’euros per donar suport a les empreses afectades pel brot de coronavirus, actives a Itàlia sota els “Contractes de desenvolupament” per a la implementació de projectes prioritaris. L'esquema es va aprovar en diverses seccions de l'ajut estatal Marc temporal.

Vicepresidenta executiva Margrethe Vestager (a la foto), responsable de la política de competència, va dir: “Aquest esquema italià de 800 milions d’euros garantirà el suport de la liquiditat a les empreses afectades pel brot de coronavirus. Al mateix temps, contribuirà a les activitats i productes de recerca molt necessaris per respondre al brot de coronavirus. Continuem treballant en estreta cooperació amb els estats membres per trobar solucions viables per mitigar l'impacte econòmic del brot de coronavirus, d'acord amb les normes de la UE ".

Les mesures italianes

Itàlia va notificar a la Comissió un esquema de 800 euros dirigit a les empreses que realitzen projectes prioritaris en el marc dels denominats "Contractes de desenvolupament en el marc temporal COVID-19" (principalment projectes relacionats amb COVID). L’esquema dóna suport a les empreses afectades pel brot de coronavirus i proporciona incentius a les empreses per dirigir les seves activitats a la investigació i / o producció de determinats productes que són crucials per fer front al brot de coronavirus.

Aquests "contractes de desenvolupament" seran administrats per l'Agència Nacional d'Inversions Inward and Economic Development SpA (Invitalia) i estaran oberts a empreses de totes les mides, actives en tots els sectors, excepte la producció financera, primària de productes agrícoles, la pesca i l'aqüicultura. , construcció, assegurances i immobiliàries.

L’ajut es concretarà en:

  • Subvencions directes i préstecs fins a un màxim d’1.8 milions d’euros per empresa i amb un valor nominal màxim màxim igual al 45% dels costos elegibles;
  • subvencions directes per a projectes de recerca i desenvolupament (R&D) relacionats amb el coronavirus, amb una intensitat màxima d’ajuda permesa igual al 80% dels costos elegibles;
  • subvencions directes i avenços reemborsables per a proves i ampliacions d’infraestructures que contribueixen al desenvolupament de productes rellevants per al coronavirus, amb una intensitat d’ajuda màxima permesa igual al 75% dels costos elegibles; i
  • subvencions directes i avenços reemborsables per a la producció de productes rellevants per al coronavirus, amb una intensitat màxima d’ajuda permesa igual al 80% dels costos elegibles.

La Comissió va trobar que l'esquema italià s'ajusta a les condicions establertes en el marc temporal. En particular, (i) l’ajut atorgat en virtut de la primera mesura no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa, (ii) l’ajut atorgat en virtut de la resta de mesures cobrirà una part important dels costos necessaris d’R + D i inversió, iii) per a la segona mesura en particular, qualsevol resultat de les activitats de recerca es posarà a disposició de tercers a l’Espai Econòmic Europeu en condicions de mercat no discriminatòries mitjançant llicències no exclusives i (iv) totes les ajudes es concediran com a màxim el 31 de desembre de 2021.

Per tant, la Comissió va concloure que totes les mesures són necessàries, adequades i proporcionades per solucionar una greu pertorbació de l’economia d’un estat membre, d’acord amb l’article 107 (3) (b) del TFUE o per combatre la crisi de la salut, d’acord amb l’article 107 (3) (c). Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar les mesures d’ajut en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals.

Fons

La Comissió ha adoptat una Marc temporal permetre als estats membres utilitzar la total flexibilitat prevista en les normes d’ajuda estatal per donar suport a l’economia en el context del brot de coronavirus. El marc temporal, modificat el 3 abril, 8 Mai, 29 juny, 13 octubre 2020 28 January 2021, preveu els tipus següents d’ajut que poden concedir els estats membres:

(I) Ajuts directes, injeccions patrimonials, avantatges fiscals selectius i pagaments anticipats de fins a 225,000 € a una empresa activa en el sector agrícola primari, 270,000 € a una empresa activa en el sector de la pesca i l’aqüicultura i 1.8 milions d’euros a una empresa activa en la resta de sectors per atendre les seves urgents necessitats de liquiditat. Els estats membres també poden concedir, fins al valor nominal d’1.8 milions d’euros per empresa, préstecs amb interès zero o garanties en préstecs que cobreixin el 100% del risc, excepte en el sector de l’agricultura primària i en el sector de la pesca i l’aqüicultura, on els límits de S’apliquen 225,000 € i 270,000 € per empresa respectivament.

(Ii) Garanties estatals per als préstecs de les empreses per assegurar que els bancs continuïn proporcionant préstecs als clients que els necessiten. Aquestes garanties estatals poden cobrir fins a un 90% del risc dels préstecs per ajudar les empreses a cobrir les necessitats d'inversió de capital i treballs immediats.

(iii) Préstecs públics subvencionats a empreses (deute superior i subordinat) amb tipus d'interès favorables a les empreses. Aquests préstecs poden ajudar les empreses a cobrir les necessitats immediates de capital de treball i inversions.

(iv) Garanties per als bancs que orientin l'ajut estatal a l'economia real que aquesta ajuda es considera una ajuda directa als clients dels bancs, no als mateixos bancs, i dóna orientacions sobre com garantir una distorsió mínima de la competència entre bancs.

(V) Assegurança pública de crèdit a l'exportació a curt termini per a tots els països, sense la necessitat que l’estat membre en qüestió demostri que el país respectiu és “no comercialitzable”.

(Vi) Suport a la investigació i desenvolupament relacionats amb el coronavirus (R + D) per fer front a l’actual crisi sanitària en forma d’ajuts directes, avenços reemborsables o avantatges fiscals. Es pot concedir un plus per a projectes de cooperació transfronterera entre els estats membres.

(vii) Suport a la construcció i escalat d’instal·lacions de proves per desenvolupar i provar productes (incloses vacunes, ventiladors i roba de protecció) útils per combatre el brot de coronavirus fins al primer desplegament industrial. Es pot adoptar com a subvencions directes, avantatges fiscals, bestretes reemborsables i garanties sense pèrdues. Les empreses podran beneficiar-se d’una bonificació quan la seva inversió tingui el suport de més d’un estat membre i quan la inversió es conclogui dins dels dos mesos posteriors a la concessió de l’ajut.

(viii) Suport per a la producció de productes rellevants per afrontar el brot de coronavirus en forma d’ajuts directes, avantatges fiscals, bestretes reemborsables i garanties sense pèrdues. Les empreses podran beneficiar-se d’una bonificació quan la seva inversió tingui el suport de més d’un estat membre i quan la inversió es conclogui dins dels dos mesos posteriors a la concessió de l’ajut.

(ix) Suport dirigit en forma d’ajornament de pagaments d’impostos i / o suspensions de cotitzacions a la seguretat social per a aquells sectors, regions o per a tipus d’empreses que més afecten el brot.

(X) Suport dirigit en forma de subvencions salarials als empleats per a les empreses de sectors o regions que han patit la majoria de brots de coronavirus i, d’altra manera, haurien hagut d’acomiadar personal.

(xi) Ajuda de recapitalització orientada a empreses no financeres, si no hi ha cap altra solució adequada disponible. Hi ha garanties per evitar distorsions indegudes de la competència al mercat únic: condicions de la necessitat, adequació i mida de la intervenció; condicions sobre l’entrada de l’Estat al capital de les empreses i la remuneració; les condicions relatives a la sortida de l’Estat del capital de les empreses afectades; condicions relatives a la governança, inclosa la prohibició de dividends i els límits de remuneració per a la direcció; prohibició de la prohibició de subvencions i adquisicions creuades i mesures addicionals per limitar les distorsions de la competència; requisits de transparència i d'informes.

(xii) Suport per a costos fixos no coberts per a les empreses que s’enfronten a una disminució de la facturació durant el període elegible d’un 30% com a mínim en comparació amb el mateix període del 2019 en el context del brot de coronavirus. El suport contribuirà a una part dels costos fixos dels beneficiaris que no estan coberts pels seus ingressos, fins a un import màxim de 10 milions d'euros per empresa.

La Comissió també permetrà als estats membres convertir fins al 31 de desembre de 2022 els instruments reemborsables (per exemple, garanties, préstecs, bestretes reemborsables) concedits en virtut del marc temporal en altres formes d’ajut, com ara subvencions directes, sempre que es compleixin les condicions del marc temporal.

El Marc temporal permet als estats membres combinar totes les mesures de suport entre si, excepte els préstecs i les garanties per al mateix préstec i que superin els llindars previstos pel Marc temporal. També permet als estats membres combinar totes les mesures de suport concedides en el marc temporal amb les possibilitats existents d’atorgar de minimis a una empresa de fins a 25,000 € en tres anys fiscals per a les empreses actives en el sector agrícola primari, 30,000 € en tres anys fiscals per empreses actives en el sector pesquer i aqüícola i 200,000 € en tres anys fiscals per a empreses actives en la resta de sectors. Al mateix temps, els estats membres s'han de comprometre a evitar una acumulació indeguda de mesures de suport per a les mateixes empreses per limitar el suport per satisfer les seves necessitats reals.

A més, el Marc temporal complementa les moltes altres possibilitats que ja tenen els Estats membres per mitigar l’impacte socioeconòmic del brot de coronavirus, d’acord amb les normes d’ajut estatal de la UE. El 13 de març de 2020, la Comissió va adoptar una Comunicació sobre una resposta econòmica coordinada al brot de COVID-19 establint aquestes possibilitats. Per exemple, els estats membres poden fer canvis generalment aplicables a favor de les empreses (per exemple, ajornar impostos o subvencionar treballs de curta durada en tots els sectors), que no estan dins de les normes d’ajut estatal. També poden concedir indemnitzacions a les empreses pels danys soferts i causats directament pel brot de coronavirus.

El marc temporal estarà vigent fins a finals de desembre de 2021. Amb l'objectiu de garantir la seguretat jurídica, la Comissió avaluarà abans d'aquesta data si cal ampliar-la.

La versió no confidencial de la decisió s'ha fet disponible sota el nombre de cas al SA.62576 Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència lloc web un cop resoltes les qüestions de confidencialitat. Les noves publicacions de decisions d’ajuda d’Estat a Internet i al Diari Oficial figuren a la llista Notícies electròniques setmanals de la competició.

Es pot trobar més informació sobre el Marc temporal i altres accions que la Comissió ha fet per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus. aquí.

Seguir llegint

Twitter

Facebook

Tendències