Connecteu-vos amb nosaltres

cultura

Perdut en la traducció? Aventures en un altre idioma

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

20140311PHT38627_originalFins i tot a 83, encara hi ha coses per aprendre. Cada matí, Peter McMurdie prova a la llengua espanyola a la pintoresca petita ciutat del Barco de Ávila, 200 quilòmetres a l'oest de Madrid. "És una experiència emocionant i molt gratificant", explica l'antic enginyer de la BBC de Londres. "Puc entendre el castellà prou bé i m'agrada aprendre llengües estrangeres". Com molts, està descobrint que adquirir un idioma és la clau per descobrir una nova cultura.

McMurdie és un dels voluntaris que ajuda els estudiants que participen en un programa d’immersió lingüística en aquesta ciutat a la vora del riu Tormes, dominada per la serra de Gredos. Les voltes de l’esvelta església romànica i les arcades de pedra de la seva petita però encantadora plaça principal proporcionen l’escenari per a les persones que exploren la llengua. Susan Greenwood, professora d'administració d'empreses de Manchester, va elogiar la diferència que només podria fer una setmana: "De vegades em sento com si visqués en un món paral·lel en què es crea una nova identitat mixta, una autèntica personalitat europea".
Sovint, aprendre la llengua és només el principi. Alguns 2.4 milions de persones d'altres països de la UE viuen a Espanya, atrets pel seu clima càlid i per la gent amable. Gràcies a la llibertat de moviments a la UE, ha estat molt més fàcil viure i treballar a un altre país. També es beneficien dels acords mèdics recíprocs de la UE pel qual els serveis sanitaris nacionals reclamen els costos del tractament entre ells, i no pas el pacient. Els que decideixin jubilar-se a Espanya encara tenen dret a rebre la pensió del seu propi país.

Simon Harding, professor que ara treballa a Màlaga, és una de les persones que han fet el moviment. Va arribar a Espanya a 1990, en un moment en què el país va començar a modernitzar-se gràcies al finançament de la UE. “Com a graduat lingüístic, el meu objectiu era integrar-me sempre a la societat espanyola: per això vaig venir a Espanya per viure. Em sento orgullós de conèixer no només la llengua, sinó també la història, la geografia i la cultura general del país ", va dir el britànic.
Tanmateix, els espanyols també fan ús de les oportunitats que ofereix la UE. Els estudiants espanyols representen els beneficiaris més importants del programa Erasmus de la UE, que ha permès estudiar més de tres milions d’estudiants en una altra part de la UE.

anunci

Amelia Cerdan, de Lille a França, estudia periodisme a Madrid com a part del seu Erasmus. "Espanya és una destinació molt atractiva, no només per als estudiants", va dir. Cerdan va elogiar les oportunitats que ofereix Erasmus: "Aquesta és sens dubte la millor experiència de la meva vida, ho recomano a tothom. Em sento afortunat de tenir aquesta oportunitat. És fantàstic conèixer gent de tot arreu d’Europa ”.
Mentre que Espanya és la millor opció per als estudiants Erasmus, els estudiants espanyols opten majoritàriament per estudiar a Itàlia, el Regne Unit, Alemanya i França. Des de 2014-2020, es finançarà Erasmus + amb una extensió de 14.7 milions d’euros, la qual cosa permetrà a quatre milions de joves fins a l’edat 30 estudiar, formar, ensenyar i dur a terme aprenentatges.

anunci

cultura

La Comissió llança convocatòries d'Europa creativa per donar suport a la cultura i als sectors creatius

publicat

on

La Comissió ha llançat la resta de convocatòries per als sectors de la cultura i la creativitat dins de la cultura Programa Europa Creativa, posant a disposició un import total de 88 milions d'euros. Aquest pressupost cobrirà projectes de cooperació europea en el camp de la cultura, la difusió i l’augment de la diversitat d’obres literàries europees i proporcionarà oportunitats de formació i actuació per a joves músics.

La comissària d’Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: “La cultura i la creació són sectors vibrants que han estat durament afectats per la pandèmia. Ara que s’eliminen les restriccions, és hora de centrar-nos en la recuperació sostenible d’activitats i llocs culturals. El pressupost d’Europa Creativa per als propers set anys ha augmentat substancialment i, per a aquest any, ja es posaran a disposició 88 milions d’euros per donar suport als artistes, autors i intèrprets a reconectar-se amb el públic d’Europa. Convido totes les parts a comprovar les condicions de les trucades i a aprofitar aquesta oportunitat ".

Les convocatòries se centren, entre d’altres, en la cooperació artística europea i la innovació en temes com la participació del públic, la digitalització de la cohesió social i la contribució a la Acord Verd Europeu. La convocatòria dedicada a les plataformes europees contribuirà específicament a augmentar la visibilitat, la programació i la promoció dels artistes emergents. Les organitzacions interessades ja poden presentar sol·licituds, amb terminis que van des de finals d’agost fins a finals de setembre, segons les convocatòries. Hi ha més informació i orientacions per a les diverses trucades a la pàgina.

anunci

Seguir llegint

cultura

Europa creativa: més de 2 milions d’euros per donar suport a la recuperació, la resiliència i la diversitat dels sectors culturals i creatius

publicat

on

La Comissió ha llançat noves accions per donar suport als sectors culturals i creatius a Europa i més enllà, després de l'adopció de la primera programa de treball anual de l’Europa Creativa 2021-2027. El 2021, Europa Creativa destinarà un pressupost sense precedents d’uns 300 milions d’euros per ajudar professionals i artistes culturals a col·laborar a través de disciplines i fronteres, per tal de trobar més oportunitats i arribar a nous públics.

L’adopció estableix les bases de les primeres convocatòries de propostes del nou programa. Aquestes convocatòries estaran obertes a totes les organitzacions actives en els sectors culturals i creatius pertinents. El pressupost total de set anys de 2.4 milions d’euros ha augmentat un 63% en comparació amb l’anterior. L’Europa creativa també té com a objectiu augmentar la competitivitat del sector cultural, alhora que dóna suport als seus esforços per esdevenir més ecològics, més digitals i més inclusius. Es presta especial atenció a reforçar la resiliència i la recuperació dels sectors culturals i creatius a la llum de la pandèmia.

La comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: “Més de vuit milions de persones a tota la UE treballen en una activitat cultural. La cultura no té fronteres ni nacionalitats. L’art representa una finestra al món i contribueix a construir ponts entre tots. En un moment en què tots els museus, cinemes, llocs del patrimoni cultural, teatres comencen a obrir-se, vull reiterar el suport de la Comissió als sectors culturals i creatius. Amb un pressupost augmentat, Europa Creativa s’esforçarà per reforçar la recuperació dels sectors alhora que promourà la immensa diversitat i creativitat que ens ofereixen. ”

El comissari del mercat interior, Thierry Breton, va dir: "L'expressió artística i creativa és el cor de les indústries culturals i creatives i de la nostra identitat europea. El programa revigoritzat Europa Creativa donarà un impuls a les històries europees que ressonin a nivell mundial i nodriran els creadors i productors europeus. , distribuïdors i expositors, tan afectats per la pandèmia. Mitjançant el suport a la col·laboració a través de la cadena de valor i les fronteres lingüístiques, així com els nous models de negoci innovadors, MEDIA reforçarà un ecosistema audiovisual vibrant i culturalment divers. Per primera vegada i època de creixents amenaces al pluralisme mediàtic, Europa Creativa també promourà un sector de mitjans de notícies saludable i sostenible a tota la Unió ".

A el comunicat de premsa està disponible en línia.

Seguir llegint

cultura

Impuls de la UE a la cultura

publicat

on

Els eurodiputats han aprovat el pressupost més gran per als sectors creatius i culturals de la UE: 2.5 milions d’euros per al 2021-2027. Societat 

Europa creativa és l’únic programa de la UE que dóna suport exclusivament als sectors cultural i audiovisual. Després d'un dur període per als artistes i per a tot el sector a causa de les restriccions relacionades amb la pandèmia COVID-19, el Parlament i el Consell van acordar un pressupost de 2.5 milions d'euros per al 2021-2027 el desembre del 2020. Els eurodiputats va aprovar l'acord durant la sessió plenària del maig del 2021.

Millor resposta als diferents sectors i a les seves necessitats

anunci

Per poder respectar la naturalesa específica dels diferents sectors i respondre millor a les seves necessitats, Europa Creativa es divideix en tres vessants diferents:

cultura se centra en la creació de xarxes, la col·laboració transnacional i multidisciplinària en sectors culturals i creatius i fomentar una identitat i valors europeus més forts amb una atenció especial per al sector de la música, tal com han negociat els eurodiputats.

Mitjans de Comunicació es dedica a estimular la cooperació transfronterera, la mobilitat i la innovació; augmentar la visibilitat de les obres audiovisuals europees en el nou entorn; i fent-lo atractiu per a diferents públics, especialment per als joves.

anunci

Transversal té com a objectiu fomentar la innovació, donar suport a projectes intersectorials, l'intercanvi de les millors pràctiques i abordar reptes comuns. Creative Europe també admet: 

  • Segell de Patrimoni Europeu 
  • Jornades Europees del Patrimoni 
  • Premis europeus de música, literatura, patrimoni i arquitectura  
  • Capitals Europees de la Cultura  
Suport a activitats amb valor afegit de la UE

L’Europa creativa donarà suport a activitats que promoguin arrels comunes de la UE, diversitat cultural i cooperació transfronterera.

Promoure la inclusió i la igualtat de gènere

Els eurodiputats van assegurar un enfocament en la inclusió i la igualtat de gènere, promovent la participació de les persones que viuen amb discapacitat, de les minories i de persones amb entorns desafavorits, a més de donar suport al talent femení.

Europa creativa 

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències