Connecteu-vos amb nosaltres

Kazakhstan

Kazakhstan s'uneix per fer front a la crisi de les inundacions

COMPARTIR:

publicat

on

A finals de març, Kazakhstan va ser afectat per una sèrie d'inundacions massives, que van afectar deu de les disset regions del país. Des de llavors, més de 119.000 persones han estat evacuades de les seves llars en el que s'ha convertit en un dels desastres més grans que han afectat Kazakhstan en els últims vuitanta anys. Tot i que els fets van ser tràgics, el president Kassym-Jomart Tokayev va accentuar que també van aconseguir unir el poble de Kazakhstan.

“Des dels primers dies de les riuades tothom va presenciar el treball actiu i ben coordinat de l'assemblea. La seu central i regional de l'APK es va desplegar el més aviat possible per oferir un suport integral a les víctimes”, va dir el president Tokayev enmig de la 33a sessió de l'Assemblea del Poble del Kazakhstan (APK). "L'assemblea ha tornat a demostrar a la pràctica que no és una organització merament simbòlica, com alguns pretenen reivindicar, sinó un eficaç promotor dels valors d'unitat i solidaritat de la nostra nació, un important organisme públic amb estatus constitucional".

'Campanya de cor a cor'

Per ajudar els afectats per les inundacions, actualment s'està duent a terme una gran campanya 'De cor a cor', que ja ha enviat 1.500 tones d'aliments i béns de primera necessitat als més necessitats. Fins ara, 12.000 voluntaris estaven implicats en les operacions. 

"Els voluntaris van tenir un paper crucial a l'hora de donar ajuda a les zones afectades i donar suport a la comunitat durant aquest moment difícil. Les seves accions desinteressades i la seva dedicació per ajudar els altres que ho necessiten van ser molt apreciades pels afectats per la inundació", va dir Tatyana Mironyuk, directora executiva de la Xarxa Nacional de Voluntaris, a The Astana Times. "La disposició dels voluntaris per estendre una mà d'ajuda va mostrar la força de la comunitat i la solidaritat durant aquests temps de crisi".

El govern reduirà les despeses pressupostàries a favor de tasques urgents per eliminar les conseqüències de les inundacions. Els habitatges danyats es repararan o es reconstruiran quan sigui necessari, les famílies afectades rebran una indemnització única i es crearan noves oportunitats perquè els ciutadans es traslladin a zones amb millors condicions econòmiques i ambientals.

anunci

Mesures preventives davant catàstrofes naturals

“Ningú es quedarà sense suport. Es reduiran les despeses pressupostàries per prioritzar les tasques urgents per fer front a les seqüeles de les inundacions. El país introduirà un règim d'austeritat dels fons públics", ha assegurat Kassym-Jomart Tokayev als presents.

També es prendran mesures per prevenir catàstrofes naturals d'aquesta magnitud en el futur. Es prestarà especial atenció a l'estudi i la mitigació dels impactes del canvi climàtic, mentre que es reorganitzarà tot el sistema de gestió de l'aigua. Es construiran vint nous dipòsits d'aigua i es reconstruiran 15 els existents.

“Cal reconstruir pràcticament la interacció entre l'estat i la ciència per prendre mesures preventives davant els desastres naturals. Segons les meves instruccions, s'està restabliment de l'Institut d'Hidromelloració i Enginyeria Civil kazakh a Taraz i es reforçarà l'Institut de Sismologia d'Almati ", va dir el president.

L'APK tindrà un paper important en la reconstrucció del país, segons el president. Aquesta Assemblea celebrarà el 30 el seu 2025è aniversari i fins ara, la seva funció més important ha estat vetllar pels drets i llibertats de tots els ciutadans, independentment de la seva ètnia.

"El focus de l'assemblea ha de ser sempre en activitats pràctiques per identificar i abordar preventivament possibles focus de tensió etnosocial", va explicar Kassym-Jomart Tokayev. “L'assemblea ha demostrat ser un instrument eficaç de la nostra política calibrada d'harmonia interètnica i unitat nacional. Com a institució cívica única, l'assemblea ha fet una contribució útil per preservar un clima de respecte mutu i confiança en la societat. Aprofitarem el proper aniversari de la fita per explicar i popularitzar les activitats de l'APK i per implicar la ciutadania en el treball minuciós d'enfortir la unitat del nostre poble”.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències