Connecteu-vos amb nosaltres

Inici

Protecció del patrimoni en perill

COMPARTIR:

publicat

on

Agrigent

L'organització patrimonial líder a Europa, Europa Nostra, ha llançat avui el seu nou programa insígnia 'The 7 Most Endangered' amb el Grup del Banc Europeu d'Inversions, representat per l'Institut BEI, com a soci fundador. Aquest programa identificarà monuments i llocs en perill d'extinció a Europa i mobilitzarà socis públics i privats a nivell local, nacional i europeu per trobar un futur sostenible per a aquests llocs.

“El patrimoni cultural és el major actiu d'Europa: el nostre cru, la nostra reserva d'or. El nostre patrimoni és el pa i la mantega d'Europa, tant com el cor i l'ànima d'Europa. Juntament amb el Banc Europeu d'Inversions, Europa Nostra s'enorgulleix de llançar el programa 'Els 7 més en perill d'extinció'. Si treballem tots junts, podrem estimular un veritable renaixement del patrimoni cultural únic d'Europa”, va dir Plácido Domingo, president d'Europa Nostra.

“La preservació del patrimoni cultural a Europa és una tasca enorme i sens dubte una responsabilitat comuna per a tots nosaltres. Per tant, el Banc Europeu d'Inversions es complau de ser el soci fundador del nou programa d'Europa Nostra "Els 7 més en perill d'extinció". La seva contribució a aquest projecte a través de l'Institut BEI serà oferir anàlisi i assessorament sobre com es podria obtenir finançament per als projectes seleccionats dins d'aquest programa". va afegir Werner Hoyer, president del Banc Europeu d'Inversions.

La primera llista de 'Els 7 llocs més en perill d'extinció' es donarà a conèixer durant el Congrés del 50è aniversari d'Europa Nostra a Atenes el 16 de juny de 2013. Un grup assessor internacional prepararà la llista curta dels 14 llocs més amenaçats i la llista definitiva de 7 serà seleccionada per el Patronat d'Europa Nostra. Les nominacions de la majoria de llocs en perill d'extinció les poden fer les organitzacions membres o associades d'Europa Nostra o les representacions dels països d'Europa Nostra, la llista completa de les quals està disponible al lloc web d'Europa Nostra. La data límit per a la presentació de candidatures és el 15 de març de 2013. (Per obtenir el formulari de candidatura, feu clic aquí).

Després de la selecció de 'Els 7 més en perill d'extinció', els experts seleccionats per l'Institut BEI i la resta de socis associats visitaran cadascun dels 7 llocs en estreta consulta amb les parts interessades locals i proposaran plans d'acció realistes i sostenibles per salvar aquests llocs. El Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa (CEB) amb seu a París serà un dels socis associats per a aquesta fase del programa. Els plans inclourien assessorament sobre com es podria obtenir el finançament, per exemple, utilitzant fons de la UE o, si escau, préstecs del BEI o CEB. L'àmplia xarxa d'organitzacions patrimonials d'Europa Nostra mobilitzarà les comunitats locals i els organismes públics o privats per reforçar la propietat i el compromís dels 7 llocs patrimonials seleccionats en perill.

'The 7 Most Endangered' s'inspira en un programa d'èxit del National Trust for Historic Preservation, amb seu a Washington. Aquest programa no només identificarà una llista prioritària de llocs patrimonials en perill; també proposarà plans de rescat concrets que indiquen què es pot i s'ha de fer per salvar aquests llocs. A més de generar interès i entusiasme públic, el programa reunirà persones per crear solucions sostenibles mitjançant estudis de viabilitat, assessorament tècnic, assistència en capacitat i finançament, suport a la gestió de projectes i publicitat a gran escala. D'aquesta manera, 'Els 7 més en perill d'extinció' funcionarà com a catalitzador d'acció.

anunci

 

Anna van densky

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències