Connecteu-vos amb nosaltres

cultura

Opinió: Tots podem aprendre un altre idioma!

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

signaturabBy Andrew Weiler

Moltes persones en algun moment consideren l’aprenentatge d’una altra llengua. Tanmateix, donades les baixes taxes d’èxit, l’aprenentatge d’idiomes ha de ser, sens dubte, una de les pitjors habilitats ensenyades / après. Tot i que tots hem tingut èxit en aprendre la nostra primera llengua, la majoria de la gent lluita per aprendre una segona. Llavors, què ens deixa fora del nostre joc i com podem canviar-lo?

Com hem demostrat que podem aprendre idiomes fent-ho en els nostres primers anys, per què en els darrers anys lluitem tant? Hi ha algunes raons, però al centre de tot això hi ha el fet que ens ensenyen idiomes a les escoles amb mètodes poc efectius, com ara el model de traducció gramatical, que encara s’utilitza tot i que ha estat recobert de sucre amb activitats de tipus comunicatiu.

anunci

A l'edat impressionable se'ls ensenya llengües mitjançant mètodes tan pobres, amb els resultats obvis i, per tant, per a la resta de les nostres vides tendim a creure que aquesta és la manera d'aprendre idiomes, tot i que potser hem tingut problemes. Quan no funciona, ja que invariablement no és per a la gran majoria, la majoria arriba a creure que la raó és la nostra ineptitud, la nostra manca de memòria latent i / o la pobra.

La realitat és que tots hem desenvolupat les capacitats per aprendre idiomes aprenent el nostre primer. Per descomptat, hi ha altres factors que entren en joc a mesura que creixem, però fonamentalment aquestes habilitats no han desaparegut d'alguna manera. Hi són per a qualsevol que vulgui accedir-hi. Els que tenen èxit, en la seva major part són els que aprofiten aquests poders.

Quins són els tipus d’aprenentatge d’idiomes que hem utilitzat i que podem implementar i utilitzar en anys posteriors? Abans de llistar-ne uns quants, hem de reconèixer que, com a adults, hem de tenir, almenys, preparats per assumir la creença que tenim la capacitat d'aprendre idiomes a nivells elevats! Sense aquesta creença, sabotejarem els nostres esforços. Com va dir Henry Ford: "Si creiem que podem o si creiem que no podem, tenim raó".

anunci
  • Una comprensió important que hem d’afegir és que l’aprenentatge ha de ser impulsat per l’aprenent. Els ensenyaments o els textos que determinen contínuament el que fem i el que no fem són defectuosos, ja que els estudiants tendeixen a ser subordinats a la instrucció, en lloc de buscar activament allò que els durà endavant.
    Els estudiants han d’estar actius per decidir diversos aspectes del seu aprenentatge i aprendre a discernir si estan aprenent o, de fet, han après qualsevol cosa.
  • El llenguatge és una expressió d’una realitat percebuda. Per tant, a l’hora d’aprendre l’idioma, la realitat ha de ser clara i no pas una construcció intel·lectual. Així, doncs, els exercicis gramaticals, com a exemple, que no tenen fonament en una realitat que s’intenta expressar, són maneres incòmodes d’aprendre un idioma. Com a alternativa, penseu a passejar per casa descrivint el que esteu fent. "Estic entrant al meu dormitori per canviar-me". Aquesta és una gran manera de practicar el present continu.
  • La traducció és una eina necessària i útil quan esteu aprenent un nou idioma PER when quan s'utilitza de manera excessiva s'evita el desenvolupament d’habilitats d’aprenentatge d’idiomes, com ara una suposició raonada. Aquest tipus d’habilitat es basa en l’atenció centrada i sostinguda sobre el que està passant o el que estàs llegint. És una habilitat necessària per a la qual tenim la capacitat, però podem deixar-la lliscar. Si seguim corrent cap a un diccionari bilingüe, o de fet cap diccionari.
  • L’escoltar és una habilitat clau si voleu aprendre a parlar en un altre idioma. Sense desenvolupar activament aquesta capacitat en tots els àmbits, inclosa l’escolta de la gramàtica, la pronunciació i el significat, la vostra capacitat de dominar aquest llenguatge es veurà greument impedida. Aquí és on els problemes de caràcter personal poden impedir. Si no és un bon oient en la vostra primera llengua, perquè us agrada ser escoltat, la vostra capacitat de dominar un altre idioma serà limitada a menys que aprengueu a estar més atents al que diuen els altres, així com el que dieu.

Per tant, si esteu a punt d’acostar-vos a aprendre una llengua o estàs en algun lloc al llarg del camí, us faríeu un favor prenent una mica de temps per escollir acuradament com voleu aprendre, sabent que ho teniu tot porta per arribar-hi, només heu de trobar les eines i les estratègies adequades.

Seguir llegint
anunci

cultura

La Comissió llança convocatòries d'Europa creativa per donar suport a la cultura i als sectors creatius

publicat

on

La Comissió ha llançat la resta de convocatòries per als sectors de la cultura i la creativitat dins de la cultura Programa Europa Creativa, posant a disposició un import total de 88 milions d'euros. Aquest pressupost cobrirà projectes de cooperació europea en el camp de la cultura, la difusió i l’augment de la diversitat d’obres literàries europees i proporcionarà oportunitats de formació i actuació per a joves músics.

La comissària d’Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: “La cultura i la creació són sectors vibrants que han estat durament afectats per la pandèmia. Ara que s’eliminen les restriccions, és hora de centrar-nos en la recuperació sostenible d’activitats i llocs culturals. El pressupost d’Europa Creativa per als propers set anys ha augmentat substancialment i, per a aquest any, ja es posaran a disposició 88 milions d’euros per donar suport als artistes, autors i intèrprets a reconectar-se amb el públic d’Europa. Convido totes les parts a comprovar les condicions de les trucades i a aprofitar aquesta oportunitat ".

Les convocatòries se centren, entre d’altres, en la cooperació artística europea i la innovació en temes com la participació del públic, la digitalització de la cohesió social i la contribució a la Acord Verd Europeu. La convocatòria dedicada a les plataformes europees contribuirà específicament a augmentar la visibilitat, la programació i la promoció dels artistes emergents. Les organitzacions interessades ja poden presentar sol·licituds, amb terminis que van des de finals d’agost fins a finals de setembre, segons les convocatòries. Hi ha més informació i orientacions per a les diverses trucades a la pàgina.

anunci

Seguir llegint

cultura

Europa creativa: més de 2 milions d’euros per donar suport a la recuperació, la resiliència i la diversitat dels sectors culturals i creatius

publicat

on

La Comissió ha llançat noves accions per donar suport als sectors culturals i creatius a Europa i més enllà, després de l'adopció de la primera programa de treball anual de l’Europa Creativa 2021-2027. El 2021, Europa Creativa destinarà un pressupost sense precedents d’uns 300 milions d’euros per ajudar professionals i artistes culturals a col·laborar a través de disciplines i fronteres, per tal de trobar més oportunitats i arribar a nous públics.

L’adopció estableix les bases de les primeres convocatòries de propostes del nou programa. Aquestes convocatòries estaran obertes a totes les organitzacions actives en els sectors culturals i creatius pertinents. El pressupost total de set anys de 2.4 milions d’euros ha augmentat un 63% en comparació amb l’anterior. L’Europa creativa també té com a objectiu augmentar la competitivitat del sector cultural, alhora que dóna suport als seus esforços per esdevenir més ecològics, més digitals i més inclusius. Es presta especial atenció a reforçar la resiliència i la recuperació dels sectors culturals i creatius a la llum de la pandèmia.

La comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: “Més de vuit milions de persones a tota la UE treballen en una activitat cultural. La cultura no té fronteres ni nacionalitats. L’art representa una finestra al món i contribueix a construir ponts entre tots. En un moment en què tots els museus, cinemes, llocs del patrimoni cultural, teatres comencen a obrir-se, vull reiterar el suport de la Comissió als sectors culturals i creatius. Amb un pressupost augmentat, Europa Creativa s’esforçarà per reforçar la recuperació dels sectors alhora que promourà la immensa diversitat i creativitat que ens ofereixen. ”

El comissari del mercat interior, Thierry Breton, va dir: "L'expressió artística i creativa és el cor de les indústries culturals i creatives i de la nostra identitat europea. El programa revigoritzat Europa Creativa donarà un impuls a les històries europees que ressonin a nivell mundial i nodriran els creadors i productors europeus. , distribuïdors i expositors, tan afectats per la pandèmia. Mitjançant el suport a la col·laboració a través de la cadena de valor i les fronteres lingüístiques, així com els nous models de negoci innovadors, MEDIA reforçarà un ecosistema audiovisual vibrant i culturalment divers. Per primera vegada i època de creixents amenaces al pluralisme mediàtic, Europa Creativa també promourà un sector de mitjans de notícies saludable i sostenible a tota la Unió ".

A el comunicat de premsa està disponible en línia.

Seguir llegint

cultura

Impuls de la UE a la cultura

publicat

on

Els eurodiputats han aprovat el pressupost més gran per als sectors creatius i culturals de la UE: 2.5 milions d’euros per al 2021-2027. Societat 

Europa creativa és l’únic programa de la UE que dóna suport exclusivament als sectors cultural i audiovisual. Després d'un dur període per als artistes i per a tot el sector a causa de les restriccions relacionades amb la pandèmia COVID-19, el Parlament i el Consell van acordar un pressupost de 2.5 milions d'euros per al 2021-2027 el desembre del 2020. Els eurodiputats va aprovar l'acord durant la sessió plenària del maig del 2021.

Millor resposta als diferents sectors i a les seves necessitats

anunci

Per poder respectar la naturalesa específica dels diferents sectors i respondre millor a les seves necessitats, Europa Creativa es divideix en tres vessants diferents:

cultura se centra en la creació de xarxes, la col·laboració transnacional i multidisciplinària en sectors culturals i creatius i fomentar una identitat i valors europeus més forts amb una atenció especial per al sector de la música, tal com han negociat els eurodiputats.

Mitjans de Comunicació es dedica a estimular la cooperació transfronterera, la mobilitat i la innovació; augmentar la visibilitat de les obres audiovisuals europees en el nou entorn; i fent-lo atractiu per a diferents públics, especialment per als joves.

anunci

Transversal té com a objectiu fomentar la innovació, donar suport a projectes intersectorials, l'intercanvi de les millors pràctiques i abordar reptes comuns. Creative Europe també admet: 

  • Segell de Patrimoni Europeu 
  • Jornades Europees del Patrimoni 
  • Premis europeus de música, literatura, patrimoni i arquitectura  
  • Capitals Europees de la Cultura  
Suport a activitats amb valor afegit de la UE

L’Europa creativa donarà suport a activitats que promoguin arrels comunes de la UE, diversitat cultural i cooperació transfronterera.

Promoure la inclusió i la igualtat de gènere

Els eurodiputats van assegurar un enfocament en la inclusió i la igualtat de gènere, promovent la participació de les persones que viuen amb discapacitat, de les minories i de persones amb entorns desafavorits, a més de donar suport al talent femení.

Europa creativa 

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències