Connecteu-vos amb nosaltres

Kazakhstan

Kazakhstan aprova un decret sobre mesures per liberalitzar l'economia

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El president kazakh Kassym-Jomart Tokayev va signar el 10 de maig el decret sobre mesures per liberalitzar l'economia amb l'objectiu de garantir la llibertat d'emprenedoria mitjançant el desenvolupament de la competència, la reducció de les participacions estatals en l'economia i la disminució dels costos empresarials.

En primer lloc, es preveu crear una Oficina Nacional de Privatització a l'Agència de Protecció i Promoció de la Competència kazakh. Aquesta oficina serà l'encarregada d'elaborar els estàndards per als actius estatals que siguin elegibles per a la privatització i d'elaborar una llista d'aquests actius.

En segon lloc, es prenen mesures per millorar l'autonomia, la qualitat i la independència de govern corporatiu del Fons Sobirà Samruk Kazyna i les seves filials, així com per millorar els procediments de contractació que duen a terme.

En tercer lloc, es preveuen una sèrie de mesures específiques per desenvolupar la competència en els mercats de productes.

En quart lloc, es proposen mesures per millorar les polítiques reguladores i liberalitzar els procediments d'obertura i funcionament d'un negoci. Així, es preveu simplificar i automatitzar (digitalitzar) l'accés dels consumidors als serveis comercials prestats per organitzacions quasi governamentals, els procediments per a l'obtenció de condicions tècniques i la connexió a les xarxes de serveis públics.

Se li encarrega que ofereixi l'oportunitat d'utilitzar projectes que compleixin els estàndards internacionals avançats per a la construcció d'instal·lacions sense el desenvolupament obligatori de la documentació de disseny i estimació d'acord amb els estàndards de Kazakhstan.

En cinquè lloc, el decret inclou un conjunt de mesures destinades a reforçar la protecció dels drets i interessos legítims de l'empresa, entre d'altres, mitjançant la despenalització dels delictes penals en l'activitat econòmica, la coordinació amb els fiscals de les mesures prohibitives i restrictives iniciades per les administracions públiques, etc.

L'aplicació del decret accelerarà i reduirà significativament la participació del sector estatal en l'economia alhora que crearà més espai per a l'empresa privada.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències