Connecteu-vos amb nosaltres

Xina

Comissió Europea celebra l'acord assolit entre indústries del vi i xinesos Europea

COMPARTIR:

publicat

on

viLes indústries vitivinícoles europea i xinesa, representades respectivament per CEEV i CADA, han arribat a un acord que portarà a la finalització de les investigacions xineses sobre les exportacions de vins europeus iniciades el juliol de 2013 i servirà de base per a la cooperació tècnica i els intercanvis previstos per a els dos anys següents.

El comissari d'Agricultura de la UE, Dacian Çioloş, va dir: "Doncs la benvinguda a la solució amistosa que han trobat les dues indústries. La meva expectativa és que ara s'hagi resolt clarament el signe d'interrogació sobre les exportacions de vi de la UE com a resultat de la investigació xinesa i aquesta és una molt bona notícia. Hem estat reforçant la col·laboració i la cooperació amb la Xina en el sector agrícola durant els últims quatre anys i estic compromès a portar-ho més enllà, perquè l'abast per aportar beneficis als agricultors i consumidors de la Xina i Europa és molt clar. Ara espero treballar amb els meus homòlegs del govern xinès per aprofitar aquest resultat".

El comissari de Comerç de la UE, Karel De Gucht, va dir: "Aplaudeix el fet que la indústria vitivinícola xinesa retiri la seva sol·licitud de mesures antidumping i antisubvencions. Espero que ara el cas es tanqui formalment perquè la indústria vitivinícola de la UE pugui continuar. exportar els seus productes de qualitat a la Xina en un entorn just i competitiu. Després del recent acord assolit en el cas del polisilici, aquest és un altre desenvolupament positiu que reforçarà encara més la relació bilateral UE-Xina".

Fons

L'1 de juliol de 2013, les autoritats xineses (MOFCOM) van iniciar una investigació antidumping i antisubvencions sobre les exportacions de vi europeu a la Xina. La Comissió Europea i la indústria de la UE van preparar nombroses respostes a les sol·licituds d'informació per a les investigacions sobre dumping i subvencions en el marc de l'OMC, que es van presentar a la Xina durant el segon semestre de 2013. La Comissió ha defensat constantment l'opinió que el cas és infundada i que no hi ha hagut cap perjudici patit pels productors de vi xinesos que pogués estar relacionat amb les importacions de vi europeu a la Xina. La Comissió també està convençuda que qualsevol ajuda concedida al sector vitivinícola de la UE és totalment compatible amb l'OMC.

Paral·lelament a la investigació, un diàleg 'Business to Business' (B2B) entre la indústria vitivinícola europea (representada pel Comitè Europeu d'Empreses Vitivinícoles (CEEV)) i la indústria vitivinícola xinesa (representada per l'Associació Xinesa de Begudes Alcohòliques (CADA)). ) es va iniciar el novembre de 2013 a Pequín. Aquest procés de diàleg B2B va ser encoratjat i recolzat per la Comissió i el govern xinès. Tanmateix, la Comissió no ha participat directament en les negociacions del contingut d'aquest acord.

El memoràndum d'entesa assolit entre CEEV i CADA durant aquest diàleg consisteix en el compromís de la indústria xinesa de retirar la seva denúncia antisubvencions i antidumping contra les importacions de vi de la UE, i l'acord d'assistència tècnica i activitats de cooperació entre ambdues parts per a una període inicial de dos anys.

anunci

Després de la retirada de la denúncia i la posterior finalització de la investigació per part de les autoritats xineses, la indústria vitivinícola de la UE oferirà una sèrie de paquets d'assistència tècnica a la part xinesa en àmbits com la viticultura - vinyes experimentals i tècniques de mecanització - vinificació i qualitat. controls, enfocaments de màrqueting, tasts de vins i el Sistema de Protecció d'Indicacions Geogràfiques.

Aquesta assistència es prestarà mitjançant activitats com l'acollida de visites d'estudi a Europa, seminaris i altres activitats de formació i pràctiques. La indústria vitivinícola xinesa ajudarà la indústria de la UE a organitzar tastos de vins de la UE a la Xina, millorar el coneixement del vi entre els consumidors xinesos i promoure l'apreciació dels vins i la seva cultura. Ambdues parts establiran intercanvis permanents d'informació i comunicació, supervisaran l'execució de la seva cooperació i col·laboraran a nivell internacional en activitats d'incidència destinades a millorar les condicions d'accés al mercat en tercers països.

En els últims 6 anys (2007-2012) el mercat del vi xinès ha experimentat un creixement molt important. Les exportacions de vins de la UE a la Xina van ascendir a 764 milions d'euros el 2012 (71% / 546 milions d'euros de França; Espanya (11.7%, 89 milions d'euros); Itàlia (10.1%, 77 milions d'euros) - de les exportacions totals de vi de 8.865 milions d'euros (8.6 %)).

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències