Connecteu-vos amb nosaltres

Kazakhstan

El BERD dóna suport al préstec inclusiu al Kazakhstan

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El Banc Europeu per a la Reconstrucció i el Desenvolupament (BERD) dóna suport als préstecs inclusius Kazakhstan proporcionant nous fons al microfinancer líder del país, KMF. KMF ha estat client del BERD durant gairebé dues dècades i el paquet financer de fins a 25 milions de dòlars EUA (23.2 milions d'euros) es desemborsarà en moneda local, el tenge kazakh (KZT) o en dòlars dels EUA, donant a les empreses gestionades o propietat de les dones emprenedores o els joves accedeixen a fons molt necessaris sense exposició als riscos relacionats amb les divises.

Consistirà en un préstec de fins a 15 milions de dòlars EUA (9.3 milions d'euros) en el marc del programa Women in Business (WiB) del BERD per a Àsia Central, que compta amb el suport de la Iniciativa de finançament de dones emprenedores. KMF també es beneficiarà de l'assistència tècnica del WiB, que ajudarà a promoure l'emprenedoria i l'activitat empresarial de les dones. Els seus clients, petites i mitjanes empreses liderades per dones, també tindran accés a l'assessorament tècnic a través del Banc. Programa d'assessorament per a petites empreses.

El segon segment del paquet és un préstec de fins a 10 milions de dòlars EUA (9.3 milions d'euros) en el marc del programa Youth in Business del BERD a Àsia Central, que s'adreça a microempreses, petites i mitjanes empreses dirigides o propietat de joves en el marc del 35 anys. Els prestataris elegibles es beneficiaran de subvencions i cofinançament en condicions favorables dissenyats per estimular el préstec inclusiu i l'emprenedoria juvenil.

Amb més de 10.3 milions d'euros invertits al país fins ara a través de 322 projectes, Kazakhstan és l'operació bancària més gran i de més llarga durada del BERD a l'Àsia Central, on el Banc preveu un creixement robust fins al 2025. L'economia del Kazakhstan s'expandirà un 5.5% en 2025 malgrat una desacceleració temporal el 2024.

Segons l'últim Perspectives econòmiques regionals (REP) Segons l'informe, s'espera que les economies d'Àsia Central en general veuran un creixement alentit fins al 5.4% el 2024. No obstant això, s'espera un repunt fins al 5.9% el 2025.

L'informe assenyala que el comerç d'intermediació amb Rússia, que havia contribuït significativament al creixement de moltes economies d'Àsia Central el 2023, ara ha arribat a un altiplà. Fortes inundacions i clima extremadament fred que van afectar Kazakhstan Mongòlia, respectivament, afectaran negativament el seu creixement a curt termini, però les perspectives de la regió tant per al 2024 com per al 2025 segueixen sent molt positives.

anunci

Durant els últims dos anys, la regió ha experimentat un augment considerable de la inversió finançada públicament i privadament en transport, logística i capacitats de fabricació orientades a l'exportació. El fort creixement dels salaris i dels ingressos reals, juntament amb un augment de les arribades internacionals i el turisme, van impulsar un auge del consum, recolzat encara més pels avenços tecnològics en el crèdit al consum.

El comerç intraregional, la inversió i el turisme van continuar augmentant, ajudats per una cooperació regional molt millorada en reptes comuns que van des de l'escassetat d'aigua i energia fins a colls d'ampolla de transport i gestió de fronteres. La inflació va retrocedir fins a nivells d'un dígit a tots els països d'acord amb les tendències globals més àmplies, la qual cosa va permetre als bancs centrals de la majoria dels estats de l'Àsia Central tornar a prioritzar el creixement i començar a suavitzar les seves posicions de política monetària.

El BERD espera que les agendes de polítiques públiques de la regió el 2024-25 estaran dominades per la necessitat de millores urgents en les infraestructures i les pràctiques de gestió pública, la implementació de reformes tarifàries sensibles políticament i els esforços per arribar a un acord regional ampli sobre l'ús de recursos compartits, com el transport, l'aigua i l'energia.

El 2023, l'economia més gran de la regió, Kazakhstan, es va expandir principalment gràcies a la força de la demanda dels consumidors i de la despesa pública (finançada parcialment amb transferències elevades del Fons Nacional). El comerç al detall i a l'engròs van ser els principals motors de creixement, recolzats per l'augment dels salaris i els préstecs al consum. Si bé els ingressos per exportació de petroli van disminuir a causa dels preus més baixos, les exportacions als països de la Unió Econòmica Eurasiàtica van donar un impuls a les activitats no petrolieres, donant lloc a augments de la producció i a la inversió de capital fix. Aquesta tendència es va mantenir durant el primer trimestre del 2024, ja que el creixement del PIB va ser recolzat per una expansió en sectors no petroliers, com ara la construcció, la comunicació, el transport i l'emmagatzematge.

Segons l'informe REP, els riscos a la baixa per a les perspectives es relacionen amb greus inundacions que van afectar el país a finals de març i abril de 2024. Tot i que s'espera que l'elevada despesa del govern suavitzi el seu impacte sobre la demanda agregada, encara no s'ha avaluat l'impacte total de les inundacions. . El BERD preveu que el PIB del Kazakhstan creixerà un 4.5% el 2024. El 2025, el creixement econòmic probablement s'accelerarà fins al 5.5% a causa de l'augment de la producció de petroli, un repunt de l'agricultura i possibles privatitzacions.

El REP del BERD preveu que les reformes tarifàries en curs ajudaran a reduir els subsidis energètics, reduint la despesa pública en 1.5 punts percentuals estimats del PIB. Es preveu que l'economia creixi un 6.5% el 2024 i un 6.0% el 2025, amb fortes contribucions de la inversió de capital fix i les exportacions netes. La privatització i les reformes orientades al mercat poden enfortir les perspectives atraient inversió estrangera directa. A la baixa, és probable que el creixement es vegi limitat per dèficits crònics d'energia i aigua.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències